Crestinismul si evolutia spirituala 2

Raspunsuri - Pagina 12

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Katya spune:

Dragele mele,pai eu chiar sint cea mai nevrednica,abia mergeam de 2 ori/an,asa ca,draga Iasmin,tu stai bine,mai ales ca zici si atitea rugaciuni.Important e ca si-n BOR omul se poate impartasi cit de des si ma bucur sa aflu,draga Ica,ce bine e la voi cu program de spovedit oferit de preot o data pe sapt,inseamna ca enoriasii de la voi sint mai rivnitori,ca si parintele nostru ar veni,dar daca n-or fi doritori?Ca-n fond degeaba mi-am tot gasit eu scuze,daca as vrea sa ma-mpartasesc saptaminal sau lunar,as veni duminica inainte de inceperea slujbei,si parintele m-ar spovedi,iar dac-ar fi mai multi,parintele ar fixa si el o zi...Deci depinde de om,daca vrea sau nu,Biserica nu-l opreste.

Mamabear,am citit si eu ca o spovedanie e "valabila" 7 zile,deci probabil ca in acest interval te poti impartasi de mai multe ori.

Ei,sanatosi sa fim si sa ne spovedim fiecare dupa puteri,nevoi,dorinte,important e,vorba Icai,sa traim crestineste.

Va pup si post usor in continuare

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mamabear spune:

Katya,Ica, ma bucur ca aveti si voi cei de departe preoti care va ajuta si va stau la dispozitie, asa cum pot ei si dupa ravna credinciosilor.

Iasmin, dar tu chiar meriti o bataita, cum sa nu vrei sa te impartasesti, ca nu esti vrednica? Cine e vrednic? Nimeni nu e fara de pacat in lume, si atata timp cat nu sunt pacate opritoare, si celelalte sunt spovedite, nu trebuie sa gandesti asa. Asta e o extrema si nu e deloc folositoare sufleteste. Hai, gandeste-te ce bun e Hristos si cum te asteapta sa mergi la El, care a venit pentru cei pacatosi, nu pentru drepti. Cand te-ai spovedit cu parere de rau ,gata, s-au dus pacatele si sufletul e usor, nu-i pune tu piedici la unirea minunata cu Hristos!
pentru duhovnic pentru ca te "trimite la Hristos"!
Am avut si eu pe la 19 ani o perioada cand spuneam ca nu-s pregatita , ca nu-s vrednica, dar parintele mi-a spus ca n-o sa fiu vrednica niciodata, asa ca sa ma obisnuiesc cu ideea si sa-i cer lui Dumnezeu sa ma primeasca asa cum sunt, sa ma faca El vrednica. M-a mai amenintat ca , daca tot refuz, o sa ma opreasca el vreo 10 ani de la impartasit, ca sa vin atunci sa-l rog sa mai scada din canon, asa ca m-am invatat minte.

la toate fetele.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns crinuta spune:

Asta seara la repetiei am aranjat cu un preot ( prin alt preot carora ii spuneam ca imi caut confesor aici) o discutie pentru duminica, sper sa fie bine.

Vroiam sa va intreb, care este pozitia BOR fata de momentul in care o persoana se poate impartasi? Mai precis intreb cum e cu impartasitul copiilor mici....

Crinuta si minunea ei

Fara Dumnezeu nimic nu e.
Cine se increde in sine, cade rau!

Second chance

www.youtube.com/watch?v=RapW4MuYFXk&feature=related" target="_blank">Divine Mercy

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mamabear spune:

Crinuta Doamne ajuta duminica, sa fie bine cu parintele!

Referitor la intrebarea ta , iti raspund pe scurt, ca mai am o gramada din canon de facut, si vasele de spalat.
BOR recomanda impartasirea copiilor, dupa ce au fost botezati, cat mai des, chiar si zilnic, pana la 7 ani fara a fi nevoie de spovedanie, caci pana la acea varsta "pacatele" lor nu sunt de fapt decat niste greseli, facute cu nevinovatie de copil, nu implica rautate si pervertire sufleteasca.

Noapte buna!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nikole spune:

Buna fetelor

Ati scris/comentat foarte frumos si la obiect vis-a-vis de smerenie

Ar fi util cred sa comentam,pe rand virtutile crestine, util pentru cei ce cred, pentru cei ce nu cred...pana la urma ele fac din noi oameni mai buni, ele ne ajuta sa avem o atitudine corecta in momente cruciale din viata...

asadar poate e util prin prisma credintei, a fi comentate...zic eu, mie mi-ar place sa citesc.

De ex...dragostea pentru aproapele nostru......nu-i asa ca-i greu?
e usor sa-ti iubesti copilul, sotul, prietenul, vecina chiar...dar cat de greu e sa SIMTI iubire pentru cel ce-ti greseste, te nedreptateste...
si oriunde iti arunci ochiul, vezi cum D-zeu indeamna la dragostea ptr aproapele ...
asta mie mi se pare cel mai greu de atins...dar deh...o lupta-i viata, nu?

Vorbeati despre spovedanie...eu ...nici nu am ce adauga aici, decat ca imi doresc foarte mult sa gasesc un preot, sa ma pot spovedi...
si mi se pare "corect" sa ne spovedim de cate ori simtim nevoia...

revin...

Edit:Katya, multumesc de intrebare...sunt bine, ma lupt cu niste contractii de ieri...da, mai am putin si nasc, nu stiu de ce mi-e frica de data asta, nu ma simt pregatita, mi-e frica de nastere, de durere, de viitor, de tot...ce-oi avea, brrrr

Nikole, mami lui Albastrel/Kevin Alexander(4.08.2007) si fericita 36+cu...Albastrica/Luana
"To born, to live, to die, to reborn and to keep progressing. That is the law"
Allan Kardec

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ica 1975 spune:

Citat:
citat din mesajul lui nikole

Buna fetelor

Ati scris/comentat foarte frumos si la obiect vis-a-vis de smerenie

Ar fi util cred sa comentam,pe rand virtutile crestine, util pentru cei ce cred, pentru cei ce nu cred...pana la urma ele fac din noi oameni mai buni, ele ne ajuta sa avem o atitudine corecta in momente cruciale din viata...

asadar poate e util prin prisma credintei, a fi comentate...zic eu, mie mi-ar place sa citesc.

De ex...dragostea pentru aproapele nostru......nu-i asa ca-i greu?
e usor sa-ti iubesti copilul, sotul, prietenul, vecina chiar...dar cat de greu e sa SIMTI iubire pentru cel ce-ti greseste, te nedreptateste...
si oriunde iti arunci ochiul, vezi cum D-zeu indeamna la dragostea ptr aproapele ...
asta mie mi se pare cel mai greu de atins...dar deh...o lupta-i viata, nu?

Vorbeati despre spovedanie...eu ...nici nu am ce adauga aici, decat ca imi doresc foarte mult sa gasesc un preot, sa ma pot spovedi...
si mi se pare "corect" sa ne spovedim de cate ori simtim nevoia...

revin...

Nikole, mami lui Albastrel/Kevin Alexander(4.08.2007) si fericita 36+cu...Albastrica/Luana
"To born, to live, to die, to reborn and to keep progressing. That is the law"
Allan Kardec

Nu te teme, mergi pe acest drum, cu aceste hotarari in inima si nu-ti va parea rau. E calea cea stramta si pentru a ramane pe ea trebuie sa nu fii singur. Insoteste-te cu fratii de un cuget, agata-te de Parintele duhovnic.
Da-mi minte sa fac voia Ta, Doamne!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Macrina spune:

Katya, spovedania e valabila pana la urmatoarea cadere, nu neaparat 7 zile.
Ca daca azi ma spovedesc si maine imi altoiesc copilul, sau strig la el (e doar un exemplu), sau fac chiar alt pacat mai mare, adio unda verde pentru impartasanie..

Mergi la inceput

Macrina,da,asa e,ma refeream doar la ce zicea Mamabear ca,daca nu faci pacate,te poti impartasi si de 3 ori/sapt,deci in acest caz doar...Spune-ne si despre tine,cum e la tine la biserica,hai si tu cu noi!

Nikole,buna intrebare,hai sa ne gindim si raspundem miine,nu-ti fie frica de nastere,roaga-te si va fi bine!

Ica,primeste o pt noul citat rosu de la semnatura.

Crinuta,asa la noi cu copiii,cum a zis Mamabear,iti tin si eu pumnii duminica.

Un pupic si pt Patou si noapte buna tuturor!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Iasmin08 spune:

Buna dimineata (seara) tuturor fetelor (chiar si celor care ne citesc si simt ca noi desi din multa lor smerenie nu spun nici un cuvant aici la noi cele mult vorbarete)
Nikoleeeeeeeeeeeeee, nastere usoara sa iti dea Dumnezeu Fetelor, sa stabilim o anumita ora in care sa ne rugam impreuna pentru Nikole. Haideti sa facem gestul asta. Stabilim si o micuta rugaciune si sa ne rugam pentru sufletelul ei, sa aiba o nastere usoara, sa fie sanatoasa si ea si toata casa ei, si bebelu' din burtica, sa isi gaseasca un duhovnic bun si sa se milostiveasca bunul Dumnezeu oprind framantarile ei. Cam cand am fi noi toate treze? (o sa asteptam si fetele din diaspora). Sa fim toate treze si sa ne rupem 5 minute. Ce ziceti de asta?
Acuma Nikole: eu cand vreau sa privesc dusmanul prin prisma iertarii, cel mai usor imi este sa il privesc ca mama. Ma gandesc- daca as fi mama lui sau a ei, cum as vedea persoana, cata dragoste as avea chiar daca imi greseste. Asta imi ajuta adeseori sa trec cu vederea cele rele sau cele facute cu rautate. De altfel, trebuie sa intorci si obrazul, nu? Ei, sotul meu am vazut ca poate, eu mai greu ...dar nu e imposibil.
Revin ca trebuie sa pregatesc pe cel mic de scoala

Iasmin, mama de strengar de 8 anisori

Mergi la inceput

Buna ziua tuturor!La noi e tot primavara!

Sa raspund la intrebare intii.

Daca Domnul a dat porunca asta,inseamna ca El stie ca-i posibil,pt om,sa-si iubeasca aproapele ca pe sine insusi.(Eu ma gindesc uneori,cu pacat desigur,ca daca ar fi zis "Nu-ti uri aproapele",ar fi fost simplu pt om,ca ar fi zis "Nu,Doamne,nu-l urasc(da nici nu-l iubesc)" macar asa,daca ne-a poruncit sa-l iubim ca pe noi insine,a sperat ca macar la jumate sa-l iubim,macar la sfert sau,in cel mai putin caz,sa nu-l urim...)

Eu nu pot sa spun ca-mi iubesc aproapele ca pe mine,nici pe alti copii la fel ca pe copiii mei,dar pot sa va spun ca-i iubesc suficient cit sa nu dispretuiesc,umilesc,jignesc,necajesc pe nimeni cu buna stiinta.Cred ca a iubi pe un strain/sau dusman,inseamna totdeauna sa te pui in locul lui,sa-l intelegi inainte de toate,sa-l asculti,sa fii ingaduitor,sa-i intinzi o mina,sa-i spui o vorba buna,sa-i vezi totdeauna partea buna dincolo de aparenta poate negativa pe care-ar avea-o,eu nu cred ca exista oameni rai(si nu ca as fi o fiinta naiva)ci doar inraiti,modificati de lume si de viata.Deci cam asa:sint departe de a-mi iubi aproapele,dar aproape mereu de a-l intelege si departe mereu de a-l uri.

Da,Iasmin si eu zic ca ne putem ruga pt Nikole,sa ne punem de acord si s-o facem.Am citit cindva,pe sfaturiortodoxe cred,despre Paisie Aghioritul care povestea ce putere au gindurile bune indreptate cu iubire catre cineva:doar pt ca i-a dorit binele unui camarad de-al lui(tin minte fraza:"Doamne,bine i-ar fi omului astuia sa i se intimple cutare") Domnul i-a dat camaradului intocmai cum si-a dorit el,Paisie,ca rasplata pt gindurile bune indreptate catre aproapele...)

Si mie mi-e dor de Maria si Dorothee...

Va pup,o zi buna si linistita!

Mergi la inceput