povestea mea - cancerul de san
Raspunsuri - Pagina 4
maria1975 spune:
Gabriela, nu cred ca ai de ce sa iti faci griji in privinta ceaiurilor pe care le bei. Imi aduc aminte ca acestea erau recomandate de asistenta sefa de la chimioterapie, plus inca altele.
Eu personal beau ceaiurile pentru cura de dezintoxicare de la Favisan (Lugoj) si nu cred ca au anulat chimioterapia avand in vedere raspunsul tumorii. Iar la intrebarea mea in legatura cu ele, medicul oncolog cu care lucreaza dr Eniu mi-a raspuns ca atata vreme cat sunt plante si baute in cantitati limitate nu au ce sa dauneze (era impotriva diverselor tratamente in care nu stii cu exactitate ce contine fiecare produs).
Crinutz spune:
Fetelor am deschis si un subiect nou insa acolo nu raspunde nimeni inca si vad ca voi va confruntati cu pb asta. Va scriu ce am scris si acolo poate ma mai linistiti voi un pic.
Am fost azi la eco de san si sunt f speriata pt ca eu descoperisem un nodul micut la un san dar cand m-am dus a zis cae tot sanul plin cumva si ca ala are 6 mm. Apoi cica si la alalalt e plin, vreo 2 mai mari, unul de 20 mm... si acolo chiar nu ma deranjeaza nici n-am simtit. Am mai avut la acelasi san acel nosul acu 6 ani l-am tratat nu m-a mai suparat dar nici nu am mai facut nimic. Acum trec printr-o perioada mai grea de stress si suparare (asa a fost si data trecuta) si parca s-a accentuat durerea de-asta m-am si dus. Mi-a recomandat urgent si markeri CA15-3 CEA. Va dati seama cam cat sunt de speriata avand in vedere ca mama a avut cancer de san si stiu despre ce e vorba (ea a si murit intre timp).
Stiu ca trebuie sa astept si analizele astea si ca cel mai in masura e medicul care vede dar va intreb si pe voi mai ales cele trecute prin asa ceva si doctorii de pe aici. rezultatul e cam asa:
San drept:
- fara modificari la nivel de axila. In cadran inferointern 2 formatiuni transsonice cu contur net, diametrul 6 mm (aici cred ca e o greseala caci pe eco scrie 20 mm), ecostructura glandulara omogena, normala. fara alte procese inlocuitoare de parenchim.
San stang:
- fara modificari la nivel de axila. Accentuarea testului conjunctiv. In cadranul inferoextern formatiune chistica cu contur net de dimensiune 6 mm , fara ecou Doppler. Ecosctructura glandulara omogena, normala. fara alte procese inlocuitoare de parenchim.
As vrea sa stiu si eu daca asta cu "Ecosctructura glandulara omogena, normala" e de bine, ce inseamna "fara alte procese inlocuitoare de parenchim"...
Suna grav ???
Desi am fost la o clinica particulara nu prea iti dau detalii iar eu am amutit, plang continuu de cand am venit. chiar mi-e frica de ce va urma, de rezultatul la markerii aia, de tot...
Va multumesc pt orice raspuns !
Edit; am uitat sa precizez ca am 31 de ani si nu pot face mamografie pt ca nu am sani, ii am fff mici :((( si e a doua persoana care imi spune. Plus, acesti markeri mai sunt valabili ? Stiu ca s-a schimbat clasificarea neoplasmelor si nu se mai fac. Dar in cazul asta eu ce analize pot face? Cumva biopsie ?
Hai ca am prea multe intrebari :D
lemia50 spune:
Draga Crinutz, nu te speria asa usor.Ai facut o simpla ecografie de san? Parerea mea este sa faci o sonoelastografie la Gynecoland,acolo iti spune imedeiat de ce natura este fiecare formatiune in parte.Este un medic foarte bun,vorbeste mult ,iti raspunde la toate intrebarile.Si eu am fost speriata si mi-a spus ca a avut caz cu 6(sase) formatiuni de cite 20 mm intr-un singur san si toate au fost necanceroase.Tot acolo este si medic ginecolog exceptional si foarte bine pregatit chiar in domeniul cancerului de san. Curaj si du-te repede.
lemia50 spune:
Revin.Se pare ca nu esti din Bucuresti.Fa un efort si vino la o analiza ,merita pentru linistea ta. Am vazut acolo femei din toata tara.
Crinutz spune:
lemia50, multumesc frumos de incurajare si de sfat. Mi-a mai zis cineva aici despre aceasta elastografie, se pare ca e destul de buna. Nu sunt din Bucuresti dar de aproape, din campina deci nu mi-e greu sa ajung. Imi poti spune si un nume al acestui medic ? au un nr de telefon de acolo ?
Merci mult!
edit: am gasit pe net site-ul lor. O sa ma duc negresit. Va dca nu enici scu;pa interventia asta doar 150 lei. si cred ca e vorba de dl dr Stoian nu ?
lemia50 spune:
Pentru sonoelastografie -dr.Cristian Jumuga .De asemenea da si consultatii .Dr. Stoian este patronul si de asemenea,un doctor si om de exceptie.Dupa ce ajungi acolo sa scrii ce ai facut.
Crinutz spune:
Aha, am inteles. O sa sun saptamana care vine sa vad in ce conditii se fac programarile, cat costa (nu stiu de cand sunt preturile de pe site) si cat dureaza pana iti fac o programare. Si normal ca o sa scriu tot daca ma duc ca poate altcineva in situatia mea are nevoie vreosta. Multumesc inca o data pt timpul acordat, esti o draguta.
lavi02 spune:
Crinutz, eu ti-as recomanda sa mai faci o ecografie la dr Lesaru, e cel mai bun in ecografie de san, prof la medicina la asa ceva. Programarea la el se face cu multe luni inainte dar se face si in regim de urgenta, cu suprataxa.
Mamografie oricum nu se mai face sub 40 de ani pt ca structura sanului e mai densa sub 40 si ecografia e mai relevanta decat mamografia, asa ca nu-ti face probleme cu asta.
Ce inteleg eu din rezultatul tau: la 1 san ai 2 noduli cu contur net, asta inseamna ca nu sunt(nu par) cancer. La celalalt ai chist, de-ala am si eu, e dureros din cand in cand dar nu pune probleme.
Mai consulta un dr dar in niciun caz nu te panica!
Sanatate multa si lasa stesul si supararile!
Crinutz spune:
Multumesc fetelor pt tot, si tie lavi si salutari
Azi am dat telefon la Gynecoland si ma gandeam ca o sa ma programeze peste cine stie cand timp, cand colo a zis ca pot veni chiar maine. Nu o sa merg maine caci astept totusi sa fac si acei markeri, astept si un papa nicolau saptamana asta si sa merg cu toate sa faca o corelatie intre eco, analize si alte chestii. macar daca merg sa am si alte analize la mana plus ca vineri merg la intalnirea anuala cu firma si as vrea sa ma simt si eu bine putin macar. Asa ca pe sapt viitoare cel mult in 2 sapt sunt acolo. Cred ca la acel dr Jumuga o sa merg, dna de acolo mi-a mai zis 2 doctorite. Dr Stoian nu face. costa doar 150 lei. Era f draguta la telefon si sper sa fie ok si acolo totul. o sa va tin la curent cu ce am facut.
va pup si sanatate tuturor.
Ah si controlati-va mereu.
Iasmin08 spune:
Lemia am fost dupa cum m-ai sfatuit si am facut o sonoelastografie la Gynecoland. Nu am prins pe doctorul amintit de tine, au m-am programat de acasa.
Problema e ca m-am cam enervat si m-am simtit jignita, dupa un drum de 7 ore cu trenul, trezita de la 4.30, groaznic de obosita, au gasit ca trebuia sa intre in fata altcineva, o doamna din Bucuresti venita dupa mine. M-a dezgustat asta.
Diferenta fata de o ecografie mamara, n-am vauzt-o decat la pret. Ce spunea ecografia, asta spune si sonoelastografia, nu am vazut absolut nici o diferenta.
Am fost diagnosticata cu mastoza fibrochistica, mi s-a spus ca de asta ''sufera'' aproape toate femeile, sunt absolut normale (prezenta chisturilor), ca si durerea aferenta pe care trebuie sa o suport asa cum e.
Sincer, pentru mine a fost un chin enorm, o oboseala crunta, iar diagnosticul putea fi pus si cu ecografia.
Asta e, bine ca sunt sanatoasa, trebuie sa suport durerile ca doar sunt femeie, ar trebui sa fiu obisnuita deja cu asta.
Oricum, multumesc mult pentru sfat
Iasmin, mama de strengar de 8 anisori