Problema delicata...foarte delicata
Raspunsuri - Pagina 9
evanescence spune:
Citat: |
citat din mesajul lui tierry Imi dau si eu cu parerea, o parere "diabolica" poate, pe care sincer, personal nu stiu daca as pune-o in practica... Cand am facut anul trecut laparoscopie, in salon cu mine era o doamna in varsta foarte cocheta..dar singura...nu avea pe nimeni sa o ajute. Si din vorba in vorba mi-a zis ca nu are copii...descoperise ca sotul era infertil...Avea o situatie financiara deosebita, avusese o viata de vis, numai calatorii prin toata lumea, etc. etc. Si un doctor i-a zis la un moment dat: "draga barbati gasesti oricand, dar un copil e doar al tau, e sange din sangele tau, cauta pe cineva, fa un copil si nu trebuie sa stie nimeni decat tu ca nu e al sotului". Insa nu a facut-o, a zis ca nu poate face asa ceva...Acum insa ii parea rau, extrem de rau..spunea la ce ii foloseste tot ce are, sotul murise intre timp, daca nu a facut un copil, e degeaba. Si stiu ca mi-a zis atunci, sa fac un copil cu orice pret... Cam asta e...eu nu zic sa faci ce i-a zis ei doctorul, insa... e o poveste de viata, poate ar trebui sa iei in considerare toate optiunile posibile, alege una cu care sa fii impacata si... go for it! Iti doresc sa iti implinesti visul! |
din pacate parerea aceasta "diabolica" se pare ca la noi in RO o au foarte multi medici,mi-e fost propusa si mie varianta aceasta la TM cand am fost la primul consult pt IA...a zis sa vin cu sotul si imi face ea Inseminarea,ca are ea material bun....bineinteles fara stirea sotului.
Nu mai spun ca am ramas complet socata,si cand am facut IA imi era teama ca nu e sotului....si inca o data mi-a fost spus sa schimb cocosul si problema se rezolva...
groaznic,dar asta este realitatea
"Sa nu uitam sa ne bucuram de Viata"
evanescence spune:
liliana
Va felicit pt hotararea luata,este un lucru minunat...va cred ca va iubiti puii extraordinar de mult,va doresc multa sanatate...
raspunsul la problema noastra este in suflet,dar nu stiu de ce este atat de greu sa il vedem,asta incercam acum sa facem,sa ne gandim bine sa nu facem o prostie pt care peste 20 ani sa ne invinovatim.
morgano
"Sa nu uitam sa ne bucuram de Viata"
sdcristian spune:
evanescence
lui ii pare rau ca nu iti poate oferi un copil pt ca te iueste
tie iti e frica de IAD pt ca il iubesti si nu vrei sa il ranesti
cel mai important e ca va iubiti unul pe altul
daca ii spui lucrul asta, si pastrati iubirea ca baza de plecare pt a va rezolva problema, totul va fi bine. bazandu-va pe iubirea voastra veti lua sigur hotararea cea mai buna pentru voi si veti fi amandoi impacati cu solutia aleasa.
spune-i ca-l iubesti tare, cel mai tare. si arata-i lucrul asta.
restul va veni
Chuny spune:
Eu ma gandesc ca adoptia trebuie sa vina din dorinta profunda de a adopta, nu din dorinta de a-l multumi pe celalalt. Ma refer strict la Evanescence, nu la povestea Lilianei care e minunata.
ciarli spune:
Buna,
Eu te sfatuiesc sa faci FIV, daca reusesti sa tedescurci financiar. Oricum noi (fetele de la FIV) am facut petitii peste petitii pentru introducerea in sistemul de asigurari a FIV-ului si aud ca s-ar putea sa fi reusit, adicase pare ca va fi, cel putin in parte, acoperit de asigurari. Iti doresc putere sa luati o decizie oricare ar fi care sa va implineasca.
Eu sunt mamica prin FIV (am vandut un apartament pt asta, sigura nu am cheltuit toti banii de pe apartament, insa asta a fost motivul pt care l-am vandut, ce mi-a ramas am investit in terenuri pt facultatea fetelor) si am incercat de 3 ori. Dumnezeu m-a ajutat.
www.kodakgallery.com/I.jsp?c=125dtbzf.4phg5fl3&x=0&y=kdca89" target="_blank">Leia&Maia
Chuny spune:
Ciarli, a explicat fata de mai multe ori de ce nu poate face FIV, nu inteleg de ce mai apar sfaturi din astea ...
Laura25 spune:
citat din mesajul lui Sibylle Ciarli, a explicat fata de mai multe ori de ce nu poate face FIV, nu inteleg de ce mai apar sfaturi din astea ... |
Plus ca nu toata lumea are ap. de vanzare, fara sa ramana pe drumuri apoi.
Bazar umanitar DC
Laura, mami de shtrumphi gemeni: Bianca Andreea si Rares Mihai (13.06.2005)
Cugetari gemene, Poveste cu shtrumphi
'Cos what I feel is the only truth for me
liliana csaki spune:
citat din mesajul lui Sibylle Eu ma gandesc ca adoptia trebuie sa vina din dorinta profunda de a adopta, nu din dorinta de a-l multumi pe celalalt. |
Eu de asta am si spus ca solutia e in sufletele lor si nu in parerile noastre sau a celor din jurul lor. Ce n-am scris mai sus, e ca la vremea aceea noi nici n-am discutat cu nimeni problema noastra, poate ca undeva in subconstient era si teama de a nu fi influentati. Noi am fost si suntem ok. asa, ne-am dorit amandoi sa fim parinti si-am devenit, n-a contat "modalitatea tehnica"(si din punctul meu de vedere n-a fost dorinta de a-l multumi pe sotul meu), asta nu inseamna ca toti cei aflati in situatia noastra trebuie sa procedeze asemenea noua, dealtfel evanescence a si zis intr-o postare ca sotul ei e mai ok cu ideea de donator dacat cea de adoptie. Privind in urma stiu ca daca-as fi avut eu probleme, n-as fi fost in stare sa trec ani de zile prin nenumarate tratamente si deceptii, cu toate astea sunt mii de femei curajoase care-o fac fara sa cracneasca si-n cele din urma devin mame pe calea pe care si-au dorit-o de la bun inceput. De asta repet, solutia cea mai buna e cea care ti se potriveste tie si nu cea la care a apelat x sau y.
ginamaria spune:
Fiecare simte cum altul probabil nu poate simti.
La noi eu sunt cea care nu poate aduce pe lume bebelinul dorit si iubit. Eu sunt cea care nu poate implini visul unui cuplu. Eu sunt cea care simte presiune pe umeri de cate ori cineva ne intreaba ce mai facem? Eu sunt cea care simte un gol in stomac cand cineva imi spune cum a facut ea si a ramas insarcinata fara probleme.........E greu.Nimeni nu poate intelege durerea celui care nu poate oferi persoanei iubite lucrul atat de normal si de asteptat. Nimeni nu poate intelege lacrimile de disperare si neputinta, noptile nedormite a celui care nu reuseste sa inteleaga de ce el...... Si totusi, daca ar fi sa aleg intre o mama purtatoare cu tatal sotul meu si infiere as alege infierea. Si nu consider ca nu il iubesc pe sotul meu, si nu consider ca sunt egoista. Consider ca am facut tot ce s-a putut (operatii, anestezii reusite sau mai putin reusite), dar m-as simti si mai neputincioasa. Nu are logica, stiu. As accepta si eu de dragul sotului meu care de 3 ani e alaturi de mine zi si noapte si imi sterge lacrimile de fiecare data cand ma panichez ca numai noi nu vom avea copii.Il iubesc si as accepta daca el mi-ar propune. Nu i-as sugera nici o secunda ca nu as fi de acord. Pentru ca nu as gasi logica respunsului meu. Oricum nu plecam de pe picior de egalitate(ceea ce oricum nu s-a discutat absolut niciodata)deci nu cred ca despre asta e vorba. Am citit aici ca de ce nu isi poate indeplini visul cel care poate, din cauza celui care nu poate. Da asa este..........Cum spuneam, nu am un raspuns logic, dar m-as simti mult mai confortabil sa infiem si sa fie al amandorura la fel, nu mai mult al unuia decat al altuia.
Lucrurile astea nu au logica, nu pot fi explicate. Nu pot fi intelese. Chiar si eu ma gandesc uneori de ce reactionez asa....e o durere si o frustrare atat de mare incat eu personal nu ma simt capabila sa ii caut sau sa ii gasesc rationamentul.
L-am intrebat acum pe sotul meu el ce ar alege si fara nici un dram de indoiala a zis ca IAD. Poate cei care nu simt greutatea pe umar pot fi mai rationali.
Nu insemna ca nu comunic cu sotul meu daca nu i-as spune ca as prefera infierea. Dimpotriva ar insemna ca il iubesc prea mult dar sufletelul meu ar fi mai impacat sa dam o sansa cuiva care nu a avut-o pana acum.
Nu stiu daca am reusit sa fiu coerenta. M-ai prins cu un subiect de actualitate pentru mine si am dat afara ceva frustrari acumulate
Sa stii ca te inteleg si in legatura cu prietenii........nu ca as vrea sa nu aiba ei copiii, dar as vrea sa avem si noi. Si nu pot auzi povesti despre alaptat sau ce simte o femeie insarcinata, cum e un sentiment unic in viata unei femei. E un subiect prea dureros pentru mine de care incerc sa fug......si uita asa........prietenii de varsta noastra sunt cu ale lor si noi cu ale noastre.
Va doresc sa va ajute Dumnezeu sa alegeti calea cea mai buna si mai usoara pentru amandoi.
polux spune:
evanescence ai un PM.
Daca te intereseaza spune-mi si discutam detalii.
Liliana
Poze- martie 2008 ; Poze 1 ; Poze 2 ; Poze 3 ; Poze 4