Problema delicata...foarte delicata

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Gabi_K spune:

Citat:
citat din mesajul lui Fragutza

Citat:
citat din mesajul lui Gabi_K

in locul tau as apela la un donator anonim si as amesteca "materialul" sotului cu al donatorului. Asa ai avea impresia ca e al lui
......

Hai, ca asa ceva n-am mai auzit...

If your baby is "beautiful and perfect, never cries or fusses, sleeps on schedule and burps on demand, an angel all the time," you're the grandma.

nici eu... a fost doar o idee... sper ca nu te doare capul de atatea lovituri in perete

Gabi+Robert(20.05.1997)+Lili(17.05.2002)
www.dropshots.com/kincses3#" target="_blank">poze noi www.dropshots.com/kincses4#" target="_blank">poze si mai noi
www.dropshots.com/kincses5#" target="_blank">poze cele mai noi
Povestea nasterii: Lili si Robert

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mihuta spune:

Eu n-am inteles de ce FIV-ul iese din discutie?

Daca spermograma arata asa de prost nu cred ca aveti alta solutie pentru un copil cu gene comune. Urmatoarea varianta ar fi inseminare cu donator sau adoptie.

Eu zic sa le luati pe rand.

Infertilitatea e o boala, nu e o rusine sau o pedeapsa sau o vina.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns evanescence spune:

daca ar fi asa simplu...
crede-ma ca le-am lua pe rand...dar cum am mai spus FIV-ul pt noi este mult prea scump si sansele sunt mult prea mici...si este un risc totusi,nu am vrea sa ni-l asumam...stiu ca sunt si alte pareri dar pt noi este o procedura prea invaziva pt organism care implica foarte multi hormoni,extragere de ovule,anestezie etc
stiu ca sunt cupluri care au facut peste 5 FIV-uri...
noi am sperat 3 ani intr-o minune,am fii putut sa strangem bani 3 ani si sa facem fiv si sa nu reuseasca ,pe noi ne-ar fii doborat si financiar si moral...

sunt multe intrebari DE CE nu faceti asa sau asa

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ladyJ spune:

Eu nu am inteles, ai vorbit cu sotul tau ochi in ochi despre posibilitatea cu donatorul anonim? Ce reactia a avut, ce spune?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Chuny spune:

Citat:
citat din mesajul lui Gabi_K

Si inainte de toate, m-as gandi bine, oare chiar asta e problema intre mine si sot???

Gabi+Robert(20.05.1997)+Lili(17.05.2002)
www.dropshots.com/kincses3#" target="_blank">poze noi www.dropshots.com/kincses4#" target="_blank">poze si mai noi
www.dropshots.com/kincses5#" target="_blank">poze cele mai noi
Povestea nasterii: Lili si Robert

Gabi, tu esti sigura ca e ok sa-i pui intrebarea asta? ... e ca si cum bogatul nu crede ca saracului ii e foame si il intreaba daca e sigur ca ii e foame, ca poate de fapt are alta problema ...

Evanescence, ai spus ca ideea de donator anonim a venit de la medic, sotul cum a reactionat? e deschis la optiunea asta? daca da, nu mai despicati firul in 4, ci treceti la fapte. Parintii sunt cei care cresc copilul, indiferent pe ce cai ajunge acel copil in familia lor.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ramona J spune:

Poate ca ar fi bine sa luati in considerare varianta cu donatorul anonim si apoi sa incercati in continuare sa aveti un copil impreuna. Asa veti avea un copil si daca vin mai multi dupa aceea, cu atit mai bine.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aniela23 spune:

Vai, ce tristut. Stii cum se spune de obicei, copilul vine cand te astepti mai putin, dar faza e ca te gandesti mereu la bebe, niciodata nu te astepti mai putin...

Nu iti dau nici un sfat, iti spun doar ca daca as fi in locul tau le-as lua pe rand, FIV, donator, adoptie. Inteleg riscurile la FIV dar tot as incerca...

Partea buna e ca esti tanara,timpul e de parte ta

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Iasmin08 spune:

Se simte incordarea si tensiunea maxima in cuvintele tale. Dupa atata incrancenare, efort, teama, incarcatura emotionala setata pe maxim ani de zile.... poate e prea mult si pentru el. Citind disperarea ta, m-a luat si pe mine disperarea... ce sa zic oare de sotul tau care o traieste alaturi de tine? Pun pareu ca ii e cu mult mai greu cu cat stie ca toata zbaterea si desperarea ta e din... " cauza lui".
Iti inteleg trairile, sentimentele, inima si sufletul. Dar si el o face si poate cu atat mai mult dispera si el.
Daca ar fi ceva de facut- in primul rand sa va calmati amandoi. Daca dispare tensiunea si starea de disperare o sa vedeti lucrurile mult mai clar si veti fi capabili sa luati o decizie buna impreuna. Sunt convinsa ca de fapt stii in sinea ta care e decizia buna si ce anume vrei.
Sa-ti dea Dumnezeu putere si liniste

Iasmin, mama de strengar de 8 anisori

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Nati spune:

Noi 5 ani ne-am chinuit la proiectul bebe, nu s-a intamplat nimic, asa ca am plecat catinel spre medic, clinici si tot tacamul.
Dupa analize, monitorizari s-a ajuns la concluzia ca la mine era buba, sotul avea spermograma buna.
Dar pana sa aflam rezultatele testelor, la o cina in restaurant sotul a deschis discutia despre ce variante avem, si s-a ajuns si la inseminare cu donator, operatiune cu care el era 100% de acord, in schimb eu nu.
Pana la urma am facut IAS si am reusit sa avem bebe.

Sfatul meu, vorbiti deschis despre ce simtiti, ce vreti, de ce va e teama in legatura cu inseminare de la donator.
Sa-l auzi tu cu urechile tare cum zice ca e de acord 100% si asta isi doreste, nu-l forta.
FIV, am inteles ca e scump si invaziv, deci iese din calcul, cumpaniti bine variantele ramase si luati o hotarare unanima, fara sa aveti regrete, altfel are sa va ruineze casnicia.

Doamne ajuta in orice hotarati amandoi!

www.flickr.com/photos/nati76/" target="_blank">Poze

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dulcetica spune:

29 nu e mult.Eu l-am facut la 36.5 si zi de zi virsta creste.Stiu persoane care fac pe cai naturale la 40 de ani,tot primul copil.Deci incearca sa elimini acest factor din minte.Crezi ca daca ai stringe bani sa incerci fiv peste 5 ani de exemplu, n-ar fi bine?
Altfel ai doar 3 variante:nu faceti deloc,adoptie sau anonim.
Sint multe cupluri fara copii care isi gasesc echilibrul in viata. Totusi n-as trece peste ce simte el si sa fac un copil cu donator anonim.Daca nu vrea poate ca mai buna ar fi adoptia.Aveti o obsesie deocamdata ,care dauneaza mult planului de a ramine insarcinata in mod natural.
Totusi medicul cu fiv ce sanse iti acorda?Ca banui ca se ia in calcul si acest aspect.Daca procentul e extrem de redus,inseamna ca e bine de stiut ca sa elimini varianta in cunostinta de cauza.Eu nu sint familiarizata cu procedura si ce riscuri implica.Cit inseamna procentual riscul de cancer?

Mergi la inceput