Crestinismul si evolutia spirituala 2

Raspunsuri - Pagina 18

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns patou spune:

asa e fetelor, ce mare e Dumnezeu...si cat de mult ne iubeste... sunt atat de impresionata, nici nu am cuvinte...

www.pecontpropriu.unblog.fr" target="_blank">blogul meu

mihaela

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ica 1975 spune:

Citat:
citat din mesajul lui Katya

Am uitat.Cind nu merge nici o alta rugaciune pe care ai vrea s-o zici sau cind te-apuca angoasa cel mai tare,zi Rugaciunea inimii,zi-o tot timpul si sigur te vei linisti(nu numai acum,ci mereu):

"Doamne Iisuse Hristoase,Fiul lui Dumnezeu,miluieste-ma pe mine pacatoasa!"

Chiar si "Doamne Iisuse Hristoase!" ajuta!Striga-L si va pieri de la tine toata tulburarea si tot vrajmasul!Garantat!

Te pup!

iertare, eu stiu ca rugaciunea inimii se zice cu binecuvantare de la duhovnic.

Nu te teme, mergi pe acest drum, cu aceste hotarari in inima si nu-ti va parea rau. E calea cea stramta si pentru a ramane pe ea trebuie sa nu fii singur. Insoteste-te cu fratii de un cuget, agata-te de Parintele duhovnic.
Da-mi minte sa fac voia Ta, Doamne!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nikole spune:

Citat:
citat din mesajul lui Ica 1975

Citat:

Am uitat.Cind nu merge nici o alta rugaciune pe care ai vrea s-o zici sau cind te-apuca angoasa cel mai tare,zi Rugaciunea inimii,zi-o tot timpul si sigur te vei linisti(nu numai acum,ci mereu):

"Doamne Iisuse Hristoase,Fiul lui Dumnezeu,miluieste-ma pe mine pacatoasa!"

Chiar si "Doamne Iisuse Hristoase!" ajuta!Striga-L si va pieri de la tine toata tulburarea si tot vrajmasul!Garantat!

Te pup!

iertare, eu stiu ca rugaciunea inimii se zice cu binecuvantare de la duhovnic.

Nu te teme, mergi pe acest drum, cu aceste hotarari in inima si nu-ti va parea rau. E calea cea stramta si pentru a ramane pe ea trebuie sa nu fii singur. Insoteste-te cu fratii de un cuget, agata-te de Parintele duhovnic.
Da-mi minte sa fac voia Ta, Doamne!

Mai scrisesem azi 1 km de mesaj, si tocmai cand ma pregateam sa inchei mi s0-a blocat din nou pc-ul, a trebuit sa restartez, si deci am pierdut tot, nu am mai avut timp sa reiau, a trebuit sa ies din casa.

Ica...cum adica trebuie bincuvantare de la preot?
Intreb, pentru ca eu de ani buni, spun zilnic rugaciunea inimii, oriunde ma aflu, ca-s trista, fericita, mereu o spun, mi se pare cea mai apropiata de sufletul meu.
Nu am auzit pana acum ca ar trebui binecuvantare, te referi la...dezlegare de la preot, sau cum??

Mamabear, multumesc pentru versete, le-am retinut...

Lantul coincidentelor continua...pusesem alarma la telefoon, sa ma trezesc la 9:30(noaptea trecuta adormisem pe la 4, nu reusesc sa dorm bine deloc)si ma gandeam macar 5 ore sa dorm legate...
nu am auzit alarma, telefonul era pe vibratii, si m-am trezit la fix 11:00...am sarit ca arsa, era tarziu, sa-i pregatsesc micul dejun lui Kevin...
in drum spre bucatarie, mi-au revenit in minte cuvintele ce s-au scris pe ultimile pagini, voi...m-a bufnit un planssss...parca se terminase lumea,si m-am gandit...ce frumos si curat gest faceti voi din inima pentru un om care nu-l cunoasteti...azi s-a intamplat ca am fost eu, maine poate e altcineva...

am deschis calc. si am vazut ca ati hotarat ora...ora 15:00 a Romaniei e ora 11:00 la mine...

Ora 15 e ora la care Iisus a murit pe crucee.
El spune ca oricine va reflecta in fiecare zi la aceasta ora la patimile lui si se va ruga cu inima curata va primi mila LUI.

pOATE SUNT EU NAIVA, DAR TOATE ACESTE COINCIDENTE PE MINE M-AU IMPRESIONAT!
M aine ma alatur voua...cu o ruga umila , ca D-zeu sa va binecuvanteze!
Ptr mine ma rog eu mai non-stop, ma voi ruga si pentru altii:)

Am gasit si biserica ortodoxa in orasul in care locuiesc, nu cunosc cartierul, dar aflu eu cumva cum ajung pana acolo, important e ca e aici in oras si nu in cel alaturat, imi e infinit mai usor sa ajung.
Saptamana viitoare voi merge, sper sa am bafta sa gasesc un preot calm si disponibil sa ma asculte, mai ales ca portugheza mea nu e chiar perfecta.

Am niste emotii...

trimit sa nu pierd mesajul, revin...

Nikole, mami lui Albastrel/Kevin Alexander(4.08.2007) si fericita 36+cu...Albastrica/Luana
"To born, to live, to die, to reborn and to keep progressing. That is the law"
Allan Kardec

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nikole spune:

Mamabear, ff frumoasa rugaciune ai ales...am recitit-o, merg la somn...
fetelor,sa aveti o duminica placuta

Crinuta, nu ma uita cu numele cartilor, pls...

Nikole, mami lui Albastrel/Kevin Alexander(4.08.2007) si fericita 36+cu...Albastrica/Luana
"To born, to live, to die, to reborn and to keep progressing. That is the law"
Allan Kardec

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Katya spune:

Buna seara fetelor!M-am gindit la voi peste zi!

Ica,eu n-am auzit niciodata ca-ti tb binecuvintare pt Rugaciunea inimii,eu mereu am stiut ca tb s-o zici cit de des poti,parintele Cleopa mereu zice sa avem pururea in minte 2 lucruri:

-gindul la moarte(ca sa nu ne prinda ceasul nepregatiti si necuratiti,deci sa facem binele si sa evitam raul,sa fim spovediti si impartasiti etc)
-si "Doamne Iisuse Hristoase"-rug inimii.

Nikole,ce sa mai zic?ma bucur f tare si pt biserica ortodoxa(ai vazut cum a aparut in orasul tau?Mare e Dumnezeu!)si pt fusul orar...mergem inainte,Doamne ajuta!

Crinuta,te-am visat!Parca imi dadusesi o carte care se chema..."Crestinismul si evolutia spirituala"si-mi ziceam:a,de-aici a luat Crinuta titlul subiectului...

Iasmin,am mai cintat si eu rugaciuni si m-am gindit cum ai zis tu,ca nu cinti,ci te rogi,si chiar am simtit ca ma rog...

Va pup pe toate,noapte buna si duminica frumoasa tuturor!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Iasmin08 spune:

Ica, si eu am citit undeva ceva asemanator. Chiar si cititul din Psaltire, si metaniile tot asa se fac- se ia binecuvantare de la preot pentru asta. Eu am facut-o, deci din partea mea e ok. Si am primit binecuvantarea de mult, asa ca nu te ingrijora de noi scumpa. Tie cum iti merge? Esti ok? Ca tare tacuta mai esti.

Iasmin, mama de strengar de 8 anisori

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Iasmin08 spune:

Nikole, mie mi se pare un semn din cer ca ai gasit biserica ortodoxa in orasul tau. Se pare ca au inceput sa se reverse peste tine gandurile pozitive.
Katya, ma gandesc ca desi par cateodata in pozitii opuse, totusi preotii sunt in proncipiu de acord unul cu celalalt.
Stii ca spun sfintii parinti: "Tine-ti mintea in iad si nu deznadajdui" si iarasi "Ca sa te mantuiesti, considera-te mort pentru lumea aceasta". Si evident eu vedeam lucrurile din perspectiva filozofica.
Si la un moment dat, pe Trinitas (radio) aud pe regretatul parinte Teofil Paraian cu o sinceritate ingereasca: " Eu unul, nu pot sa ma imaginez mort! Pot sa imi imagnez ca stau lungit in sicriu cu ochii inchisi, ca sunt oameni in jurul meu, dar mort nu-mi pot imagina ca sunt, si pace buna!" Atata am ras auzindu-l, dragul de el, mi-am dat seama ca asa e, asa simt si eu. Cum ar putea bebe in burtica sa stie sau sa-si imagineze chinurile nasterii? Oricat ar auzi, alta e sa le traiasca. Si am realizat si ca unele lucruri sunt bune, dar ca nu e un capat de lume daca nu rezonezi imediat cu ele, sau daca mori si nu le-ai stiut (vezi cu binecuvantarea de care s-a vorbit mai sus)

Iasmin, mama de strengar de 8 anisori

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Katya spune:

Iasmin,te-ai trezit!De Psaltire si metanii da,cu binecuvintare,mie de ex mi-a zis preotul sa citesc doar 2 Psalmi/zi,metanii la fel,imi zice nr si perioada,dar de Rug inimii nu stiam...sa vad ce mai zic si fetele si sa intreb si eu duhovnicul atunci.

Am plecat la somn!Va pup!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns crinuta spune:

Citat:

Buna seara fetelor!M-am gindit la voi peste zi!

Ica,eu n-am auzit niciodata ca-ti tb binecuvintare pt Rugaciunea inimii,eu mereu am stiut ca tb s-o zici cit de des poti,parintele Cleopa mereu zice sa avem pururea in minte 2 lucruri:

-gindul la moarte(ca sa nu ne prinda ceasul nepregatiti si necuratiti,deci sa facem binele si sa evitam raul,sa fim spovediti si impartasiti etc)
-si "Doamne Iisuse Hristoase"-rug inimii.

Nikole,ce sa mai zic?ma bucur f tare si pt biserica ortodoxa(ai vazut cum a aparut in orasul tau?Mare e Dumnezeu!)si pt fusul orar...mergem inainte,Doamne ajuta!

Crinuta,te-am visat!Parca imi dadusesi o carte care se chema..."Crestinismul si evolutia spirituala"si-mi ziceam:a,de-aici a luat Crinuta titlul subiectului...

Iasmin,am mai cintat si eu rugaciuni si m-am gindit cum ai zis tu,ca nu cinti,ci te rogi,si chiar am simtit ca ma rog...

Va pup pe toate,noapte buna si duminica frumoasa tuturor!

Hahaha, nu am asa o carte ( nu inca).

Crinuta si minunea ei

Fara Dumnezeu nimic nu e.
Cine se increde in sine, cade rau!

Second chance

www.youtube.com/watch?v=RapW4MuYFXk&feature=related" target="_blank">Divine Mercy

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns crinuta spune:

La mine au inceput incercarile.
Ieri am avut peripetii cu masina, eram cu Rayan, nu mai zic detalii, cert e ca am fost in pericol.

Azi a trebuit sa ma ocup sa o tracteze la mecanic, inainte de Biserica, de cele 2 liturghii la care cant, si in special la intalnirea cu preotul, de parca cineva vroia sa o aman.
Am ajuns la timp, am avut timp sa vorbesc, apoi direct cantat la liturghie, apoi 15 min de pauza in care am bagat ceva in gura rapid sa nu lesin, dupa care am mers cu preotul la cealalta biserica pt urmatoarea liturghie, si totul intr-o oboseala crunta.
Noroc ca imi place fac, imi place enorm sa cant.

Revin, ca mi-e foame :)

Crinuta si minunea ei

Fara Dumnezeu nimic nu e.
Cine se increde in sine, cade rau!

Second chance

www.youtube.com/watch?v=RapW4MuYFXk&feature=related" target="_blank">Divine Mercy

Mergi la inceput