divort

divort | Autor: cristinuca

Link direct la acest mesaj

nici nu stiu de unde sa incep si cu ce sa continui, cert este ca azi 99% am luat o decizie
poate un sfat un gand orice in momentul asta mi-ar face bine
Am decis sa spun NU, am decis ca viata e atat de scurta si ca ar trebui sa fie frumoasa si nu plina de lacrimi tristeti injuraturi, amenintari cu moartea....etc din partea celui care credeai la un moment dat ca iti este jumatatea ta
Si daca la mijloc exista un copil pentru care tu ai rabdat mai bine de doi ani de zile fel si fel de acuzatii nefondate, scandaluri, amenintari si uneori bataie, acum a venit randul sa spun nu acestei violente
fetelor pentru ca avocatul meu este in completul de judecata de azi de dimineata eu nu stiu ce sa fac
deci pe scurt al meu "sot" imi face viata amara, de la amenintari injuraruti....etc, si desi am incercat ca fetita sa nu ia parte nu am reusti in totalitate
cuvintele puiului meu aseara m-au decis sa iau aceasta decizie si sa numai rabd ("mamii nici nu vreau sa ma gandesc cata durere e in sufletelul tau")- un copil de numai sapte ani
1. am vrut sa ma duc sa ii fac plangere la politie insa ma gandesc ca nu pot decat sa-l inraiesc si mai mult
2. nu pot pleca din casa fara ca actele sa fie depuse la tribunal
3. vreau tutela copilului, nici nu concep sa fie altfel
4. desi locuim in aceiasi casa (casa e pe numele socrilor mei) eu nu am mutatie acolo (exista cumva posibilitatea ca eu daca plec inainte sa depun actele la tribunal sa ma bage la parasire de domiciliu????))
5. nu vreau decat hainele mele si ale copilului din casa, restul poate sa face ce o vrea cu ele

si pana reusesc sa dau de domn avocat macar poate un sfat sa ma linisteasca si pe mine

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns cristina_miruna spune:

Curaj! Daca nu ai mutatie acolo nu are cum sa invoce parasirea domiciliului. Sfatul meu este sa iti scoti si certificat medico-legal si sa depui si plangere impotriva lui. Un astfel de om merita sa plateasca. Ai unde sa te duci? Daca da, pleaca cat mai repede! Nu astepte sa te loveasca iar. Copilul este destul de mare si altfel intelege acum lucrurile!
Sunt alaturi de tine cum cred ca vor fi ulte pers de pe forumul asta.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Gabi_K spune:

eu am fost in situatie similara, problema ar fi daca fugi de acasa fara copil. Asta ar insemna ca l-ai abandonat. Eu am plecat de acasa cu copii cu tot, si chiar daca am avut mutatie acolo, nu avea ce sa-mi reproseze la tribunal. Plangerea facuta la politie pt scandal nu prea te ajuta, mai degraba vreo 2 vecini care sa depuna marturie ca la voi existau scandaluri. Oricum, consulta-ti avocatul, cum sa faci, cum sa fie mai bine sa scapi cat mai repede.

Gabi+Robert(20.05.1997)+Lili(17.05.2002)
www.dropshots.com/kincses3#" target="_blank">poze noi www.dropshots.com/kincses4#" target="_blank">poze si mai noi
www.dropshots.com/kincses5#" target="_blank">poze cele mai noi
Povestea nasterii: Lili si Robert

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lilib72 spune:

cristinuca, iti doresc din toata inima sa treci cu bine peste acest obstacol ai grija de tine si de puiul tau.
toate cele bune.

lili@domnisorica daria

my creature

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Eseea spune:

Cristina, iti doresc numai bine si sa se rezolve toate cu bine.

Mami de fetita si de baietel
Noi, 2 minuni:
www.supereva.ro/vedetesupereva/folderview.asp?folder=My%20life&page=1" target="_blank">es1.jpg

www.supereva.ro/vedetesupereva/folderview.asp?folder=My%20life&page=2" target="_blank">es2.jpg

Everything is hard before becoming easy...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns LaLa_20 spune:

crsitinuca,imi pare rau prin ce treci...momentan sunt in divort de un asemenea(scuza-ma de cum o sa-l numesc) specimen...i-a copilul si dute nu are ce sa iti faca...sigur si tu si copilul meritati ceva mai bun...
Cat despre plangerea la politie,eu zic sa-i faci o plangere penala,daca se va inrai te va ameninta iar...ai grija sa ai un martor ca sa auda ce spune el si ii mai faci inca o plangere penala...te vor ajuta plangerile la proces...in caz ca martorii lui v-or declara in contradictoriu cu ai tai(lucru de asteptat)...plangerile v-or intarii spusele martorilor tai...la fel de bun ar fi si un certificat medico-legal...
Crede-ma ca viata e frumoasa si merita traita...
...te asteptam cu vesti bune

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Yvon spune:

Intelept copil ai...
Decizia trebuie sa fie de 100% si sa nu dai inapoi. Te asteapta un drum lung si greu dar la capatul lui va fi libertatea ta, asa ca nu mai sta pe ganduri.

Plangere penala daca ii faci, cred ca te va proteja, chiar daca el nu va mai putea de ciuda.
Pt. ca la o plangere penala se face ancheta si daca se dovedeste a fi vinovat se pedepsete cu inchisoare de pana la 4 ani pt violenta in familie.

Daca vei face asta, va fi chemat la politie si nu cred ca ar mai avea curajul sa te atinga.

Copilul in majoritatea cazurilor, la noi in tara, se incredinteaza spre ingrijire , mamei -asta in conditiile in care nu a implinit varsta de 10 ani ca sa poata alege singur cu cine vrea sa ramana.

Esti tanara, chiar daca mergi doar cu hainele tale din casa vei reusi sa te restabilesti din nou. Nu esti singura, sunt atatea cazuri aici la DC care au facut acelasi lucru si acum sunt fericite si implinite.

Capul sus, multa putere si intelepciune iti doresc !!

''Daca poti, fii mai intelept decat altii, dar nu le spune''.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns babyblue spune:

fugi cat mai poti!!!!!!!
fugi si nu te uita in urma!!!!!!!!!!!!!!

iti doresc multa intelepciune si liniste sufleteasca! stiu ca ai nevoie atat pt tine cat si pentru copilas.

_

Babyblue va pupa pe toti!!
In asteptarea unui ingeras in viata noastra....

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cristinuca spune:

asta fac fetelor, incerc sa fug cat mai repede posibil
am discutat si cu avocatul, se apauca sa faca toate demersurile pentru a inainta actiunea de divort,si imi trebuiesc doi martori
dezavanatjul meu este ca el lucreaza 12 cu 48, iar eu trebuie sa prind o zi in care lucreaza pentru a pleca

fetelor nu-l subestimati e al dracului de rau si ii merge capul, nu fac plangere la politie pentru ca stitii (cei care lucreaza la sectia de politie de unde stam, ii sunt prieteni din copilarie)

stiu ca ma asteapta un drum lung, eu nu am inceput decat primii pasi, stiuu ca voi reusi sa trec peste tot si voi merge cu capul sus pentru mine si pentru copilul meu

partea cea mai trista este ca singura care este langa mine este prietena mea, a mea mama mi=a spus sa ma gandesc bine inainte sa divortez pentru ca e vorba de casnicie, bla bla bla bla....iar parintii lui au spus ca nu se baga mai ales ca e vorba de odorul lor facut din dragoaste.....

insa voi pleca cu chirie, voi muta copilul la o scoala de stat cu program prelungit daca gasesc, iar daca nu imi voi angaja pe cineva care sa o ia la pranz de la scoala si sa stea cu ea pana vin eu acasa, imi voi schimba numerele de telefon, inclusiv pe cel de la servici am sa-l schimb....cei de la servici ma sustin.

azi sunt mult mai optimista, am mai multa incredere, poate ca datorita faptului ca m-am odihnit si eu azi noapte un pic (doar pentru ca nu a fost boul acasa)

va tin la curent fetelor si va promit ca nu o sa se mai atinga de mine sub nici un fel

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns n/a spune:

Cristinuca, imi permit si eu sa vin sa-ti spun cateceva daca nu te superi pe mine ca am indraznit.

Cand pleci la divort, tre sa pleci ca si cum ai pleca intr-o calatorie. Tre sa-ti faci planul, sa cunosti toate detaliile, sa fii constienta de ceea ce te aspteapta. Tre sa ti cont de cateva lucruri importante:

FACTORUL PSIHOLOGIC. Tre sa fi de neclintit in primul rand. Odata ce ai plecat pe drumul asta sa fi constienta ca orice s-ar intampla NU TRE SA DAI INAPOI, indiferent cat de greu ti se ca parea. Cand divortezi si copilul divorteza (emotional e martor la tot si percepe si simte la fels au mai mult ca tine) si nu e normal sa te joci de-a divortul. Daca ai plecat, plecata sa ramai. La inceput te vei simti eliberata, dezorientata, fara reper. Sentimentul unei noi vieti nu e acela al unei aventuri ci este acela al unei frici de necunoscut. Totul capata proportii superdimensionate. tre sa ai capacitatea sa suporti un mediu nou, ca tot ce stiai se schimba, se redefineste, se recalibreaza. Asta da peste cap si cel mai obisnuit om cu schimbarile, pentru ca nu mai ai acel reper la care sa te intorci dupa o zi obositoare de munca.

LOCUINTA. Vrei sa pleci cu chirie. Va trebui sa ai bani si prieteni. Cine iti inchiriaza vrea echivalentul la o chirie + o garantie (echivalentul unei chirii), minim, in prima instanta.
Trebuie sa ai minim un pat pentru tine si baiat.
Iti trebuiesc minim pentru un trai decent oale, cratiti o tigaie si doua castroane (cel putin una mica si una mare), pahare, cani, farfurii plate si adanci, castronele de supa, tacamuri, tel, polonic, spatula, din ala de facut piure, frigider, aragaz, masina de spalat, fier de calcat, masa de calcat, televizor, produse de curatat, galeata de gunoi si de mop, mop, produse de igiena, un lighean, un cos de rufe, scaune (cel putin doua sa poti sa mananci omeneste la masa cu baiatul), o masa, tocator, razatoare, un dulap, prosoape etc si tot ce te mai poti gandi ca nu ai incotro si tre sa le cumperi. Toate astea costa BANI si iti trebuiesc toate odata.
Nu merge sa pleci doar cu hainele. Eu te sfatuiesc sa iei tot ce poti, chiar si mobilier daca ai special facut pentru baiat, mai ales daca sunt speciale pentru el, cum ar fi un pat, un dulap si un birou. El va trebui sa isi faca temele undeva, nu?
Ca sa muti toate astea in timp scurt o sa ai nevoie de prieteni acre sa le care si o masina cu care sa le duci, eventual o dubita ceva.

PLANGEREA PENALA. Fa-o. Nu are nici o treaba ca se cunosc. Sunt obligatis a ti-o inregistreze si sa iti faca dovada inregistrarii. Orice acuzatie trebuie sustinuta de probe. Poze, certificate medico-legale. Fara astea e cuvantul tau impotriva cuvantului lui si ais a pierzi pe mana ta. Obtine unul macar si fa-ti poze singura sau roaga o prietena.

MARTORI. PROBE. Asigura-te ca vor sa se bage cei care iti sunt prieteni. Nimeni nu este dispus sa se deranjeze pentru nimeni. In special daca sunt prieteni comuni. Stii de ce? Ca le e rusine sa se salute cu el pe strada si apoi sa dea cu el ochii la tribunal si sa-l vorbeasca de rau in prezenta lui in fata judecatorului si este o reactie cat se poate de normala. Inainte s apleci ar fi indicat sa te asiguri ca cineva, mai mult de doua persoane, este dispus sa vina martor ca sa nu te trezesti ca citezi doua persoane impotriva vointei lor. De venit o sa vina, dar cine stie, pot spune ca nu stiu, ca nu au auzit, ca nu au cunostinta. pentru ca nimeni nus tie ce ati facut voi in intimitatea casei voastre.

Mai repede te poti baza pe imagini video cu camera ascunsa sau cu inregistrari audio cu un dispozitiv mic, fara sa stie el ca-l inregistrezi.

Ideea este ca daca ramai in casa cand ii vine citatia de divort, si il iei prin surprindere, risti sa te ia la bataie, sa-ti faca mizerie, sa te dea afara si sa te forteze sa pleci fara copil. Daca parasesti domiciliul cu copilul dupa tine si te duci si inchiriezi, incearca sa inchiriezi cu contract si sa faci imediat si viza de resedinta, atat pentru tine, cat si pentru copil.

Nu uita actele, sa iti iei toate actele posibile din casa inainte sa pleci.

Nu te gandi ca poate gasesti o femeie sa stea cu copilul, asigura-te ca ai si gasit una, chiar de dinainte sa pleci.

Nu uita ca al tau copil are nevoie de jucarii si articole de educatie, cartile lui, jocurile lui pentru dezvoltarea mintii, colectia lui de cD-ui, dvd-uri cu desene animate, sau ce mai are el exclusiv pentru a se dezvolta armonios. Nu le lasa in urma ca nu ai de ce, sunt opentru el, ale lui.

Asigura-te ca ai o sursa de venit suficienta sa ai pentru: chirie, intretinere, lumina, internet, cablu, telefon (io te sfatuiesc sa-ti inchizi eventualele abomanete daca te incurca financiar) si sa-ti iei cartela din aia cu optiuni, mancare, cheltuielile cu scoala, cu doctorul copilului si eventual ale tale.... ca totul costa in lumea asta.

Io cam de asta m-am lovit si habar nu aveam cat de greu este.

Inca ceva, sa ai neaparata un numar de la un psiholog, in cazul in acre copilul suporta greu despartirea si adaptarea la o viata noua, in care tati este sau nu este, sa ai neaparat doua prietene care sa se sature cu randul de cat de mult plangi pe umerii lor in momente de criza. Sa ai trei numere de telefon pe speed dial in cazuri extreme, daca vina sa te bata sa-ti faca scandal. In principiu eu am avut numarul psihologului, dar nu am apucat sa-l folosesc, consultatia costa si nu mi-am permis, am preferat sa fac altceva cu banii respectivi, dar am mai avut nr de telefon de la sectia de politie unde m-am mutat si de la sectia de politie de unde stateam inainte, chiar daca si in cazul meu erau prieteni din copilarie cu unii politisti (stai linistita ca daca se considera ca este intemeieta se va duce la parchet si de acolo nu mai ai treaba cu ei, asa ca nu te teme ca nu-si pun ei "painea" in bat pentru sotul tau, chiar daca beau impreuna si inregistreaza o eventuala plangere chiar daca incearca sa te convinga sa nu o faci, te duci cu ea direct la registratura), si inca un numar de la o vecina, o prietena, mama ta.

In rest sa stii ca eu sutn aici daca ai nevoie de asistenta emotionala, scrie-mi pe PM.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns angipangi spune:

doamne, daca esti reala ,cred ca si eu am nevoie de asistenta emotionala

Mergi la inceput