Cresa sau bunici?

Raspunsuri - Pagina 4

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns asi spune:

Eu am trecut in 2009 printr-o situatie extrem de stresanta si solicitanta.Copii , amandoi au inceput sa sufere , cel mare se trezea noaptea , cea mica a inceput sa se trezeasca la 5 si sa ceara lapte...lucruri care indicau ca ceva nu e bine.Alegerea mea a fost sa ii duc la bunici si sa stea acolo 4 luni.Au fost cele mai grele luni din viata mea, mi-a fost atat de dor de ei de nici nu pot descrie in cuvinte dar au trecut.Eu am rezolvat problema, fara pretul stabilitatii psihice a copiilor mei si a fost bine.Dupa ce au venit ei acasa eu am uitat de dor si ei erau stabili, nestresati.
Trebuie sa te linistesti si tu, sa iti pui ordine in ganduri si in sentimente iar puiul tau sa nu sufere.Daca lui ii place la bunici , mediul e stabil , chiar daca nu are confortul orasului e mult mai bine acolo , sa nu mai zic ca beneficiaza de aer curat si libertate.
David nu vorbeste deloc sau vobeste pe limba lui?

Ei sunt norocul meu : Razvan si Maria
Cand Dumnezeu iti inchide o usa , intotdeauna iti deschide o fereastra.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns asi spune:

Citat:
citat din mesajul lui redai

Citind unele postari m-am simtit foarte prost, m-am simtit o mama denaturata, un om fara sentimente fata de copilul lui,m-am sintit aproape acuzata ca mi-am parasit copilul.

Mi-au trebuit 6 luni sa deschid un subiect aici pe forum, tocmai penrtu acele mesaje postate cu tenta de repros.
Multe persoane cred ca te imbarbateaza vorbindu-ti astfel, dar din pacate pe unele le afecteaza foarte tare.

Nici vorba sa fii o mama denaturata.Si eu cred ca trimitand copilul la bunici in situatia ta e cea mai buna solutie.Tie iti e greu dar lui ii e bine.Oricare ar fi moda pe forum nici o cresa din lume nu poate fi mai buna decat dragostea unor bunici normali si iubitori.

Ei sunt norocul meu : Razvan si Maria
Cand Dumnezeu iti inchide o usa , intotdeauna iti deschide o fereastra.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns conchita spune:

redai, cumplita situatia ta, imi dau seama ce obosita trebuie sa fii la cat muncesti. dar gandeste la rece: tu vii acasa foarte tarziu, acum serios, nici n-ai avea cum sa petreci timp cu baietelul tau zilnic. doar sa-l vezi dormind si sa-l trezesti cu noaptea-n cap sa-l duci la gradinita. sincer, eu l-as lasa in continuare la bunici. nu stiu de ce se glorifica cresa si gradinita - acolo sunt in fond niste straini! pai nu mai bine familia? e greu acum ca treci prin divort si ai nevoie de timp sa te stabilizezi. lasa copilul la bunici unde e iubit si e unic, nu-l duce la cresa sa-l traumatizezi si mai tare - el ar gandi ca mami si tati si bunicii l-au abandonat printre straini. am trecut prin situatia ta si mi-as fi dorit sa aiba bunici in putere s-o las cat mi-am refacut un rost. am dus-o la gradi si de-acolo s-a intors cu toate minunile de comportament. pana la 3 ani copilului ii e mai bine in familie, fie ea mama+tata, fie bunicii. concentreaza-te pe situatia ta, cum s-o imbunatatesti pentru viitor.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns redai spune:

Asi, vorbeste, dar inca nu poti sa ai o conversatie cu el.Stie sa ceara papa, stie exact ce vrea, degeaba ii dai supa daca el vrea carnita, sau degeaba ii pui mikey mouse daca el vrea tom si jerry. Sa spunem ca este undeva la mijloc. Daca se grabeste sa iti explice ceva nu mai intelegi nimic. o ia pe bebeliceste

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Luna1 spune:

Redai eu sunt dintre cele care apartin curentului "copilul mai bine la cresa lnaga mama decat la bunici si fara mama" insa luand situatia ta in particular te-as sfatui sa il lasi totusi la bunici pana te pui pe picioare, sa-l vizitezai sau sa-l aduci cat poti de des insa macar pe timpul saptamanii sa stea si el linistit si tu ca ii este bine.

Imi pare tare rau de situatia prin care treci acum. Insa se va rezolva si important acum e sa ii fie puiutului bine. Cred ca nu e tragedie daca pentru cateva luni cel mic sta la bunici si se simte bine.

Mamica de stelute Cosmin (30 iulie 2001) si Adelise (11 august 2007)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ALEX29 spune:

LORE esti o persoana atat de speciala si de minunata ,imi este foarte greu sa ti spun ce as face daca as fi in locul tau ,totusi cred ca as opta pt varianta :copilasul la bunici si spun lucrul acesta pt ca bunicii sunt cei care ne iubesc copiii neconditionat ,stiu ca iti este foarte greu fara David ,te cred din toata inima dar incearca sa te linistesti si sa te gandesti ca este pe maini bune ,lasa l macar pana iti revii financiar
te sarut draga mea si nu uita ca ti suntem alaturi

SCUMPA MEA FETITA TIADRIS- 3 oct 2007
http://cluj-poze.scope.ro/thumbnails.php?album=61
http://family.webshots.com/album/572388417dqdSls

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns redai spune:

Luna, Conchita

Simt ca trebuie sa spun si ce ma determinat dupa atatea luni sa deschid acest subiect.

Vorbind cu mama la tel zilnic si spunandu-mi ce a facut peste zi puiul meu, am observat ca la 2-3 zile imi spune ca David este suparat se joaca si ramane cu privirea intr-un punct fix si ofteaza, sau se joaca si spune "mami....Lore..." sau "maius" (e tatal lui). Eu il vad fericit acolo, este bucuros cand imi vede parintii, acum e si fratele meu acasa (20 ani) care ii face toate poftele, se joaca, se cearta cu mama sa ii ia apararea.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns conchita spune:

redai, e nerealist sa speri ca divortul nu afecteaza copiii intr-un fel sau altul. dar tu ai procedat corect si in interesul copilului parasind o casnicie abuziva. faza cu toporul m-a terminat psihic! bineinteles ca David va vrea, sunteti parintii lui. dar v-ar duce dorul si la gradinita, nu? deja ai experienta asta. din sapte rele, il alegi pe cel mai mic - David e cu familia. nu cu familia lui primara, adica parintii, in permanenta, dar e cu familia largita, bunicii, unchiul. ideea sa mearga la gradi part time este excelenta, isi va face prieteni, se va socializa cu prichindei de varsta lui, dar nu va fi full time, adica abandonat acolo zi lumina in grija unor straini. asta este parerea mea sincera-sincera, solutia asta mi-ar fi placut si mie s-o am, dar nu am avut-o. sonia mea acum are 3 ani si doar o bunica de 70 de ani, deci bunica nu poate avea grija de ea o zi intreaga fara ajutorul altui adult mai in putere prin preajma. asa ca sonia a mers la day care timp de 8 luni dupa divort, 8 luni in care am albit de grija si vinovatie si tot ce vrei. as fi fost mult mai linistita s-o stiu in grija cuiva din familie. sigur, vinovatia nu dispare in nici o varianta, dar asta pentru ca suntem mame. daca ii tinem acasa, ne simtim vinovate ca alti copii merg la gradi si-nvata integrale de la 5 luni. :-)) zambeste, ai motive: esti puternica, ai iesit dintr-o relatie abuziva si groaznica, ai doar 25 de ani, viata inainte, o familie care, in ciuda reprosurilor verbale (mama ta), te ajuta totusi, si in primul rand ai un baietel formidabil si puternic care te iubeste. esti mami, deci esti ingerul sau pazitor. ai incredere ca va fi bine. dar invata sa fii mai blanda si cu tine, meriti.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Leditia spune:

Redai,ma gandeam ca fiind bun comun ai si tu dreptul la o parte din ap si te-ar fi ajutat foarte mult,pt a incepe o noua viata.Oricum ar fi bine sa vorbesti si cu un avocat referitor la partea ta din ap.Inteleg ca nu e achitat,dar ca a fost luat cu avans din banii de nunta.(adica banii amandodura si ap luat in timpul casniciei,deci bun comun,cumva trebuie sa ai dreptul la o parte sau la niste bani)
In rest,cum spuneam,eu l-as tine pt moment la bunici si as face eu naveta,pana se mai stabilizeaza lucrurile,eventual mi-as cauta un job mai bine platit,o chirie mai mica.Insa as opta in perioada asta,sa-i asigur o stabilitate si sa nu-l mai zapacesc pe copil de colo-colo,la mine,la tata,la mama,la vecina...trebuie sa lupti sa-i fie lui bine si mai apoi sa-ti fie si tie bine.Momentan tu trebuie sa te linistesti,sa-ti revii,caci nu e usor sa treci printr-un divort si nici s-o iei de la zero cu toate,daca tu esti mai linistita si fericita si el va fi..eu asa gandesc.
Si nu te mai gandi ca esti o mama denaturata ca nu esti,esti o mama care are prea multe pe cap,care incearca sa gaseasca solutii ca puiului ei sa-i fie bine,o mama care si-a scos puiul dintr-un mediu nociv si e de apreciat asta.Cu timpul se vor rezolva si aseza si lucrurile,chiar daca acum ai impresia ca esti cumva intr-un cerc vicios si nu gasesti nici o solutie.
Inca ceva si inchei.Multi parinti au conceptia asta,de a sta cu barbatul indiferent ce,insa noi nu suntem parintii nostri si ma bucur cand vad ca femeile nu accepta mizerii din astea si ies din relatia respectiva chiar daca-si pun tot neamul in cap.Pana una alta nu traiesti cu neamul si nici nu-ti pun ei pe masa sa mananci.
Gandeste-te la binele copilului si al tau si lasa-i pe altii sa vorbeasca ce vor,tu sa-ti vezi interesul si sa lupti ,ca ai pt ce,puiul iti va da putere si ai sa reusesti in tot ce-ti vei propune.Eu asa iti doresc.
Numai bine iti doresc.
PS:am trecut printr-un divort,doar ca nu aveam copii si nici bunuri de impartit.Am plecat cu hainele si pantofii proprii si am luat-o de la zero.Acum ma gandesc ca am un copil si intotdeuna ma gandesc la binele lui,el primeaza in tot si toate si daca as divorta vreodata,as alege varianta care l-ar face pe el fericit si care i-ar oferi stabilitate.As incerca ca el sa nu resimta durerea mea,frustrarile mele si nici nebunia pe care o presupune un divort,cand totul se schimba in jur,deci si lumea lui.Amandoi trebuie sa aveti grija ca lui sa-i fie bine si sa fie asigurat mereu ca voi il iubiti chiar daca nu mai sunteti impreuna,pt el veti ramane mereu "mami" si "tati".

POZE CU NOI
de David Christian
Speranta si incredere pentru David

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anca_a spune:

Ce as face eu.
In niciun caz nu l-as mai duce la cresa aia, l-as duce la bunici (am inteles ca bunica nu poate veni sa stea cu voi) si m-as muta si eu acolo, chiar daca asta ar presupune sa trec peste orgoliul meu si sa fac zilnic naveta.

Mergi la inceput