Discriminarea copiilor de catre stat!!!!
Raspunsuri - Pagina 11
diana_jors spune:
Eu am niste intrebari: sigur vom intra si noi in categoria celor "instariti", ca avem salarii bunicele. Acum, nelamuririle mele:
1. nu avem casa noastra, stam in chirie. Ne chemam instariti?
2. OK, ne vom muta in casa noastra (pana la sfarsitul anului sper), dar pentru asta ne bagam datori vanduti la banci pana dupa ce termina copiii facultatile. Deci o sa ne numim instariti?
Om avea salarii bunicele, dar nu avem background in Bucuresti si asta ne trage mult in jos...
Eu sincer nu cred ca trebuie facute discriminari intre copii... citeam undeva o discutie ipotetica intre 2 copii de scoala: "Tu cat ai alocatie? Eu 150 ron! Sarantocule, eu n-am alocatie deloc!!". De rasu-plansu...
Daca avem nevoie de respectiva alocatie sau nu?
Nu, in sensul ca ne putem descurca si fara ea; dar da, in sensul ca s-ar bucura copilul un cadou de Craciun din alocatia pe anul intreg. Si da, in sensul ca le-as lasa-o in continuare socrilor sa creasca o fetita care nici macar nu e a lor.
Mie mi s-ar parea mai normal sa imi dea dreptul sa refuz alocatia...
Diana de Alex (23 aprilie 2007)
"If you want to win something, run 100 meters. If you want to experience something, run a marathon." (Emil Zatopek)
adrianapop spune:
Citat: |
citat din mesajul lui diana_jors Eu am niste intrebari: sigur vom intra si noi in categoria celor "instariti", ca avem salarii bunicele. Acum, nelamuririle mele: 1. nu avem casa noastra, stam in chirie. Ne chemam instariti? 2. OK, ne vom muta in casa noastra (pana la sfarsitul anului sper), dar pentru asta ne bagam datori vanduti la banci pana dupa ce termina copiii. Deci o sa ne numim instariti? Om avea salarii bunicele, dar nu avem background in Bucuresti si asta ne trage mult in jos... Eu sincer nu cred ca trebuie facute discriminari intre copii... citeam undeva o discutie ipotetica intre 2 copii de scoala: "Tu cat ai alocatie? Eu 150 ron! Sarantocule, eu n-am alocatie deloc!!". De rasu-plansu... Daca avem nevoie de respectiva alocatie sau nu? Nu, in sensul ca ne putem descurca si fara ea; dar da, in sensul ca s-ar bucura copilul un cadou de Craciun din alocatia pe anul intreg. Si da, in sensul ca le-as lasa-o in continuare socrilor sa creasca o fetita care nici macar nu e a lor. Mie mi s-ar parea mai normal sa imi dea dreptul sa refuz alocatia... Diana de Alex (23 aprilie 2007) "If you want to win something, run 100 meters. If you want to experience something, run a marathon." (Emil Zatopek) |
Da categoric esti instarita,,,asta statistic vorbind dupa parerile altora daca nu cedezi alocatia esti un bogatas lipsit de solidaritate sociala
Si in plus nu stii ca nu ai drepturi? conform unora nu avem decat obligatii,obligatii catre stat ,taxe impozite,si tot ce or vreau si or mai gasi ei,asa ca masuri antricriza,,,
plus marele drept de a nu protesta ,ca atunci iti gasesc repede 10 romi sa le dai de lucru
ai ceva nelamuriri?
sdcristian spune:
citat din mesajul lui Fomalhauti As fi curioasa sa stiu cati din cei care sunt de acord cu masura propusa de guvern sunt intr-adevar in situatia de a pierde cei 42 RON. Nu de alta, dar eu cred ca, din punct de vedere psihologic este cu totul altceva daca TU decizi sa dai acesti bani sau daca ALTCINEVA iti ia banii. Si mai conteaza si cine e acel altcineva. Poate unii au incredere in biserica, de exemplu si ar fi de acord sa-i ia biserica. Uite, eu as fi de acord sa mi-i ia Angelina Jolie - chiar as fi convinsa ca ii foloseste bine. Dar nu sunt de acord sa mi-i ia statul roman. Chiar daca din punct de vedere economic este acelasi lucru, nu mai ai banii... Persoanele care nu au de pierdut in urma acestei masuri ar trebui sa faca urmatorul exercitiu de imaginatie: Sa presupunem ca maine, la prima ora, te cheama seful si te anunta (atentie, nu te intreaba, nu iti cere parerea): "De luna asta eu iti scad salariul cu 40RON/10euro/12USD ca pentru tine tot nu conteaza si ii dau altora care au mai multa nevoie." (Atentie, nu "ii dau copiilor din Haiti" sau "ii dau celor care mor de foame in Africa" sau "ii dau celor din Romania care nu isi pot trimite copiii la scoala"; ii dau cui cred eu, seful, ca are nevoie.") Alternativ, ar putea specifica: "Ii dau altora care au salariul mai mic decat tine." (Si poate pe unii chiar ii cunosti si au salariul mult mai mic decat tine, dar nu au pregatirea ta, nici nu muncesc cat tine....). Deci, cei care sunteti de acord cu guvernul, ati fi de acord si cu seful vostru daca v-ar spune asa? |
foarte bine spus formalhauti
pai sa socotim
le dam impozite - ei nu au bani de salarii, ce sa vorbim de investitii in economie
le dam contributii pt sanatate - sanatatea e in prabusire, trebuie sa iti duci vata si tifon de acasa
le dam contributii pt pensii - nu au bani sa le plateasca
e evident cat de bine stie statul sa administreze banii
Guestus spune:
Dar am auzit yo ca or sa faca impozitare progresiva...cu cit cistigi mai mult cu atit o sa dai mai mult la stat.
cu asta sinteti de acord sau nu?
noroc ca sintem in EU ca ar face basescu si o nationalizare ....nu va este frica...emotii?
xenocid spune:
Eu am solutia perfecta.
Decat sa luam banii de la copiii bogatilor sa'i dam la cei ai saracilor putem cu aceleasi rezultate sa facem exact invers: Sa luam copiii de la saraci si sa ii plasam in casele bogatilor.
In felul asta le vom asigura copiilor un mediu propice dezvoltarii multilaterale iar proaspetilor parinti posibilitatea de a'si afisa bunastarea materiala iesind cu ciurda'n mall.
Guestus spune:
Dar daca ar face ca in finlanda..tara frumoasa...cu multe lacuri si protectie sociala..copii sint respectati ...
amenzile sa fie pe baza venitului..adica ala cu bani plateste mai mult daca da chix decit ala fara bani?
sdcristian spune:
xeno - eu chiar as primi un copil, ca cezariana e nasoala rau de tot. si l-as creste cu drag, dar sa imi fie dat cu acte in regula, nu sa mi-l ia dupa 2-3 ani
A_Iulia spune:
Ei da Guestus, pai abia astea ar fi probleme reale, nu ca statul se gandeste sa ia inapoi cei 40 roni oferiti (nejustificat, dupa parerea mea) ca suport social familiilor cu venituri mari.
Guestus spune:
citat din mesajul lui Adina Iulia Ei da Guestus, pai abia astea ar fi probleme reale, nu ca statul se gandeste sa ia inapoi cei 40 roni oferiti (nejustificat, dupa parerea mea) ca suport social familiilor cu venituri mari. |
pai yo zic sa te gindesti ca scapare nu ai ...tot ce crezi tu ca nu se va intimpla o sa se intimple.
si e clar ca nu o sa fie afectati aia care sint saraci..ca mai rau ei nu au ce sa pateasca. ...si oricum aia nu scriu aici pe forum.
care au bani* si nu au minte sa judece logic o sa fie de 2 ori afectati...
Andrada spune:
citat din mesajul lui Fomalhauti As fi curioasa sa stiu cati din cei care sunt de acord cu masura propusa de guvern sunt intr-adevar in situatia de a pierde cei 42 RON. Nu de alta, dar eu cred ca, din punct de vedere psihologic este cu totul altceva daca TU decizi sa dai acesti bani sau daca ALTCINEVA iti ia banii. Si mai conteaza si cine e acel altcineva. Poate unii au incredere in biserica, de exemplu si ar fi de acord sa-i ia biserica. Uite, eu as fi de acord sa mi-i ia Angelina Jolie - chiar as fi convinsa ca ii foloseste bine. Dar nu sunt de acord sa mi-i ia statul roman. Chiar daca din punct de vedere economic este acelasi lucru, nu mai ai banii... Persoanele care nu au de pierdut in urma acestei masuri ar trebui sa faca urmatorul exercitiu de imaginatie: Sa presupunem ca maine, la prima ora, te cheama seful si te anunta (atentie, nu te intreaba, nu iti cere parerea): "De luna asta eu iti scad salariul cu 40RON/10euro/12USD ca pentru tine tot nu conteaza si ii dau altora care au mai multa nevoie." (Atentie, nu "ii dau copiilor din Haiti" sau "ii dau celor care mor de foame in Africa" sau "ii dau celor din Romania care nu isi pot trimite copiii la scoala"; ii dau cui cred eu, seful, ca are nevoie.") Alternativ, ar putea specifica: "Ii dau altora care au salariul mai mic decat tine." (Si poate pe unii chiar ii cunosti si au salariul mult mai mic decat tine, dar nu au pregatirea ta, nici nu muncesc cat tine....). Deci, cei care sunteti de acord cu guvernul, ati fi de acord si cu seful vostru daca v-ar spune asa? |
Statul nu-ti ia nimic. Nu-ti mai da. Evident ca nu vezi diferenta, altfel n-ai pretinde ca lipsa unui ajutor social sa fie recompensata cu caritate.