Cu pedepse sau fara ?

Raspunsuri - Pagina 4

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns luminita2008 spune:

FARA pedepse. Sau cel putin asa imi propun acum si o sa ma tin tare sa-mi iasa. Sigur, ai mei sunt mititei si inca nu avem probleme (desi asa mici cum sunt inteleg si asculta daca le spun ca nu e voie la prize, aragaz etc, fara sa ridic macar tonul la ei). dar mi-e util si mie topicul, ca toate de acest gen, de altfel

nu cred in pusul la colt, nu cred in time-out (poate doar al meu :) ), nu cred in rasfat, nu cred in recompense (mi-ar placea ca ei sa faca ceva pentru ca inteleg lucrul respectiv si doresc sa-l faca, nu pentru ca vor primi o ciocolata), cred in iubire si respect reciproc, in rabdare si in comunicare. pe toate caile, oriunde, oricum, oricat de des posibil...

eu am fost pedepsita cand greseam... in mai multe feluri... si fizic. sigur, 'banale' palmute, cum le-ar spune unii, dar eu le tin minte si acum... nu vreau sa treaca prin asta si copiii mei.

Luminita si voinicii Edi si Robi - 26.09.2008

"Nu te certa niciodata cu un prost. Te va aduce la nivelul lui si te va bate cu experienta!"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns witeflower spune:

adinag, eu nu ma indoiesc ca trimiterea prietenei acasa functioneaza pentru fetita ta. Vreau doar sa spun ca nu mi se pare corect fata de cealata fetita. Stiu ca tu o trimit acasa pt a o proteja de toanele fiicei tale, dar cealata fetita nu cred ca intelege lucrurile in felul asta. Cred mai degraba ca se simte si ea pedepsita intr-un fel. Sau cel putin pusa intr-o situatie neplacuta.
Eu, ca mama, nu as agrea ca baiatul meu sa mearga in vizita si brusc sa ma sune mama celuilalt copil sa vin de urgenta si sa-l iau acasa pt ca... fiul/fiica ei are o toana. In mod clar nu mi-as mai trimite a doua oara copilul in vizita acolo.

As accepta sa fiu sunata sa-l iau acasa doar daca copilul meu ar avea toane, nu al gazdei. Si asta doar daca asa ne intelegem dinainte sau daca mama celuilalt copil e depasita de situatie (pt ca ma astept mai intai sa intervina, sa incerce sa linisteasca copiii - iar daca al meu s-a purtat urat, desigur as vrea sa-mi spuna cand vin,la ora stabilita, ca mai departe discut cu el acasa).

Mai e si situatia cand un copil nu vine in vizita singur, ci cu familia. Doar n-o sa-i trimit pe toti acasa si nici nu am sa evit sa-mi invit prietenii care au copii in vizita pt ca al meu fiu are figuri in program (si crede-ma ca are uneori!). Dar mi se pare corect ca el si nu musafirii sa suporte consecintele...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Chuny spune:

Accept , subscriu in totalitate la mesajul tau. Aceeasi senzatie o am si eu si chiar am incercat sa discut cu hapinness la un alt topic. Si exact o senzatie de sufocare o am si eu vazand atata dorinta de control al oricarui detaliu.

Happiness, ti-am mai spus : ai o fetita minunata si sanatoasa. De ce iti canalizezi toata energia asupra fiecarui detaliu din viata ei ?? Si ce daca ti-a folosit samponul, mare branza??! Chiar trebuie sa-i ceri socoteala pt fiecare miscare? Si rujurile? Ti le-a mancat? Si ce daca le-a atins? E o fetita desteapta, invata bine, face si un sport, las-o mama in pace sa traiasca si ea!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns accept92 spune:

Citat:
citat din mesajul lui Sibylle

Accept , subscriu in totalitate la mesajul tau. Aceeasi senzatie o am si eu si chiar am incercat sa discut cu hapinness la un alt topic. Si exact o senzatie de sufocare o am si eu vazand atata dorinta de control al oricarui detaliu.

Multumesc, n-ai cum sa stii dar inseamna mult pentru mine. Mi-am asumat o pozitie destul de dura (asta n-ar fi ceva nou) in conditiile in care stiu ca nu ma pot raporta rational la mesajele ei, le citesc cu un soi de masochism. De aceea am ezitat mult, m-am temut sa nu fie o perceptie strict personala si interventia mea oarecum oarba.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns deliafairais spune:

vreau sa specific de la inceput ca ceea ce spun este doar un raspuns pentru hapiness, si ca nu cer parerea celorlaltor mamici care citesc acest subiect.
baietelul meu are 1 an si o luna si e lesinat dupa prize. avem aparatori la toate prizele, dar folosim o aeroterma pt ca stam la 4 si caloriferele nu fac fata. ei, de f multe ori merge sa scoata aeroterma din priza si apoi pune stecherul pe limba (banuiesc ca pisca putin si ii place). de ceva timp a inceput sa duca stecherul inapoi la priza... asa ca am inceput sa fac urmatorul lucru: cand il vad ca merge la priza ii spun 'nu', daca vad ca nu ma indrept spre el (de cele mai multe ori pleaca de acolo in mom. asta), daca nu pleaca, il iau si il pun in tarc, unde il las un minut.
eu cred ca e important sa stie ca nu e bine sa faca unele lucruri, iar eu ca parinte sunt singura persoana care poate folosi atata dragoste in a-l invata asta.
sper sa te fi ajutat postul meu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns happiness spune:

Accept,daca zici ca m-ai tot citit,inseamna ca ai vazut si ca nu sunt genul de om care sa sara la gatul cuiva pentru o opinie diferita.Nu sunt deloc indignata de mesajul tau,nu as avea de ce,ca nu ma simt jignita in niciun fel.Cred ca ai intr-un fel dreptate,poate ca o controlez prea mult si astept foarte mult de la ea,pentru ca stiu ca poate,si imi dau seama ca nu e bine sa fiu mereu pe capul ei,dar totusi imi este foarte greu sa nu o fac.Ceea ce spui despre relatia cu parintii tai ma inspaimanta si imi da de gandit,in niciun caz nu as vrea sa ajungem vreodata in asemenea impas.Si,da,am si alte preocupari inafara de cresterea copilului.
Ideea nu era un studiu de caz la problema mea si atat(de fapt e un detaliu,nu stiu daca e chiar asa o problema),ci sa aflu si alte metode folosite de alti parinti,pentru ca stiu ca aici scriu oameni dedicati copiilor si care pot avea idei mult mai bune decat mine.
Sibyllle,problema nu e ca imi foloseste samponul sau rujul(desi le are pe ale ei),ci ca nu recunostea ca ea le-a folosit.Bine,puteam si eu sa ma fac ca nu vad,dar eu daca ii iau ceva de la ea din camera o intreb si mi se pare normal sa ma intrebe si ea.Multumesc oricum ca imi amintesti ca am o fetita minunata,stiu asta si stiu ca ce am descris eu e ceva minor fata de problemele altor mame,dar era ceva care m-a pus pe ganduri.Nu am spus ca e un capat de lume.Am intrebat doar cum procedeaza altii.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Chuny spune:

Pai tocmai daca nu ai probleme de ce faci atatea eforturi ca sa ti le creezi ? Uite, pune-ti intrebarea: de ce ai ajuns la un interogatoriu pt un detaliu atat de marunt ? va puneti etichete pe sampoane? de ce sa-ti ceara voie sa foloseasca samponul? la noi in casa sampoanele sunt folosite de toata lumea, uneori mi se intampla sa ma spal cu sampon de capsuni, iar ei se mai spala cu samponul meu. Nu vad de ce un detaliu minor sa devina asa de important incat sa ajungeti la interogatoriu ... interogatoriu, deci stres !

Nu te supara ca facem studiu de caz, pe multe topicuri ai scris despre relatia cu fata ta si din moment ce o expui e posibil ca oamenii sa-si faca pareri. Si ar fi minunat sa poti schimba ceva in tine pt a nu distruge relatia dintre voi ...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns AdiS spune:

Pentru ca s-a intrebat cum fac altii, uite cum a facut matusa mea:

Pe timpul vacantelor, ai mei mai faceau schimb de copii cu sora si fratele mamei. Intr-o vara (intre a IV si a V mea) verii mei au venit la noi si eu am mers la matusa. Si avea matusa o trusa de machiaj cu tot felul de sertarele si niste culooori, o frumusete! Nu mai vazusem asa ceva. (Nici acum nu prea vad prin magazine asa frumusete ) O folosea in fiecare dimineata. Mi-a placut atat de mult ca am rupt din fiecare culoare cate un coltisor ca sa am sa ma mai uit din cand in cand la ele. Pfuii! mi-a fost asa de rusine dupa aceea si eram atat de incurcata! Ce a facut matusa mea? Nimic. Cand am crescut i-am luat cadou o trusa asemanatoare (v-am spus ca atat de frumoase nu am prea gasit) si i-am povestit acea intamplare. Nici macar nu si-a amintit!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sorana spune:

Filofteia - eu ti-am mai citit de-a lungul timpului si alte postari asa ca intr-un fel am o parere formata despre tine si baietelul tau. Strict ca raspuns la postul tau - parerea mea este: Invatatoarea exagereaza si nu asa va obtine rezultate cu copilul tau! Tu vezi-ti de treaba ta si lasa copilul in pace (vorba vine, ca oricum lucrezi cu el, vroiam sa zic sa nu il pedepsesti). Mergeti anul asta la ceva concursuri? Evaluari sau ce-o mai fi intr-a 3-a? Vezi ce rezultate are acolo. Daca sunt acceptabile, lasa-l in pace, daca sunt punctaje foarte mici poate ca mai lucrati in plus. Dar acele concursuri sunt un fel de verificare a corectitudinii notei date de invatatoare. Daca ea ii da note de 4-5 iar in concurs copilul ia 9 mie mi-e clar - problema e a invatatoarei, nu a copilului.

Sorana si Monica (7 ani)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sorana spune:

Hapiness - la faza cu samponul si rujul e posibil ca ea sa nu se fi gandit sa-ti ceara voie. Erau in casa, le-a folosit. Minciuna a fost doar pentru ca e fost luata prin surprindere de acuzatia ta. Eu n-as face mare caz. Daca se repeta minciunile poate ca trebuie facut ceva, dar asa, la o prima abatere as trece peste.
Cat despre plecat cu jucarii la scoala - depinde si ce face cu ele acolo. Daca le scoate doar in pauza e dreptul ei ca sa zic asa. Pauza e pauza. Daca bate mingea in timpul orei (asta e fi-mea!) atunci sa nu se supere ca ii sunt confiscate! Adica eu asa i-am zis fiica-mii - treaba ta ce iei la scoala dar sa nu plangi la mine ca ti le-a confiscat! Bine, asta i-am zis dupa ce a venit plangand ca i-a confiscat doamna mingea. Si s-a mirat tare cand i-am zis ca si eu i-as fi luat-o si sa zica merci ca i-a zis si ca i-o da inapoi vineri, ca eu i-as fi dat-o la finalul anului scolar!
In rest pedepse n-am mai avut de multa vreme. Vorba vine "pedepse" - era un time-out prin plecarea mea de la locul faptei . Acum nu mai plec nicaieri stau acolo si ma cert . Bine, noi ne certam parte-in-parte ca sa zic asa ca fi-mea nu tace, fereasca sfantu'.

Sorana si Monica (7 ani)

Mergi la inceput