Crestinismul si evolutia spirituala 2
Raspunsuri - Pagina 16
crinuta spune:
Nikole, la noi se fac pomeniri in timpul Liturghiei, iar in afara de asta se roaga preotul sa se roage pt o anumita problema. De multe ori se roaga o intreaga comunitate pentru anumite intentii.
In timpul liturghiei se pomenesc persoanele decedate de regula, la cererea familiei bineinteles.
Cam asta stiu eu...
O sa revin cu mesajele.
Sa stii ca eu experimentez ce inseamna sa nu uiti. Exact asa este. Eu cand imi amintesc anumite faze/probleme, evenimente create de x sau y, ma umplu de resentimente. Ma duc sa ma spovedesc, imi trece, iar daca imi aduc aminte iar, tot acolo ajung. Deci are mare dreptate.
Ziceam asta pt ca multi afirma " eu iert dar nu uit", inclusiv eu afirmam asa. Of, ce gresit gandeam...
Nikole, si eu ma gandeam la tine, ma gandeam ca poate ne spui mai multe despre starile prin care treci..., de ce nu simti ce simti fata de nasterea asta, si multe altele...
Cand nu te poti ruga, limiteaza-te la rugaciuni simple, din inima, la dialogul cu EL. Pur si simplu vorbeste-I, spune-I tot.
Cand mai ai atacuri, de orice fel, ganduri negre, teama ( pe mine ma ataca prin teama cel mai bine cel rau, ma paralizeaza), invoca-l pe Arhanghelul Mihail. Daca vrei o sa iti dau o rugaciune, dar sa o gasesc intai :)
Revin
Crinuta si minunea ei
Fara Dumnezeu nimic nu e.
Cine se increde in sine, cade rau!
Second chance
www.youtube.com/watch?v=RapW4MuYFXk&feature=related" target="_blank">Divine Mercy
patou spune:
eu ma culc (ora romaniei) pe la 5 dimineata si ma trezesc pe la ora 14. sper ca am calculat bine, deci dupa ora 14 pentru mine ar fi ideal.
www.pecontpropriu.unblog.fr" target="_blank">blogul meu
mihaela
patou spune:
Citat: |
nu reusesc sa ma rog, nu stiu de ce, de multi ani nu mi s-a mai intamplat asa ceva...imi zboara gandul, pierd sirul, ma trezesc ca ma rog robotic, imi vine sa plang, ma incearca o deznadejde,delasare imi vine sa ma opresc pana si din rugaciune, si sa ma las asa prada gandurilor rele...cand in sfarsit reusesc sa ma adun se trezeste copilu, sau am striga sotul... apoi o iau de la capat...nu ma las...dar e greu... |
nu stiu daca asta te incurajeaza cu ceva, dar si eu trec periodic prin stari asemanatoare. Totusi cred ca exista si o parte pozitiva. intotdeauna dupa o perioada de intuneric spiritual (cum bine i-a spus Crinuta) urmeaza o perioada in care soarele straluceste din nou, si parca relatia mea cu Dumnezeu (sau nu stiu cum sa-i spun altfel) devine tot mai profunda.
www.pecontpropriu.unblog.fr" target="_blank">blogul meu
mihaela
crinuta spune:
Incep cu mesajele. E foarte greu sa fac o selectie, totul este vital.
Nu vor avea legatura intre ele, le iau din pasaje diferite.
Despre suferinta:
"Fiecare etapa a vietii voastre este marcata printr-o suferinta tot mai mare. Dar Dumnezeu, in Milostivirea Sa, va sustine. Astfel, povara este impartita, caci in durere, Eu sunt Acela Care o schimba intr-un DAR pretios. Si orice om care-si poarta Crucea, trebuie sa stie ca EU sunt in ea. Voi nu MA puteti intalni daca o respingeti, caci IL respingeti pe Salvatorul vostru."
" Tata, painea noastra cea de toate zilele da-ne-o noua astazi" ( mesaj din martie 2001)
" Voi uitati prea des ca nu puteti lupta impotriva vicleanului fara sfanta Mea Prezenta in inimile voastre; siretenia lui va face sa credeti ca sunteti in stare sa va aparati singuri. Si atunci, in fata tuturor acestor rele actuale care ating societatea voastra in ceea ce are ea mai profund, nu va considerati niste nefericiti, ci niste aroganti plini de manie. Si il urmati pe primul care pozeaza in justitiar...
Ce justitie cautati voi? Banul nu va mai compensa nimic. Cu nimic nu se cumpara nimic. Incetul cu incetul pierdeti totul. Fiind hartie care nu va mai certifica nici macar puterea voastra, cu banul vostru nu veti putea reveni la un trecut infloritor in care omul sobru avea ca aliat temperanta; Dumnezeu ii binecuvanta atunci pe toti care Il laudau pentru generozitatea SA, caci hrana nu le lipsea nici oamenilor, nici animalelor. Astazi in societatea voastra de consum, aceasta hartie-ban va duce la infrangere; nimic nu se mai cumpara, caci nu se mai vinde nimic. Animalele si oamenii sunt atinsi, unele de boala, ceilalti de ruina lor. Animalele sunt nevinovate, dar voi NU sunteti nevinovati.
Dumnezeu i-a reunit pe om si pe animal intr-o legatura de prietenie si nu intr-o dominatie a carei autoritate sa fie distrugatoare. Fiecare a primit in strafundul originii sale ADEVARUL; totul a fost creat din iubire, si totul traieste unit profund in Iubirea lui Dumnezeu.
A se desparti de ea inseamna haosul..
Astazi Dumnezeu va vorbeste prin intreaga SA creatie. Iubiti-va animalele, nu pt ceea ce va dau ele, carne, lapte si bani, ci penmtru ca fac parte din Creatia Celui Vesnic Care le-a creat cu Iubire. Iubirea a parsit pamantul Meu. Voi ati alungat iubirea din inimile voastre. Creatia Mea a devenit propriul vostru Avertisment si propria voastra pedeapsa. Voi ati condamnat natura Mea, fortand pamantul MEU sa ingurgiteze mari cantitati de ingrasaminte chimie pentru a-i forta productia. Astfel ati contaminat apele pe cae pamantul le-a baut cu forta; sa nu va mirati daca el varsa neincetat toate apele care vin la el nu protestati daca fluviile vor sa-l spele. Aceste forte ale naturii se unesc cu materia casi cum si-ar cauta originea primara.
Unde este Creatia Noastra, unde este Ordinea Divina, unde este Tatal Creatiei? Nimeni nu vorbeste despre asta. Totul merge in contrasens. Nimeni nu se roaga Tatalui.
La ce va folosesc recoltele abundente daca saracii nu profita de ele?Va cer sa va interziceti voi insiva aceasta pofta de posesie. De ce sa va extindeti pamanturile? Incercati mai degraba sa impartiti decat sa cuceriti. Dati-le animalelor voastre o hrana perfecta pt cosntitutia lor. Nu incercati sa va umpleti hambarele gandindu-va numai la voi. Caci EU voi distruge intr-o noapte toti ceea ce ati strans.
Da, fiecarei zile ii ajunge rautatea ei; nu cautati mai mult. Animalele Mele au fost create pentru nevoile omului.
Dumnezeu ii da cele necesare aceluia care se teme de EL, aceluia care respecta poruncile SALE si Legea SA. Animalul care se naste in laborator nu face parte din Creatia MEA> Nu incercati sa-MI luyati locul. Eu nu am nici un rival. Eu sunt Dumnezeu Unic si Adevarat.
Crinuta si minunea ei
Second chance
www.youtube.com/watch?v=RapW4MuYFXk&feature=related" target="_blank">Divine Mercy
crinuta spune:
" Dumnezeu promite viata si asistenta fiecaruia, nu din mila, ci in Numele Iubirii. Nu exista decat bucurie in strafundul inimilor eliberate de ura si disperare. Eu va cer sa aveti incredere si sa continuati sa ma iubiti, sa sperati, sa-L slujiti pe Dumnezeu prin toti fratii vostri, fara sa-i judecati, fara sa-i blamati, ci chemandu-MA cu putere in inimile voastre.
Voi va veti salva unii pe altii... Miracolul Iubirii se produce astfel
M-a impresionat enorm acea afirmatie bolduita...., asta apropos de iubirea de aproape...
Crinuta si minunea ei
Second chance
crinuta spune:
Mesajul Duhului Sfant:
" Eu sunt Dumnezeu, a Treia Persoana a Preasfintei Treimi. Dumnezeu, in Spiritul Sau si in Glorie, a voit Treimea Divina pentru a trai Iubirea mai mult decat desavarsit in tot Universul.
Dumnezeu Tatal, Dumnezeu Fiul au unit dintotdeauna Iubirea lor Divina intr-o putere majestuasa si superioara tuturor fortelor, multiplicandu-se la infinit in parcele de Iubire, de Mangaiere, de Compasiune. Aceasta Iubire, avand o insusire de nedespartit in Puterea si Puritatea SA, are aceeasi Valoare in Tatal, si in Fiul, existand din toata Vesnicia; acest Spirit de Iubire este a Treia Persoana a Preasfintei Treimi.
Este ca si cum din aceeasi materie, tasnesc dintr-o data trei forme asemanatoare, trei forme sepoarate, egale ca Putere, ca Insusiri, egale in Iubire. Cand una dintre aceste Forme soseste la voi, toate trei sunt de asemenea cu voi. Iar daca voi numiti Una, voi le-ati numit pe toate Trei. Cand Una dintrele Ele primeste un omagiu din inima voastra, toate Trei il primesc in acelasi timp, pline de aceeasi multumire, de aceeasi bucurie.
Dumnezeu Tatal, Dumnezeu Fiul si Dumnezeu Duhul Sfant
Un Singur Dumnezeu in 3 Persoane si 3 Persoane intr-un Singur Dumnezeu.
Daca acest Mister se dezvolta in inima voastra ajungand sa va faca sa intelegeti cat de mult va iubeste Dumnezeu pentru a fi Creatorul vostru, Mantuitorul si Consolatorul vostru, atunci voi ati inteles ca cele 3 Persoane va iubesc in asa fewl incat fac o singura si unica forta in voi; iar DUmnezeul Vesnic si Atotputernic s-a facut o flacara divina pentru a veni sa locuieasca in voi, o limba de foc plina de darurile fortei, intelepciunii, pietatii, inteligentei, temerii, stiintei si sfatului.
Pentru a ajunge sa patrundeti aceasta realitate atat de sublima, voi trebuie sa meritati Iubirea MEA care nu inceteaza sa vina si sa bata la poarta inimicii voastre. Cei care O aud, inteleg deja cat va iubeste Dumnezeu si pot sa ramana in ascultarea Inimii Mele Divine care nu inceteaza sa va instruiasca zi si noapte. Eu nu incetez sa va intreb, ca pe Petru: - Ma iubesti tu? - este o intrebare care se repeta pentru fiecare dintre voi, caci daca nu aud raspunsul vostru ca cel dat de Petru ( Da, Doamne, Te iubesc, Tu stii asta), Eu nu pot sa patrund mai departe in voi; EU nu va pot antrena in Iubirea Mea minunata care va inalta spre intaltimile insondabile ale Iubirii Mele Revelatoare si nu pot sa va introduc in Planul Meu Divin pe care Domnul, de la originea voastra, l-a elaborat pentru voi, pentru fiecare dintre voi, si cu voi...."
" Astazi fratii vostri sufera suplicii de toate felurile pentru voi toti. Caci timpurile s-au revoltat atat de mult imptoriva lui Dumnezeu, incat Nimeni, de unul singur, nu poate calma mania lui Dumnezeu si depasi pacatul originar, acest pacat de neascultare care s-a dezvoltat din ce in ce mai mult la majoritatea copiilor de pe pamantul vostru, ca o epidemie pe care nimic nu o mai poate opri.
Masura a fost depasita!
Atunci Dumnezeu accepta sacrificiile voastre, durerile voastre, greutatile si necazurile voastre unite cu Jertfa Mea Universala pentru Salvarea tuturor Sufletelor aflate in pacatul noroiului; necuratia trupurilor si a sufletelor; pentru cele aflate in pacatul orgoliului: revolta contra lui Dumnezeu si lipsa voastra de caritate.
Ii aud astazi pe copiii Mei strigand, dar NU AUD din gura lor, si cu atat mai putin din inima lor, acest strigat " Fie-ti mila Doamne, caci am pacatuit">
Toate calamitatile nu vor fi de ajuns pentru a va face sa intelegeti ca Dumnezeu va cauta.
Voi dati un nume stiintific tuturor lucrurilor care vi se intampla din cauza neascultarii voastre de Dumnezeu; acest teribil refuz de a crede in Dumnezeu.Ajungeti sa deduceti ca toate acestea trebuiau sa " soseasca, datorita situatiei geografie, stiintifice, a evolutiei pamantului", dar nu puteti vedea inca sarmanele voastre suflete, care apartin lui Dumnezeu, cum au evoluat spre rau.
Nu va puteti apropia de Adevar, caci totul este calculat de creiere, de oameni-calculatoare....
Asteptati-va la calamitati de tot felul pentru ca nu vreti sa acceptati Adevarul: ca Dumnezeu opreste elementele dezlantuite; Dumnezeu le comanda.
Astazi Eu chem, instruiesc, astept; caci Dumnezeu va lasa intotdeauna liberi, liberi sa ma urmati, sa traiti ca MINE>
Voi veti fi cersetori de iubire si oriunde veti merge ca sa duceti Iubirea Mera veti fi respinsi, luati in ras, dar cat de mult va priveste si va iubeste Dumnezeu pentru ca mergeti sa cautati oitele ratacite printre lupi.
In aceste momente grave veti ajunge la capatul disperarii, caci proprii vostri copii si cei pe care-i iubiti mai mult va vor trage cu decaderea lor pana la fundul prapastiei... veti suferi cea mai groaznica dintre suferinte: suferinta MEA din Iubire si veti fi cu Mine, in Gradina Maslinilor, in plina agonie....
Iata testamentul MEU pentru voi, suflete binecuvantate ale Domnului:
Veti fi cersetori de iubire, Isusi in agonie, zdrente umane respinse de copiii vostri, de prietenii vostri cei mai intimi. Veti fi intr-un cuvant " urati din cauza Numelui MEU> Astfel Dumnezeu va putea actiona mai bine in voi, veti putea sa va apropiati mai bine de pacatosi si sa le spuneti ca, cu cat este mai mare pacatul, cu atat este mai mare Indurarea Mea, daca copilul se arunca in bratele MELE.
Nu va fie frica.
Nimic sa nu va faca frica cu Isus alaturi, chiar transformarea lumii vfoastre care se va face in durerile nasterii; Mama Mea Preasfanta v-a prevenit despe totul la Fatima; iata ca aceste timpuri au sosit. In Iubirea Sa nesfarsita, Dumnezeu va interveni cu Dreptatea SA plina de Milostivire. Inima lui Dumnezeu va cheama sa va rugati cu Maria si Ingerii SAI pentru a indulci ultimele momente ale celor care sufera si mai au inca de suferit.
Tot raul a venit prin pacat si totul trebuie sa recapete Viata trecand prin durerea Crucii Mele care Salveaza."
"Copiii Mei, destepati-va!
Ca in Babilon, Pamantul vostru intreg se intoarce spre pacat carr se inmulteste datorita voua, tuturor, unii practicandu-l, iar altii acceptandu-l ( cred ca ar da de gandit multora...)
Oamenii au devenit insensibili la Poruncile lui Dumnezeu. Nu numai ca arunca Legea Divina, dar o si considera ridicola. A 6=a so a 9-a Porunca stau in fata voastra si va judeca, copii imprudenti si parinti inconstienti!!
(poruncile a 6-a si a 9-a se refera la necuratie trupeasca, si la adulter), asa sunt numerotate la catolici, iar mesajele sunt date unei catolice)
Crinuta si minunea ei
Second chance
crinuta spune:
Isus, despre Spovada:
" Spovada este un Sacrament Divin; voi vorbiti Preotului marturisindu-va, aa cum ar trebui s-o faceti Mie Insumi/
Dar vai!.. Nu se spune adesea decat ceea ce simti in tine insuti, iar pacatul devine aproape o imagine trecuta, stearsa: Preotul a primit ceea ce voi vreti ca el sa auda, adica lucrul pe care l-ati factu rau, dar nu si ceea ce v-a impins sa comiteti acel pacat; si Adevarul nu este in aceasta greseala marturisita atat de usor.
Dar inima care adapostea acea greseala, aceasta inima care ramane amara si gata sa reinceapa, este inima care a pacatuit./, care are greseala in ea, si nu greseala care a iesit ( corect, se refera la cauza care genereaza pacatul, deci la eliminarea cauzei, nu doar a efectului). Aceasta inima este inca intunecata, ea n-a aruncat decat ceea ce crede ca este rau, ea s-a debarasat de ceea ce o inabusea, dar a ramas in aceeasi stare; este gata sa reinceapa, pentru ca este ca un burete murdar care arunca apa sa murdara. Acea carapace de orgoliu e cea care o impietreste, care o face amara daca raul ramane in ea. Binele Domnului nu o poate atinge.
Inima voastra comite pacatul; inima voastra trebuie spalata in timpul Spovezii, pana in strafunduri, asa cum noul nascut scufundat in apa botezeului devine CURAT de Neprihanirea lui Dumnezeu; spalat dupa Spovada in apa Purificarii.
Eu sunt Perfectiunea: va vreau perfecti si fara voi Eu nu pot ajunge acolo, caci Imi trebuie participarea voastra intreaga, trebuie ca sufletele voastre sa fie in intregime in mainile Mele pentru a fi vindecate in intregime.
Dumnezeu aude tot, chiar spovezile facute pe jumatate, chiar si cele care sunt de nerezolvat, caci sunt profund inradacinate. Isus extirpa toate neghina si lasa intotdeauna graul bun intr-o inima intoarsa spre Dumnezeu. Nu va fie frica, Eu sunt acolo pentru a va ajuta sa va ridicati, sunt acolo pentru a usura greutatile mari, pentru a lumina colturile intunecate, pentru toate sufletele care Ma cauta".
Crinuta si minunea ei
Second chance
nikole spune:
Citat: |
citat din mesajul lui crinuta Isus, despre Spovada: " Spovada este un Sacrament Divin; voi vorbiti Preotului marturisindu-va, aa cum ar trebui s-o faceti Mie Insumi/ Dar vai!.. Nu se spune adesea decat ceea ce simti in tine insuti, iar pacatul devine aproape o imagine trecuta, stearsa: Preotul a primit ceea ce voi vreti ca el sa auda, adica lucrul pe care l-ati factu rau, dar nu si ceea ce v-a impins sa comiteti acel pacat; si Adevarul nu este in aceasta greseala marturisita atat de usor. Dar inima care adapostea acea greseala, aceasta inima care ramane amara si gata sa reinceapa, este inima care a pacatuit./, care are greseala in ea, si nu greseala care a iesit ( corect, se refera la cauza care genereaza pacatul, deci la eliminarea cauzei, nu doar a efectului). Aceasta inima este inca intunecata, ea n-a aruncat decat ceea ce crede ca este rau, ea s-a debarasat de ceea ce o inabusea, dar a ramas in aceeasi stare; este gata sa reinceapa, pentru ca este ca un burete murdar care arunca apa sa murdara. Acea carapace de orgoliu e cea care o impietreste, care o face amara daca raul ramane in ea. Binele Domnului nu o poate atinge. Inima voastra comite pacatul; inima voastra trebuie spalata in timpul Spovezii, pana in strafunduri, asa cum noul nascut scufundat in apa botezeului devine CURAT de Neprihanirea lui Dumnezeu; spalat dupa Spovada in apa Purificarii. Eu sunt Perfectiunea: va vreau perfecti si fara voi Eu nu pot ajunge acolo, caci Imi trebuie participarea voastra intreaga, trebuie ca sufletele voastre sa fie in intregime in mainile Mele pentru a fi vindecate in intregime. Dumnezeu aude tot, chiar spovezile facute pe jumatate, chiar si cele care sunt de nerezolvat, caci sunt profund inradacinate. Isus extirpa toate neghina si lasa intotdeauna graul bun intr-o inima intoarsa spre Dumnezeu. Nu va fie frica, Eu sunt acolo pentru a va ajuta sa va ridicati, sunt acolo pentru a usura greutatile mari, pentru a lumina colturile intunecate, pentru toate sufletele care Ma cauta". Crinuta si minunea ei Fara Dumnezeu nimic nu e. Cine se increde in sine, cade rau! Second chance www.youtube.com/watch?v=RapW4MuYFXk&feature=related" target="_blank">Divine Mercy |
Multumim mult Crinuta!
Asta mi-a placut cel mai mult, vezi..asa multi dintre noi cred ca invatam ceva nou, mesajul de mai sus te face sa privesti mai in profunzime...
eu incerc atunci cand gresesc in fata cuiva, sa realizez(si imi dau seama caci ma cunosc destul de bine) ce anume m-a facut sa reactionez in felul in care am facut-o...
fie..gelozia, invidia(asta mai rar, macar atat) sau frica(de cele mai multe ori) sau nesiguranta...
odata inteles DE CE, reusesc sa ma corectez, si sa-mi eliberez inima de indoiala, suferinta.
In momentul de fata...nu stiu de ce, dar mi-e frica de acest copil(suna aberant, stiu)...nu am mai auzit pe nimeni sa simta asa ceva, efectiv parca nu sunt pregatita sa il nasc...l-as tine in burta...imi este frica ca nu o voi iubi asa cum il iubesc pe Kevin, ca voi face diferente, ca nu voi reusi sa o cresc/educ bine...
imi este teama ca nu voi face fata situatiei, si am obligatia , ptr ca i-am pus pe lume, sa dau tot ce am mai bun din mine, pentru ei...
avalansa de schimbari din ultimile luni, abia acum ma ajung...
tara noua, limba noua, cultura noua...etc...
este probabil teama care ma arunca in deznadejde...
nu depistez nici un alt sentiment distrugator in mine decat teama...
revenind la mesajul lui Iisus despre spovada, ca si morala ne indemana sa...marturisim ce nume ne-a facut sa comitem greseala??sau am inteles eu pe alaturi??
Nikole, mami lui Albastrel/Kevin Alexander(4.08.2007) si 36+cu...Albastrica/Luana
"To born, to live, to die, to reborn and to keep progressing. That is the law"
Allan Kardec
crinuta spune:
Prin teama ma ataca si pe mine, crunt. Cat de mult te inteleg....
Crinuta si minunea ei
Second chance
Katya spune:
Crinuta,multumim pt materiale
Nikole,iti explic cum am inteles eu cu spovada:adica sa nu marturisim doar efectul unei patimi,ci sa denuntam si sa ne luptam cu patima insasi:ex:mindria.Sa zicem ca marturisesti nu stiu ce rea facuta din cauza mindriei,dar nu e suficient doar atit,caci miine,tot din cauza mindriei,faci alta rea si tot asa,deci sa ne spalam inima de pacatul mindriei,nu doar de un singur efect al ei.
In legatura cu starile tale,pe linga starea normala de gravida cu tot alaiul de temeri firesti(cine nu se teme inainte de nastere,nu?)cred ca ai neaparata nevoie de mers la spovedit,nu mai amina,trece-o la prioritati,ia leg cu preotul,vezi pe net daca are site,nr de tel,inchiriati o masina si mergeti,e ca si cum ai merge la dr,e f important,stii si tu.Caci daca ai intrebat un preot ortodox si el nu ti-a dat binecuvintare/dezlegare sa mergi decit tot la ortodocsi,e mai bine sa asculti,de fapt e indispensabil,n-ai ce face,mai ales ca ti-a dat si posibilitatea sa te spovedesti in scris,nu stiu cum e,dar ma gindesc ca ce ne spui noua,in scris,ii poti spune si lui(inclusiv tulburarea cu icoanele).Acuma nu stiu cum te dezleaga fara punerea minilor pe capul tau(cind se pogoara Sf Duh si-ti sterge pacatele)dar o sti el cum,daca asa ti-a zis(e si o istorie cu Sf Vasile care i-a zis unei femei sa-si scrie pacatele si sa-i aduca foaia si ,cind ea a ajuns la el,el murise dar,cind ea s-a uitat la foaie,foaia era alba...).Draga Nikole,deci alaturi de tine sintem,dar cel mai mult pt tine tot tu poti face prin ajungerea grabnica la biserica sau prin spovada in scris,cum oi putea si cum te-o lumina Dumnezeu,dar sa te spovedesti intr-un fel si impartasesti.
Cu gindul la tine,Doamne ajuta!
Va pup si pe celelalte,pe toate