Care este scopul vietii ?
Raspunsuri - Pagina 4
![](images/user_man.png)
-Beni- spune:
V-ati gandit vreodata ce scop au faptele astea de binefacere? De ce ne fac ele mai fericiti?
Practic "reteta" gasita in unele din postarile voastre este atitudinea lui Isus pe pamant.
Chiar asa, credeti ca Dumnezeu poate da scop vietii?
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
![](images/user_woman.png)
Donia spune:
Nu stiu daca faptele de binefacere ne fac mai fericiti, mai degraba as zice ca atunci cand esti fericit te simti atat de plin incat poti sa reversi si asupra altuia din multumirea, fericirea, imapacarea ta.
Unii oameni se simt norocosi pur si simplu, altii binecuvantati de Dumnezeu, altii au ajuns ca prin propria munca se se afirme si sa isi atinga scopurile, altii sunt inconjurati de dragostea familiei si a celor apropiati atat de mult, incat nu mai au nevoie de nici un fel de afirmare personala, dar ce au cu totii in comun e ca ajung la un punct in viata in care simt ca pot sa ofere.
Unii invata cum sa faca asta prin exemplul lui Isus, altii sunt inspirati de o alta persoana pe care o admira, fie un parinte, un frate mai mare, un artist, un sportiv, un prieten.
Si da, cred ca Dumnezeu poate sa dea un scop vietii, dar din nou, la momentul potrivit, adica trebuie sa fie ceva ce apare ca un raspuns al unei cautari care vine din individ, si nu ca o solutie primita din exterior.
Copiii se nasc perfecti - rolul parintelui e sa nu strice ceea ce Dumnezeu sau natura a creat.
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/aniela23/aniela23.jpg)
aniela23 spune:
Nu ma consider pesimista ci realista so here it goes:
Nu avem nici un scop in viata (dat de cineva divin). Suntem doar nitel mai avansati ca animalele, al caror singur scop e sa gaseasca mancare si sa se apere de predatori.Datorita faptului ca suntem mai inteligenti ne gasim mult mai repede hrana, si ne protejam mai bine de pericol. Asa ca ne ramane tot acest timp liber in case sa ne punem intrebari filozofice, care de multe ori ne fac nefericiti. Asta e realitatea. Mi-a luat mult pana sa o inteleg, si am fost chiar deprimata in ziua in care am inteles ca nu exista nimeni, acolo ''sus'' caruia sa ii pese de mine, ca universului i se rupe daca da peste mine o masina si mor. Acum sunt impacata cu mine, si ca sa-i dau un scop vietii mele incerc sa ajut cat mai multa lume (asta fac si in cariera aleasa)
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/elyda/elyda.jpg)
elyda spune:
aniela 23:" Mi-a luat mult pana sa o inteleg, si am fost chiar deprimata in ziua in care am inteles ca nu exista nimeni, acolo ''sus'' caruia sa ii pese de mine, ca universului i se rupe daca da peste mine o masina si mor. Acum sunt impacata cu mine, si ca sa-i dau un scop vietii mele incerc sa ajut cat mai multa lume (asta fac si in cariera aleasa)"
Din pacate si eu am gandit asa atunci cand mi-au murit parintii si mi se parea ca este nedrept uitandu-ma in jurul meu si vazand ca de fapt totul este la fel pentru ceilalti, numai mie mi se schimbase viata radical .Cu timpul am invatat ca din toate incercarile inveti cate ceva, ca exista cineva acolo sus care te ajuta se te pui pe linia de plutire si ca fiecare intamplare din viata are o semnificatie.
Dana
![](images/user_man.png)
-Beni- spune:
*aniela23 - De multe ori m-am intrebat si eu daca exista sau nu Dumnezeu, si ce face el pentru mine.
Iti pot spune ca am avut experiente cu acest Dumnezeu si mi-a demonstrat ca pentru el contez.
In ce priveste nenorocirile care se intampla, daca aici totul ar fi bine, nu am mai avea nevoie de cer, locul pe care El l-a pregatit celor ce il iubesc si pazesc poruncile Lui.
Pe tine ce argumente te-au dus la concluzia ca nu exista Dumnezeu?
*elyda - Dumnezeu, mai presus de toate, este dragoste. Iar El doreste salvarea noastra. Stii cum e, unui prieten nu ii esti credincios cand toate iti merg bine, ci atunci cand relatia voastra e pusa la incercare. Credinta in Dumnezeu nu apare doar atunci cand el te fereste si tu o duci bine, ci atunci cand lucrurile nu merg tocmai bine dar tu ai incredere in El.
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/aniela23/aniela23.jpg)
aniela23 spune:
Ce argumente m-au adus la concluzia ca nu exista D-zeu? Hmm, chiar nu am avut nevoie de argumente solide. E ca atunci cand crezi in Mos Craciun pt ca esti mic si asa te-au invatat parintii, iar apoi cand cresti mai mare incepi sa intelegi ca nu are cum sa existe. Asa si cu D-zeu pt mine, credinta nu a disparut din cauza unei nenorociri sau pt ca i-as fi cerut ceva ce nu mi-a dat, ci efectiv am crescut, am inceput sa citesc, sa descopar, sa ma uit la documentare, si sa inteleg exact de unde provine universul, omenirea, si de ce a inventat OMUL ideea de DUMNEZEU.Asta nu inseamna ca sunt suparata sau deprimata ca nu exista, sunt foarte impacata cu mine...
In fine, sunt convinsa ca fetele nu vor sa transformam subiectul asta intr-o disputa despre existenta lui D-zeu. Pe de o parte invidiez persoanele care CRED (in D-zeu sau altceva), pt ca uneori miracole exista doar pt ca cineva crede cu toata puterea fiintei lui ca miracolul se va intampla. Si probabil e tare bine ca atunci cand esti la captul sperantei sa poti crede in ceva, sa nu simti ca ti universul tau s-a sfarsit.Dar eu nu cred, si nici nu pot sa ma prefac ca cred.
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/Victoria_mami/Victoria_mami.jpg)
Victoria_mami spune:
Citat: |
citat din mesajul lui elyda Care credeti ca este scopul aparitiei noastre ca indivizi pe Pamant?Avem un scop hotarat de cineva, sau am fost "programati"sa ne cautam fiecare un tel , ceva ce noi consideram ca este important?Si daca nu ne-am gasit scopul, daca nu stim ce ar trebui sa facem, cum aflam? Care este scopul vietii voastre? Dana |
Familia mea; cred ca EU am fost pusa pe pamantul asta, sa o aduc pe Victoria pe lume
![](icon_smile_big.gif)
![](icon_smile_big.gif)
_
Mami de Printesa Victoria Isabella
![](fetita.gif)
Victoria Isabella, Printesa Noastra Perfecta!
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/viviana/viviana.jpg)
viviana spune:
Pur si simplu iti dai seama intr-o zi ca te afli in viata. Si apoi dintr-o data intr-o zi nu mai existi. Nimeni nu te-a intrebat. Nu tine de decizia ta daca te nasti sau mori. Dar ceva se intampla si continua sa se intample. Ceva se intampla si te nasti, iar ceva se intampla... si nu mai existi, dispari...
....
Existenta nu moare niciodata, nu dispare niciodata din existenta. Formele vin si pleaca, formele se schimba. Nimic nu este permanent in lumea formelor.
Insa ce este dincolo de nume si de forma? Existenta in sine este dincolo de nume si de forma.
Osho
Daca privesti in sus si nu simti invidie, daca privesti in jos si nu simti dispret, atunci esti un om deosebit
vivi
![](images/user_man.png)
-Beni- spune:
Aniela, daca spui ca sunt persoane care cred si acel lucru se intampla, inseamna ca ceva supranatural exista, nu?
V-ar interesa sa lansam o dezbatere creationism vs evolutionism?
Cred ca e important sa stim cum si de unde ne tragem.
![](images/user_woman.png)
Iasmin08 spune:
Citat: |
citat din mesajul lui -Beni- Aniela, daca spui ca sunt persoane care cred si acel lucru se intampla, inseamna ca ceva supranatural exista, nu? V-ar interesa sa lansam o dezbatere creationism vs evolutionism? Cred ca e important sa stim cum si de unde ne tragem. |
Beni, no offence, dar s-au gandit altii inaintea ta sa lanseze dezbaterea
![](icon_smile_big.gif)
![](icon_smile_big.gif)
Iasmin, mama de strengar de 8 anisori