Crestinismul si evolutia spirituala 2
Raspunsuri - Pagina 14
nikole spune:
Citat: |
citat din mesajul lui mamabear Eu am sa incerc s-o pomenesc zilnic, am inteles ca data e in jur de 26 martie, deci de pe 15 se poate intampla oricand. Am gasit o rugaciune scurta, dar foarte folositoare. Daca vreti o putem citi pe asta, daca nu, ziceti voi care. http://www.femeiaortodoxa.ro/index.php?option=com_content&view=article&id=116:rugciune-pentru-natere-uoar&catid=35:rugciuni&Itemid=54 In loc de persoana intai, putem folosi persoana a 3-a (ex: in loc de "miluieste-ma pe mine", spunem "miluieste pe roaba Ta, Luciana"). Ce ziceti? Ana-Maria de 4 poznasi: Ioan(2000) ,Alexandru(2002), Maria(2005) si Stefan(2009) |
Mamabear multumesc pentru rugaciune, o voi citi si eu zilnic pana nasc...
stiti, eu mereu cand ma rog, pentru mine, pentru dusmani, etc...mereu ma rog ca D-zeu sa aiba mila de noi, de toti...de aceea imi place f mult novena Divine Mercy...
daca avem parte de mila Celui de Sus, nimic nu ne poate atinge, eu asa cred.
Nikole, mami lui Albastrel/Kevin Alexander(4.08.2007) si fericita 36+cu...Albastrica/Luana
"To born, to live, to die, to reborn and to keep progressing. That is the law"
Allan Kardec
crinuta spune:
Nikole, ne gandim la tine, ne vom ruga pentru tine, totul va fi bine.
Ai un suflet mare, eu asa te simt.
Cum e Brazilia? Tare as vrea sa vizitez aceasta tara..
Crinuta si minunea ei
Fara Dumnezeu nimic nu e.
Cine se increde in sine, cade rau!
Second chance
www.youtube.com/watch?v=RapW4MuYFXk&feature=related" target="_blank">Divine Mercy
crinuta spune:
Nikole, eu in locul tau m-as spovedi la orice preot de acolo. Tot sacramentul spovezii este.
Crinuta si minunea ei
Second chance
www.youtube.com/watch?v=RapW4MuYFXk&feature=related" target="_blank">Divine Mercy
mamabear spune:
Dumnezeu sa-ti ajute Nikole!
Maica Domnului te va ajuta si la aceasta nastere, ca si la prima. Ai nadejde si va fi bine! (daca esti de acord, eu am sa te trec pe pomelnic)
Numai bine iti doresc, si tie si familiei tale!
nikole spune:
Am revenit...de ce as fi vrut sa va citesc parerile vis a vis de dragoste catre aproapele(desi cred ca mai indicat era sa amintesc despre dragostea catre vrajmasi, veti vedea de ce...)
zilele trecute ma uitam la stiri(eu nu ma uit la asa ceva niciodata, dar avand pe cineva in vizita, din politete a trebuit sa stau si eu in living sa comentam stirile impreuna...asta imi lipsea mie sa vad),. si era prezentat cazul unei tinere care a fost asaltata in parc, sechestrata(isi alapta copilul)cu tot cu bebe de cateva luni, in fine...ulterior atactorul in varsta de 16 ani, dupa ce si-a pus planul in aplicare(nu reusesc sa tastez cuvintele, mi se ridica tot sangele la cap), a ucis-o, i-a pus bebele in brate si a abandonat-o ...in parc...
si acum...am ramas incremenita, m-am uitat in dreapta mea spre sot, avea ochii in lacrimi, ii tremura barbia, ce mai...plutea ura in aer, daca ma intelegeti...
si ma gandeam...Doamne Sfinte, unde esti Tu oare?
pe bune...acea victima, putea fi sora noastra, mama, puteam fi noi...
cum mai putem noi nutri dragoste pentru acel criminal?...care e un seaman al nostru, nu?
si cum putem gasi in sufletul nostru puterea de a ierta, cum ne-am putea elibera de ura?daca eu...de pe sofa, imi imaginam ce i-as face nemernicului...
de sot nu mai zic...el l-ar fi ucis fara ezitare...
nu ca asa s-ar rezolva ceva, ba dincontra, se creeaza un cerc vicios unde domneste ura, distrugerea...dar cum iti poti controla furia ??
care nu se impaca de nici o culoare cu poruncile Domnului...
Nikole, mami lui Albastrel/Kevin Alexander(4.08.2007) si fericita 36+cu...Albastrica/Luana
"To born, to live, to die, to reborn and to keep progressing. That is the law"
Allan Kardec
crinuta spune:
citat din mesajul lui nikole Am revenit...de ce as fi vrut sa va citesc parerile vis a vis de dragoste catre aproapele(desi cred ca mai indicat era sa amintesc despre dragostea catre vrajmasi, veti vedea de ce...) zilele trecute ma uitam la stiri(eu nu ma uit la asa ceva niciodata, dar avand pe cineva in vizita, din politete a trebuit sa stau si eu in living sa comentam stirile impreuna...asta imi lipsea mie sa vad),. si era prezentat cazul unei tinere care a fost asaltata in parc, sechestrata(isi alapta copilul)cu tot cu bebe de cateva luni, in fine...ulterior atactorul in varsta de 16 ani, dupa ce si-a pus planul in aplicare(nu reusesc sa tastez cuvintele, mi se ridica tot sangele la cap), a ucis-o, i-a pus bebele in brate si a abandonat-o ...in parc... si acum...am ramas incremenita, m-am uitat in dreapta mea spre sot, avea ochii in lacrimi, ii tremura barbia, ce mai...plutea ura in aer, daca ma intelegeti... si ma gandeam...Doamne Sfinte, unde esti Tu oare? pe bune...acea victima, putea fi sora noastra, mama, puteam fi noi... cum mai putem noi nutri dragoste pentru acel criminal?...care e un seaman al nostru, nu? si cum putem gasi in sufletul nostru puterea de a ierta, cum ne-am putea elibera de ura?daca eu...de pe sofa, imi imaginam ce i-as face nemernicului... de sot nu mai zic...el l-ar fi ucis fara ezitare... nu ca asa s-ar rezolva ceva, ba dincontra, se creeaza un cerc vicios unde domneste ura, distrugerea...dar cum iti poti controla furia ?? care nu se impaca de nici o culoare cu poruncile Domnului... Nikole, mami lui Albastrel/Kevin Alexander(4.08.2007) si fericita 36+cu...Albastrica/Luana "To born, to live, to die, to reborn and to keep progressing. That is the law" Allan Kardec |
Pai asta-i ideea, ca singuri nu putem. Trebuie sa cerem harul iubirii, trebuie sa cerem in rugaciune transformarea inimii, trebuie sa cerem sa invatam iubirea adevarat, nu asta pe care o consideram noi iubire.
Isus i-a iubit pe cei care l-au ucis, s-a rugat pentru ei Tatalui Ceresc, scuzandu-i ( " Tata iarta-i ca nu stiu ce fac").
Pentru noi, asa ceva ar fi de neconceput, dar asta e mintea omeneasca, la fel si inima.
E greu sa nu avem resentimente, si vroiam sa mai atrag atentia asupra unui lucru: in cadrul unei predici, preotul paroh al catedralei a specificat ca nu este suficient sa iertam, trebuie sa uitam. Daca nu uitam, ne amintim si revin resentimentele, si traiesc pe pielea mea.
Deci primul pas este constientizarea micimii noastre. Abia apoi, constienti fiind de asta, putem cere ajutor, ne facem mici, si cerem ce noi nu putem. Daca nu cerem, nu primim.
Asa greseam eu, zic " ei lasa, stie Dumnezeu ce am eu nevoie, de ce sa cer"?
In momentul cand ceri, este un act voit, iti exerciti liberul arbitru si IL lasi pe Dumnezeu sa-ti modeleze inima, sa ti-o transforme.
Cand nu ceri si te increzi in tine, inima este incuiata, Dumnezeu nu o poate forta.
E greu sa iti iubesti dusmanii, mi se pare imposibil chiar, dar cand privesc dpdv al Tatalui, pentru care orice copil e la fel de valoros, oricat de pacatos ar fi, vad altfel lucrurile.
Printre altele, Isus ne cere sa renuntam la noi, la vointa noastra. AS dori sa dezbatem si asta in zilele urmatoare, mi se pare esential.
A renunta la tine, la orgoliile tale, a-I preda carma vietii tale LUI, e calea sigura spre reusita. Cred ca persoana care ajunge la acel nivel, are toate sansele sa se transforme, sa cunoasca adevarata iubire, si sa-si vada aproapele prin ochii lui Dumnezeu.
Crinuta si minunea ei
Second chance
crinuta spune:
citat din mesajul lui nikole Am revenit...de ce as fi vrut sa va citesc parerile vis a vis de dragoste catre aproapele(desi cred ca mai indicat era sa amintesc despre dragostea catre vrajmasi, veti vedea de ce...) zilele trecute ma uitam la stiri(eu nu ma uit la asa ceva niciodata, dar avand pe cineva in vizita, din politete a trebuit sa stau si eu in living sa comentam stirile impreuna...asta imi lipsea mie sa vad),. si era prezentat cazul unei tinere care a fost asaltata in parc, sechestrata(isi alapta copilul)cu tot cu bebe de cateva luni, in fine...ulterior atactorul in varsta de 16 ani, dupa ce si-a pus planul in aplicare(nu reusesc sa tastez cuvintele, mi se ridica tot sangele la cap), a ucis-o, i-a pus bebele in brate si a abandonat-o ...in parc... si acum...am ramas incremenita, m-am uitat in dreapta mea spre sot, avea ochii in lacrimi, ii tremura barbia, ce mai...plutea ura in aer, daca ma intelegeti... si ma gandeam...Doamne Sfinte, unde esti Tu oare? pe bune...acea victima, putea fi sora noastra, mama, puteam fi noi... cum mai putem noi nutri dragoste pentru acel criminal?...care e un seaman al nostru, nu? si cum putem gasi in sufletul nostru puterea de a ierta, cum ne-am putea elibera de ura?daca eu...de pe sofa, imi imaginam ce i-as face nemernicului... de sot nu mai zic...el l-ar fi ucis fara ezitare... nu ca asa s-ar rezolva ceva, ba dincontra, se creeaza un cerc vicios unde domneste ura, distrugerea...dar cum iti poti controla furia ?? care nu se impaca de nici o culoare cu poruncile Domnului... Nikole, mami lui Albastrel/Kevin Alexander(4.08.2007) si fericita 36+cu...Albastrica/Luana "To born, to live, to die, to reborn and to keep progressing. That is the law" Allan Kardec |
Inca ceva: in noi nu gasim puterea de a ierta. Nu cred in afirmatia conform careia in noi gasim puterea, pacea, etc. In noi nu gasim nimic daca nu Il avem pe Dumnezeu. In EL gasim, prin El gasim, si doar daca vrem si cerem.
Crinuta si minunea ei
Second chance
Ica 1975 spune:
Nikole, asa este, ti-e teama si ptr ca esti intr-o tara straina. Eu la nastere am citit Paraclisul Prea Sfintei Nascatoare de Dumnezeu si Pururea Fecioarei Maria
http://www.scribd.com/doc/24489934/Paraclisul-Preasfintei-Nascatoare-de-Dumnezeu
insa cred ca poti zice si rugaciuni mai scurte. Dumnezeu sa-ti ajute sa ai nastere usoara si bebelusa sa vina cu bine pe lume.
Nu te teme, mergi pe acest drum, cu aceste hotarari in inima si nu-ti va parea rau. E calea cea stramta si pentru a ramane pe ea trebuie sa nu fii singur. Insoteste-te cu fratii de un cuget, agata-te de Parintele duhovnic.
Da-mi minte sa fac voia Ta, Doamne!
Iasmin08 spune:
citat din mesajul lui crinuta Pai asta-i ideea, ca singuri nu putem. Trebuie sa cerem harul iubirii, trebuie sa cerem in rugaciune transformarea inimii, trebuie sa cerem sa invatam iubirea adevarat, nu asta pe care o consideram noi iubire. Isus i-a iubit pe cei care l-au ucis, s-a rugat pentru ei Tatalui Ceresc, scuzandu-i ( " Tata iarta-i ca nu stiu ce fac"). Pentru noi, asa ceva ar fi de neconceput, dar asta e mintea omeneasca, la fel si inima. E greu sa nu avem resentimente, si vroiam sa mai atrag atentia asupra unui lucru: in cadrul unei predici, preotul paroh al catedralei a specificat ca nu este suficient sa iertam, trebuie sa uitam. Daca nu uitam, ne amintim si revin resentimentele, si traiesc pe pielea mea. Deci primul pas este constientizarea micimii noastre. Abia apoi, constienti fiind de asta, putem cere ajutor, ne facem mici, si cerem ce noi nu putem. Daca nu cerem, nu primim. Asa greseam eu, zic " ei lasa, stie Dumnezeu ce am eu nevoie, de ce sa cer"? In momentul cand ceri, este un act voit, iti exerciti liberul arbitru si IL lasi pe Dumnezeu sa-ti modeleze inima, sa ti-o transforme. Cand nu ceri si te increzi in tine, inima este incuiata, Dumnezeu nu o poate forta. E greu sa iti iubesti dusmanii, mi se pare imposibil chiar, dar cand privesc dpdv al Tatalui, pentru care orice copil e la fel de valoros, oricat de pacatos ar fi, vad altfel lucrurile. Printre altele, Isus ne cere sa renuntam la noi, la vointa noastra. AS dori sa dezbatem si asta in zilele urmatoare, mi se pare esential. A renunta la tine, la orgoliile tale, a-I preda carma vietii tale LUI, e calea sigura spre reusita. Cred ca persoana care ajunge la acel nivel, are toate sansele sa se transforme, sa cunoasca adevarata iubire, si sa-si vada aproapele prin ochii lui Dumnezeu. Crinuta si minunea ei Fara Dumnezeu nimic nu e. Cine se increde in sine, cade rau! Second chance www.youtube.com/watch?v=RapW4MuYFXk&feature=related" target="_blank">Divine Mercy |
Crinuta, jos palaria- de data asta m-ai lasat fara cuvinte (eh...pentru mine e cam tragic asta, iti imaginezi, nu)
Intr-adevar nu putea nimeni exprima mai bine ceea ce simt eu, fara macar sa o stie. Gandim la fel
Iasmin, mama de strengar de 8 anisori
Katya spune:
Buna seara fetelor,
Mi-e un somn de nu mai pot,am facut curat la jucariile fetelor si am dat de...un ou ochi,din ala de plastic,de jucarie,atit de real,cu un galbenus asa apetisant,mi s-a facut o pofta,eu sint mare mincatoare de oua,asa ca la Paste,pe linga un cos cu oua rosii,o sa-mi fac si vreo 3 ochiuri.
Draga Nikole,curaj si rugaciuni,si pe mine m-a ajuat Sf Nectarie,nici eu n-am nascut vreodata cu dr meu,ba chiar la ultima nastere n-a mai ajuns nici dr de garda,asa de repede-am nascut,deci bazeaza-te pe Domnul,Maica Lui si sfintii.(Plus pe noicu toate gindurile noastre bune).
Draga Iasmin,asa ramine,tu zi ora si-o sa vad,dar ce sa zic,ca nu sint sigura pe programul meu de week-end,cind e la voi seara la noi e prinz si tot asa,hai mai bine sa zicem fiecare ce poate si cind poate,care rug. de la mamabear,care un pomelnic,o pomenire la rugaciunea cotidiana,ca simbata eu nu stiu decit ce fac dimineata,ca merg la dansuri cu fata,dar dupa aia nu mai stiu si decit rugaciunea comuna sa ma gaseasca-n masina in drum spre vreun magazin...mai bine o zic seara de una singura,ca si cum am fi toate,e bine?
Crinuta,felicitari pt cintec!
Va pup!Noapte buna!