Diferenta intre mame si supermame
Raspunsuri - Pagina 4
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/Mik/Mik.jpg)
Mik spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui blue eyes
Tu esti modesta, eu ma inscriu la teramami ![]() |
Yo,
![](icon_smile_big.gif)
![](icon_smile.gif)
(in cursurile de calculabilitate suntem invatati ca exista totdeauna ceva mai mare decit o functie data. )
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
![](images/user_woman.png)
conchita spune:
Citat: |
citat din mesajul lui blue eyes Of, pe mine ma irita si cand vad (super)mame care scriu: - am un copil extraordinar - am un copil superb - am un copil minunat - etc etc etc Pai nu cazi in butoiul cu complexe si te intrebi daca nu cumva ai un copil anormal doar pentru ca este un copil normal? ![]() |
eu sufar de "pacatul" numit de tine. asta pentru ca normali sunt doar adultii, in timp ce copiii (absolut toti) sunt minunati, extraordinari, etc.
![](olala.gif)
stiu ce simt eu cand afirm asa ceva - nu e in comparatie cu alti copii, ci in mod sigur in comparatie cu lumea mea de adult. adica tot ce face un copil, inclusiv al meu, ma lasa lata de uimire si incantare, de unde si apelativele de minunatie si extraordinar si superbenie.
si daca vezi vreodata vreo duduie benoclandu-se la copilasii altora si exclamand neintrebata complimente, apai sa stii ca io-s aia. wonderful, angel, beautiful, princess, handsome, amazing, etc - epitete rezervate pentru copiii altora.
cat despre reclame, ele satisfac o mentalitate existenta, iar in cazul de fata e vorba despre competitie. keeping up with the joneses este una dintre fatete. iar reclamele gen tide cu supermame si superbebe tintesc pe cei care vor sa fie chiar the joneses, the trend setters, aia invidiati de toata lumea si luati de model.
abdominabila
blue eyes spune:
Citat: |
stiu ce simt eu cand afirm asa ceva - nu e in comparatie cu alti copii, ci in mod sigur in comparatie cu lumea mea de adult. adica tot ce face un copil, inclusiv al meu, ma lasa lata de uimire si incantare, de unde si apelativele de minunatie si extraordinar si superbenie. |
Of, cand e vorba de tine nu pot fi obiectiva! Uite ceva superb. Daca nu intelegi italiana si nu poti gasi traducerea undeva, ti-o traduc. http://www.youtube.com/watch?v=P0gj9VifVxg&feature=related
Uneori ma gandesc sa ma retrag intr-un satuc in padure cand voi avea copiii mari. Acum stam in "lumea civilizata", dar intr-o localitate linistita, fara mari pericole moderne. Reiau ideea cu satucul: sa fug de concurenta asta nebuna, in care trebuie sa fii "super", ca "normalii" nu mai sunt buni.
blue eyes spune:
Citat: | ||||
citat din mesajul lui Mik
Yo, ![]() ![]() (in cursurile de calculabilitate suntem invatati ca exista totdeauna ceva mai mare decit o functie data. ) |
Aoleu, pai pana atunci o sa fiu peta-bunica.
![](icon_smile_big.gif)
Tisina spune:
Diferenta intre mame si super mame? Simplu: mamele sunt reale, super-mamele nu exista decat in basme (sau reclame).
La multi ani mamelor!
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/unducthable/unducthable.jpg)
unducthable spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui blue eyes
Of, cand e vorba de tine nu pot fi obiectiva! Uite ceva superb. Daca nu intelegi italiana si nu poti gasi traducerea undeva, ti-o traduc. http://www.youtube.com/watch?v=P0gj9VifVxg&feature=related Uneori ma gandesc sa ma retrag intr-un satuc in padure cand voi avea copiii mari. Acum stam in "lumea civilizata", dar intr-o localitate linistita, fara mari pericole moderne. Reiau ideea cu satucul: sa fug de concurenta asta nebuna, in care trebuie sa fii "super", ca "normalii" nu mai sunt buni. Cadoul potrivit pentru o femeie? Descopera-i feminitatea! Cadoul potrivit pentru un barbat? Apreciaza-i masculinitatea! Cadoul potrivit pentru un copil? Lasa-i copilaria! _ |
m-a impresionat mesajul tau ... sa fug de concurenta asta nebuna, in care trebuie sa fii "super", ca "normalii" nu mai sunt buni
nu ne mai saturam , obtinem ceva si apoi vrem mai mult ...
mamele care sunt preocupate sa arate lumii ca sunt super mame incat nu mai au timp sa isi educe copiii, si sa fie cu ei
cuvantul mama nu ne mai ajunge
la fel cu tata , la fel cu bunica , bunicu
o competitie intre vorbe multe si stupide care ne mananca din viata ...mireasa lunii , copilul lunii, mama lunii , super bebele, super mama , si ne mai miram ca desi am obtinut ce e necesar sa fim linistiti , suntem stresati si pusi pe competitii absurde si cu stresul activ
La Multi Ani Mamelor ! si mamei mele care a stiut numai ea cat a muncit , cum ne-a crescut si nu am auzit-o niciodata sa spuna in cuvinte cat de buni copii suntem , ci prin tot ce a facut ea pentru noi ne-am simtit iubiti
Diana
A FI MARE NU-I MIRARE, A FI OM E LUCRU MARE .
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/Leditia/Leditia.jpg)
Leditia spune:
blue eyes,eu chiar am un copil superb:).Nu stiu de ce te irita lucrurile astea...
Nu cred ca exista mame si supermame,exista doar mame- mame care iubesc,care daruiesc,care fac sacrificii,care ar face orice pt copii,etc etc..Cele care-si abandoneaza puiutii prin maternitati sau alte locuri mai groaznice,nu se numesc mame.
POZE CU NOI de David Christian
Speranta si incredere pentru David
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/unducthable/unducthable.jpg)
unducthable spune:
tot copiii sunt superbi , minunati , frumosi
a mai si spune ca e un copil superb e ca si cum spui ca "apa e uda"
cine are dreptul sa spuna ca un copil e urat ? si copilaria in sine e ceva superb
copiii nostri sunt minunati , dar e mai frumos sa ne bucuram de sanatatea si frumusetea lor in familia noastra , nu sa promovam public , e mai putin frumos daca nu spunem tuturor ? am facut copiii pentru bucuria noastra nu pentru ceilalti
si de la copiii frumosi si bolnaviori , sunt lectii de lupta pentru viata , modele de urmat , ei sunt modesti si se lupta in tacere sa se faca bine
A FI MARE NU-I MIRARE, A FI OM E LUCRU MARE .
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/Leditia/Leditia.jpg)
Leditia spune:
Nu ma refeream la alti copii..pur si simplu pt mine David e un copil superb,dulce si cuminte.Nu ma intereseaza ce cred altii ,nu ma intereseaza ce zic altii..Iar daca eu simt ca vreau sa-i fac complimente copilului meu sau altui copil nu vad de ce nu as face-o.Nu vreau sa demonstrez nimanui nimic...Ce-as promova atunci cand vorbesc despre copilul meu si povestesc despre el,sau cand spun " X e frumos,superb,etc?"(cuvintele astea le vezi deseori la scutece,cand mamele pun poze cu puii lor sau povestesc despre ei,despre evolutia lor,etc etc).A fost prima data cand am citit ca cineva este iritat cand citeste ca o mama sau altcineva spune despre un copil ca e superb,frumos,extraordinar..si asa mai departe si nu am inteles de ce,iar cand am postat am pus si un zambet,ca un fel de glumita(nu de alta,dar nu-mi sta in caracter sa spun pe forum ce copil superb,extraordinar am eu,de aici si zambetul).Probabil ne impiedicam de lucruri marunte,care nu-si au sensul si nu mai vedem lucrurile esentiale si bune din viata noastra sau din jurul nostru.
We placut tuturor.
POZE CU NOI de David Christian
Speranta si incredere pentru David
blue eyes spune:
Ideea mea e ca e inflatie de gonflatie. (licenta poetica admisa? derivata de la gonflabil, ceva care se umfla, calitati umflate). E tendinta asta moderna de a exagera, de a vedea totul extraordinar, superb, super, extra, mega, giga, tera, peta. S-apoi mi se pare riscant sa-i spui copilului repetat ca e superb, extraordinar; in acest mod pierde ideea de normalitate normala, pentru el va fi normal doar ce e extraordinar, superb, megagalactic si ce-o mai fi...va dori sa aleaga interactiune doar cu copiii superbi, megaextraordinari ca el; exact dupa modelul adultilor conform caruia o supermama va vrea contact doar cu superwoman.
Mi se pare mai echilibrat sa i se faca niste complimente reale, pamantesti gen: sunt mandra de tine, ai facut foarte bine ce aveai de facut, azi arati bine, azi te-ai imbracat singur frumos, ti-ai ales cu gust hainele (na, toate astea in functie de varsta).