Hidrosalpinx 8
Raspunsuri - Pagina 20
xdidi spune:
salutare fetelor
sper sa ma primiti si pe mine, cu toate ca nu hidrosalpinxul este singura mea prb
ieri mi s-a confirmat ca am hirdrosalpinx bilateral, stiam ca am pe trompa dr de luna trecuta , insa ieri s-a vazut si pe trompa st, adica am dilatatie de 4.1mm pe trompa dr si 7.2mm pe stanga, la mine ar fi devina endometrioza pe care am operat-o in 2008, mai am si un fsh astronomic de 25.7 si totusi inca sper... la minuni
eu vreau sa va intreb: daca se gaseste acest hidrosalpinx in faza incipienta si imi fac laparoscopie se poate curata? cu toate ca riscul reaparitiei este mare si daca stiti un doctor care sa faca asa ceva?
eu am de maxim o luna sau 2 chestia asta...
acum va citesc din urma asa ca sper sa nu va deranjez cu intrebari care au mai fost spuse....
eu ma gandeam la dr. albu de la medlife, voi ce spuneti?
didi
pogonici1977 spune:
xdidi..sfatul meu e sa citesti macar 3 capitole cu hidrosalpinx si vei afla mai multe
in mare iti spun ..cu hidro bilateral nu vei avea nci o sansa sa faci bebe...
eu sunt in acc situatie si sapt viitoare merg sami scot trompele pline cu hidrosalpinx bilateral
eu am mai fost op in dec 2008 dar a recidivat hidro
deci scoate TROMPELE CU HIDRO si nu le curata ca ele recidiveaza
anul 2010 va fi anul meu de reusita.... caci doamne doamne ne va ajuta si vom fi si noi parinti
tamaryllis spune:
Xdidi, intr-adevar, nu e prea mult de discutat pe tema hidrosalpinxului, asta pt ca rezolvarea din perspectiva doctorilor este urmatoare: laparo pt neosalpingostomie(curatarea trompelor), 6 luni incercari naturale(sau IA daca vrei sa zici ca le-ai facut pe toate) si daca nu iese nimic, se face salpingectomie bilaterala sau unilaterala(daca ai pe o singura trompa); faza asta e urmata de fiv.
Mie mi-a zis dr ca dupa curatarea trompelor am sanse de 2% sa raman gravida. Nu s-a intamplat pe natural, asa ca mi-am scos trompele si am facut fiv. La al doilea am reusit.
Stiu doua fete pe forum care au ramas natural dupa neosalpingostomie, dar nu stiu daca mai aveau si alte probleme.Poti sa citesti pe prima pagina reusitele(pe natural).
Iana, ai un pm.
7+
incepand cu anul 2010 voi fi o
fericita!
MTHFR C677T heterozigot, proteina S 51%, PAI 4G/5G heterozigot
Am avut un vis: mergeam pe o plaja iar Dumnezeu pasea alaturi de mine, iar pasii ni se imprimau pe nisip, lasind o urma dubla... Atunci mi-a trecut prin minte ideea ca fiecare din pasii nostri reprezentau o zi din viata mea. M-am oprit ca sa privesc in urma... Dar am observat ca in unele locuri in loc de doua urme nu mai era decit una singura.Am revazut filmul vietii mele. Locurile in care nu se vedea decit o singura urma corespondeau cu zilele cele mai intunecate ale existentei mele: zile de neliniste si de rea-vointa, zile de egoism sau de proasta dispozitie, zile de incercari si de indoiala, zile de nesuportat... Zile in care eu fusesem de nesuportat. Si atunci intorcindu-ma spre Domnul am indraznit sa-i reprosez: Totusi ne-ai promis ca vei fi cu noi in toate zilele! De ce m-ai lasat singur in zilele cind aveam cea mai mare nevoie de Tine? Iar Domnul mi-a raspuns: Dragul meu, zilele pentru care n-ai vazut decit o singura urma de pasi pe nisip sunt zilele in care te-am purtat pe brate...
Dupa Ademar Barros, poet brazilian.
xdidi spune:
tamaryllis ce sa zic este socant pt mine sa aflu ca am hidrosalpinx asta dupa ce am aflat de endometrioza apoi complicatiile cu fsh-ul , dar nu pot sa ma las m-as mai opera inca o data si clasic daca va fi nevoie daca asa pot avea o mica sansa sa fac un copil, si stiu ce vorbesc pt ca am o operatie clasica la activ....am 25 ani si de 2 ani numai prin doctori stau ,deci sunt la inceput si sunt obisnuita cu diagnostice care taie sperante, dar vreau sa incerc si asta , acum sunt foarte bulversata in privinta doctorului pe mana caruia ma voi lasa taiata, doc care m-a operat de endo, e super bun chirurg si ecografist, dar mi-a zis ca dupa hsg, el mi-ar clipsa trompele si apoi daca vreau fiv bine daca nu , stii problema mea.....iar eu mi-am zis ca este imposibil sa nu fie nici macar o sansa de 1% si daca este atat de putin e sansa mea si trebuie sa profit de ea.
eu m-am gandit la doi doctori pana acum la bratila petre si la albu dragos, voi ce stiti de ei? astept pareri si va multumesc
ps: sper sa nu mai existe forumurile astea cu asteptare si sa fie numai odisee si scutece va puuup 
didi
tamaryllis spune:
Albu e super din punctul meu de vedere. Pe celalalt nu il cunosc.
7+
incepand cu anul 2010 voi fi o
fericita!
MTHFR C677T heterozigot, proteina S 51%, PAI 4G/5G heterozigot
Am avut un vis: mergeam pe o plaja iar Dumnezeu pasea alaturi de mine, iar pasii ni se imprimau pe nisip, lasind o urma dubla... Atunci mi-a trecut prin minte ideea ca fiecare din pasii nostri reprezentau o zi din viata mea. M-am oprit ca sa privesc in urma... Dar am observat ca in unele locuri in loc de doua urme nu mai era decit una singura.Am revazut filmul vietii mele. Locurile in care nu se vedea decit o singura urma corespondeau cu zilele cele mai intunecate ale existentei mele: zile de neliniste si de rea-vointa, zile de egoism sau de proasta dispozitie, zile de incercari si de indoiala, zile de nesuportat... Zile in care eu fusesem de nesuportat. Si atunci intorcindu-ma spre Domnul am indraznit sa-i reprosez: Totusi ne-ai promis ca vei fi cu noi in toate zilele! De ce m-ai lasat singur in zilele cind aveam cea mai mare nevoie de Tine? Iar Domnul mi-a raspuns: Dragul meu, zilele pentru care n-ai vazut decit o singura urma de pasi pe nisip sunt zilele in care te-am purtat pe brate...
Dupa Ademar Barros, poet brazilian.
xdidi spune:
merci de raspuns cchiar acum m-am programat la albu pe 7 iunie sper sa fie deschis si gasim o solutie...weekend placut
didi
pogonici1977 spune:
xidi....hai la rubrica laparoscopie
anul 2010 va fi anul meu de reusita.... caci doamne doamne ne va ajuta si vom fi si noi parinti
cristal1995 spune:
xdidi: bafta multa si, parerea mea, nu astepta prea mult pana sa scoti trompele. Intr-adevar, este o sansa (extrem de mica) sa reusesti si varsta inca te ajuta, dar.... Bafta multa
Tamy: 
Pogonici: ziceai ca te operezi in jur de 10 iunie? Eu am scapat de trompe pe 10 iunie 2008. Bafta
Iana: ce faci, mami? Cresc ganganiile? ![]()
Mara, Blanche 
Va pupic pe toate
Aly-"2010 va fi un an norocos... pentru noi 2"
MTHFR-Mutatia A1298C genotip heterozigot, Proteina S la limita superioara, nici o sarcina, 6 FIV+inca 2 ET
pogonici1977 spune:
ma doare burtica cred ca vin 

abia astept sa vina sal pot suna pe dct ptr program...la op
uraaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
mami_vreau spune:
xdidi nu vreau sa te descurajez dar in situatia in care ai rezerva ovariana redusa, ar fi mult mai bine sa iti scoti trompele si sa treci direct la fiv... nu vreau sa te supere parerea mea... vorbesc din punctul de vedere al unei persoane care sufera ca si tine de rezerva ovariana pe terminate... problema e ca daca astepti sa iti mai dai o sansa pe natural, poate fi ulterior prea tarziu si pentru fiv... eu am hidrosalpinx bilateral si 2 fiv-uri la activ: unul cand nu aveam nici macar o suspiciune de hidrosalpinx si al doilea cand era o suspiciune mica dar nimeni nu era sigur ca ar fi clar hidrosalpinx... ambele fiv-uri nereusite in urma trasferarii unui singur embrion (din cauza rezervei ovariene reduse)... sunt constienta ca sansele mele sunt mici asa ca acum fac salpingectomie si fiv cu ovocite donate... nu stiu daca voi mai avea puterea sa mai fac inca un fiv cu ovocitele mele care are sanse de reusite atat de mici si costa totusi o gramada... mi se pare ca arunc banii in vant incercand cu ovocitele mele...
asa ca de-asta zic, grabeste-te pentru ca nu iti doresc sa ajungi in aceeasi situatie ca mine... macar la fiv sa ai sanse mai mari! 
cat despre medic, eu ti-as recomanda sa mergi la bratila... si albu e bun dar pe partea de operatii e mult mai bazat bratila... 
Laura
mutatia MTHFR C677T heterozigota