Of, forumul asta....
Raspunsuri - Pagina 11
gina_raluca spune:
Conchita, respiratia diafragmatica pe care ai descris-o tu face parte din tratamentul standard pentru depresie, anxietate, emotionalitate instabila, etc. De obicei, se pune accentul mai mult pe stress management, identificare trigger-ilor pentru emotionalite mare, si nu pe sfaturi practice.
Nu cred ca Noideea a manipulat in mod constient, dar majoritatea mesajelor sunt dramatice, poate cu rolul de a capta atentia. Eu am sugerat la un moment data ca atentia primita pe forum nu face altceva decat sa intareasca (reinforce) modul asta de a se relationa si de a primi atentia de care ea are nevoie. Ti-am citit mesajul in care scriai despre deficitul din copilarie si cred ca de asta e vorba aici, dar ea a invatat sa primeasca atentia prin a exagera, impresiona, dramatiza .. pentru ca era singurul mod in care sa o primeasca.
buflea spune:
Oh ! Dumnezeule ! ! !
Departe de mine gandul de a fi ironica cand am spus ca i s-au dat sfaturi de respiratie ... departe rau. Din contra, am vrut sa spun ca lumea s-a implicat dupa temperament si posibilitati - cu bani, cu vizite, cu sfaturi de toate genurile, de la respiratie, trimiteri la diferite religii, recomandari de carti, liste de taxiuri pentru doctor, nume de magazin de unde sa cumpere purfix, invitatie in spitalul in care lucreaza, recomandare la prietena ginecoloaga, cheta de haine pentru copil, oferta de a-l boteza. Am vrut sa spun ca desi unii spun ca nu se implica, multi s-au implicat - fiecare dupa gandul, posibilitatile si temperamentul lui. Si dupa toate aceste contributii, fiecare a trait urmatorul eveniment al fetei asteia diferit - unii au preferat sa se retraga, altii au dat cu bocancul, unii inca o mai trimit la terapie, altii au ajuns sa o trimita inapoi la barbat, unii inca o considera o victima recuperabila.
Asta era contextul in care am facut referire la exercitiile de respiratie si era ultimul lucru la care m-am gandit, sa se simta cineva atacat pentru asta. Nici nu retinusem ca tu ai fost aia cu respiratia, respiratie pentru care chiar nu am nimic impotriva si cred in eficienta ei, mai ales in atacurile de panica.
Am cam obosit, zau asa
...
gina_raluca spune:
Buflea 
Ce simti tu, probabil au simtit si simt si altii aici sau in viata reala. Ma refer la neputinta, la sentimentul de tradare, de exploatare.
buflea spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui conchita buflea, imi cer scuze atunci, am interpretat gresit. nimic |
Conchi
, ma bucur sincer ca am lamurit.
pisigri spune:
Eu am urmarit pina la un punct topicul Noideei; ulterior am renuntat pentru ca mi s-a parut ca primeste oricum mai mult ajutor, mai multe sfaturi, mai mult suport psihologic decit primim noi, "oamenii de rind" in vietile noastre pe care le traim ...as scrie "mai cu discretie", dar o sa scriu "pentru noi".
Noideea este o femeie abuzata care a cerut ajutor. I s-a raspuns prompt la cererea de ajutor, si i s-a raspuns, cum spunea Buflea, in mai toate modurile posibile, de la "o sa fie bine" la "ne intilnim sa iti dau banii strinsi de fete".
Noideea este o femeie care este in continuare abuzata, se intoarce iar si iar la sotul cel rau, isi mai pune cenusa in cap cind comite cite o timpenie mai mare ca ea si se intreaba apoi retoric "ce o fi fost in capul meu??". Care pare a fi singura tinta a tuturor ghinioanelor din lume. Care pare a fi totusi foarte aeriana, foarte ...nu stiu cum sa zic...neadaptata la viata reala. Parca traieste intr-o lume a ei.
Sincer, eu am incetat sa mai nutresc vreun dram de simpatie fata de ea in momentul in care am inceput sa o gasesc dind sfaturi competente de femeie puternica si care nu s-ar lasa calcata in picioare no matter what, pe la alte topicuri de la "In unul sau in doi..". Chiar m-a enervat atitudinea ei atotstiutoare, modul in care isi permitea sa ii judece pe altii, sa catalogheze, sa faca predictii de viitor etc.
Un alt exemplu (care s-a "autodat" aici la topic) este cel al userului popescudora. Care se plinge ca i se dezgroapa subiecte vechi. Se MIRA din cauza asta. Dar daca citeste cineva aceste subiecte vechi, va spun sincer, i se zbirleste parul pe spinare. Unele fete care au scris aici stiu despre ce vorbesc. Ea se plinge ca i se reamintesc iar si iar greselile pe care le-a facut; nu vreau sa ii ofer ocazia de a spune "V-am zis eu ca-s vinata", cine e curios ii poate gasi usor mesajele, nu-s nici pe departe la fel de multe ca cele de la topicul Noideei. Dar cu toata sinceritatea, si instanta aia care a incredintat (in RO !!!!) copilul tatalui, si userul care i-a spus de ochii mari si tristi ai copilului sau, au avut dreptate. Si la topicele ei s-a inceput cu mingiieri pe cap, cu sfaturi caline, cu suport moral etc samd. Pina cind a inceput sa dezvaluie mai multe frinturi de adevar, care puse cap la cap au creat o imagine de cosmar. In acel moment au intervenit trimiterile la psiholog, respectiv recomandarea ajutorului specializat. Dupa asta, userul a inceput sa se autocontrazica, sa convinga ca de fapt are o viata peerfecta; ma rog, la fel de perfecta ca orice familie normala si functionala. In acest moment, celor care scriau pe forum le-a cam sarit mustarul. Pe buna dreptate.
De ce sa vina cineva sa isi plinga amarul in chestiuni de-astea importante (Scuze Fomalhauti, nu minimizez necazul tau cu biletele de avion insa cred ca este totusi o diferenta intre asta si abuzurile asupra unor femei si a unor copii) daca nu vrea sa primeasca un sfat, o opinie, un drum de urmat? De ce ar scrie toata lumea "Lasa ca se rezolva" daca ESTE EVIDENT ca NU SE REZOLVA DE LA SINE si ca este necesar a se actiona cumva?
Eu am trimis-o pe popescudora sa caute ajutor specializat, si nu am facut-o in cel mai diplomat mod posibil. Nu imi amintesc formularea, dar mi-o asum pe de-a-ntregul. Si consider ca am avut dreptate incercind sa o "scutur". Pentru ca si ea traieste in lumea ei si lasa senzatia ca nu aude, nu percuteaza altfel. "Desteapta-te romane" nu poate fi mereu cu lugulugu. Mai ales cind lugulugu clar nu functioneaza.
If you can't say something nice, then don't say nothing at all
"In a world filled with hate,we must still dare to hope.In a world filled with anger,we must still dare to comfort.In a world filled with despair ,we must still dare to dream. And in a world filled with distrust,we must dare to believe."-Michael Jackson
http://pisigri.blogspot.com/
Mami de Ilinca (5.03.2009)
casandra spune:
pisigri, intotdeauna problemele si solutiile la problemele altora se vad cu usurinta.
Acum ma gandesc ca e posibil ca o parte din doamnele care i-au dat sfaturi categorice noideei, in viata lor reala, sa se confrunte cu probleme pe care poate nici nu le sesizeaza, nici nu gasesc solutii. Dar daca ar scrie aici pe forum, cu siguranta, s-ar gasi cineva care sa le vada si sa le solutioneze.
De asta nu e bine ca omul sa fie singur :)
Ajutorul specializat e foarte bun daca iti permiti sa il platesti si daca dai peste un om de calitate :) Nu e la indemana oricui.
Ortodocsii, totusi, au noroc ca pot sa il gaseasca, daca vor, gratis la biserica.
conchita spune:
pisigri, tu esti o dulce si iti declar oficial ca te plac. acum, doar o dilema: cum se impaca ce spui tu despre atitudinea "corecta" fata de noideea si dora cu semnatura ta, ambele citate?
vikinga spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui Fomalhauti Iata, Inaioana, pana unde merge paranoia mea legata de internet...Vikinga tocmai a deschis un subiect legat de au-pair. Ideea ei este ca anumite persoane de pe forum ar putea lucra, eventual vara, ca au-pair tot la persoane de pe forum. Cred sincer ca Vikinga e adevarata, la fel in realitate ca si pe forum. Vikinga o mai da de exemplu pe fetita lui Rufus. Si despre Rufus cred ca este adevarat. Fata mea are 15 ani. Are o relatie cu totul speciala cu fratii ei cei mici. Ii plac bebelusii. Fata mea vorbeste germana. Pentru ea o luna in Germania ar fi si o ocazie sa-si perfectioneze germana.Nu am nicio suspiciune vis-a-vis de Vikinga. Fiindca tot am fost acuzata ca impart forumistii in buni si rai...Vikinga a avut o postare care m-a facut sa cred ca este mult mai buna decat mine. O iubesc pe Vikinga. Virtual.In lumea reala, pentru mine, Vikinga nu exista. Nu am scris nimic la subiectul respectiv si nici nu am de gand sa-mi intreb fata daca ar vrea sa mearga o luna in Germania sa aiba grija de niste copilasi... |
. Chiar observasem aceasi liniste si impacare cu sine, echilibru si bunatate si un anume "nu stiu ce" si in mesajele aiskai din finlanda, tot o mama cu mai multi copii, parca si eu ma simt altfel acum cu 3 copii, fericita, impacata, implinita, nu stiu o fi de la virsta
pisigri spune:
Conchita multumesc, eu te "vinezo-citesc" cind apuc, ca-mi place ce zici.
Cum se impaca nu stiu, citatele alea-s "cum vreau io sa fiu cind ma fac mare'. De noideea nu zic mai multe, ca nu-s foarte in tema. Dar popescudora mi-a scos fire de par alb, atita mirare, indignare, furie, frustrare, mila, toate la un loc, n-am mai simtit pina acum. Din postarile ei parea f singura, fara nici un prieten real care sa o aduca din cind in cind cu picioarele pe pamint. Poate nu e de datoria forumistelor sa faca asta pt ea, dar eu cred ca prea multe mingiieri pe crestet pot fi interpretate de o persoana slaba ca 'lasa ca merge si-asa'. Si in cazul ei nu merge.
Casandra, stiu f bine ca psihologul ofera servicii scumpe. Dar si psihiatrul, cu trimitere de la dr de familie e o varianta. Daca stii subiectul, nu vei considera afirmatia mea ca fiind prea dura.
If you can't say something nice, then don't say nothing at all
"In a world filled with hate,we must still dare to hope.In a world filled with anger,we must still dare to comfort.In a world filled with despair ,we must still dare to dream. And in a world filled with distrust,we must dare to believe."-Michael Jackson
http://pisigri.blogspot.com/
Mami de Ilinca (5.03.2009)