Crestinismul si evolutia spirituala 2
Raspunsuri - Pagina 17
Katya spune:
Am uitat.Cind nu merge nici o alta rugaciune pe care ai vrea s-o zici sau cind te-apuca angoasa cel mai tare,zi Rugaciunea inimii,zi-o tot timpul si sigur te vei linisti(nu numai acum,ci mereu):
"Doamne Iisuse Hristoase,Fiul lui Dumnezeu,miluieste-ma pe mine pacatoasa!"
Chiar si "Doamne Iisuse Hristoase!" ajuta!Striga-L si va pieri de la tine toata tulburarea si tot vrajmasul!Garantat!
Te pup!
Iasmin08 spune:
Nikole, sa stii ca mare lucru nu trebuie sa cauti pentru a afla care e inceputul rautatilor. Inceputul tuturor rautatilor este mandria. Numeste orice pacat si iti pot demonstra ca la origine are mandria. Daca te smeresti- acesta este inceputul bunatatii.
Despre neputinta de a te ruga: toti avem asa ceva, nu te teme. Acuma am sa iti spun ca eu am un mic secret. Cand nu pot sa imi fixez mintea la rugaciune, cant o rugaciune. Dar nu 5-10 minute. Ci cant pana simt ca ma umple o bucurie nepamanteasca. Ma transfigureaza, ma transporta in alta lume. Adica eu fac treaba mea- mancare, etc- stii tu. Si cant rugaciuni (zilele trecute am cantat rugaciunile de la Sf Impartasanie: " Am vazut lumina cea adevarata (...)" Eu zic sa inecrci, mai in barba, mai mult pentru tine la inceput. Nu te teme ca vei fi criticata ca nu ai glas bun, tine minte: tu te rogi!!!
Si acum dintr-o pilda (tot pentru tine scumpo ca celelalte fete o stiu sigur). Era un monah care facea ascultare la un batran ( aici in sensul de ieromonah batran). Si i s-a plans exact de problema asta. Atunci batranul a luat un cos de nuiele si l-a trimis sa aduca apa. Monahul cel tanar a stat, s-a codit, pana la urma a facut cum i s-a zis. Dupa o vreme s-a intors la batran: ''Binecuvinteaza parinte. Dar acest cos nu tine apa, curge toata, pana sa ajung unde trebuei toata s-a scurs" Si inteleptul batran i-a raspuns: "Adevarat, dar vezi cat e de curat cosul??"
Adica ne rugam, rugaciunea se risipeste, noi suntem cosul. Chiar daca nu ducem apa(rugaciunea) unde trebuie, ne curata duhovniceste. ok?
Patou- fetelor. Ora 15.00 (ora Romaniei) e ok?
Iasmin, mama de strengar de 8 anisori
crinuta spune:
Asa e Katya, si e perfect logic tot ce spune, doar ca noi ne dam seama mai greu :)
De ex: - am judecat pe x, am criticat pe x. OK, dar care este motivul pentru care am avut impulsul de a-l critica? Este cumva invidia? Este razbunarea, resentimente vechi? Ce este?
Mai greu cred ca este cu patimile..., cum se explica pe acelea?
De aceea trebuie pregatita spovada bine.
Crinuta si minunea ei
Fara Dumnezeu nimic nu e.
Cine se increde in sine, cade rau!
Second chance
www.youtube.com/watch?v=RapW4MuYFXk&feature=related" target="_blank">Divine Mercy
mamabear spune:
Fetelor !
Ramane ora 15 pentru cine poate, restul cand reusesc, da?
Nikole, eu cand am momente de frica , ce ma paralizeaza spun doua versete din psalmul 37, de fapt le repet de mai multe ori, pana simt ca a trecut spaima:
"Nu ma lasa, Doamne Dumnezeul meu, nu Te departa de la mine;
Ia aminte spre ajutorul meu, Doamne al mantuirii mele."
Si in privinta iubirii bebelusului, eu , la al doilea ,ma gandeam ca fiind tot baiat nu il voi iubi ca pe primul. Da' de unde?Ca eram (si sunt in continuare) in stare sa mut muntii din loc pentru el. E valabil pentru oricare din cei 4 poznasi ai mei, asa ca nu-ti fa griji, e doar o ispita, o sa treaca. E spaima de necunoscut, de nou , de nastere, nu de bebe mic .
Katya are dreptate, daca parintele iti spune sa mergi doar la biserica ortodoxa, atunci cand poti, trebuie sa-l asculti. (Eu oricum nu sunt "fanul" amestecului religios). Sfatuieste-te cu preotul, roaga-te inainte de a-i cere sfat, si asculta de el. Si, oricum, ca in istorioara cu Sf Vasile, e buna orice fel de spovedanie, si fiind ortodoxa, ar trebui s-o faci la un preot ortodox, chiar si asa, in scris. Dumnezeu lucreaza pe cai necunoscute si neintelese de noi.
Te-am pus pe pomelnic.
Va pup si va imbratisez pe toate!
patou spune:
buna dimineata fetelor
e perfect pentru mine ora 15 ora romaniei, dar n-am inteles cand
www.pecontpropriu.unblog.fr" target="_blank">blogul meu
mihaela
Iasmin08 spune:
Citat: |
citat din mesajul lui patou buna dimineata fetelor e perfect pentru mine ora 15 ora romaniei, dar n-am inteles cand www.pecontpropriu.unblog.fr" target="_blank">blogul meu mihaela |
Astazi fu, Mihaela, dar no problem, ca ''mai este zile".
Mamabear, am sa iti trimit PM.
patou spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui Iasmin08
Astazi fu, Mihaela, dar no problem, ca ''mai este zile". Mamabear, am sa iti trimit PM. Iasmin, mama de strengar de 8 anisori |
nu pot sa cred...ce coincidenta...astazi m-am trezit cam pe la 8, adica ora 15 in romania si m-am gandit la voi si m-am rugat pentru Nikole. Sunt tare bucuroasa de aceasta coicidenta.
www.pecontpropriu.unblog.fr" target="_blank">blogul meu
mihaela
Iasmin08 spune:
Mihaela, esti extraordinara. Ma bucur nespus. Repetam?
Iasmin08 spune:
Katya si daca ai sti ca nu e singura coincidenta... Multumim lui Dumnezeu ca e tare bun cu noi, ne daruieste si cand daruim, e extraordinar