porumb modificat genetic
Raspunsuri - Pagina 4
Alexa Ioana spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Allure e vorba de cazul cind pesticidele sint introduse genetic in fruct iar ingestia lor este inevitabila |
cum poate fi o substanta chimica introdusa genetic intr'un fruct? eu, ca formare, sunt biolog, dar habar nu am la ce te referi... te rog sa'mi explici, ca pana acum nu am auzit de tehnologia asta.
Iasmin08 spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui Alexa Ioana
cum poate fi o substanta chimica introdusa genetic intr'un fruct? eu, ca formare, sunt biolog, dar habar nu am la ce te referi... te rog sa'mi explici, ca pana acum nu am auzit de tehnologia asta. mami de brotac rocker www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=88028d9eaeae0f93a00846" target="_blank">Povestea unui Licurici |
Nici eu n-am auzit dar nici nu a fost in aria mea de interes.
In linkul asta: http://www.bionetonline.org/English/Content/ff_cont3.htm uite ce se spune:Scientists have genetically modified sweet corn so that it produces a poison which kills harmful insects. This means the farmer no longer needs to fight insects with insecticides. The genetically modified corn is called Bt-corn, because the insect-killing gene in the plant comes from the bacteria Bacillus thuringiensis.
Iasmin, mama de strengar de 8 anisori
capcaunul spune:
citat din mesajul lui Allure nimeni nu condamna aceasta forma de modificare a produselor...e vorba de cazul cind pesticidele sint introduse genetic in fruct iar ingestia lor este inevitabila |
Si stomacul tou secreta otrava pura: acid clorhidric. Poate nu stiai ...
Lali spune:
citat din mesajul lui capcaunul
Si stomacul tou secreta otrava pura: acid clorhidric. Poate nu stiai ... |
asta e otrava personala , la care suntem imuni ...
Allure spune:
citat din mesajul lui capcaunul
Si stomacul tou secreta otrava pura: acid clorhidric. Poate nu stiai ... |
si ce-i cu asta? sint bacterii care traiesc bine-mersi in mediul ala de "otrava pura"...care-i legatura cu ingestia de pesticide?
dac-ar fi asa nu ne-am mai imbolnavi de la microbii/parazitii care intra in corp via tub digestiv
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
True health is a journey not a destination, a process not an event, a habit not a diet.
"Man, you can do anything for 30 seconds!" Tony Horton, P90X
capcaunul spune:
citat din mesajul lui Allure si ce-i cu asta? sint bacterii care traiesc bine-mersi in mediul ala de "otrava pura"...care-i legatura cu ingestia de pesticide? |
Pe tine te sperie necunoscutul. Precum pesticidulsau organismul modificat genetic. Ti-i imaginezi ca pe niste mici balauri gata sa ne manace de vii pe dinauntru. Totusi pesticid nu este totuna cu omucid.
La masa bogata a tuturor cerealelor, fructelor si legumelor stam noi, oamenii si o multime de vietuitoare dornice sa se infrupte inaintea noastra. Avem de ales: ori ne multumim cu ce ramane dupa ele (cu foamea-n gat), ori le eliminam. Metodele naturale nu mai sunt bune intr-un ecosistem care a iesit din limitele echilibrului (de cand s-a trecut la agricultura intensiva pentru a compensa limitarile de spatiu ale agriculturii traditionale, extensive). Vrand-nevrand trebuie sa apelam la pesticide, insecticide, ierbicide. La inceput, cand chimia bajbaia printre formule, s-au folosit chimicale foarte toxice, precum DDT. Intre timp s-au gasit formule din ce in ce mai bune, mai putin periculoase pentru om si mediu, si pe cat posibil ultraspecializate pentru anumite organisme. Specializarea maxima se obtine prin inginerie genetica, inventand mecanisme care sa actioneze numai asupra metabolismului vietuitoarelor pe care dorim sa le starpim pe ici pe colo.
Llaura spune:
Nu pesticidele sunt introduse genetic in fruct; e cum au spus fetele mai sus, gene care produc un pesticid sunt introduse in plante prin manipulare genetica (DNA recombinant, or mai fi si altele); sau in alte cazuri, gene care induc rezistenta la anumite pesticide sunt introduse in plante.
De aia zic ca informarea e cheia, urmata bineinteles de o decizie personala. Asa macar nu risti sa ajungi sa platesti taxa pe prostie.
sirimie spune:
Atunci asta e un topic potrivit pentru informare corecta, nu?
Va dorim sa cresteti mari si frumosi!
Simona & Vladut (27 februarie 2005) & Monica (23 aprilie 2009)
Am blog