Cand renuntam la biberon?
Raspunsuri - Pagina 2
gabitza2005 spune:
Baietelul meu a renuntat singur pe la 2 ani si jumatate cand singur a decretat ca el este mare si nu mai are nevoie de beben si de pepe (pampers). Din ziua aia nu a mai folosit nici unul dintre obiecte - sa va spun de unde a venit bucuria nu stiu dar eu una am fost f multumita.
De atunci bea laptele din cana normala, sucul de fructe din pahar cu pai.
inbox spune:
Fetita mea are 3 ani si 4 luni si inca bea de doua ori pe zi lapte cu biberonul. Nu am incercat niciodata sa i-l scot, ramasesem la un moment data fara biberon ca le rosese tetinele si nu mai gaseam modelul care l-a avut ea si cateva zile nu a baut lapte deloc...nici nu a plans dupa bibic...dar am preferat sa ii caut biberon decat sa nu bea lapte decat din joi in paste!
Mami de Maria (noiembrie 2006) si din nou cu burtika !!
miereamara spune:
Un an.
A inceput cresa la 11 luni si gradual am inceput sa ii dau canuta cu cioc peste zi, apoi am ramas la un singur biberon, eventual doua (seara si noaptea), de cateva zile a renuntat singur la biberonul de noapte fara nici un fel de presiune din partea mea. Nu il deranjeaza absolut deloc faptul ca nu isi mai bea laptele din biberon.
La gradinita nu l-ar fi primit in grupa de 1-2 ani daca nu era obisnuit sa bea din canita (aici, nu stiu cum este in alta aprte).
Cu canuta am inceput sa il obisnuiesc de pe la sase luni, treptat, intai cu apa si apoi cu lapte.
www.flickr.com/photos/14984866@N07/" target="_blank"> Baby Gator
flavia maria spune:
Cel mare a renuntat in jurul varstei de 3,5 ani spunandu-mi foooarte serios:"mami eu de azi sunt baiat mare si nu mai beau cu tzutzi"...din momentul respectiv nu a mai cerut "tzutzi" respectiv biberon (desi avea modelul fratelui mai mic)
Cel mic are 3 ani si 4 luni si e innebunit dupa biberon.. avad modelul primului copil m-am gandit sa nu-l stresez si sa-l las pe el sa decida cand va renunta...eu zic sa nu-l stresezi...daca doar bea continutul si nu sta la infinit cu bibe in gurita eu zic ca nu e problema...
are mama 2 baieti : ANTONIO MIHAI (29.05.2004) si ALEXIAN GABRIEL (07.11.2006)
Burtocika spune:
Am intrat cu interes la subiect, pentru ca si noi suntem la aproape 4 ani si tot din biberon bem laptele ... Un singur biberon, seara inainte de culcare, cu tetina decupata ca sa curga mai mult si mai usor.
Sunt convinsa ca daca i-as "pierde" biberonul, ar renunta definitiv la lapte, ori eu nu vreau inca asta. Probabil ca o sa astept pana se plictiseste sau pana-i spune cineva ceva la gradinita; sunt convinsa ca daca afla educatoarele sau colegii ei o sa rada de ea si atunci precis renunta ...
Nu prea vad ce problema ar fi cu cariile, ca doar nu o las sa morfoleasca biberonul in gura sau sa adoarma cu el ... Dureaza 5 minute pana bea laptele, dupa care spalam dintisorii.
Boghi
www.goblenpartner.webs.com" target="_blank">mai lucreaza cineva goblen?
www.avonromania.webs.com" target="_blank">... e mai simplu decat crezi ...
cristina22 spune:
Nu fac carii din cauza asta, daca le spalam dintisorii dupa biberoneala.
E o placere de-a lor la care vor renunta singuri, cand vor simti nevoia.Stiu, ca si al meu a avut vechime mare in biberoneala.
Si nu are nicio carie.
C+C=Andrei
Cel mai greu lucru de pastrat e echilibrul.
(Jean Grenier)
roli25 spune:
Ai mei au renuntat singuri in jurul varstei de 2 ani. Lasau laptele neatins, sau luau cateva guri si daca il turnam in cana/pahar il beau.
Roli mami de Andrei (16 ianuarie 2008) si Marc (9 iunie 2006)
www.flickr.com/photos/14037522@N04/sets/72157603790736786/" target="_blank">ANDREI
www.flickr.com/photos/14037522@N04/sets/72157603794082565/" target="_blank">MARC
www.flickr.com/photos/14037522@N04/2472556291/in/set-72157604930822343/" target="_blank">VACANTELE NOASTRE IN 4
BAIETII MEI IUBITI
Se zice ca doua lucruri sunt infinite pe lumea asta: universul si prostia umana. În privinta universului, eu înca mai am unele îndoieli. (A.Einstein)
aiska spune:
In Finlanda s-ar uita la mine ca la extraterestru daca le-as spune ca la 3 ani si aproape 2 luni copila mai foloseste biberonul. Baiatul a avut bibe seara pana la 4 ani si o luna, apoi a renuntat singur.
Citat: |
Baiatul meu are aproape 3 ani,si seara obijnuiam sa ii dau un bibe cu lapte,pt ca asta era semnalul ca trebuie sa mearga la nani. De o saptamana a inceput la gradi,unde educatoarele au fost socate sa auda ca inca ii dau bibe seara,si drept dovada am fost sunata de o pediatra ca sa facem o intalnire si sa discutam despre asta |
Stefania eu ori de cate ori am astfel de divergente, le spun cu toata seninatatea si zambetul pe buze ca in Romania exista alte pareri.
In Finlanda este ca si in Danemarca, se incepe cu canita cu cioc devreme, igienistul de la stomatologie ne sfatuieste sa renuntam la biberon de la prima inatilnire, etc, etc.
Ce ti-a spus pediatra daneza ?
stefaniya spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui aiska In Finlanda s-ar uita la mine ca la extraterestru daca le-as spune ca la 3 ani si aproape 2 luni copila mai foloseste biberonul. Baiatul a avut bibe seara pana la 4 ani si o luna, apoi a renuntat singur.
Stefania eu ori de cate ori am astfel de divergente, le spun cu toata seninatatea si zambetul pe buze ca in Romania exista alte pareri. In Finlanda este ca si in Danemarca, se incepe cu canita cu cioc devreme, igienistul de la stomatologie ne sfatuieste sa renuntam la biberon de la prima inatilnire, etc, etc. Ce ti-a spus pediatra daneza ? |
asta a fost greseala mea,de fapt a sotului,ca le-a zis,acum si el regreta.
Iar ca sa le spun cum procedam in Romania,mi-ar rade in nas,mai ales acum cand in Danemarca imaginea Romaniei e ca cea din Afganistan sau partile cele mai infecte ale Indiei.
Iar Carl a inceput la gradinita de o saptamana,la camin nu am avut niciodata probleme cu educatoarele,au fost chiar de nota 10,in schimb acum la gradinita sunt un pic dezamagita.Dar pt a nu-i creea lui probleme,zic ca ele si unde consider ca ele gresesc,fac ca mine.
Ce ma mai enerveaza la ele e ca au comentat de bibele ala seara,dar mi-au cerut voie sa-i de-a suzeta cand trebuie sa doarma.Carl nu a folosit suzeta niciodata,pt ca nu a vrut-o,dar suzeta aia nu-i face rau la dinti? Oricum am zis nu la suzeta.
Eu ii spal dintisorii dupa laptele de seara,si nu pt ca asa scrie la carte,ci pt ca nu vreau sa aibe dureri sau sa ajungem pe la stomatolog asa devreme.
Pediatra vine pe 8 aprilie,deci iti spun atunci ce v-a zice. Ideea e ca am oprit bibele de atunci,aproape o saptamana,si el a acceptat cand i-am zis ca e mare si gata cu bibe.
Oricum,felicitari tie ca ai curaj sa-ti sustii punctele de vedere
dennissa spune:
Multumesc de raspunsuri
Din cate vad, mai pot amana momentul scoaterii biberonului cu laptic.
El nu se foarte omoara dupa lapte si ma gandeam ca daca-i scot bibele, nici nu se va mai atinge de el, nici asa nu bea extraordinar de mult, dimi si seara cate 250 ml, respectiv 200 ml si ocazional la somnul de pranz. In rest, este foarte incantat de canute/pahare din care cere se bea apa/ceai/suc de fructe, lapte in nici un caz (am incercat, dar m-am ales cu o mutritza suparata rau)
Oricum, sper sa nu ajungem in clasa intai cu biberonul in ghiozdan