povestea mea - cancerul de san

Raspunsuri - Pagina 3

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns gabriela80 spune:

Maria, cum mai esti?
Ai fost la Cluj?
Tu cat timp o sa faci chimioterapie, nu am inteles f bine..8 sedinte inainte ,apoi te-ai operat si mai faci 4?
sau daca ai mai scris undeva pe forum ,sa intru acolo...cred ca si tie ti-a fost foarte greu ,sa se intample asta dupa ce ai nascut..
Dar o sa fie bine,bine o sa trecem noi de necazuri si o sa fim cele mai sanatoase.
te pup si sanatate multa!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Iasmin08 spune:

Gabriela, vin si eu cu o intrebare. Ca anul trecut am facut echografie si mi-a zis medicul ca as avea un chist la unul din sani de 8 mm. Dar nu ma durea. Doctorita a zis ca merg daca incepe sa ma doara. daca palpez acolo, nu ma dore, dar acum am o durere de la baza sanului spre axila, o durere ascutita. Cam asa te durea pe tine? (si nu, chistul ala tot nu doare)

Iasmin, mama de strengar de 8 anisori

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns maria1975 spune:

Gabriela, am fost la Cluj pe 15 si 22 aprilie.Dr.Eniu mi-a spus ca acum dupa operatie (ganglioni fara metastaze si tumora de 1 cm) sunt doua variante: fara chimioterapie si doar raze, sau chimioterapie si raze. Sfatul lui a fost ca data fiind varsta, tipul tumorii sa fac inca 4 cicluri de chimioterapie cu ciclofosfamida oral-15 zile, metrotexat si fluoracil, iar apoi raze. Asa ca mai am de mers la Cluj inca de 6 ori (pana in luna iulie inclusiv), iar apoi pentru raze (nu stiu exact cate saptamani, pe 21 iulie sunt programata pentru simulator). Un ciclu de chimo se face doua saptamani (o sapt. prima perfuzie, apoi sapt. urmatoare a doua, iar in tot acest timp pastile 15 zile), apoi pauza 3 saptamani si din nou de la capat. Partea buna este ca nu imi este rau,desi in unele zile ma simt mai slabita, iar din discutiile cu o persoana de aceeasi varsta am inteles ca nu mai cade parul (al meu are deja 3-4 cm ).

Inainte de operatie am facut 8 sedinte de chimo (ciclofosfamida si farmorubicina) si asta din cauza dimensiunii ft mari a tumorii (8/4 cm). A fost mascata de un placard de mastoza fibrochistica si din cauza formei stelate nu a putut fi identificata mai repede(ultima ecografie facuta la san a fost cu un an inainte de a naste si atunci nimic nu a ridicat suspiciuni ca sa ma trimita sa fac o mamografie).

Acum nu mai conteaza ce a fost inainte, merg mai departe cu credinta in suflet, caci am doi copii (mai am un baietel de 7 ani -este in clasa I) pentru care trebuie sa lupt ca sa le fiu alaturi.
Sanatate multa tuturor.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lemia50 spune:

Draga Iasmin,sfatul meu este ,indiferent de ce iti spune doctorita ta ,mergi si fa o sonoelastografie.Este ceva asemanator cu ecografia dar iti spune daca nodulul este de natura canceroasa sau nu.Se poate face la Gynecoland,nu e foarte scump si nu mai stai cu o spaima permanenta.sanatate

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Iasmin08 spune:

Citat:
citat din mesajul lui lemia50

Draga Iasmin,sfatul meu este ,indiferent de ce iti spune doctorita ta ,mergi si fa o sonoelastografie.Este ceva asemanator cu ecografia dar iti spune daca nodulul este de natura canceroasa sau nu.Se poate face la Gynecoland,nu e foarte scump si nu mai stai cu o spaima permanenta.sanatate

Multumesc mult pentru sfat, o sa incerc sa ajung, am vazut ca nu costa prea mult.

Iasmin, mama de strengar de 8 anisori

Mergi la inceput

Draga Iasmin,
De obicei, chisturile sunt seroase si de obicei nu pun probleme;
trebuie doar sa le tii sub observatie.Oricum , pentru linistea si siguranta ta mergi si fa o ecografie.
Sanatate multa!

Mergi la inceput

Asa este Maria, trebuie sa luptam pentru copii nostri si pentru noi,mai avem multe de facut !
Am inteles acum mai bine,este putin diferit de ce fac eu.Dar stiu ca sunt anumite scheme de tratament care se fac.
Eu am facut primele 3 cure asa:
Farmorubicin 150mg+ CTX 1200mg + 5FU 1500 mg;
De la a patra cura fac Taxotere 160 mg + Farmorubicin 100 mg;voi face opt in total , adica pana in iunie;
La mine o cura inseamna 3 zile (l,ma,mi ) de mers la spital(IOB),la 3 saptamani.
Ar fi bine daca nu ti-ar mai pica parul , stiu cum te simti, te inteleg perfect.
Eu trec acum prin faza cu ingrasatul, adevarul asta e , m-am ingrasat destul de mult (6 kg).
Si va dati seama cum ma simt: fara un san, grasa, cheala...si eram o fata destul de draguta inainte.Stiu ca cine ma iubeste ,ma iubeste si asa, dar e greu...
Va pup fetelor si cand bat campii, lasati-ma ! aici ma mai descarc si eu...

Mergi la inceput

http://www.flickr.com/photos/49663883@N04/
sper sa mearga, am atasat o poza cu mine si fetita mea,facuta anul trecut.

Mergi la inceput

Buna fetelor,
Ce mai faceti?
Eu mi-am mai revenit cu moralul, nu mai sunt asa posaca
Vreau sa va intreb, eu beau zilnic , 3 cani de ceai, un amestec de galbenele,coada soricelului, macese si ceai verde.Mi-a spus cineva, ca nu e bine, ca ar anula oarecum chimio.E o aberatie , nu?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Crisnemes spune:

Maria si Gabriela - va multumesc mult pentru raspuns.

Gabriela am vazut poza cu tine si fetita ta. Va doresc din tot sufletul multa sanatate.

O sa ma programez cat de curand si eu la medic. Simt o mica modificare la sanul stang nedureroasa. O data sau de doua ori am avut niste dureri inainte de menstruatie.

Tuturor va doresc multa sanatete si sa treceti cu bine peste aceasta boala urata.

Cristina mamica de Dragos (31.01.2004) si Victor(19.09.2006)
Poze
www.totsites.com/tot/victornemes" target="_blank">Album

Mergi la inceput