porumb modificat genetic

Raspunsuri - Pagina 5

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns capcaunul spune:

www.evz.ro/articole/detalii-articol/888270/CE-aproba-cultivarea-cartofului-modificat-genetic-/" target="_blank">Un cartof fierbinte pentru pranzul cehilor! Ca sa nu fie romanii tristi ca sunt singurii cobai.

PS. Si ca sa nu fie suparate fetele ca n-au ce manca in afara de Monsanto

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Allure spune:

Citat:
citat din mesajul lui Llaura

Nu pesticidele sunt introduse genetic in fruct; e cum au spus fetele mai sus, gene care produc un pesticid sunt introduse in plante prin manipulare genetica (DNA recombinant, or mai fi si altele); sau in alte cazuri, gene care induc rezistenta la anumite pesticide sunt introduse in plante.

eu iti multumesc ca te stradui sarguincios sa-mi faci mie educatie intr-ale stiintelor naturale dar zau ca ma confunzi...n-am terminat nici 10 clase la seral, nici profesionala de mecanica; acum vreo 5-6 ani cind eram studenta mi-am ales ca subiect de assignment la cursul de nutritie exact "organismele modificate genetic" si am citit cam tot ce era pe net la ora aia despre (mult mai putine resurse decit azi, ce-i drept, dar suficiente) ca sa-mi sustin bine punctul de vedere in proiect... pe vremea aia romanii (majoritatea) nici nu auzisera de OMG sau nu dadeau vreo importanta.

poate ca nu m-am exprimat eu tehnic dar personal nu vad nici o diferenta intre pesticidele inghitite de pe fructele spray-ate si pesticidele produse "la intern" de genele fructului modificat. ce conteaza modalitatea prin care ajung la mine in stomac??

Citat:
citat din mesajul lui Llaura

De aia zic ca informarea e cheia, urmata bineinteles de o decizie personala. Asa macar nu risti sa ajungi sa platesti taxa pe prostie.

excuse me? o sa ma fac ca n-am inteles ce-ai vrut sa spui cu asta...sau poate chiar nu inteleg...

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

True health is a journey not a destination, a process not an event, a habit not a diet.

"Man, you can do anything for 30 seconds!" Tony Horton, P90X

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Llaura spune:

Nu incerc sa fac educatie nimanui, am vorbit in general si i-am raspuns Simonei la intrebari. Se prea poate insa sa am asa un pic o deformatie profesionala in a corecta erori pe ici pe colo si anume in punctele esentiale. Ca pt tine pesticidele sprayate si cele produse de plante sunt la fel (deci ai o problema cu pesticidele in general) pot sa inteleg desi mi se pare ca in felul asta "absolvi" OMG-urile; este alegerea ta. Alegerea ta nu schimba insa faptul ca in lista aia pe zece puncte sunt minim opt ... inexactitati.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Allure spune:

Citat:
citat din mesajul lui capcaunul

Citat:
citat din mesajul lui Allure
si ce-i cu asta? sint bacterii care traiesc bine-mersi in mediul ala de "otrava pura"...care-i legatura cu ingestia de pesticide?

Pe tine te sperie necunoscutul. Precum pesticidulsau organismul modificat genetic. Ti-i imaginezi ca pe niste mici balauri gata sa ne manace de vii pe dinauntru. Totusi pesticid nu este totuna cu omucid.

La masa bogata a tuturor cerealelor, fructelor si legumelor stam noi, oamenii si o multime de vietuitoare dornice sa se infrupte inaintea noastra. Avem de ales: ori ne multumim cu ce ramane dupa ele (cu foamea-n gat), ori le eliminam. Metodele naturale nu mai sunt bune intr-un ecosistem care a iesit din limitele echilibrului (de cand s-a trecut la agricultura intensiva pentru a compensa limitarile de spatiu ale agriculturii traditionale, extensive). Vrand-nevrand trebuie sa apelam la pesticide, insecticide, ierbicide. La inceput, cand chimia bajbaia printre formule, s-au folosit chimicale foarte toxice, precum DDT. Intre timp s-au gasit formule din ce in ce mai bune, mai putin periculoase pentru om si mediu, si pe cat posibil ultraspecializate pentru anumite organisme. Specializarea maxima se obtine prin inginerie genetica, inventand mecanisme care sa actioneze numai asupra metabolismului vietuitoarelor pe care dorim sa le starpim pe ici pe colo.

mesajul tau suna incurajator, as vrea sa te cred dar nu pot

nu sint panicoasa, nici fricoasa...nu vad OMG-urile ca pe niste balauri...balaurii adevarati sint oamenii nesatui de averi si profituri cu orice pret...eu pe astia i-as extermina, caci ei sint adevaratii daunatori ai planetei

cit despre mincare, in viata cea de toate zilele prefer sa nu ma gindesc prea mult la subiectul de fata ca as da in balbaiala...

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

True health is a journey not a destination, a process not an event, a habit not a diet.

"Man, you can do anything for 30 seconds!" Tony Horton, P90X

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns corap spune:

1. orice copac altoit este modificat genetic (cred). ca sa nu mai spun de orice hibrid (asta sigur).
2. chiar credeti ca ati avea puterea economica de a manca numai organisme nemodificate genetic, fara pesticide & co?
3. daca voi ati avea puterea financiara sa mancati bio, eco & etic edit: si ar fi interzise celelalte forme "aterate" de alimente, 90 % din tara asta n-ar avea ce manca - in cel mai literal mod.
4. desigur, daca aveti finante suficiente, nimeni nu va impiedica sa traiti absolut bio-eco in mijlocul poluarii din oras

edit: si eu cumpar pe cat posibil (=pe cat imi permite bugetul) produse eco, bio & co. Dar revolta asta absoluta impotriva a orice (orice pentru care ai alternativa) mi se pare ca nu evalueaza corect consecintele.
c & andrei-ardei 14.11.2005 & cireshik anais 07.05.07

FEBRUARIE thing-a-day

Mergi la inceput