Sa accepte sa vorbeasca la tel cu amanta sotului ?
Raspunsuri - Pagina 15
batool67 spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui Amina_Marina
Asta mi se pare totusi o jignire. A te imbraca decent nu inseammna neaparat acoperita ca ninja. O femeie imbracata decent poate fi si una in costum ,coafata frumos , machiata frumoas , taior , camasa si o fustita decenta pina la genuchi.Asta nu e decent?Eu mare respect am pentru o astfel de femeie. Ador eleganta.Cu cit le vad pe musulmance mai acoperite cu atit imi vine mie sa ma imbrac mai indecent.Nu stiu, parca mi-e frica sa nu ajung ca ele.Nu vreau sa se simta nimeni jignit , dar asta simt.. Nu o sa vezi niciodata un japonez sa-i zica unei romance imbraca-te in kimono ca sa fii decenta si respectata.Sau fa-te shintoista sau budhista. ............................... Vom rataci prin ceruri, Cersind cu palme-ntinse Un strop de adevaruri Din vietile invinse... |
Ce ti se pare asa de jignitor in fraza? Eu cred ca exagerezi afirmand asa ceva. Decenta e vazuta diferit de la cultura la cultura.
batool67 spune:
Citat: |
citat din mesajul lui dulcetica Regret ,dar daca modul in care se imbraca este in sensul exteriorizarii religioase e intoleranta sa comentezi.Logic ar fi ca atit timp cit nu-ti rupe nasul cind e la jumatate de metru si e decent,sa nu ne pasioneze cine si cu ce se imbraca.Traduc decent:daca e tinara poate sa se imbrace cum ii sta bine si cum se simte bine.Vulgaritatea e altceva. Nu am mentionat de amorul artei narative exemplul colegilor mei.Vroiam sa reliefez ca persoane educate,din medii elevate in tara lor(fiu de ministru),care a interactionat prin educatie cu multe medii culturale, cu tot efortul, nu au reusit sa se adapteze. Bineinteles nu spun ca e imposibil,dar din pacate nu e usor chiar daca exista disponibilitate bilaterala. Batool tu vrei sa spui ca daca el ar lua-o de nevasta toata lumea ar fi fericita ?Atunci sa o sune , sa-i explice care-i intriga si vor trai fericiti pina la adinci batrineti.Eu banui ca el ar dori asta dar tinerica nici nu vrea sa auda.Eu cred ca prietena ta nu e pregatita psihic pentru asa ceva.Tocmai aici e problema,ca altfel ar fi incercat sa medieze aceasta situatie cum am sugerat anterior. dulcetica |
Nu vreau sa spun asta, nu ar fi toata lumea fericita.
ladyJ spune:
citat din mesajul lui batool67
Eu cred ca adulterul e mai grav decat poligamia. In poligamie esti sotie, ca amanta nu esti nimic.... Esti ceea ce iti doresti sa fii.... |
Mai bine pentru cine? Pentru amanta? Dar de cand ne intereseaza ca sotii, binele amantei?
Prietena ta ar fi mai fericita daca sotul ei ar lua amanta de nevasta?
dulcetica spune:
citat din mesajul lui batool67
Nu vreau sa spun asta, nu ar fi toata lumea fericita. Esti ceea ce iti doresti sa fii.... |
Imi pare rau!Este exact ce am banuit .Ea s-a casatorit cu el,dar nici in cele mai negre cosmaruri nu si-a inchipuit atunci cind totul era roz ca ar putea fi si asa.Tu nu crezi ca el ar fi dorit sa o faca onorabila ,dar ea nu vrea si atunci el e prins intr-o situatie care-l depaseste?El ar vrea sa impace si capra si varza,dar nu merge.De aceea e important banui sa stim si ce vrea el si cum se comporta in mediul familial.Eu mai cred ca el se poarta bine cu ea,dar ea este o femeie clasic romanca si nu e dispusa sa accepte aceasta situatie.
Cu sau fara studii ,sotia poate avea o baza buna ,asa ca n-are sens sa ducem in derizoriu asta.
andacos spune:
citat din mesajul lui hannen Tocmai de aceea islamul interzice acest lucru si ii zice omului ca daca chiar e musai sa mai aiba una,doua,trei atunci sa o faca legal. Hannen mamica de trei printzese Amira Israa Inas ISLAM DENOUNCES TERRORISM I want to tell the world... a Story Occupation 101: Voice of the Silenced Majority The Future`s So Bright I Gotta Wear Shades "In a world filled with hate,we must still dare to hope.In a world filled with anger,we must still dare to comfort.In a world filled with despair ,we must still dare to dream. And in a world filled with distrust,we must dare to believe."-Michael Jackson |
hannen,la fraza asta m-ai pierdut de tot!
Cum adica daca e MUSAI?Explica-mi de ce exista acest musai?Te rog!
Dana
eumada spune:
DECI?Sunt 15 pagini si nu ne-am hotarat ce sa faca biata femeie..care numai intr-o situatie placuta nu e.....eu cred ca nici o femeie nu accepta cu draga inima a doua femeie in viata sotului ei....decat daca e fetitza....sau fetitzele lor....eu zic sa votam si sa numaram voturile..dincolo de pareri pro si contra....cine e pentru a nu suna amanta si a pune punctul pe "i"?
Madalina de minunica Eva-Maria 14.08.2009
http://picasaweb.google.ro/lhmadalina/EVAMARIA#
povestea nasterii
casandra spune:
E ceva ce nua m inteles si m-a intristat.
Doare pentru ca e amanta si nu sotia nr 2 sau 3?
Daca sotul ar fi casatori religios si cu alta femeie, e mai putin dureros? Nu cred.
hannen spune:
citat din mesajul lui Amina_Marina
Asta mi se pare totusi o jignire. A te imbraca decent nu inseammna neaparat acoperita ca ninja. O femeie imbracata decent poate fi si una in costum ,coafata frumos , machiata frumoas , taior , camasa si o fustita decenta pina la genuchi.Asta nu e decent?Eu mare respect am pentru o astfel de femeie. Ador eleganta.Cu cit le vad pe musulmance mai acoperite cu atit imi vine mie sa ma imbrac mai indecent.Nu stiu, parca mi-e frica sa nu ajung ca ele.Nu vreau sa se simta nimeni jignit , dar asta simt.. Nu o sa vezi niciodata un japonez sa-i zica unei romance imbraca-te in kimono ca sa fii decenta si respectata.Sau fa-te shintoista sau budhista. ............................... Vom rataci prin ceruri, Cersind cu palme-ntinse Un strop de adevaruri Din vietile invinse... |
Amina,amina,mai tii minte ca mai ti-ai fi pus si tu batic cind m-ai vazut prima data?Acum imi zici ca aratam ca o ninja?Si ca tu te-ai fi imbracat cu atit mai indecent?Asta simteai cind erai cu mine ,ca eu eram o ninja si iti venea sa-ti sfirteci hainele de pe tine?
Asta numesc eu prefacatorie!Si sa nu te simti jignita,ca nici eu nu m-am simtit!Ma doare`n cot de ce simti tu vizavi de femeile musulmane care se acopera .Nu avem nevoie de respectul si aprecierea ta.
BTW,spune-i prietenei tale ca ccc copii ei vor fi musulmani!Ea poate sa nege cit vrea,in Islam nu se face niciun ritual ca acel copil sa fie considerat musulman.Din contra,Islamul zice ca toti oamenii se nasc musulmani,parintii lor fiind cei care le schimba religia .
Hannen mamica de trei printzese Amira Israa Inas
ISLAM DENOUNCES TERRORISM
I want to tell the world... a Story
Occupation 101: Voice of the Silenced Majority
The Future`s So Bright I Gotta Wear Shades
"In a world filled with hate,we must still dare to hope.In a world filled with anger,we must still dare to comfort.In a world filled with despair ,we must still dare to dream. And in a world filled with distrust,we must dare to believe."-Michael Jackson
Amina_Marina spune:
citat din mesajul lui casandra E ceva ce nua m inteles si m-a intristat. Doare pentru ca e amanta si nu sotia nr 2 sau 3? Daca sotul ar fi casatori religios si cu alta femeie, e mai putin dureros? Nu cred. |
E si mai mare durerea.Din punctul meu de vedere , o a doua sotie , e tot un fel de amanta, chiar daca e legal din punct de vedere religios.Pacat ca nu are nicio putere asupra lui.O fosta prietena de -a mea, romanca. s-a casatorit cu japonez, sotia i-a luat si nici ea nu avea servici si nici puterea financiara sa-si creasca copiii. Dar, legea pe el la gasit vinovat si i-a dat ei tot, el a plecat de la ea, doar cu doua vazlize de toale.Tot prietena mea spunea ca: " Cred si ochelarii pe nas iar fi luat daca putea". Eu i-am spus asa ei; " Pentru el a inselat-o cu tine, e normal sa-i dea legea ei tot, cind te-ai incurcat cu el stiai ca e insurat, nu ?"
hannen spune:
citat din mesajul lui andacos
hannen,la fraza asta m-ai pierdut de tot! Cum adica daca e MUSAI?Explica-mi de ce exista acest musai?Te rog! Dana |
Dana,pt. mine nu exista acest MUSAI!Banuiesc ca ni-l poate explica orice barbat ,care indiferent de natie/religie/cultura ...a avut cindva in viata lui ,si poate mai are ,amanta/e!Un barbat care a inselat sau care inca inseala.
La "musai-ul" asta ma refeream,"musai" despre care noi femeile ajungem citeodata la concluzia ca "barbatul nu-i monogam".Nu de putine ori am citit asta pe DC.
Asadar "musai" = nu poti doar cu o singura femeie,vrei sa probezi inca una ?Islamul iti da voie dar cu conditia sa-ti asumi absolut toate cele care le implica aceasta relatie,adica responsabilitati absolut egale ca si in cazul primei casatorii,NU DOAR placerea!
Hannen mamica de trei printzese Amira Israa Inas
ISLAM DENOUNCES TERRORISM
I want to tell the world... a Story
Occupation 101: Voice of the Silenced Majority
The Future`s So Bright I Gotta Wear Shades
"In a world filled with hate,we must still dare to hope.In a world filled with anger,we must still dare to comfort.In a world filled with despair ,we must still dare to dream. And in a world filled with distrust,we must dare to believe."-Michael Jackson