Cirese de mai-iunie 2006(75)

Raspunsuri - Pagina 4

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Steluta spune:

Intrucat suntem in mijlocul sezonului de CIRESE, am intrat sa felicit toata gasca de pitici care au implinit 4 ani sau urmeaza sa implineasca.

Imi cer scuze ca nu am mai intrat sa scriu. Asa din umbra, am mai citit, pregatisem si un mesaj, dar nu am reusit sa-l trimit. De pe la noi, vestile pe scurt: avem un nou membru in familie Victor-Mihai (care are deja 1 an si 8 luni ).

Andrada a mers la gradinita cam vreo 3 saptamani in tot anul scolar. Mergea cam 3-4 zile, se imbolnavea ea prima, Victor dupa, si trageam cu amandoi de nu se poate. De 2 ori m-am internat cu amandoi, cu febra mare, care nu scadea. Fiecare a avut cam vreo 3 otite. Andrada a fost operata de polipi dupa prima otita, dar sincer dupa aceea nu am vazut nicio imbunatatire. Intr-un final am decis ca au inghitit destule antibiotice si dupa Paste am renuntat sa o mai duc la gradi.

Altfel probabil cam intr-o luna, ne vom muta cu totii in Paris. Tati deja lucreaza acolo, asa ca ne reintregim familia. Sper ca cei mici sa se obisnuiasca cu limba, cu mediul. Andrada este deja inscrisa la gradinita acolo. Cand ajungem acolo urmeaza sa mergem la un fel de interviu cu directorul gradinitei. Eu probabil imi voi prelungi concediul de maternitate, cu inca 1 an, dar fara plata. Stiu ca in acest mod imi pot pastra locul de munca (sa am un job aici, in cazul nefericit, in care nu ne-am acomoda, si as fi nevoita sa ma intorc cu copiii in tara).

Cam acestea ar fi vestile de la noi, asa in mare. Scuze inca o data pentru aceasta pauza foarte lunga.

LA MULTI ANI, TUTUROR CIRESELOR DIN 2006!!!!

Felicitari noilor mamici!!! Sa va bucurati de pitici!!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns arturicii spune:

Buna tuturor,

Sunt o mamica de 2 poznasi de 2004 si o floricica de liliac de 2010.

As dori sa va recomand cu caldura una din cele 2 bone ce le-am avut cat locuiam in Romania.

Am vorbit acum ea (am ramas prieteni de familie) si isi cauta ceva extra de lucru. Este tanara (45 ani), are un servici de bugetar, program fix pana la 15. Insa dupa aceasta ora este disponibila sa lucreze ca si menajera (face treaba repede, impecabil si fara sa deranjeze) si/sau ca si bona (este f energica, iubeste pe cei mici, are initiativa insa stie sa respecte in totalitate ce spun parintii).

Locuieste in Bucuresti, in zona Piata Domenii. Daca aveti nevoie de ea astept PM si va dau nr ei de tel.

Va multumesc,

Ioana,

Philip, Yann, Sabina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns arleena spune:

hello hello

se pare ca se "usca" incet incet livada noastra...

din pacate nici eu nu prea mai am timp de forum....nici nu am intrat sa le urez LA MULTI ANI cireselor pe 2010 dar cu ocazia asta fac urari pentru toata lumea....sa creasca mari si sa avem parte numai de bucurii din partea lor.

pe alex l-am dus in vacanta la bunici ieri si deja mi-e dor de el de mor....
http://picasaweb.google.ro/arleena/2010#

sanatate si sa ne auzim cu bine...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andruskandu spune:

Fetelor.... voi chiar nu mai ziceti nika????

Chiar asa, lasati sa se stinga acest subiect? Si cred c-ar trebui sa ne mutam la "in floarea copilariei", nu? Ca nu mai suntem in scutece...

Noi am inceput gradi, dupa doi ani de cresa..... si vaaaai, plang dupa conditiile de la cresa:camere mari, luminoase, spatioase, patuturi proprii...

Acuma, la gradi sunt camerele mici, intunecoase, la somnul de pranz le intind paturi pliante.

Si mai rau e ca Andrei a inceput sa planga urat cand il las acolo, ca el nu vrea la gradi, vrea cu mine acasa mi se rupe sufletul cand il las acolo. La cresa de-abia astepta sa-l schimb ca sa intre in sala... aici nici nu vrea sa-l dezbrac.
Off, azi imi venea mie sa plang cand il vedeam asa... deja mi se pusese nodul in gat.

Altfel e sanatos, deoacamdata, a mai crescut si el, da' tot slab e, ca nu depaseste 15 kg.
Si are niste bucle, e cretzolino, ca toata lumea intoarce capul dupa el...

Mergi la inceput

Nime'-nime'?????

Mergi la inceput

Chiar asa? Nu mai vrea nimeni sa "zica" nimic despre ciresele noastre?

Noi suntem OK, Andrei de-abia se adaptase la gradi, ca tare grea a fost schimbarea de la cresa, si-am lipsit doua saptamani pe motiv de vacanta a lu' mamy la Busteni, cica tratament balneo-fizioterapie... si distractie cu Andrei.
Acuma de maine merge iar la gradi si sa vedem cum reactioneaza.

Sper din tot sufletul sa dati un semn de viata...

Mergi la inceput

Buna!

... nici nu stiu pe cine salut, de fapt, parca as vorbi singura. Poate, cine stie, va fac sa scoateti capsoarele din barlog... iarna n-a venit inca, nu?

Vad ca Andrei s-a reintegrat usurel la gradi, avem probleme doar cu dormitul acolo, nu-i place deloc. Altfel, e fericit, se joaca, invata poezii, are diferite activitati, si, ce-i mai important, e intre copii.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns wapi spune:

Buna Andreea!
Azi am observat ca e inca "activ" subiectul nostru. Si mie mi-ar placea sa mai aud despre ciresele. Eu acum "stau" acasa pentru ca mai avem un baietel, care tocmai a implinit sase luni. Si Stefy merge la gradinita, si dupa un prim an mai putin "incantator" (din cauza doamnelor pe care le-a avut l-a grupa), acum se bucura din plin de gradinita (am schimbat grupa). Salile nu sunt nici la noi foarte mari, dar gradinita e noua si bine dotata. Asa cum e normal, nu conteaza foarte mult conditiile (atunci cand minimul necesar e asigurat), ci oamenii pe care-i gasesti acolo. El este un "mutulica" la gradi, desi acasa discutiile cu sotul abia le strecor printre discutiile cu el - nu stie ce inseamna a tacea. Si am observat ca si la aceasta varsta, mi-ar fi de folos sa stiu cum evolueaza alti copii, ca sa nu ma panichez pentru anumite conduite (de exemplu are zile in care mananca de sparge, incat nu stiu ce sa-i mai ofer cat de cat sanatos de mancare). Poate fetele vor da si ele un semn de viata

Mergi la inceput

Buna, Wapi!

Felicitari pentru al doilea baietel! Sa-ti traiasca, sa te bucuri de amandoi!

Azi sunt cam suparata, puiul meu a facut febra de dimineata, asa ca nu l-am dus la gradi, spre bucuria lui (mare). Acuma doarme, dar deja intrase intr-un nou puseu de febra, si iar i-am dat antitermic. Sper sa nu fie ceva serios.

Nu stiu ce sa zic, doamnele mi se par calme, dragute, singurul lucru pentru care nu vrea acum la gradi, e sa nu doarma acolo. Nu-i place, neam', frate! Azi dimi, deja era cu lacrimile in ochi la sculare.

Despre mancare... si Andrei are perioade cand mananca mult, mai ales ce-i place, gen orez, piureu de cartofi, mamaliga cu branza... chiar mancare gatita. Alteori mananca mai putintel, dar nu-l fortez. In perioadele de refuz al mancarii ii fac cam ce-i place lui si ma multumesc cu ce si cat mananca. Desigur in casa primeste numai mancare sanatoasa. Atat cat e posibil.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns wapi spune:

Sanatate multa lui Andrei!
Noi am reusit pana acum performanta de a merge zi de zi toamna aceasta la gradi. Stefan sta doar pana la ora 13:00, si sper sa-mi pot permite la amandoi acest lucru. Vreau cel putin acum cat sunt mici sa stea cat mai mult "acasa"; parca vad peste zece ani ca-l mai vad doar seara inainte de culcare
Legat de mancare, uneori cand imi mai spune seara ca-i e foame (dupa ce a mancat mai mult decat de obicei), ii ofer ceva ce stiu ca nu-i place chiar asa de mult, si tot mananca Probabil au un puseu de crestere prelungit in perioada aceasta, s-a inaltat destul de mult la sfarsitul verii si arata a fi doar piele si os (i s-au facut mainile asa de subtiri, ca mi-e si frica sa pun mana pe el), desi are 19 kg.

Mergi la inceput