Crestinismul si evolutia spirituala 2
Raspunsuri - Pagina 22
Iasmin08 spune:
Ica -tu sa ma ierti pe mine si sa ai rabdare cu mine ca io's cum am zis rebela fara cauze precise. Chiar daca par eu extremista de fapt duritatea aceasta e impotriva mea, nu impotriva celor din jur. E impotriva propriilor pacate. Eu inteleg extrem de bine ceea ce zici: in fond femeia n-are nevoie de ode ca sa stie ca e iubita, si ipotetic nu ii trebuie o zi ''inchinata'' ei. Si ma gandesc la barbatii care au felul lor de a fi, mai rece, mai distant, care ''uita'' sa aduca o floare celei care i-a nascut prunci, celei care s-ar jertfi intr-o clipa daca el ar avea nevoie de asta, si-ar da viata. Ei uita, de multe ori habar nu au de ce, iau dragostea femeii gratis, vine la pachet. Cateodata e bine sa fie o astfel de zi, sa ii reaminteasca barbatului ca locul femeii e aparte in viata lui.
Asa cum am zis, dpmdv, femeia e inima si centrul familiei. Pentru ca mama cu copii= familie, pentru ca ea a demonstrat ca poate sa isi creasca singura copiii, si asta e valabil pentru marea majoritate a femeilor- a acelora care isi pierd tineretea ''sa puna lucrurile iar la locul lor"
Eu am fost binecuvantata cu un sot bun care n-are nevoie sa ii aminteasca nimeni cine sunt eu. Face gesturi mici dar dese. O floricica (ghiocei, sa nu va inchipuiti un tir cu trandafiri), prajiturica ce stie ca-mi place, etc
Dar nu sunt toti sotii ca el.
Asa ca scumpa Ica, iarta-ma tu ca sunt asa vehementa. Nici un cuvant nu e cu rautate OK?
Iasmin, mama de strengar de 8 anisori
Iasmin08 spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Katya Va mai spun ca toate de-aici imi sinteti prietene,dar nu stiu cum sa fac acea "cerere de prietenie"ca sa va introduc la prieteni(mai tineti minte cind eram mici si baietii "cereau prietenia" fetelor?sau oti fi toate f tinere?Nu de alta,dar ca sa va dau un ex de "mindrie",ca nu doar la teorie sa fiu buna,ei bine,va marturisesc ca,daca am mesaje care or parea (prea)serioase,in ciuda acestui lucru,eu sint f tinara!Am implinit 40,e drept,dar arat si ma simt ca la 35!Cineva de-aici(f drag) stie de ce)zic asta... Va pup!Noapte buna! |
Hehehe, Katya nu stiu despre cine vorbesti Ca arati ca o floricia de 30, nu de 35. Nici prin cap nu mi-a trecut cifra 40, da' daca tu zici... Nu mi-as fi imaginat ca sunteti atata de frumoase toate, Crinuta, tu, Nikole, sunt convinsa ca si celelalte fete.
Apropo, unde e mamabear oare, ca nici pe messenger n-o mai vad deloc. Draga de ea, cu 4 puiuti nu mai are vreme deloc sa intre. Sper ca nu am zis io iar ceva s-o supar
Mamabear, iarta-ma daca am zis ceva care te-a necajit
Dorothee pe unde umbli? pe la noi de ce nu dai?
Katya spune:
Buna ziua/seara fetelor!La mine n-a mers forumul,poate nici la voi?Ca vad ca n-a mai scris decit Iasmin.Draga Iasmin,om fi noi frumoase toate(in frunte cu tine)dar degeaba,ca nimeni nu vine pe la noi,nici macar fetele noastre...
Sper si eu ca mamabear e bine,la fel puii ei.
Patou ce-o mai fi facind?
Ce sa zic,n-o merge forumul..va pup pe toate si sa ne citim sanatoase!
Iasmin08 spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Katya Buna ziua/seara fetelor!La mine n-a mers forumul,poate nici la voi?Ca vad ca n-a mai scris decit Iasmin.Draga Iasmin,om fi noi frumoase toate(in frunte cu tine)dar degeaba,ca nimeni nu vine pe la noi,nici macar fetele noastre... Sper si eu ca mamabear e bine,la fel puii ei. Patou ce-o mai fi facind? Ce sa zic,n-o merge forumul..va pup pe toate si sa ne citim sanatoase! |
Katya, nu a mers forumul cam multisor, dar... am ramas eu ''sufletul la sufletul credintei" Bine ca ai venit pe aici, ca deja auzeam ecoul si imi tiuiau urechile de cata liniste.
Katya spune:
Buna Iasmin!Pai ai facut bine ca ai lasat sufletul aici,si eu,la fel si celelalte sint sigura,doar ca n-or fi putut intra,bine macar ca am intrat noi doua,sa fie de serviciu cite cineva mereu,care de zi,care de noapte,dupa putinta.
Sper ca ai avut o zi buna si uite ca imediat ne apropiem de sfirsitul saptaminii,mai e putin,vine Pastele,o sa fim fericite!
Te pup,sper ca flacaul tau e bine,si ale mele la fel,si lasa ca miine ne-om apuca de dezabatut vreun subiect,vedem noi!Noapte buna!
mamabear spune:
Iubitelor, ce dor mi-a fost de voi!
In sfarsit s-a reparat conexiunea le net (imi rosese cainele cablul), si daca tot sunt singura treaza din casa, profit sa va salut.
Iasmin, cum sa ma fi suparat tu cu ceva? Nici pomeneala scumpo!
Katya, cere binecuvantare pentru rugaciune, ai sa vezi ca nu te opreste parintele. Preotii opresc de la citirea psaltirii si de la rugaciunea inimii pe cei neancorati intr-o viata duhovnicesca, si le recomanda lucruri mai usoare. Nu e nevoie de binecuvantare pentru orice rugaciune, ar fi absurd, dar pentru astea doua, e mai bine sub indrumarea duhovnicului.
Va pup si va imbratisez pe toate, si fug la .
patou spune:
fetelor, Katya, iaca si eu pe aici sa vad ce mai faceti
am intrat mai rar ca se pare ca-s singura protestanta de pe aici
www.pecontpropriu.unblog.fr" target="_blank">blogul meu
mihaela
Katya spune:
Mamabear,bine ca esti bine!Mersi de sfat,da,o sa cer binecuvintare,asa o sa fac,cum mi-a zis si Ica,ascult de voi!
Iasmin,abia acuma am citit de pe pag cealalta ca ai fost la spovedit!Asa o sa fac si eu,o sinteza intre ce zici tu si ce a zis mamabearin legatura cu mersul la biserica in perioada aia,o sa vad eu...
Patou,iata-te!Pai ce daca esti protestanta?Nu ne-am cunoscut noi la subiectul tau(cel putin cu Crinuta si cu Ica?)Eu oricum te iubesc ca pe o ortodoxa!
Va pup pe toate!Noapte buna!
Iasmin08 spune:
Salutari si neata fetelorrrrrrrrr
Ia sa-mi iau eu cafeluta sa va citesc un pic
mamabeaarrrrrrrr ce bine ca ai venit, mi-a fost dor de tine
Katya cand ai zis ca sa ramana cate una ppe rand de veghe aici, mi-am imaginat io imbracata in soldat marsaluind pe aici cu pusca in spate :"stai ca trag". Da, eu discut toate prostiile cu parintele duhovnic, dansul deja s-a obisnuit cu mine. ("Te poti spala pe dinti inainte de a lua Sf. Impartasanie?"- spre exemplu). Chiar sunam pe telefonul dansului sa cerem binecuvantare pentru un lucru sau altul (cetodata iti arde buza dupa un sfat). Si iubitu meu sotz parca-i croit din acelasi material. Deja ma stie. Daca are vreo chestiune care-l framanta intai vb cu parintele si pe urma imi spune ce si cum si ma pune sa aleg.
patouuuuu, iubita, chiar daca eu is mai zuza, promit sa nu musc piciorus fin de protestant. Mie imi esti draga si nu cred in chestii ca stampilele. Daca as fi crezut n-as fi avut prietene catolice, yoghine, samd in viata mea. Tu ne esti draga tuturor, poti la o adica sa spui cum vad preotii tai unele lucruri. Doar nu zice nimeni sa ne schimbam cumva ritul, stai cu noi, . Pe noi parintele patriarh ne invata prin comportamentul sau sa fim deschisi dialogului interreligios. Si apoi dragostea covarseste toate.
Iasmin08 spune:
Katya iti ramasesem datoare cu modelul pelerinului roman: Mos Gheorghe Am sa pun cate ceva despre viata lui- cate putin sa aveti rabdare la citit.
Intr-o zi, vrajmasul i-a aruncat caciula, ca sa-l tulbure de la rugaciune. Atunci el s-a fagaduit Domnului ca sa umble pana la moarte cu capul descoperit. In alta zi i-a aruncat bocancii si nu i-a mai gasit. De atunci, bunul nevoitor a inceput sa umble toata viata descult. Iar in alta zi i s-a aratat vrajmasul in chipul unui om ce ara si i-a zis:
- Mos Gheorghe, vezi brazda aceasta?
- Da, o vad, a raspuns batranul.
- Asa ca este dreapta?
- Da, este dreapta.
- Iata, asa este si credinta ta catre Dumnezeu! adauga vrajmasul, vrand sa-l arunce in pacatul mandriei. Dar Mosul Gheorghe, insemnandu-se cu Sfanta Cruce, a izgonit pe diavolul de la el.
Nevointa batranului Gheorghe Lazar, dupa marturia ucenicilor sai, arhimandritul Mina Prodan si protosinghelul Damaschin Trofin din Manastirea Neamt, era aceasta:
- Dimineata pleca, cu toiagul in mana si cu Psaltirea sub brat, la unele familii unde era chemat sau pe strada, zicand pe de rost psalmii. Din banii pe care ii primea milostenie, cumpara mai multe paini calde de la brutarie si, la amiaza cand se intorcea, le impartea saracilor si cersetorilor din oras care il asteptau in fata clopotnitei. Unora le dadea paine, altora le dadea bani si tot ce primea de la credinciosi. Apoi urca in turn singur numai cu Psaltirea sub brat. Acolo zabovea in rugaciuni de taina pana catre seara. Dupa asfintitul soarelui manca legume fierte si indata se culca.
La ora 11 noaptea, batranul cobora din turn, se inchidea in biserica si se ruga acolo singur, nestiut de nimeni, pana dimineata. In zorii zilei iesea din biserica si pleca sa cumpere paine pentru saraci.