intrebare agnostica
Raspunsuri - Pagina 6
patou spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Katya Va mai zic doar un rind si pe urma inchid computerul,sa ma iertati daca nu ma mai opresc,vreau doar sa va zic ce-a patit Simeon Stilpnicul,daca-mi permite Iasmin,pe care oricum o rog sa ma corecteze/completeze daca nu zic bine:ei bine,sfintului i s-a aratat satana sub forma de inger si l-a invitat intr-un car de foc sa-l duca la Hristos.Si sfintul a dat sa se urce-n car dar totusi si-a facut senul crucii si ce credeti?ingerul a disparut cu car cu tot.Atunci sfintul a stat nu stiu citi ani linga un stilp,fie iarna fie vara,sa se pedepseasca pt pacatul orgoliului(el se stia rugator,iubitor si rivnitor,postitor si tot ce inseamna un pustnic,deci,in subconstient,i se parea firesc ca Domnul sa-L cheme...).Deci vedeti cit de greu am putea noi sa aspiram ca Domnul sa vb cu noi,sa ni se arate... Scuze inca o data pt acaparare si incalcare de subiect. |
eu cred ca preotul respectiv a cazut in alta capcana, si-a imaginat ca poate fi iertat prin fapte, ceea ce inseamna iar orgoliu. Oricate fapte am face tot pacatosi ramanem si n-avem nici o sansa sa fim asa cum trebuie sa fim. Harul lui Dumnezeu este cel care ne salveaza, ne sterge pacatele. cata vreme suntem mandri si nu vrem sa acceptam asta cadem in capcana orgoliului. Isus a murit pentru pacatele noastre pe cruce, a purtat toate pacatele noastre, asta e singura noastra cale spre Dumnezeu, singura modalitate de a fi iertati.
www.pecontpropriu.unblog.fr" target="_blank">blogul meu
Iasmin08 spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui patou
eu cred ca preotul respectiv a cazut in alta capcana, si-a imaginat ca poate fi iertat prin fapte, ceea ce inseamna iar orgoliu. Oricate fapte am face tot pacatosi ramanem si n-avem nici o sansa sa fim asa cum trebuie sa fim. Harul lui Dumnezeu este cel care ne salveaza, ne sterge pacatele. cata vreme suntem mandri si nu vrem sa acceptam asta cadem in capcana orgoliului. Isus a murit pentru pacatele noastre pe cruce, a purtat toate pacatele noastre, asta e singura noastra cale spre Dumnezeu, singura modalitate de a fi iertati. www.pecontpropriu.unblog.fr" target="_blank">blogul meu |
Uite un link Mihaela (Patou), e vorba de viata unui sfant, nu de ''preotul acela''. Nu vom ajunge niciodata la o astfel de traire...
http://www.crestinortodox.ro/calendar-ortodox/sfantul-cuvios-simeon-stalpnicul-mama-marta-sfantul-cuvios-dionisie-exiguul-inceputul-anului-bisericesc-36002.html
unde zice clar: Deci, zicand: "Doamne, pe mine, pacatosul, voiesti sa ma iei la cer?", a miscat piciorul drept sa paseasca in careta de foc. Apoi, intinzand si mana dreapta, s-a insemnat cu Sfanta Cruce(...) Ti se pare tie ca avea orgoliu???Io nu prea cred
Iasmin, mama de strengar de 8 anisori
patou spune:
ma refeream ca s-a autopedepsit, stand langa stalp, ca sa fie iertat
Iasmin08 spune:
Mai toti sfintii isi pedepseau trupul, chiar daca nu cadeau in vreun pacat. Nu dormeau, nu mancau, etc. Ah, asa imi pare de rau ca esti atat de departe, am atatea carti pe care as putea sa ti le ofer, sa vezi vietile lor minunate, vieti de stareti la manastirile din Athos. Asa mult mi-ar place sa ti le arat pe toate.
Sincer nici eu nu am inteles de la inceput de ce se autopedepseau. Pe urma am vazut ca ei considerau trupul ca fiind propriul dusman, stavilarul intre ei si Rai... Pedepsirea trupului era ca sa il..inmoaie, sa il faca mai putin indarjit.
Edit- mesajul e pentru Mihaela, (Patou)
patou spune:
promit, Iasmin ca-i ultimul raspuns
Vreau sa spun ca aceasta autopedepsire nu e biblica, deci nu vine de la Dumnezeu. trupul nostru e templul Duhului Sfant, cum se poate ca Dumnezeu sa vrea sa ne autopedepsim? Cum putem sa credem ca jertfa lui Isus nu e suficienta? (Nu ma leg de post, care e biblic)
mihaela
edit, ca tot numa pot abtine mie autoflagerarea imi aduce mai degraba aminte de profetii lui Baal din Biblie:
"Ei au strigat tare, si, dupa obiceiul lor, si-au facut taieturi cu sabiile si cu sulitele, pana ce a curs sange pe ei." 1 Regi 18:28
Iasmin08 spune:
Se crede ca trupul, grija excesiva pentru trup impiedica cresterea noastra spirituala. Trupul are tendinta de a fi lenes, cu cat dormi, bei, mananci mai mult cu atata iti este impiedicata cresterea ta in ale spiritului. Ce spui atunci de practica rugaciunii inimii sau a mintii?
Jertfa lui Hristos s-a facut ca sa deschida Raiul. Pana la Hristos se pare ca Raiul la care ne referim noi astazi, desi exista, nu era populat. Portile iadului s-au sfarmat si cei drepti s-au putut odihni in Rai. Daca ar fi fost numai jertfa Sa in sine necesara, nu ar fi nici un folos din post, rugaciune, milostenie, ca deh, Domnul a facut tot. Nu e asa. Jertfa lui Hristos e una, mantuirea noastra e altceva..
Gata, Mihaela, trimite-ma la culcare ca altfel stau de povesti pana dimineata
patou spune:
Citat: |
Gata, Mihaela, trimite-ma la culcare ca altfel stau de povesti pana dimineata |
si eu, si eu ma duc sa-mi scot copilul la plimbare, ca altfel nu ma dezlipesc de computer
Katya spune:
Buna ziua iar,ca iar am intrat,desi ziceam ca nu mai intru pina diseara,ca invatatura de minte ca ieri mi-am uitat copilul la scoala tot cautind talantii prin Biblie la celalalt subiect,si acuma,cu copilul acasa,ce fac?Intru pe forum!
Si cu cine-ncep?Cu Patou!Dar inainte de asta,ii multumesc lui Iasmin ca a postat despre Simeon Stilpnicul.
Deci Patou(si-ti spun tu stii cu tot dragul,nu cu judecata)uita-te un pic ce mindra esti:
1.ca nu recunosti cita umilinta este in acel preot cum ii zici tu(deci nici macar nu-l numesti sfint…,adica nu-l recunosti si gata…,in ciuda exemplului atit de frumos de mare umilinta)
2.ca pui semn de egalitate intre oameni ca ei care,desi s-au luptat cu pacatul si s-au ostenit cit noi nici 10 la suta n-am putea si noi ceilalti.
Pai orgoliu nu e la acel om care a crezut ca prin fapte poate fi iertat,fiindca de fapt asa trebuie:pt o greseala tb o cainta si o fapta buna in loc,altfel cum sa stergi pacatul?
Orgoliu e sa crezi ca esti la fel de bun ca acel om sau ca omul acela e la fel de pacatos ca tine sau mai ales sa crezi in ideea ca nu exista iertare,stergere de pacate prin fapte,adica sa nu fii deschis la o idee(ortodoxa de ex),doar pt ca ti-ai facut tu alta.
Cum adica "oricite fapte am face,tot pacatosi raminem si n-avem nici o sansa sa fim asa cum ar trebui."Pai Iisus cum le zicea oamenilor dupa ce-i vindeca?:"Du-te si nu mai pacatui!"=adica munceste,lucreaza la tine,imbunatateste-te,cauta-te,intrece-te.Nu zice du-te si,in caz ca mai pacatuiesti,sa nu cumva sa te trufesti prin impunerea de penitente,ci lasa ca tot Eu am sa sterg pacatul,tu sa nu umbli la el,lasa-l asa.Nu se poate sa fim pasivi si sa credem ca noi si daca am gresit,tot aia e,nu mai putem face nimic(pe linga ca suna a pesimism,ori crestinismul e speranta).Sigur ca doar Domnul ne iarta,dar nu ne iarta doar daca zicem ca am gresit,ne iarta daca vede ca luptam sa ne indreptam. Nu e nimeni orgolios sa creada ca nu Domnul este cel care iarta,dimpotriva,sintem smeriti si vrem sa dam ceva in schimbul iertarii.
Esti si tu la inceput,e drept,cauti,sper ca discutiile noastre sa-ti fie de folos,cu toate ca incep sa cred tot mai mult ca unui om i se potriveste o anumita religie si gata,asa cum altii sint pur si simplu areligiosi.Nu-i usor cu crestinusmul,asa-i.Va pup.
Katya spune:
Acuma am vazut si ultimele voastre mesaje,asa e,sa luam o pauza ca sintem ca dependentii de jocuri
Noapte buna sau o zi buna,ginduri bune si pace!Va imbratisez!
crinuta spune:
S-au scris lucruri bune, dar si cateva afirmatii pe care voi incerca sa le combat.
Vroiam sa va atrag atentia asupra unui pericol, si anume, falsa umilinta. Nu stiu daca ati intalnit acest fenomen, dar e destul de raspandit. SE manifesta in felul urmator: cine sunt eu, un nimeni, sa se uita Dumnezeu la mine. Eu oricum nu merite nimic, vai de capul meu.
Intr-adevar fara Dumnezeu suntem nimic, insa, tocmai aceasta stare vrea DUmnezeu sa o constientizam, ca apoi sa Ii imploram ajutorul, harurile.
Vad ca nu prea se vorbeste despre haruri, pana de curand nu le-am inteles nici eu importanta.
De ce sa te flagelezi cand ai la indemana alte mijloace? Sfanta Faustina scria in jurnalul ei ca Isus i-a acordat un har foarte important pe care il ceruse de multa vreme, si anume, sa nu mai fie ispitita dpdv al pacatului necuratiei. Nu e nici un secret ca si cei consacrati sunt ispititi, dar calea nu e autoflagelarea, ci obtinerea harurilor, pentru ca doar asta e rezolvarea pe termen lung.
Cand te autoflagelezi rezolvi problema pentru moment, uiti de ispite pt ca ti-ai cauzat dureri ingrozitoare, dar ce faci apoi?
Cred ca solutiile care ne ridica dpdv spiritual sunt cele de urmat.
De asemenea, in ispite nu putem lupta singuri, deci a spune " sunt om, asta e, toti fac, toti cad" este o mare capcana.
Chiar si a afirma ca nu vom fi niciodata la fel ca sfintii e tot falsa smerenie, sau deznadajduire, si oricare ar fi, tot nu e bine.
Indiferent de starea noastra actuala, oricat de mizerabili am fi, e bine ca recunoastem asta, dar e rau ca ne consolam ca vom ramane la starea asta. Ba io nu ma consolez deloc.
Dumnezeu ne vrea sfinti, si nu pacatosi, si se poate, daca vrem, daca suntem dispusi sa acceptam sacrificiile care ni se vor cere, si daca vom cere ajutor. Singuri nu vom putea in veci.
Deci, pentru Dumnezeu nimic nu este imposibil, si in nenumarate cazuri el ne-a aratat ca a ales oameni pacatosi, care in acel moment erau intr-o stare deplorabila dpdv spiritual pentru a-i face sfinti.
Crinuta si Rayan
Fara Dumnezeu nimic nu e.
Cine se increde in sine, cade rau!
www.youtube.com/watch?v=4L0eM4tODYc" target="_blank">Asculta