Diferenta intre mame si supermame
Raspunsuri - Pagina 5
![](images/user_woman.png)
blue eyes spune:
unducthable, nu te-am vazut pana acum pe forum, poate nu frecventam aceleasi locuri la aceleasi ore, dar primeste un brat de complimente pentru cum gandesti.
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/mari_paun/mari_paun.jpg)
mari_paun spune:
interesant subiect...desi nu stiu sa dau un raspuns, nu ma consider supermama, insa ma straduiesc sa fiu o mama buna, sa fac tot ce este omeneste, tot ce-mi sta in putinta pt a oferi educatie si sa umblu pentru sanatatea copulului meu, evident ca de multe ori pe Ema o vad cea mai frumoasa , cea mai vesela si desteapta fetita..dar ce mama nu-si vede copilul...supercopil?
bazar pentru Ema
ajutati la terapia pentru Ema pe DC
Ajutati-ma sa inteleg lumea! BLOG
Mari 8+ si mami de Ema
adrianapop spune:
Citat: |
citat din mesajul lui blue eyes Ideea mea e ca e inflatie de gonflatie. (licenta poetica admisa? derivata de la gonflabil, ceva care se umfla, calitati umflate). E tendinta asta moderna de a exagera, de a vedea totul extraordinar, superb, super, extra, mega, giga, tera, peta. S-apoi mi se pare riscant sa-i spui copilului repetat ca e superb, extraordinar; in acest mod pierde ideea de normalitate normala, pentru el va fi normal doar ce e extraordinar, superb, megagalactic si ce-o mai fi...va dori sa aleaga interactiune doar cu copiii superbi, megaextraordinari ca el; exact dupa modelul adultilor conform caruia o supermama va vrea contact doar cu superwoman. Mi se pare mai echilibrat sa i se faca niste complimente reale, pamantesti gen: sunt mandra de tine, ai facut foarte bine ce aveai de facut, azi arati bine, azi te-ai imbracat singur frumos, ti-ai ales cu gust hainele (na, toate astea in functie de varsta). Cadoul potrivit pentru o femeie? Descopera-i feminitatea! Cadoul potrivit pentru un barbat? Apreciaza-i masculinitatea! Cadoul potrivit pentru un copil? Lasa-i copilaria! _ |
Eu de obicei nu prea folosesc des cuvinte de genul ,super,mega extra ,cand vine vorba de copii mei,,,DAR si daca as avea chef sa ii alint asa nu vad care ar fi problema
![](chatterbox.gif)
Fiecare mama e libera sa isi alinte si incurajeze copii cum vrea fara sa fie trasa la raspundere ca :stii ar fi mai bine asa,,sau invers
![](alcool.gif)
![](alcool.gif)
Intr-un final toate santem mame si ei sant copii nostri,minunile ,bucuriile si realizarile noastre cele mai de pret,iar daca vreodata influentate de bucuria din suflet si emotiile traite simtim nevoia sa le spunem ca sant niste copii super mega extra superbi ,nu vad de ce nu am avea voie
![](pupic.gif)
Azi de exemplu la serbarea lor de 8 martie eu m-am simtit o supermama ( SI TOTALA SI SUPERBA )
![](icon_smile_big.gif)
![](icon_smile_big.gif)
In rest eticheta de supermama e doar pentru reclama,,eu spal cu Dixan nu ma incadrez in categorie
![](floare.gif)
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/unducthable/unducthable.jpg)
unducthable spune:
"Fiecare mama e libera sa isi alinte si incurajeze copii cum vrea fara sa fie trasa la raspundere ca :stii ar fi mai bine asa,,sau invers "-> CINE A SPUS ASTA ???
dar unde ne alintam noi copiii si ii incurajam ? , in casuta noastra , acolo unde cei dragi se aduna si isi iubesc copiii, ii alinta si ii incurajeaza
adica vrei sa spui ca daca spui pe forum vai ce copil superb am eu , copilul tau e de fata ? il incurajezi pe el ? pai copilasul ce treaba are el cu internetul ??? sa inteleg ca citeste si el
mangaierile mamei mele erau la noi , intre noi , incurajarile ei , la plimbaare in parc , la o vorba seara , la culcare imi facea cruce mama inainte de culcare ; credeti ca nu se simtea bine mama decat daca iesea pe balcon sa strige ce imi zicea mie sa afle toate vecinele
dragele meme , credeti ca daca vorbiti doar cu copilasii vostri nu e suficient , trebuie sa repetati in locuri publice ceea ce e evident ? si anume ca aveti copii superbi ? credeti ca noi nu avem ochi , nu putem vedea un copil superb , poate ca si noi tinem in brate un copil superb , dar mi se pare normal , la parinti frumosi copii frumosi
dar ce conteaza mai mult ? SANATATEA , EDUCATIA LOR , CUM DEVIN EI CA OAMENI, CE VOR DEVENI IN VIATA
asa ca alintul si incurajarea nu se face in fata noastra ca nu pe noi ne alintati, se face in armonia caminului ; faceti ce vreti dar in fata copilului vostru , el are nevoie de laudele voastre si de atetia voastra , nu noi , noi vedem poe cu familii cu copii si vedem si noi ca toti copiii sunt superbi , atata ne duce si pe noi capul
A FI MARE NU-I MIRARE, A FI OM E LUCRU MARE .
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/unducthable/unducthable.jpg)
unducthable spune:
citat din mesajul lui mari_paun interesant subiect...desi nu stiu sa dau un raspuns, nu ma consider supermama, insa ma straduiesc sa fiu o mama buna, sa fac tot ce este omeneste, tot ce-mi sta in putinta pt a oferi educatie si sa umblu pentru sanatatea copulului meu, evident ca de multe ori pe Ema o vad cea mai frumoasa , cea mai vesela si desteapta fetita..dar ce mama nu-si vede copilul...supercopil? bazar pentru Ema ![]() acesta e un altfel de mesaj si la asa ceva ma refer ![]() ajutati la terapia pentru Ema pe DC ![]() ![]() ![]() Ajutati-ma sa inteleg lumea! BLOG Mari ![]() ![]() |
![](floare.gif)
![](floare.gif)
![](floare.gif)
![](floare.gif)
A FI MARE NU-I MIRARE, A FI OM E LUCRU MARE .
Diana
blue eyes spune:
citat din mesajul lui mamagiuliei Blue-eyes, ai copii ? ![]() ![]() |
De ca ma intrebi? Pentru ca am spus ca ma irita inflatia de complimente gonflate? Da, am 2 bucati. As putea intra pe usa din fata a supermamelor pentru cate am facut pentru ei din prima clipa a sarcinii pana acum. Dar eu nu am nevoie de stea in frunte, ei nu au nevoie de supermama, ei o vor pe mama.
Mi se umezesc ochii cand ii vad facand ceva special, mi se umple inima cand invatatorii imi spun lucruri bune despre ei, sunt cu inima impacata cand primesc complimente pentru cum sunt educati, dar niciodata nu spun: "Vedeti ce copii extraordinari am?" Las' sa spuna altii asta despre ei, ca e mai bine.
adrianapop spune:
citat din mesajul lui unducthable dar unde ne alintam noi copiii si ii incurajam ? , in casuta noastra , acolo unde cei dragi se aduna si isi iubesc copiii, ii alinta si ii incurajeaza adica vrei sa spui ca daca spui pe forum vai ce copil superb am eu , copilul tau e de fata ? il incurajezi pe el ? pai copilasul ce treaba are el cu internetul ??? sa inteleg ca citeste si el mangaierile mamei mele erau la noi , intre noi , incurajarile ei , la plimbaare in parc , la o vorba seara , la culcare imi facea cruce mama inainte de culcare ; credeti ca nu se simtea bine mama decat daca iesea pe balcon sa strige ce imi zicea mie sa afle toate vecinele dragele meme , credeti ca daca vorbiti doar cu copilasii vostri nu e suficient , trebuie sa repetati in locuri publice ceea ce e evident ? si anume ca aveti copii superbi ? credeti ca noi nu avem ochi , nu putem vedea un copil superb , poate ca si noi tinem in brate un copil superb , dar mi se pare normal , la parinti frumosi copii frumosi dar ce conteaza mai mult ? SANATATEA , EDUCATIA LOR , CUM DEVIN EI CA OAMENI, CE VOR DEVENI IN VIATA asa ca alintul si incurajarea nu se face in fata noastra ca nu pe noi ne alintati, se face in armonia caminului ; faceti ce vreti dar in fata copilului vostru , el are nevoie de laudele voastre si de atetia voastra , nu noi , noi vedem poe cu familii cu copii si vedem si noi ca toti copiii sunt superbi , atata ne duce si pe noi capul ![]() A FI MARE NU-I MIRARE, A FI OM E LUCRU MARE . |
Sant oameni si oameni si nu poti sa ii schimbi ,nici condamna.Sant mame care stau in parc pe banca toata ziua si mananca seminte,cu copii murdari ,flamanzi si needucati iar cand povestesc despre copii lor spun ca sant cei mai frumosi ,curati si educati,,,
![](chatterbox.gif)
Cu ce drept poti sa le spui ca nu e adevarat lucrul asta,se stie ca fiecare mama isi vede copilul cel mai frumos si chiar daca tu vezi ca nu arata asa nu poti sa faci nimic ,,ea il vede cu inima de mama .
Si mai exista in viata momente cand iti vine sa strigi lumii intregi ca ai cel mai frumos ,destept si super copil de pe fata pamantului ,cand pur si simplu nu mai exista nimeni pe langa tine ,totul se reduce la copilul tau ,iar inima ta e atat de plina de bucurie si mandrie ca o spui cu voce tare,indiferent ca mai sant zeci de mame cu copii la fel de frumosi,atunci e clipa ta si a copilului tau si daca tu vrei sa spui lumii ca ai cel mai super copil,atunci SPUNE-O
![](pupic.gif)
![](pupic.gif)
Eu personal Nu fac complimente gratuite nici nu ma laud cu copii mei,ca sant ai mei si nu se pot compara cu altii ,DAR daca santem intr-un loc public si ei fac un lucru care merita toata atentia si lauda mea,niciodata nu am ezitat sa ii laud si sa ii felicit ,le-am spus-o lor personal nu am strigat ca sa aude ceilalti.
In viziunea mea educatia si incurajarea copilului cu expresii de genul,,,super,mega ,nu se exclud una pe alta.
blue eyes spune:
citat din mesajul lui adrianapop Eu personal Nu fac complimente gratuite nici nu ma laud cu copii mei,ca sant ai mei si nu se pot compara cu altii ,DAR daca santem intr-un loc public si ei fac un lucru care merita toata atentia si lauda mea,niciodata nu am ezitat sa ii laud si sa ii felicit ,le-am spus-o lor personal nu am strigat ca sa aude ceilalti. |
Cu asta sunt de acord si asa fac si eu. Felicitari, recompense, incurajari, imbratisari, complimente le fac si eu. Ideea mea era legata de autolaudarosenia (exista cuvantul asta?
![](icon_smile_big.gif)
adrianapop spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui blue eyes
Cu asta sunt de acord si asa fac si eu. Felicitari, recompense, incurajari, imbratisari, complimente le fac si eu. Ideea mea era legata de autolaudarosenia (exista cuvantul asta? ![]() Cadoul potrivit pentru o femeie? Descopera-i feminitatea! Cadoul potrivit pentru un barbat? Apreciaza-i masculinitatea! Cadoul potrivit pentru un copil? Lasa-i copilaria! _ |
Daca nu a existat pana acum cuvantul,,exista de acum incolo
![](floare.gif)
Nici eu nu agreez genul asta de mame dar nici nu ma deranjeaza,e dreptul lor sa vorbeasca ,cat despre ceea ce vorbesc chiar nu poti sa le interzici.