Crestinismul si evolutia spirituala 3
Raspunsuri - Pagina 10
Katya spune:
Si ieri la impartasit.
Preotul nostru sint sigura ca nu ma cunoaste,ma stie din vedere,de la slujbe,dar sigur nu-si aminteste istoria mea si nu face legatura,cind ma vede,cu vreo marturisire.Si ieri,inainte sa primesc Impartasania,n-a asteptat sa-mi zic eu numele,cum se-ntimpla de obicei,ci mi-a zis el:se impartaseste roaba lui Dumnezeu cutare!A fost cea mai dulce impartasnie,mi-au dat lacrimile,daca eram singura undeva,as fi plins in hohote!
M-am gindit apoi ca Domnul poate l-a luminat si pe preot sa fie mai atent cu penitentii,sa-i intrebe clar daca vede ca acestia ar ezita...
Draga Nikole,mult curaj iti doresc,ma bucur ca ai fost pe receptie,crede-ma ca m-am gindit la tine,imi parea rau ca n-am apucat sa scriu ieri tocmai in ideea ca ti-ar fi putut folosi,si uite ca Domnul a rinduit sa citesti in timp ce postam,luminarea mintii iti doresc!Spune tot!Doamne ajuta!
va pup pe toate!
Katya spune:
Iasmin,da,nici eu nu povestesc ca m-am enervat pe cuatare ci spun doar"minie",deci nu spun acolo povesti,ci cuvinte,dar aici ascunsesem,ai vazut.
Deci stii cum e,bine ca am scapat!sa scapam cu totii!Doamne ajuta!
nikole spune:
Katya, ce sa mai zic...mi-au dat lacrimile citindu-ti povstirea....tremur ca varga, ma trec toate apele, nici pofta de mancare nu am...dar banui ca asa-mi trebuie, mai ales ca eu mereu, dar mai mereu am pacatuit din slabiciune, nu din nestiinta, ceea ce e si mai grav
Iasmin,ametelile au zeci de cauze, neaparat trebuie sapat, sa vezi ce anume a declansat starea asta de rau.
D-zeu sa-i lumineze mintea medicului, sa gasiti solutia
Eu ametesc de abia vad pe unde merg cand sunt f stresata sau suparata, pe bune....analizele sunt k, dar eu abia ma tin pe picioare,cu ameteli, migrene, stare de slabiciune...
am avut o perioada de o luna,(cred ca de la oboseala si nedormit mi s-a tras, lucram, il aveam pe Kevin mic, il alaptam, eram epuizata fizic) in care ameteam si aveam zilnic migrene, de am ajuns sa solicit MRN , ma gandeam ca cine stie ce am...nu am nimic incurabil, nici macar o problema de circulatie, cum suspecta medicul...mi-a trecut dupa ceva timp de la sine, insa odata pe an , am asa vreo luna-doua cand nu mi-s eu...
Nikole, mami lui Albastrel/Kevin Alexander(4.08.2007) si fericita 37+cu...Albastrica/Luana
"To born, to live, to die, to reborn and to keep progressing. That is the law"
Allan Kardec
Ica 1975 spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Iasmin08 Neata fetelor. Eu am sa rezum exact situatia mea: mi-e rau, mi-e foarte rau si astazi merg la medic sa imi iau trimitere ptr analize medicale. Ah, da, si tocmai am primit vestea ca de la 1 aprilie voi fi disponibilizata impreuna cu alti colegi de ai mei- asa cadou de Paste, probabil... Overall, cam asta fac. Multa sanatate va doresc. Iasmin, mama de strengar de 8 anisori |
Sanatate! Las ca gasesti un job mai buna dupa Sf Pasti
Nu te teme, mergi pe acest drum, cu aceste hotarari in inima si nu-ti va parea rau. E calea cea stramta si pentru a ramane pe ea trebuie sa nu fii singur. Insoteste-te cu fratii de un cuget, agata-te de Parintele duhovnic.
Da-mi minte sa fac voia Ta, Doamne!
crinuta spune:
Da, nu e usoara spovada.
M-am dus astazi rapid la Sf. Iosif sa ma spovedesc, aveam pacate cu duiumul, si l-am rugat pe fii-miu sa ma astepte pe un scaun, in schimb el a intrat cu mine ( e ca o cabina mica), si abia m-am putut aduna.
Am spus pacatele esentiale, aveam impresia ca preotul ma grabeste, intrebandu-ma daca mai am si altele, si asa face mereu acest preot, si ii spun " mai am, dar nu ma grabiti".
Chiar si la actul de cainta abia m-am concetrat din cauza lui fii-miu, iar cand am iesit l-am certat si am facut urat, pentru ca nu are dreptul sa vina cu mine, si macar de ar fi fost cuminte, nu ar fi fost nici o problema.
Si eu am un pacat pe care un singur preot clarvazator mi l-a spus ca il am inainte ca eu sa il spun, pt ca oricum n-as fi intrat in detalii.
Acum am o nelamurire, si cu prima ocazia voi intreba un preot bun despre asta: anumite pacate, daca sunt mentionate, de ex " am pacatuit impotriva poruncii X cu y ( cam asa spun eu), trebuie sa intru in detalii, sau e suficient asta? Nu vreau sa intru in detalii....., sunt ca tine Katya....
Mai este un pericol, si anume, diavolul incearca sa ne faca sa credem ca nu suntem iertati, ca un anumit pacat nu l-am spus bine, sau ca indiferent ca l-am spus e prea grav si nu putem fi iertati, si mie mi s-a intamplat sa tot revin cu pacate grave din trecut, cateodata pt ca nu mai stiam daca atunci l-am spus, sau ptm ca vroiam sa ma asigur,
Ulterior am aflat ca asta il raneste mult pe Isus, nu mai stiu cui ii explica ce se intampla cu pacatele marturisite, si sa nu mai revenim asupra lor, dar cum ala rau imi stie slabiciunile mele, exact pe alea le exploateaza, si apoi mi-l imaginez razand in hohote de mine.
Cand comit un pacat de moarte ( unul impotriva oricarei dintre cele 10 porunci), mai ales dintr-o anumita categorie, dupa ce pacatuiesc mi-l imaginez pe ingerul meu trist, dezamagit de mine, pe diavol razand in hohote ca i-am cazut in ispita, pe Isus pe cruce si din cauza mea, si ma simt ultimul om, si mi-e si rusine sa ma uit la Isus sa ii cer iertare, alta capcana.
De asta la noi se recomnda spovada cat mai des posibil, zilnica daca e nevoie, pt a avea mereu sufletul curat, pentru a ne pastra seninatatea, si a fi mereu pregatiti pentru moarte.
Cand i-am spus la ultima spovada asta preotului, mi-a raspuns ca ar fi trebuit sa vin imediat dupa ce am comis pacatul de moarte, si sa nu mai stau cu pacate de moarte, deloc. Cateodata cand sunt cu pacate de moarte ma apuca panica, si nu va spun ca si azi am avut incercari din partea celui rau sa nu ajung.
Am parcat undeva, apoi m-am gandit ca eu de unde iau tichet de parcare ca nu e nimeni si ca nu am chef sa imi ridice astia masina, si am ocolit mult ca sa parchez langa catedrala, dar nu stiam ca e aglomerat pe Calea Victoriei. Am avut noroc ca abia incepuse Liturghia si preotul respectiv e mereu la spovada.
Nu e preotul meu preferat, dar cand e vb de eliberat, nu ma mai uit la cine e, si ma duc sa scap de povara care ma apasa.
Crinuta si minunea ei
Fara Dumnezeu nimic nu e.
Cine se increde in sine, cade rau!
Second chance
www.youtube.com/watch?v=RapW4MuYFXk&feature=related" target="_blank">Divine Mercy
crinuta spune:
citat din mesajul lui nikole Katya, ce sa mai zic...mi-au dat lacrimile citindu-ti povstirea....tremur ca varga, ma trec toate apele, nici pofta de mancare nu am...dar banui ca asa-mi trebuie, mai ales ca eu mereu, dar mai mereu am pacatuit din slabiciune, nu din nestiinta, ceea ce e si mai grav Iasmin,ametelile au zeci de cauze, neaparat trebuie sapat, sa vezi ce anume a declansat starea asta de rau. D-zeu sa-i lumineze mintea medicului, sa gasiti solutia Eu ametesc de abia vad pe unde merg cand sunt f stresata sau suparata, pe bune....analizele sunt k, dar eu abia ma tin pe picioare,cu ameteli, migrene, stare de slabiciune... am avut o perioada de o luna,(cred ca de la oboseala si nedormit mi s-a tras, lucram, il aveam pe Kevin mic, il alaptam, eram epuizata fizic) in care ameteam si aveam zilnic migrene, de am ajuns sa solicit MRN , ma gandeam ca cine stie ce am...nu am nimic incurabil, nici macar o problema de circulatie, cum suspecta medicul...mi-a trecut dupa ceva timp de la sine, insa odata pe an , am asa vreo luna-doua cand nu mi-s eu... Nikole, mami lui Albastrel/Kevin Alexander(4.08.2007) si fericita 37+cu...Albastrica/Luana "To born, to live, to die, to reborn and to keep progressing. That is the law" Allan Kardec |
Nikole, ca sa fie un pacat de moarte, trebuie sa fie facut cu stiinta. Multa lume nu stie ca anumite pacate sunt de fapt pacate grave, dar nici nu se informeaza.
De aceea eu consider religia extrem de importanta, si abia astept sa inceapa Rayan la catedrala orele de religie.
Crinuta si minunea ei
Second chance
www.youtube.com/watch?v=RapW4MuYFXk&feature=related" target="_blank">Divine Mercy
nikole spune:
M-ai ucis
O ultima intrebare, pe ultima suta de metri, ma pregatesc sa ies din casa in 30 minute,...
cum se procedeaza?se plateste preotul?ma rog, suna urat, dar stiu ca in tara mereu contribuiam cu un ajutor, atat cat puteam ptr biserica, acum daca merg la preot acasa, cum sa fac?
sa-l intreb, oare?
Nikole, mami lui Albastrel/Kevin Alexander(4.08.2007) si fericita 37+cu...Albastrica/Luana
"To born, to live, to die, to reborn and to keep progressing. That is the law"
Allan Kardec
mamabear spune:
Nikole, iubita, nu cred ca e nevoie sa dai ceva, (eu nu dau niciodata, nici parintele n-ar primi). Acum depinde si din ce traieste el si familia, cum se descurca; daca tu simti nevoia sa dai ceva, poti incerca, sa vezi daca accepta.
si Doamne ajuta!
crinuta spune:
citat din mesajul lui nikole M-ai ucis O ultima intrebare, pe ultima suta de metri, ma pregatesc sa ies din casa in 30 minute,... cum se procedeaza?se plateste preotul?ma rog, suna urat, dar stiu ca in tara mereu contribuiam cu un ajutor, atat cat puteam ptr biserica, acum daca merg la preot acasa, cum sa fac? sa-l intreb, oare? Nikole, mami lui Albastrel/Kevin Alexander(4.08.2007) si fericita 37+cu...Albastrica/Luana "To born, to live, to die, to reborn and to keep progressing. That is the law" Allan Kardec |
Eu te-am ucis? Nuuuuuuuuuuuu.
Eu vorbeam doar despre pacate de moarte, deci cele care incalca cele 10 porunci.
Crinuta si minunea ei
Second chance
crinuta spune:
citat din mesajul lui nikole M-ai ucis O ultima intrebare, pe ultima suta de metri, ma pregatesc sa ies din casa in 30 minute,... cum se procedeaza?se plateste preotul?ma rog, suna urat, dar stiu ca in tara mereu contribuiam cu un ajutor, atat cat puteam ptr biserica, acum daca merg la preot acasa, cum sa fac? sa-l intreb, oare? Nikole, mami lui Albastrel/Kevin Alexander(4.08.2007) si fericita 37+cu...Albastrica/Luana "To born, to live, to die, to reborn and to keep progressing. That is the law" Allan Kardec |
Nu plati nimic. Cum sa il platesti ca te spovedeste? Daca vrei tu sa dai pt parohie, e altceva, dar sa nu fie plata pentru spovada. Nici un preot nu are voie sa primeasca asa ceva....
Crinuta si minunea ei
Second chance