Crestinismul si evolutia spirituala 2
Raspunsuri - Pagina 13
Iasmin08 spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Katya (..) Da,Iasmin si eu zic ca ne putem ruga pt Nikole,sa ne punem de acord si s-o facem. |
Katya, si exact cand am avut si eu o idee buna fetele sunt ocupate. Sa le asteptam sa vina si daca sunt toate de acord, sa stabilim cand si ce rugaciune spunem. Haideti, fetelor, ca Nikole acusi naste
Iasmin, mama de strengar de 8 anisori
Macrina spune:
Nu naste Nikol inca.. Am vazut-o la abdomen extra, mai dureaza cred.. Sf. Nectarie e grabnic ajutator celor care se roaga pt nastere usoara..
Katya, nici nu stiu ce-mi veni sa te corectez, aseara am fo si la slujba, ma gandeam sa sterg mesajul.. na, uite ce faca, stau pe forum si dau din gura
Eu merg aici la o bis sarba, avem preot american, care e super.. de fapt, e mai bine ca-n Ro, cu tristete o spun, unde dadeai cu tunul sa gasesti un preot adevarat...
Am si in Ro duhovnicul meu, dar e departe de Bucu..
IN fine, fug la treburi
crinuta spune:
Fetele, am ceva probleme cu pc=ul, asta e.
Deci, legat de iubirea aproapelui, ca sa o intelegem cat de cat, ar trebui sa privim cu ochii lui Dumnezeu ( impropriu spus).
Pentru EL toti suntem copiii lui. Daca noi avem mai multi copii, ii iubim pe toti, ne dorim ca ei sa se inteleaga, sa se iubeasca reciproc, sa se sustina, sa se ierte, corect?
Daca noi simtit asa pentru copiii nostri, va dati seama cum simte Dumnezeu pentru fiecare dintre noi?
De aceea suntem raspunzatori si pentru sufletul celor de langa noi, in masura in care avem influenta sau nu.
Noi putem si trebuie sa intervenim atunci cand sufletul cuiva este in pericol, chiar cu riscul ca acea persoana sa nu ne mai vb niciodata.
Trebuie sa ne sprijin reciproc in cresterea spirituala, sa ne rugam pentru ceilalti, sa nu criticam, etc, pentru ca asa cum ne iubeste pe noi Dumnezeu, asa ii iubeste si pe ceilalti, indiferent cum ar fi ei.
Revin, ca mai am drivere de instalat, dar mi-a fost again dor de voi.
ps ( off topic): pt ca sapt asta am avut ore de muzica, si pentru ca se apropie ziua mamei, am compus ieri un cantec, cu tot cu versuri, eu, care consideram ca nu ma pricep la versuri, dar mi-a venit de sus inspiratia, si a iesit ceva frumos, iar copiii au fost entuziasmati de piesa mea....; am plans ieri dupa ce am compus-o...
Of, ca nu m-am putut stapani sa nu va spun si voua..
va pup
Crinuta si minunea ei
Fara Dumnezeu nimic nu e.
Cine se increde in sine, cade rau!
Second chance
www.youtube.com/watch?v=RapW4MuYFXk&feature=related" target="_blank">Divine Mercy
mamabear spune:
Buna seara/ziua fetelor!
Crinutafelicitari draga noastra compozitoare!
Iasmin, cred ca e foarte buna ideea ta de a ne ruga pentru Nikole. Eu as propune o rugaciune la Maica Domnului, asa am fost sfatuita eu, si m-a ajutat foarte mult, de fiecare data. Nu conteaza ca nu naste chiar acum, dar e pe ultima suta de metri si eu stiu prea bine ce inseamna emotiile din ultima luna, care parca te coplesesc, si nu le mai poti face fata. La mine a fost, cu fiecare sarcina , din ce in ce mai greu, mai multe temeri, asa ca o inteleg perfect. (eu sunt disponibila oricand, numai sa spuneti ora)
Nikole, Dumnezeu sa-ti ajute sa ajungi la biserica ortodoxa, sa te spovedesti si sa te impartasesti inainte de nastere.
Maicuta Domnului o sa-ti ajute sa fie bine!
Va pup si va imbratisez pe toate!
Iasmin08 spune:
Mamabear, si eu sunt disponibila, si chiar daca nu as fi, 5 minute pot sa-mi rup pentru scumpa noastra Nikole. Daca as spune in we- sambata spre exemplu? Ce ziceti fetele din diaspora (Mihaela unde ai disparut?) -sa ne anuntati o ora convenabila pentru voi si pentru noi. Doar 5 minute!!!
Mamabear, sa fie o rugaciune cam de 5-max 10 minute. Ce zici? Noi doua putem mai mult, sa o facem in particular, dar poate celelalte fete nu pot mai mult de 5 minute.
Dorothee, unde ai disparut? Hai, vino si tu alaturi de noi pentru o cauza buna. Saptamana viitoare poate iti vine randul tau
Crinuta, zi si tu cand te poti rupe de muzica 5 minute sa te rogi impreuna cu noi. Daca nu, am sa rup telefonul, te sun pana zici da
Katya deci ramane cum am stabilit?
Bey, nu ma luati cu matura.
PS Daca mai doreste cineva sa ni se alature este binevenit
crinuta spune:
Pai normal ca ma rog, dar ziceti cand.
Crinuta si minunea ei
Fara Dumnezeu nimic nu e.
Cine se increde in sine, cade rau!
Second chance
www.youtube.com/watch?v=RapW4MuYFXk&feature=related" target="_blank">Divine Mercy
Ica 1975 spune:
Katya, multumesc daca mi s-ar intipari in minte sa nu uit sa si fac ce pun la semnatura bine ar fi.
Despre rugaciunea comuna, iertati-ma insa nu ma pot angaja la asa ceva, insa am sa incerc sa ma rog ptr Nikole. Eu stiu ca totdeauna la rugaciune pomeni prenumele cuiva, ori eu pe al ei nu-l stiu.
Nu te teme, mergi pe acest drum, cu aceste hotarari in inima si nu-ti va parea rau. E calea cea stramta si pentru a ramane pe ea trebuie sa nu fii singur. Insoteste-te cu fratii de un cuget, agata-te de Parintele duhovnic.
Da-mi minte sa fac voia Ta, Doamne!
Iasmin08 spune:
Ica, nu-i nimic de iertat aici. Vrei sau nu vrei, nu trebuie sa zici de ce, nu trebuie sa ne explicam una alteia, ca nu tragem cu prastia in cine nu poate. Cat despre nume, pe mine asta chiar nu ma deranjeaza. Eu stiu cum arata- i-am vazut pozele si mi-e de-ajuns. Pot spune miluieste Doamne pe roaba ta care isi spune Nikole. In tot cazul, de vreme ce eu doresc asta, voi gasi cum anume sa ma rog. Pentru mine nu-i problema
Doamne ajuta, Ica!
Ia te uita, la profilul ei zice : nume real Luciana deci acum stiu si asta
mamabear spune:
Eu am sa incerc s-o pomenesc zilnic, am inteles ca data e in jur de 26 martie, deci de pe 15 se poate intampla oricand.
Am gasit o rugaciune scurta, dar foarte folositoare. Daca vreti o putem citi pe asta, daca nu, ziceti voi care.
http://www.femeiaortodoxa.ro/index.php?option=com_content&view=article&id=116:rugciune-pentru-natere-uoar&catid=35:rugciuni&Itemid=54
In loc de persoana intai, putem folosi persoana a 3-a (ex: in loc de "miluieste-ma pe mine", spunem "miluieste pe roaba Ta, Luciana").
Ce ziceti?
nikole spune:
Am ramas...fara cuvinte...mi-au dat lacrimile...
chiar nu stiu ce sa spun, scriu, sterg, si tot asa, nimic nu suna bine...
fetelor...timpul vostru trebuie sa fie pretios...sigur este, apreciez gandul voastru curat, mai mult decat pot exprima in cuvinte, si mai mult decat mine, D-zeu care stie sufletul fiecaruia, vede bunavointa voastra, si ma rog, imi doresc sa va binecuvanteze pentru marinimia de care dati dovada.
Nu stiu de ce, dar de aceasta data imi este frica de nastere, am numai ganduri negre, parca ma impotrivesc ei...mi-e frica de mine, de ce simt, de aceea vreau sa merg la biserica(merg la cea catolioca acum, dar nu am unde ma comfesa, un preot caruia sa-i pot cere un sfat, o orientare)
Eu iubesc enorm copiii, insa de data asta...imi este frica de al meu, traiesc cele mai ciudate senzatii si sentimente, si ma simt cumplit de vinovata...
astea sunt ascunzisurile sufletului meu...nu-i un secret de stat, poate si alte persoane au trecut prin asa ceva, insa nu e normal, corect, moral, crestineste...
dragele mele...deja v-ati rugat pentru mine, deja gandind, ati ridicat o ruga catre cer, si Dumnezeu stie asta!
da...Nicoleta Luciana e numele meu de botez...cand oi naste, ma voi gandi la voi...inevitabil imi veti veni in minte...sper sa nasc cu bine, un copil sanatos...
nu vreau sa va iau din timpul vostru , este miscator sa vad ca pentru cateva secunde macar, oameni pe care nu-i cunosc, mi-au trimis un gand bun, s-au gandit la mine, au ridicat o ruga spre cer...e mai mult decat suficient...si ma vor ajuta...
am multe nelinisti si frici(probabil si pentru ca ma aflu intr-o tara straina, nu am un medic al meu, voi naste intr-o maternitate de stat, cu cine s-o nimeri sa fie de garda)...de ce oare nu reusesc sa ma "las" in voia Domnului?
sa ma calmz si sa-l las pe EL sa aiba grija de noi??
cat de slaba e firea omului...
mi-am amintit...cand l-am nascut pe Kevin, desi am mers la spital fericita ca-mi nasc copilul, ba chiar desi ma storceau de putere, primeam cu bucurie fiecare contractie, ma rugam doar sa-mi dea D-zeu putere sa indur, atat cat o fi de indurat...dupa un travaliu lung si greu, dar mai ales cand eram pe masa si nu reuseam sa nasc, sa imping, deja trecusera 2 ore, am auzit medicul ca nu mai poate astepta, copilul sufera, trebuie tras cu vacum-ul...atunci pentru prima oara ...m-am abandonat efectiv in voia Celui de Sus...nu mai puteam controla nimic, m-am rugat ptr prima oara Maicii Domnului sa ma ajute sa nasc copilul asta.
la urmatoarea contractie...Kevin s-a nascut...nu am sa uit niciodata frica si disperarea care m-a incercat...
Kevin s-a nascut la ora 10 dimineata, intr-o insorita zi de duminica..
Revin in scurt timp cu completari la...subiectul zilei.
Nikole, mami lui Albastrel/Kevin Alexander(4.08.2007) si fericita 36+cu...Albastrica/Luana
"To born, to live, to die, to reborn and to keep progressing. That is the law"
Allan Kardec