Cat de des trebuie dus copilul la medic?

Raspunsuri - Pagina 3

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Luna1 spune:

Aici copilul pana intr-un an se vede lunar pt cresterea in greutate. Dupa un an doar la vaccinuri si daca e ceva in neregula cu el. Nu se fac analize daca copilul mananca bine, e vesel, nu acuza dureri sau mai stiu eu ce. Analizele nu hotaraste mama cand le face ci doctorul, mama doar isi exprima temerile.

Cu copiii merg la dr doar cand am o ingrijorare sau cand ei sunt bolnavi.

Mamica de stelute Cosmin (30 iulie 2001) si Adelise (11 august 2007)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns kay spune:

Andra, prietena ta si-a facut analizele pt a se simtea slabita, nu pt ca se simtea ok. E o diferenta. Dar prin absurd, daca tu iti faci analizele azi , e torul ok si in 2 spat se devlanseaza cine stie ce nenorocire, pana peate 6 luni-1 an poa sa se intample orice. Asa ca asta cu analizele la x luni e o loterie. Si degeaba parerea mea.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alex_andra spune:

Citat:
citat din mesajul lui kay

Andra, eu la 1 an mergeam si vorbeam. Fiica-mea nu. Asa ca nu vad relevanta comparatiei.

Kay, scuze-ma, te rog, dar nu am inteles la ce comparatie te referi. La cea cu prietena mea? Sau cu mine de la 1 an? De la o vreme nu ma mai pot concentra f bine, cred ca trebue sa recuperez niste somn

Off topic : ma bucur ca Sonia e mai bine, chiar ma intrebam ce mai face, ca nu ai mai actualizat pagina ei.

Andra, mami de leoaica Eva (03.02.2009)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns kay spune:

Andra, am scris odata u tine. Ma refer la compaRatia cu tine la 1 an. N-are
relevanta.

off topic : S e ok, are o problema la un ram de pulmonara, s-a ingustat din cauza de cicatrizare. In mare e ok. Multumim pt gandurile bune .

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Happiness_4_us spune:

Cu riscul de a-mi lua rosiile de rigoare spun atat: mi se pare aberant sa duci copilul la dr doar ptr ca asa vrei tu, el fiint sanatos, nu mai spun sa-l mai chinui si cu luat sange.
AM umblat cu Andrei numai prin spitale de cand s-a nascut si am avut o perioada cand mergeam la spital aproape zilnic, insa spun cu mana pe inima, nu l-as duce in veci sa-i iau sange de la mine putere, asta ptr a verifica eu ca e sanatos etc.
Da, e posibil si sa am eu o trauma legata de spitale si medici, in general.
Mereu ma gandesc: cum o fi oare sa ai un copil sanatos? Cu siguranta floare la ureche!

Sfatul meu este: lasati copiii in pace! Nu-i chinuiti inutil!
Numai bine si multa sanatate!

P.S. Aici se fac controale lunar pana la varsta de 1 an, pe urma se fac 1 data la 6 luni, pana la 2 ani, dupa care, mergi cu el la medic numai daca este bolnav si nimeni nu-i face analize doar pentru ca cere parintele. Analizele se fac numai daca intr-adevar copilul este bolnav si dupa ce medicul il consulta iar acesta considera ca musai trebuie recoltat sange.

Nana, Andrei Stefan ( 26.09.2007)
Povestea nasterii fluturasului!

"Nu-i nimic, ce daca... Tot ce-i rau o sa treaca!
Nu-i nimic.... Cad si mereu ma ridic!" Laura Stoica

Fluturas iubit, sa nu uiti niciodata, ca mami este intotdeauna cu un pas in urma ta. Trebuie doar sa intorci privirea si sa intinzi manutza si mami te va ajuta in orice clipa!

Mergi la inceput

am inteles, kay, acum la ce te refereai....sunt blonda rau
Da, pana la urma, asa e, daca se intampla ceva, se poate intampla oricand, intre analize.
Eu o sa-i fac totusi acum analizele, ca sa stau eu cu sufletul impacat si sa scap de paranoia
Dupa aia, mai vedem, oricum o data la cateva luni tot o sa facem o vizita de curtoazie dr nostru,sa o pipaie un pic pe ici pe colo, mai ales ca ne este prietena de familie.

off topic:
Kay,toata stima pt tine

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lala_D spune:

Dupa varsta de 1 an : anual daca nu sunt probleme urgente .
Tot anual control de rutina si hemograma, calcemie, fier.

Pentru cele impotriva analizelor de rutina anuale: voi ca adulti va faceti analize anual ?
Daca nu , inteleg de ce nu duceti si copiii. Daca da ...atunci e un paradox.

Orice medic recomanda un control anual iar descoperirea anemiilor dupa aspectul copilului...e ipotetica .

Exista anemii care nu au semne vizibile daca copilul este in general tipul vioi si care mananca/ doarme bine.

Al meu avea talasemie minora fara niciun simptom la un an ( evident ca o are si acum, asta nu trece) insa manca de rupea, mergea, vorbea si avea o greutate perfect in grafic.
Cu toate astea avea un deficit mare de acid folic care NU se poate intregi prin alimentatie si se vede numai la analize.
Drept pentru care facem toti analize anuale.
Si niciunul nu suntem traumatizati, am nimerit numai asistente competente.
Edit : typo.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roxy spune:

Lala, norocul vostru ca ati nimerit asistente competente, dar doamne fereste sa intri pe mana unei asistente care sa-si faca rodajul pe tine sau mai rau pe copilul tau, sa vezi cum baga acu si il scoate ca nu a nimerit vena, si nu o data, de mai multe ori, pana plange copilul tau de se invineteste, ca nu cred ca te-ai mai duce ca la cinema la analize...dar pana nu patesti nu crezi, si mai bine nu patesti.

Mergi la inceput

Nana
Probabil ca mamicilor incercate de soarta, ca tine si Kay si ca multe altele de pe aici, cu copilasi bolnaviori, le este greu sa intelelaga de ce noi insistam sa ne ducem copii sanatosi pe la diversi doctori. Si probabil ca voi aveti oroare de spitale si nu mai stiti cum sa fugiti de ele si va inteleg foarte bine.

dar asa cum zicea si Lala_D, asa cum eu merg anual sa-mi fac analizele, asa consider ca e normal si pentru copilul meu.

tuturor, vine primavara

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lala_D spune:

Roxi nu contest ca se poate intampla si cum spui tu.
Eu i-am dus insa la clinica pediatrica si totul a fost absolut ok.
Acum poate si noi parintii suntem foarte relaxati la problema intepaturilor si prin faptul ca nu ne este noua teama si copiii au perceput foarte bine evenimentul.
In plus ei au o relatie extrem de buna cu pediatru si in felul acesta nu au dezvoltat deloc teama de medic.
Idem si la stomatolog, merg anual la control de rutina.
La oftamolog la fel insa aici chiar trebuie cel mare poarta ochelari.

Intreba cineva : controlul oftalmologic de rutina se face in jurul varstei de 3 ani.
Apoi in functie de rezultat medicul va va spune cand sa il repetati.

Mergi la inceput