Cat de des trebuie dus copilul la medic?
Raspunsuri - Pagina 4
Luna1 spune:
Anual nu lunar cum se stipuleaza mai sus.
Ori eu nu cred ca oricum intr-un an e posibil sa nu ajungi deloc cu copilul la dr. Macar ca tuseste si tot il vede un dr si atunci poti sa iti spui si celelalte temeri.
Insa lunar mi se pare aberant, vorbim totusi de copii veseli sanatosi, care n-au nevoie sa vada un spital/cabinet medical lunar.
Mamica de stelute Cosmin (30 iulie 2001) si Adelise (11 august 2007)
Lala_D spune:
Si inca ceva, poate ajuta pe vreo mamica.
Eu am procedat in felul urmator, am pregatit in amanunt copilul inaintea mersului la analize asa :
- am cumparat un set "de-a doctorul" de jucarie.
- am improvizat un halat alb dintr-o camasa veche de a lui tati
-o bonetica haioasa, alba.
Si ne-am jucat de-a mersul la analize.
"Intram in cabinet si ne asezam cuminti pe scaunel. D-na dr vine, ne saluta si ne cere s ii aratam manuta.
O sa ne lege un snurulet , uite aici deasupra cotului...asa . Apoi va cauta sa vada daca apar dungile alea micute mov ...uite-le . Apropo se numesc vene.
Cand le-a vazut bine o sa intepe usurel una cu o seringa ca asta, uite si tu ai una frumoasa aici.
Imediat dupa o sa curga un lichid rosu intr-o sticluta si suntem gata.
Si pentru ca ai fost atat de cuminte primesti un abtipild cu un ursulet pe care il lipim aici pe manuta".
Asta se intampla la 2 ani, am jocul proaspat in memorie ca l-am facut recent si cu cel mic tot de 2 ani.
Amandoi au fost incantati sa ia analize la tot neamul, sa se plimbe cu halatul peste tot si cand am fost intradevar la analize totul a fost atat de asemanator cu scenariul deja jucat incat nu s-au simtit deloc inspaimantati.
Revin insa sa spun ca stiam ca asistentele isi fac meseria super bine si nu imi vor inspaimanta copiii.
mina spune:
Lala, asa am facut si eu cu al meu acum vreun an cand a fost nevoie de analize: joaca de analizele, ne-a "luat" el sange in calitate de dr la toti din casa, am discutat si i-am explicat ca ok, e intepatura, doare un pic (cat am fost mica uram cand mi se spunea ca nu doare deloc o intepatura asa ca am ales calea adevarului ) dar trebuie sa fii voinic si curajos, bla bla bla, si-a dorit ca, daca e curajos sa ii apara un tatuaj cu spiderman (si eram pregatiti cu abtibilduri, ca el la alea zice tatuaje....)....
DAR
Ne-am dus frumos la analize, o asistenta draguta si blonda cum ii plac lui doamnele , ne asezam, il tin frumos in brate, il inteapa, sta frumos si doar mormaie un pic, f un pic....dupa care o aud pe asistenta ca i-a colabat vena si trebuie intepat din nou . Am zis ca mor, evident ca la a doua incercare s-a lasat cu suturi in cap si picioare in gura....si de-atunci incoace la fel, nici la exudat nu prea mai sta.....
Analizele i le fac numai daca este nevoie, dar nu cred ca as lasa, totusi, sa treaca 2-3 ani fara.
Mina si
Matei-Costin, sensu'lu'viata lu'mami si tati
din:09.09.2004
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=57655" target="_blank">cronicile vizigotului
www.tocanadecuvinte.blogspot.com" target="_blank">TocanaDeCuvinte
Some people dream of success...while others wake up and work hard at it
Luminel spune:
Salut!
Eu am mers cu fetitza la doctor lunar pana la 1 an si apoi de cate ori a fost nevoie...acum de exemplu n-am mai fost de 5 luni...din fericire n-a avut nici o problema dar nici n-am vrut sa merg cu ea la dr sanatoasa, doar pentru un simplu control si sa ma intorc cu ea infectata cu cine stie ce virus de pe acolo...la cata aglomeratie e la cabinet si mai ales acum iarna...
La un copil mic, un control de rutina o data la 6 luni si analize o data pe an, mi se pare de bun-simt...
Numai bine tuturor!
Lumi, mami de bombonica Elena Cristiana (26.05.2008)
www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=733a9f9f274d6633afc942" target="_blank">Montaj
iubiticadeni spune:
si eu sunt de parere ca nu prea trebuie sa exageram cu controalele si analizele eu sunt extrem de multumita ca iubita mea e sanatoasa si nu trebuie sa astept la rind pe la cabinetul dr
kay spune:
Andra, eu nu fug de spital. Pt ca stiu ca acolo ne va fi "disneyland-ul" pt toata viata. si nu am nimic cu recoltarea anuala, dar repet, e o loterie. poate apare un crorobarzaur la 1 luna, 2, 3 dupa si ce faci? doar ai facut analizele, au iesit bine !
Lala? talasemia e ereditara. nu-ti aparea brusc.
Eu una nu-mi fac analizele anual, ci atunci cand simt ca e nevoie. si poate le fac si la 3 luni sau saptamanal daca e nevoie. doar DACA e nevoie. in rest sa fim sanatosi, sa mergem in vizita doar la spital. sincer ma bucur mult cand vizitam sectiile in care am stat cu lunile, mi-e drag sa o arat pe Sonia ce mare a crescut, ami ales ca nimeni nu-i dadea nici o sansa.
va , sanatate multa !
Lala_D spune:
Kay talasemia este intradevar ereditara.
Insa sotul meu a aflat dupa ce am diagnosticat copilul ca o are el.
Pana la varsta aceia doctorii nu l-au suspectat niciodata ca ar fi putut avea o anemie de tip ereditar ci doar ii dadeau periodic fier sa ii creasca hemoglobina ( in copilarie).
Adevarul este ca pe vremea raposatului electroforeza hemoglobinei era o analiza ma SF asa ...
Otricum faptul ca a luat fier (ce este total contra indicat in cazul talasemiei) nu i-a facut bine deloc.
Eu cred in preventie drept pentru care am decis sa facem aceste analize si control medical anual.
Oricum este evident ca daca te imbolnavesti la 3 luni dupa control mergi la doctor.
Nu vad unde e pierderea.
Sunt atatea boli care este de preferat sa le "prinzi" in stadiu incipient nu cand apar simtomele si te doboara.
Cristina_C spune:
In Germania, primul control de rutina, recomandat de medici, la care se face si test de sange este la pubertate, intre 12 si 14 ani.
Copilul meu a facut analize de sange doar cand a fost bolnav. Pana acum, la 7 ani, a facut de 2 ori in Romania, o data in Germania- de fiecare data la indicatia medicilor - si inca o data tot in Germania, la cererea mea (cand a avut streptococul care cauzeaza scarlatina si am vrut sa stiu valoarea ASLO).
Dar, sanatos fiind, n-o sa-l duc sa-l intepe aiurea in vena. Vad ca-i sanatos si sunt linistita. Nici pe mine nu ma duceau ai mei cand eram mica doar asa, ca sa poata dormi bine noaptea si sunt medici. Cand ma imbolnaveam, era altceva. Eu las copilul in pace atata vreme cat nu mi se pare nimic suspect la el.
In rest, in Germania medicii n-o sa-ti recomande niciodata sa-i recoltezi bebelusului/copilului din vena preventiv fara se existe vreun motiv de ingrijorare. Poti face la cerere, sigur ca ai dreptul asta.
Nici eu nu-mi fac prea des analizele de sange , ci la 2-3 ani. De la 35 de ani imi propun sa le fac anual.
Cygni spune:
Fetita mea are 2 ani jumatate si nu am mai fost la medic de multa vreme, poate ca e necesar un control de rutina, analize nu i-am facut pana acum.
It is a miracle that curiosity survives formal education