Problema delicata...foarte delicata

Raspunsuri - Pagina 8

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Rufus spune:

Citat:
citat din mesajul lui evanescence

rufus
iti multumesc mult pt ca ti-ai exprimat parerea

Cu mult drag...nu stiu cum se face, ca mereu il citez pe Marius...da, cred ca va va fi bine...in atare situatii e nevoie de oameni destepti (adica voi), nu orice problema se rezolva cu un dat din fund...

RUFUS, TORA si cele 3 minuni ale lorwww.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=80cd684043d64e6bf268f6&skin_id=701&utm_source=otm&utm_medium=email br / " target="_blank"> Surpriza 2008

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns buli spune:

hehehe 100% nu exista nicaieri.
orice are o impuritate

www.youtube.com/watch?v=YhWZ7bpfQag" target="_blank">@

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Victoria_mami spune:

Citat:
citat din mesajul lui Fragutza

Citat:
citat din mesajul lui Gabi_K

in locul tau as apela la un donator anonim si as amesteca "materialul" sotului cu al donatorului. Asa ai avea impresia ca e al lui
......

Hai, ca asa ceva n-am mai auzit...

If your baby is "beautiful and perfect, never cries or fusses, sleeps on schedule and burps on demand, an angel all the time," you're the grandma.

Ba eu zic ca are sens 100%. Asa va exista intotdeauna posibilitatea de a fi al sotului (biologic).

In alta ordene de idei, iti spun ceva ce sunt convinsa ca ai mai auzit! Tata nu e donatorul de sperma (indiferent cum se 'face' donatia :) ), ci e tataic cine creste copilul, cel care se trezeste noaptea la cel mai mic scancet, cel care se ingrijoareaza ptr. copil chiar si atunci cand copilul este 100% perfect sanatos si in siguranta. Asta e un tatic, nu conteaza de unde vine sperma.

_
Mami de Printesa Victoria Isabella 22.05.2008

Victoria Isabella, Printesa Noastra Perfecta!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tierry spune:

Imi dau si eu cu parerea, o parere "diabolica" poate, pe care sincer, personal nu stiu daca as pune-o in practica...

Cand am facut anul trecut laparoscopie, in salon cu mine era o doamna in varsta foarte cocheta..dar singura...nu avea pe nimeni sa o ajute. Si din vorba in vorba mi-a zis ca nu are copii...descoperise ca sotul era infertil...Avea o situatie financiara deosebita, avusese o viata de vis, numai calatorii prin toata lumea, etc. etc. Si un doctor i-a zis la un moment dat: "draga barbati gasesti oricand, dar un copil e doar al tau, e sange din sangele tau, cauta pe cineva, fa un copil si nu trebuie sa stie nimeni decat tu ca nu e al sotului". Insa nu a facut-o, a zis ca nu poate face asa ceva...Acum insa ii parea rau, extrem de rau..spunea la ce ii foloseste tot ce are, sotul murise intre timp, daca nu a facut un copil, e degeaba. Si stiu ca mi-a zis atunci, sa fac un copil cu orice pret...

Cam asta e...eu nu zic sa faci ce i-a zis ei doctorul, insa... e o poveste de viata, poate ar trebui sa iei in considerare toate optiunile posibile, alege una cu care sa fii impacata si... go for it! Iti doresc sa iti implinesti visul!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Morgano spune:

Eu chiar nu inteleg anumite postari in care se cauta dedesubturi si se dau idei pt. mine cel putin ciudate.

Evanescence a scris clar ca se iubesc, si ca nu pot face copii. Din cauza sotului pe care il iubeste enorm si nu vrea sa il raneasca luand decizii pripite. Viata lor se schimba in rau din lipsa de comunicare, nu din lipsa de iubire. Viata lor devine o drama si ea cere sfaturi cum sa repare lucrurile inainte sa fie mai rau.

Brusc nu se potrivesc, poate el are amanta, poate sa-si caute ea altul mai fertil. Mi se face jena de asemenea postari, sincer. E atat de greu de gasit dar mai ales de pastrat iubirea, incat e absolut jenant si meschin sa faci supozitii si sa dai sfaturi de a incerca o varianta mai putin oligo-asteno etc.

Evanescence, important este sa va regasiti voi ca si cuplu, multi dintre cei in situatia voastra se pot pierde pe drumul acestor cautari a unei solutii. Eu zic ca timpul va va aduce solutia, discutiile sincere dintre voi. Dar pana e rana adanca, nu rezolvati nimic insistand sa gasiti alternative ci doar agravati drama voastra.

Stiu ca e fte greu, dar pari o femeie inteligenta si care isi iubeste sotul cu adevaratL fii tu putin mai tare, pune putin "deoparte" visul cu copilul (al vostru, al tau, al altcuiva) si incearca sa faci pace cu tine si cu el in cupul. Pur si simplu. Cand va veti regasi cu adevarat, veti gasi impreuna si solutia, oricare ar fi aceea. Impreuna, de comun acord, fara resentimente sau vina, regrete, temeri.

Mult succes

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui tierry

Imi dau si eu cu parerea, o parere "diabolica" poate, pe care sincer, personal nu stiu daca as pune-o in practica...

Cand am facut anul trecut laparoscopie, in salon cu mine era o doamna in varsta foarte cocheta..dar singura...nu avea pe nimeni sa o ajute. Si din vorba in vorba mi-a zis ca nu are copii...descoperise ca sotul era infertil...Avea o situatie financiara deosebita, avusese o viata de vis, numai calatorii prin toata lumea, etc. etc. Si un doctor i-a zis la un moment dat: "draga barbati gasesti oricand, dar un copil e doar al tau, e sange din sangele tau, cauta pe cineva, fa un copil si nu trebuie sa stie nimeni decat tu ca nu e al sotului". Insa nu a facut-o, a zis ca nu poate face asa ceva...Acum insa ii parea rau, extrem de rau..spunea la ce ii foloseste tot ce are, sotul murise intre timp, daca nu a facut un copil, e degeaba. Si stiu ca mi-a zis atunci, sa fac un copil cu orice pret...

Cam asta e...eu nu zic sa faci ce i-a zis ei doctorul, insa... e o poveste de viata, poate ar trebui sa iei in considerare toate optiunile posibile, alege una cu care sa fii impacata si... go for it! Iti doresc sa iti implinesti visul!

asta mi se pare o prostie

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Fomalhauti spune:

Nu e chiar asa o prostie. Si nu e atat de rar. Am vrut sa scriu si eu, dar mi-a fost cam teama....

Si eu stiu o poveste, de acum mai bine de 50 de ani, cand nu exista nicio posibilitate de FIV si presupun ca nici IAD. Exista insa posibilitatea de a diagnostica imediat infertilitatea masculina.
Este vorba despre un cuplu care s-a dus la un consult, pentru aceeasi problema, infertilitatea (era primul lor consult). Medicul a analizat sperma, apoi a consultat sotia, i-a dat sotiei o reteta si i-a spus sa revina la control. I-a spus ca nu mai e nevoie sa revina si cu sotul. Cand sotia a revenit, i-a spus ca sotul ei este infertil si i-a dat sfatul sa faca un copil cu altcineva (dar atentie la grupa de sange a "donatorului"). Sotia s-a suparat rau, a inceput sa planga si i-a spus medicului ca se simte jignita de acest sfat. Medicul i-a spus ca el a mai sfatuit si alte persoane asa si totul a iesit bine. Sotia in cauza a plecat din cabinet fara sa spuna "la revedere" si....a revenit ulterior gravida, acelasi medic a asistat-o la nastere. Cand am aflat eu povestea copilul era deja major, mama lui mergea in continuare la acelasi medic si ii era profund recunoscatoare pentru sfatul "acela". Cred ca pana atunci numai ea si medicul au stiut povestea adevarata.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andacos spune:

Citat:
citat din mesajul lui tierry

Ma indoiesc ca autoarea subiectului se incadreaza in aceasta tipologie"de a face un copil cu orice pretz"!

Daca mergea pe principiul asta,nici nu cred ca deschidea acest subiect!Personal mi se pare josnica aceasta modalitate de a-tzi trata partenerul de viatza!

Denizel a vazut foarte bine problema!

Este foarte dificil sa iei o hotarire sunt convinsa,mai ales cind la mijloc este dragostea si respectul pentru partener!Insa chiar dragostea si respectul reciproc va vor ajuta sa luatzi o decizia multzumitoarea pentru amindoi!

Dana

Mergi la inceput

pai daca a mai fost facuta si de altii nu inseamna ca nu e prostie.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns liliana csaki spune:

Cred ca n-am scris niciodata la sectiunea asta si nu pt. ca nu m-as pricepe la dat sfaturi. Scriu acum pentru c-am fost exact in papucii tai cu ani in urma, stiu exact senzatia. Si mai stiu ca e o situatie atat de delicata incat nu poti sa oferi sfaturi, poti sa spui ce crezi c-ai face tu sau ce-ai facut si-atat. Doar voi doi stiti cel mai bine cum puteti fi mai fericiti.
Noi atunci am ales extrem de rapid, adoptia(maine sunt 10 ani de cand am adus-o pe Laura acasa, cred ca de-asta m-am si hotarat sa scriu). Am facut investigatii, sotul meu tratamente si dr. la care mergeam mi-a tot propus varianta cu donatorul(una din explicatii fiind ca mi-ar apartine genetic pe jumatate), FIV-ul la vremea aia era extrem de costisitor iar rata de reusita destul de mica(la noi oricum si asta era cu semn de intrebare pt. ca ar fi insemnat sa faca punctie si depindea si de ce gaseau). Si sotul meu a zis la fel atunci, facem cum vrei tu, eu n-am nimic impotriva donatorului. Asa ca-n final a fost cumva decizia mea, in cazul nostru, fata de relatia noastra, fata de el, mie nu mi s-a parut corecta varianta cu donatorul. 4 ani mai tarziu am facut din nou acelasi pas si l-am avut pe David. Pot sa spun cu mana pe inima ca-i iubesc pe amandoi la fel cum toate mamele isi iubesc copiii, ca am aceleasi griji, ca n-am simtit si nu simt(oricat de ciudat ar parea) c-am pierdut ceva, sunt sufletul meu, al nostru. Avem azi, doi copii absolut minunati, avem aceleasi bucurii si problemute ca si cei ce-au devenit parinti pe cale naturala, pentru ca, da, cred ca parinte devii cand iti asumi aceasta responsabilitate si nu atunci cand aduci pe lume un suflet. Avem de dat cateva raspunsuri in plus dar daca maine ar trebui sa decid din nou, as face exact aceeasi alegere.

Nu cauta un raspuns la problema ta aici, nici macar la oamenii reali din viata ta, raspunsul e in sufletele voastre. Ca sa fiti o familie si peste 20 de ani trebuie ca voi sa fiti impacati cu deciziile pe care le-ati luat.
Vis-a-vis de solutia despre care povestea tierry, mi se pare de o stupizenie de neimaginat. In urma cu niste ani m-am dus sa-mi fac o ecografie la sani, nume sonor, si dupa intrebarile standard(probabil) cu "aveti copii, avorturi..." am primit aceeasi solutie neobrazata "d-na, pai mai simplu era sa schimbati cocosul". M-am simtit pur si simplu umilita si desi primul impuls a fost sa ma ridic de pe masa aia si sa-i carpesc doua palme m-am limitat la a-i da o replica pe masura.

Mergi la inceput