Cand renuntam la biberon?
Buna tuturor mamicilor!
Piciul mau are 1 an si 5 luni si bea laptele din biberon inca.
Apa, sucul le bea din cana cu cioc (cioc din ala mare de plastic, tare, de la BABY NOVA) dar stie si din cana normala sa bea.
Intrebarea mea este: cand ar trebui sa renuntam definitiv la biberon?
Laptele nu-l vrea din alt recipient, numai din bibe. Daca-l pun in altceva..ADIO laptic, gusta, simte gustul laptelui si mi-l innapoiaza plangand si spune: APA! adica sa-i dau apa...
Ar fii timpul sa incep totusi sa-i dau laptele din canuta?
Voi cand ati renuntat definitiv la laptic din biberon?
Multumesc anticipat!
Raspunsuri
Laura25 spune:
Citat: |
citat din mesajul lui dennissa Buna tuturor mamicilor! Voi cand ati renuntat definitiv la laptic din biberon? |
In ziua cand au implinit 4 ani.
Bazar umanitar DC
Laura, mami de shtrumphi gemeni: Bianca Andreea si Rares Mihai (13.06.2005)
Cugetari gemene, Poveste cu shtrumphi
'Cos what I feel is the only truth for me
szivarvany spune:
La 1 an trebuie trecut la cana cu cioc.
Teoretic.
Practic, noi inca biberonam Am pus in balanta bautul celor 3-4 bibe de lapte / spusele pediatrei / spusele medicului stomatolog vs nebautul de lapte si am ramas cu bibele
Daria & felina fioroasa GIULIA(2004 08 16) cu Sela
Chuny spune:
Cand doreste copilul sa renunte. Al meu a renuntat singur la 2 ani fara sa fac nimic. Insa cand merge la bunici acestia ii dau dimineata in pat un biberon cu lapte si se pare ca-l bea cu placere. Dar acasa nu mi-a cerut niciodata.
Sibylle http://aripicarecrescinnoi.blogspot.com/
Vladimir ***** ***** Anna
www.helpsonia.com/povestea-soniei" target="_blank">MULTUMIM PT CEEA CE ATI FACUT PT SONIA
inaioana spune:
Multi copii inca sug la varsta asta. Ce sa faca mamele, sa se mulga in canutza cu cioc?
Eu as lasa copilul in pace cat vrea cu conditia sa nu isi ia biberonul in pauze la scoala. E neigienic.
anemona spune:
Citat: |
citat din mesajul lui mamagiuliei La 1 an trebuie trecut la cana cu cioc. Teoretic. Practic, noi inca biberonam Am pus in balanta bautul celor 3-4 bibe de lapte / spusele pediatrei / spusele medicului stomatolog vs nebautul de lapte si am ramas cu bibele Daria & felina fioroasa GIULIA(2004 08 16) cu Sela |
Mamagiuliei si noi la aceeasi varsta ca si Giulia bem dimineata un biberon de lapte. Este atat de comod sa-l bea in timp ce inca sta cu ochii inchisi in patut, inainte de trezirea propriu-zisa, incat nu pot sa-i stric aceasta bucurie. Noi il privim ca pe un recipient din care bea lapte. Treaba asta dureaza 40 secunde in fiecare dimineata. Si nu are nici o carie.
Cred ca va sti copilasul singur cand nu mai vrea din biberon.
_Ralu_ spune:
Avem 3 ani jumate si inca bem bibe de 2 ori pe zi.
raluca mami fericita de alexia (07.09.2006)
asteryaro spune:
Si noi tot cu bibe .
4 ani si 2 luni.
2 bibe/zi, dimineata si seara si dureaza mai putin de 1 minut.
Si nici carii nu are.
Cristina si Razvan (31.01.2006)
(1),(2),(3),(4),(5),(6)
MY HERO
ank999 spune:
Trei ani si trei luni si bea laptele doar din bibe, asa ca sigur ne vor prinde 4 ani cu el. carii nu au aparut si sincera sa fiu el la 4 ani si ceva bagam lapte tot la bibe.
Anca cu Erica Elena Nicoleta (06.12.2006)www.flickr.com/photos/9330118@N03//" target="_blank">poze,
kitzy spune:
Fetita mea are imediat 2 ani si laptele tot din biberon il bea. Apa o bea din sticla cu cioc, dar laptele nu-l vrea tot din asa ceva. Nu cred ca este o perioada standard cand se renunta, cand va vrea copilul. Cert e ca nu trebuie fortat, pentru ca poate renunta definitiv la lapte si nu-i de dorit.
In orice caz, inca n-am vazut copii de scoala sa bea lapte din biberon, deci mai este timp
Poze Diana
Povestea nasterii
Raluca, mami de Diana (24.04.2008)
stefaniya spune:
Baiatul meu are aproape 3 ani,si seara obijnuiam sa ii dau un bibe cu lapte,pt ca asta era semnalul ca trebuie sa mearga la nani.
De o saptamana a inceput la gradi,unde educatoarele au fost socate sa auda ca inca ii dau bibe seara,si drept dovada am fost sunata de o pediatra ca sa facem o intalnire si sa discutam despre asta
Eu am inceput sa-i dau din cana normala de la 5 luni,asa cum esti sfatuit aici,iar el la 9 luni deja putea bea normal din cana.Am lasat bibele ca ceva al lui si sa renunte cand vrea,dar uite ca pt asta am fost luata la vizor...nesuferitele
Vad ca sunt multe mamici care inca mai dau la copii din bibe,personal nici mie nu mi se pare ceva rau,mai ales ca dupa laptic spalam dintii.