serata fetelor OLANDEZE (1)

Raspunsuri - Pagina 4

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns albertje spune:

Citat:
citat din mesajul lui mobriq

Hello si de la mine. Da' din pacate nu sunt prea vorbareata asa ca nu va asteptati sa spun prea multe . Parca mai ieri va ceream informatii despre Olanda si acum sunt deja aici de 3 ani jumate... ce mai trece timpul asta. Hihi, si tre sa-mi caut de munca.

Aveti ceva tipuri cum sa-mi inbunatatesc olandeza ? Ca de 10 ani ma tot chinui ( in hopuri, nu continuu). E drept ca la job vb in majoritate engleza si acasa romana asa ca olandeza e pe locul 3. Fac acum un curs la nivel C1 , da mi se pare cam greu. In fine, ideea e ca inteleg destul de bine, dar cand e sa ma exprim nu-mi vin cuvintele ... nu mai zic de corectitudinea gramaticala.

Si altceva, de curand am auzit despre diviziunea scolilor in wit en zwart . Edi merge la een zwarte school ... ca asa e cartierul. Ma intreb olandezii get-beget unde-si trimit totusi copii ... anyway, deocamdata nu avem planuri sa ne mutam.

Monica, Eduard (05.04.04) si Theodor (22.08.08)

ce e asta? alb si negru? ce diviziune ?la ce se refera?
eu am invatat olandeza cu televizorul ,ma uitam mult la filme si citeam subtitrarea.apoi cu cititul iti imbunatatesti enorm de repede vocabularul.chiar si ziarul zilnic citit e de foarte mare ajutor.esti informata de ce se mai intimpla in nl si in lume si mai si aduni cuvinte in vocabular.conversatiile ,chiar si cele banale ,cu vecinii ,la market ,pe strada ,cu vreo prietena ,in olandeza au si ele efect.asta te ajuta sa si capeti incredere !
mai e si un site frumos livemocha. com ,poti invata orice limba doresti acolo ,for free!succes

fetelor ,dar unde sunteti?
fecian ,m-am uitat la pozele cu gabriel ,am citit si povestea voastra !tare frumos! ce iti e si cu destinul!

jenn,tu ce faci? profiti ca se mai incalzeste ,esti pe afara ? lanoi pana vineri se anunta + 17 gr ,deci primavara in toata regula!

o duminica frumoasa!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns jenn spune:

Eeee,doar 8 grade la noi.Azi am fost la Ikea.Cea mai buna metoda sa inveti e sa vorbesti cat mai mult olandeza-atat timp cat in casa nu o vorbesti, adio!Sau la servici macar.Cu scolile-unde s multi marocani si turci ale-s scolile negre.Daca vrei sa faci o alegere trebuie sa te uiti la ce performante are scoala respectiva.De obicei alea negre au rezultate slabe.

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui jenn

Eeee,doar 8 grade la noi.Azi am fost la Ikea.Cea mai buna metoda sa inveti e sa vorbesti cat mai mult olandeza-atat timp cat in casa nu o vorbesti, adio!Sau la servici macar.Cu scolile-unde s multi marocani si turci ale-s scolile negre.Daca vrei sa faci o alegere trebuie sa te uiti la ce performante are scoala respectiva.De obicei alea negre au rezultate slabe.

ce ai luat frumos de la ikea? ce fain ela voi ca aveti si koopzondag!aici e pustiu duminicile.se baricadeaza nemtii prin case ...unu nu-i pe strada!si e ditamai orasul !

am inteles treaba cu scolile.cand am venit in germania ,acum 3 ani ,m-am dus sa imi inscriu baiatul la scoala aici (intra in cls a treia atunci)si aveau si aici 2 tipuri de scoli in aceiasi curte .una pt nemti si alta pt internationali.copilul nestiind germana ,au vrut sa il puna la internationali ,dar am zis NU. si eu imi inchpuiam toti asocialii pe acolo ..zic :,,cum sa stric ,bunatate de copil?,,
al meu fusese 2 ani la scoala in Ro ,era invatat cu disciplina ,cu invatatul (stiti cum e in ro ,scoala) .
au zis ca il lasa un trimestru sa vada cum se adapteaza in scoala de nemti si daca nu il muta dincolo.
dupa trimestru nu a mai pomenit nimeni de mutat.din contra l-au pus arbitru de aplanat conflictele intre nemti ,asa de cuminte si avansat in gandire era ,ca ia uimit pe nemti.iar dupa cateva luni de scoala vorbea si nemteste fluent ,deci depinde mult si de mediul de unde provine ,ce tip de parinti are ,de educatia primita.

Mergi la inceput

E avem pe naiba!La mine in oras sunt doar 8 duminici pe an!Cele mai putine din tara!Istetii de guvernanti locali nu au vrut Ikea aici,acum au amanat construirea din cauza crizei,trebuia sa fie gata anul asta.Vreau o masa de cafea noua.Am vazut ceva,sper sa o aduca iepurasul.

Mergi la inceput

Citat:

E avem pe naiba!La mine in oras sunt doar 8 duminici pe an!Cele mai putine din tara!Istetii de guvernanti locali nu au vrut Ikea aici,acum au amanat construirea din cauza crizei,trebuia sa fie gata anul asta.Vreau o masa de cafea noua.Am vazut ceva,sper sa o aduca iepurasul.

la mine in centru doar 2 ,in mai si in nov ...mai sant prin alte zone deschise prin rotatie ,dar nu obisnuiesc sa imi fac cumparaturile pe acolo.

pai iti dai seama ca odata deschis ikea in zona voastra ,au murit restul de mici intreprinzatori de mobila !
mie una nu ii place nimic de acolo .am fost de 2 ori in ikea ,m-am intors cu mana goala .numai cteva accesorii si vesela de bucatarie am luat de acolo.
cautam camera de bebe ,dar nuuuu ,am fost pana la urma in magazine specializate pe mobilier de copii ,sa iau ce mi-am dorit eu.mult mai scump e adevarat ,dar si frumos si calitate!

de care masuta de cafea ? de aia pe rotile de o plimbi de colo colo sau masuta normala ? am o imaginatie azi...

Mergi la inceput

Masuta clasica.

Mergi la inceput

Citat:

Masuta clasica.

cum e vremea pe la voi?
la noi a fost bine pe la 12,am fost cu Ruby (fetita mea) la cumparaturi.dar de vreo 2 ore s-a intunecat si cred ca o sa ii traga o ploaie de mama mama !

am tras speranta ca ramane insorit ,parca alt chef ai sa stergi geamurile si sa faci curatenie ...

ce pregatesti la cina? intreb si eu ...poate mai intri azi,totusi!

fecian ,tu? pe unde esti?

Mergi la inceput

Ieri a plouat toata ziua.La noi e traditie,daca sterg geamuri sau spal masina ploua...la voi?

Mergi la inceput

Citat:

Ieri a plouat toata ziua.La noi e traditie,daca sterg geamuri sau spal masina ploua...la voi?

apoi ,cand nu ploua in olanda?
si la noi a plouat un pic ieri.azi e inca inourat .poate de maine se arata si ceva raze de soare pe la orizont!
as vrea sa ies mai mult prin parc ,sa ne jucam ,dar cand e asa umed si rece ,parca nici nu iti vine sa stai mai mult de 1-2 ore!

tu lucrezi jenn?esti de mult prin olanda? de unde esti de loc ?

Mergi la inceput

Raspunsuri pe mess.

Mergi la inceput