Mic dejun pentru scolari

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Gabi_K spune:

ai mei numai cereale cu lapte. Le mai schimbam tipul, culoarea, firma, si cam atat.

Gabi+Robert(20.05.1997)+Lili(17.05.2002)
www.dropshots.com/kincses3#" target="_blank">poze noi www.dropshots.com/kincses4#" target="_blank">poze si mai noi
www.dropshots.com/kincses5#" target="_blank">poze cele mai noi
Povestea nasterii: Lili si Robert

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Letitia1 spune:

Hilde, oatmeals cred ca e ceea ce numim noi aici porridge. Ii mai fac si de asta, adaug putin nessquik si stafide sau banane.

Sa va spun de ce sint asa obsedata cu micul dejun. Copilul meu incepe scoala la 8.20am si termina la 5.30pm (de la 4 pm la 5.30 afterschool). La 1 pm ia masa de prinz la scoala (uneori nu-i place ce i se da) si tocmai pe la 7 seara maninca din nou acasa, cina. De aia vreau sa fiu sigura ca micul dejun ii tine de foame o bucata de zi.

Fantastice idei, aia cu senvisuri calde, de milioane. Uitasem complet de ea. Iar vestea ca pot sa-i dau mai mult de 2 oua pe saptamina iarasi foarte buna, nu o sa exagerez desigur, dar uita asa mai trece o zi.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns carina spune:

Eu ii mai dau: muffins sarate (cu pui, branzica, porumb, masline, legume), pancakes cu faina integrala, pudding de orez integral cu sau fara nuci/ fructe, minitarte cu legume/ carnita (crusta o fac cu faina integrala), porridge dar cu cereale intregi (kamut, orz, ovaz) cu lapte, omleta, oua cocote (oua facute in cuptor pe pat de legume/ carne/ branza), painica integrala prajita cu pate de casa si rosii/ castraveti sau cu branzica de capra, oua fierte in apa, scones integrale simple sau cu masline/ porumb si unse cu unt/ branza/ pate sau simple unse cu miere, pudding de paine cu fructe, muffins integrale cu banane/ morcov/ zuchini si lapte, pudding de tapioca la cuptor, chifle umplute cu carne/ branza/ legume (facute in casa/ inghetate si reincalzite la nevoie), etc

People are always blaming their circumstances for what they are. I don't believe in circumstances. The people who get on in this world are the people who get up and look for the circumstances they want, and, if they can't find them, make them. ~G.B. Shaw

Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil!
Anda si Carina (deja domnisoara)
http://andaoana.wordpress.com/
http://flickr.com/photos/32304863@N04/

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ilenutza spune:

Carina, suna demential ce ai scris tu acolo si ff exotic
Ne dai si noua niste retete:pudding de orez integral
minitarte cu legume
scones integrale nici nu stiu ce sunt
pudding de tapioca


Ile, mami de Victor si Andrei
www.flickr.com/photos/9510942@N05/show/with/4310431289/" target="_blank">POZE MARE 2010


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns carina spune:

Citat:
citat din mesajul lui ilenutza

Carina, suna demential ce ai scris tu acolo si ff exotic
Ne dai si noua niste retete:pudding de orez integral
minitarte cu legume
scones integrale nici nu stiu ce sunt
pudding de tapioca


Ile, mami de Victor si Andrei
www.flickr.com/photos/9510942@N05/show/with/4310431289/" target="_blank">POZE MARE 2010





Pudding de orez integral:
100 g orez integral
50-60 g zahar (eu folosesc moscavado, care e zahar neprocesat)
un baton de scortisoara, 1/2 pastaie de vanilie sau 1 lingurita de extract de vanilie
500 ml lapte
2 oua
200 ml lapte

Se pune orezul la fiert cu apa si putina sare pentru aprox 10-15 minute. Intre timp laptele se pune la fiert cu zaharul, scortisoara si vanilia. Se pune orezul prefiert peste laptele care a dat in clocot. Se lasa la fiert, la foc mic, amestecand frecvent pana laptele e complet absorbit si orezul e moale. E posibil sa mai fie nevoie de lapte pentru asta.

Intre timp, bati usor ouale ca pentru omleta. Dai restul de lapte intr-un clocot si il amesteci cu ouale.
Cand orezul e fiert, se toarna amestecul ou-lapte peste si se amesteca usor.
Se pot adauga acum stafide sau cirese sau coarne uscate.

Se pune intr-o tava de sticla sau in castronele ceramice unse cu unt si eventual presarate cu zahar. Se pun castronelele sau tava intr-o tava mai mare in care pui apa clocotita si se da totul la cuptor, la 175 de grade, pentru aprox 25-30 de minute (depinde de marimea recipientului in care pregatesti puddingul) pana cand se incheaga bine.

Se lasa la racit si apoi se rastoarna pe o farfurie. Poate fi pregatit de seara si reincalzit usor dimineata in microunde. Se pot presara puddingurile cu migdale sau fistic sau cu putina dulceata de capsuni.

Pentru pudding de tapioca, metoda e aproximativ aceeasi, doar ca tapioca se pune direct in laptele clocotit.
Se folosesc: 100 g perle de tapioca, 1 l de lapte si 3 oua. Se pune tot laptele la fiert cu tapioca si cand tapioca e gata (perlele se umfla si devin transparente), se amesteca cu ouale batute usor.


People are always blaming their circumstances for what they are. I don't believe in circumstances. The people who get on in this world are the people who get up and look for the circumstances they want, and, if they can't find them, make them. ~G.B. Shaw

Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil!
Anda si Carina (deja domnisoara)
http://andaoana.wordpress.com/
http://flickr.com/photos/32304863@N04/

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns carina spune:

Minitarte cu legume
Aluat de tarte:

175 g faina (eu folosesc fie faina integrala, fie amestec de faina integrala cu faina de Kamut - de la Plafar)
1 g sare
75 g unt rece rece
45-60 ml apa fff rece (eventual tinuta in congelator 5-10 minute)

Faina se amesteca cu sarea. Se taie untul deasupra in cubulete micute. Se taie apoi untul in faina (nu se framanta ci se marunteste cu degetele untul pana amestecul devine nisipos cu bucati mici de unt inca visibile). Se face o gaura in mijloc si se adauga 45 ml apa rece. Se aduna totul usor cu mainele fara sa amestecati sau framantati. Se aduna doar ingredientele pana se formeaza o bila de aluat. Se mai poate adauga apa daca e nevoie - aluatul nu trebuie sa fie foarte umed. Se inveleste in folie de plastic si se da la frigider - min 2 ore, max 4-5 zile.

Variatii:
1. Se incalzeste cuptorul la 180 grade. se intinde aluatul (aprox 3 mm grosime) pe o suprafata data bine cu faina si se pune in tava de tarte (fie intr-o tava de 24 de cm fie in tavite mici de tarte). Se pune deasupra o bucata de hartie de copt si greutati (fie orez, fie pietricele mici, fie greutati speciale pentru tarte) si se coace15 minute. Se da jos hartia si se mai coc crustele inca 10 minute. Se scot si se lasa la racit.
Se umplu crustele cu ce vreti: piept de pui la gratar folosesc eu (sau sunca), ciuperci calite/ ardei gras bucatele/ ceapa verde sau chives/ porumb/ mazare, mozarella/ parmezan/ gruyere sau chedar ras. Se bat 2 oua cu 240 ml lapte, sare si piper si se toarna cu o lingura peste cruste.
Se coc la 175 de grade pentru 15-20 de minute.

2. se intinde aluatul (aprox 3 mm grosime) pe o suprafata data bine cu faina si se pune in tava de tarte (fie intr-o tava de 24 de cm fie in tavite mici de tarte). Se ung crustele cu putin mustar, se pune putina branza de capra sau telemea, apoi ton in conserva, iar deasupa se alterneaza felii de zuchini, rosii si ceapa. Se presara cu sare si cimbru si se dau la cuptor pentru 20-25 de minute.

Teoretic variatiile sunt nelimitate.

People are always blaming their circumstances for what they are. I don't believe in circumstances. The people who get on in this world are the people who get up and look for the circumstances they want, and, if they can't find them, make them. ~G.B. Shaw

Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil!
Anda si Carina (deja domnisoara)
http://andaoana.wordpress.com/
http://flickr.com/photos/32304863@N04/

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns carina spune:

Scones integrale

scones sunt painici usor crocante pe exterior si pufoase pe interior, care nu folosesc drojdie ci praf de copt si bicarbonat.
Se pot face dulci sau sarate, simple sau cu diverse adaugiri, dulci (ciocolata, fructe uscate, fructe proaspete) sau sarate (branza, masline, carne, porumb, ciuperci calite, etc)

Reteta de baza:
280 g faina (neagra sau mix neagra-alba sau neagra-kamut cum folosesc eu)
4 g sare
8 g praf de copt
2 g bicarbonat
50 - 65 g zahar (pentru varianta dulce), 5-10 g zahar (pentru varianta sarata)
80 g unt rece
200 g iaurt (sau smantana)


Incalzesti cuptorul la 220 grade C. Amesteci faina cu sarea, praful de copt, bicarbonatul, scortisoara si zaharul. Peste adaugi untul taiat cubulete. Tai untul in faina cu o furculita sau cu varfurile degetelor sau cu un pastry blender sau in food proccessor (nu se framanta). Rezultatul trebuie sa fie o mixtura nisipoasa cu bucati de unt mici vizibile.

In momentul asta se adauga alte ingrediente:
75-100 g fructe uscate taiate bucatele
50 g de ciocolata taiata bucatele
50-75 g fructe proaspete (bucatele de mar/ para/ capsuni/ afine/ mure/ zmeura)
50 g branza rasa (chedar, gruyere, parmezan) si 50 g masline taiate, sau/ si carne de pui (sunca)/ cateva lingurite de porumb/ ciuperci calite......

Apoi adaugi iaurtul (si vanilia, pentru varianta dulce) si amesteci totul cu o lingura pana cand incepe sa se formeze o bila (nu se framanta deloc, doar se aduna ingredientele impreuna). In functie de faina e posibil sa mai ai nevoie de iaurt. Rastorni continutul pe o suprafata usor data cu faina si formezi un cerc de aprox 1-1.5 cm grosime. Tai felii ca de tort si le pui pe tava de copt pe care ai pus in prealabil hartie de copt. Se ung cu unt topit sau cu iaurt si se coc 14-18 minute pana se rumenesc frumos.

De taiat poti sa le tai cum vrei sau poti folosi forme de biscuti, dar forma triunghiulara e cea mai raspandita. In orice caz evita sa "overwork" aluatul pentru ca altfel nu va mai avea textura dorita.

Daca se fac simple, sunt minunate cu unt si miere sau ca si sandvis cu carnita de pui si omleta.

Eu fac aluatul seara, il tai in forme, il pun pe tava de copt si le bag in congelator. Dimineata le coc ca sa isi pastreze textura.

People are always blaming their circumstances for what they are. I don't believe in circumstances. The people who get on in this world are the people who get up and look for the circumstances they want, and, if they can't find them, make them. ~G.B. Shaw

Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil!
Anda si Carina (deja domnisoara)
http://andaoana.wordpress.com/
http://flickr.com/photos/32304863@N04/

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Cristina_C spune:

Citat:
citat din mesajul lui Gabi_K

ai mei numai cereale cu lapte. Le mai schimbam tipul, culoarea, firma, si cam atat.

Gabi+Robert(20.05.1997)+Lili(17.05.2002)
www.dropshots.com/kincses3#" target="_blank">poze noi www.dropshots.com/kincses4#" target="_blank">poze si mai noi
www.dropshots.com/kincses5#" target="_blank">poze cele mai noi
Povestea nasterii: Lili si Robert



Al meu e la fel, nu vrea decat asta! Cateodata, in loc de cereale ii dau müsli.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ilenutza spune:

Multumesc mult pentru retete si pentru ca ai fost asa de prompta.le-am salvat pe toate.o pajiste de floricele albastre din partea mea:

Ile, mami de Victor si Andrei
www.flickr.com/photos/9510942@N05/show/with/4310431289/" target="_blank">POZE MARE 2010


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Happy_in_TO spune:

Carina, multumesc pentru retete. Le-am imprimat si am sa le fac si eu!

Azi le-am dat fetelor mele: capsuni taiati cubulete peste care am pus cite un iaurtel probiotic si am presarat cu granola facut cu miere si nuca. Le-a placut mult.

Mergi la inceput