intrebare agnostica
Raspunsuri - Pagina 5
patou spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Iasmin08 Patou (Mihaela?!) as avea o multime de alte lucruri de spus, da suntem wayyyyyyyyy off topic si mi-e ca vine jupaneasa Conchita care e stapana aici si ne da afara Parca vad ca vine maine si zice ''Bey, ce e dezmatu' asta aici la mine, huh?" Conchita iarta-ne ca ti-am monopolizat subiectu', da' si tu ne-ai provocat si, deh, si noi femei, neputincioase, stii tu... Iasmin, mama de strengar de 8 anisori |
mihaela
www.pecontpropriu.unblog.fr" target="_blank">blogul meu
Katya spune:
Buna ziua fetelor,atitea s-au scris,ca nici nu mai stiu de unde sa incep.Incep cu Patou(depe la pag 3...):De la Iisus incoace,nu mai luam ca referinta Vechiul,ci Noul Testament,dovada ca in materialul trimis de Sirimie ni se reaminteste porunca Sa nu ucizi-si care este un adevarat Manifest al iubirii,e coplesitoare iubirea si ati vazut ce inseamna ucidere:orice gind rau indreptat imp aproapelui.Deci eu cred ca pina si pe satana Dumnezeu l-ar iubi daca acesta s-ar pocai.Deci nu cred ca fara el in lume,lumea n-ar mai exista,daca am gindi asa,inseamna ca de fapt el are rol pozitiv,ca ar fi o victima a Domnului pt a ne putea noi mintui.
Chiar si daca greseala lui s-ar fi oprit la ispitirea Evei si apoi si-ar cerut iertare de la Domnul,lumea oricum ar fi existat cu tot raul,caci neascultarea atrage dupa sine un lant de pacate,deci raul oricum a fost facut.Daca Adam si Eva l-ar fi omorit pe sarpe,raul oricum ar fi fost dublat si prin acest al 2-lea pacat.Am citit ca satana poate spune doar"Doamne Iisuse Hrsitoase,Fiul lui Dumnezeu"dar cind sa continue cu "miluieste-ma pe mine pacatosul"-fuge,nu mai poate,e mindru.Deci eu cred ca lumea,daca ar vrea,ar scapa de diavol (dar cu cita lupta?)si diavolul,daca ar vrea,s-ar intoarce la Dumnezeu.Si lumea poate ar parea plictisitoare,asa zicem noi pt ca nu stim cum e in rai,dar se pare ca e minunat acolo si ca n-am mai vrea sa ne-ntoarcem inapoi,deci raiul e cit se poate de vivabil,si de altfel lumea de dupa a2-a venire a lui Hristos,nu va fi un vesnic rai(pt cei care-l merita,evident)?
Sigur ca diavolii au rolul lor,ca orice daunatori naturali,prin ei Domnul ne incearca pe noi,dar noi nu luptam deloc suficient,asa ca,de fapt,daca am fi pe cimpul de lupta cu capetenia…poate ca Sf Antonie sau Simeon Stilpnicul(ce bine ca ai amintit,Iasmin,ce exemplu extraordinar de puterea ispitei diavolului!)l-ar alunga cu un simplu semn al crucii,dar noi…
Noi din pacate ne multumim doar cu ideea ca,daca-L iubim pe Domnul,ajunge,daca doar credem,ajunge.Duhul Sfint nu inseamna ca nu poate pleca de la noi,nu degeaba scrie in Psalmi "si s-a mihnit in mine Duhul meu","Duhul Tau cel Sfint,nu-L lua de la mine","cu Duh Stapinitor ma intareste"(Ps 50 si Ps 142,ca numai pe astia ii stiu eu din memorie,dar in citi nu e clar ca Duhul nu sta lipit de noi pur si simplu).
Asa ca inchei tot cu Patou:nu e vba ca noi nu ne-am umfla ca o gogoasa daca Domnul ni S-ar arata,ci de cum am putea noi doar sa ne imaginam ca ni S-ar arata?E tot un gind ispititor de la cel rau ca da,noi meritam,noua de ce nu?si pe noi,noi,noi si iar noi.
Ei,daca ne-am ratacit,sa ne ierte Conchita,am iesit de pe cimpul de lupta,dar tot de Dumnezeu si diavol am vb,deci n-am fost chiar pe linga subiect,va pup!
Katya spune:
Draga Amina Marina,mi-au placut tare mult citatele date de tine(cu ideea Doamne,sint pacatos,dar/si te iubesc,de aici incepe smerenia).
(Acuma,total off topic,stiu ca e greu de crezut cu puterea preotilor,nu sint divinitati,sigur ca nu,dar efectiv ei au cea mai mare putere din lume,data de Hristos,un biet preot de tara de unde vrei tu e mai puternic decit regina Angliei,Bill Gates...,si mie-mi vine sa ma minunez,crede-ma).
Va pup.
Katya spune:
Va mai zic doar un rind si pe urma inchid computerul,sa ma iertati daca nu ma mai opresc,vreau doar sa va zic ce-a patit Simeon Stilpnicul,daca-mi permite Iasmin,pe care oricum o rog sa ma corecteze/completeze daca nu zic bine:ei bine,sfintului i s-a aratat satana sub forma de inger si l-a invitat intr-un car de foc sa-l duca la Hristos.Si sfintul a dat sa se urce-n car dar totusi si-a facut senul crucii si ce credeti?ingerul a disparut cu car cu tot.Atunci sfintul a stat nu stiu citi ani linga un stilp,fie iarna fie vara,sa se pedepseasca pt pacatul orgoliului(el se stia rugator,iubitor si rivnitor,postitor si tot ce inseamna un pustnic,deci,in subconstient,i se parea firesc ca Domnul sa-L cheme...).Deci vedeti cit de greu am putea noi sa aspiram ca Domnul sa vb cu noi,sa ni se arate...
Scuze inca o data pt acaparare si incalcare de subiect.
crinuta spune:
Citat: | ||||
citat din mesajul lui Amina_Marina
Si-a trimis Fiul Sau pentru ca a vrut sa stabileasca o relatie buna cu alti copii ai sai.Tocmai de aceea Isus nu a pomenit nimic despre porunca " Dinte pentru dinte" care era atunci foarte importanta in Cultul Mozaic.Isus a fost crescut in religie mozaica si sunt sigura ca stia asta.Daca e sa ne luam dupa legile lui Moise nu este un pacat si nu te duci in Iad ca-l omori pe Diavol sau pe dusmanul tau. Noul Testament aduce legea iubirii, si aceasta primeaza. Iubirea suprema a fost demonstrata celor din timpul lui Isus, si aceasta este singura cale de mantuire. Diavolul si Dumnezeu au aceeasi putere aici pe pamint, acum depinde de fiecare de parte cui vrea sa fie. Dumnezeu si diavolul nu vor avea niciodata aceeasi putere, nici pe pamant, nici in cer. Este vorba de Creator si creatie, pentru ca diavolul tot creatie este. Problema lui vechea si actuala este ca a vrut sa fie peste Dumnezeu, de aici tot razboiul... Stii cum e . Cel care uraste , cel care vorbeste de rau, cel care e invidios, cel care vrea bani multi e deja de parte Diavolului. Cu asta sunt de acord, dar chiar si aceea care fac asta au oricand ocazia sa se caiasca sincer, sa se spovedeasca si sa se intoarca la Tatal. Preotii nu fac parte din divinitate, asa cum nici apostolii, ci doar se roaga pentru noi si propovaduiesc" Vestea Buna". |
NImeni nu a spus ca ar face parte din Divinitate, insa fac parte din planul divin, au haruri pe care noi, oamenii de rand nu le vom avea niciodata.
Crinuta si Rayan
Fara Dumnezeu nimic nu e.
Cine se increde in sine, cade rau!
www.youtube.com/watch?v=4L0eM4tODYc" target="_blank">Asculta
crinuta spune:
Citat: | ||||
citat din mesajul lui Iasmin08
Ba eu cred ca asta ne-ar face sa cadem automat in pacatul mandriei. Acest dar se da celor curati cu inima si smeriti. (Cati se pot ''lauda'' cu asa ceva? Caci multi au cazut prada si au avut ispite vazand pe insusi Domnul ( de fapt demoni preschimbati) venind sa ii ia la cer. Pana si Simeon Stalpnicul era sa cada in asa o ispita, bine ca si-a facut cruce si a scapat. Iasmin, mama de strengar de 8 anisori |
Eu nu cred asta deloc, si nu din proprie experienta pentru ca din pacate nu o am , dar din memoriile, mesajele, cartile, atitudinea celor care trec prin asta,
Nu se intampla nimic automat, iar in pacatul mandriei cad destui, incepand cu artisti, care au senzatia ca talentul e vreun merit de-al lor, oameni de stiinta, sportivi performanti, etc. Nu toti sunt in situatia asta, dar multi.
In momentul in care ai o legatura intima dpdv spiritual cu Dumnezeu, coboara asupra ta Duhul Sfant, intelegi totul altfel, iti dai seama cat esti de mic si de neinsemnat, ca totul, dar absolut totul din viata ta se datoreaza doar lui Dumnezeu, si atunci se schimba inima, se schimba atitudinea ta fata de aproapele, practic se schimba intreaga viziune.
Cunosc personal vizionari, sunt de o modestie, simplitate, rar intalnite. Nu ii ridic in slavi, eu detest in general ridicatul in slavi a oamenilor de orice fel, indiferent ce ar fi facut, dar ii privesc cu dorinta de a trai, experimenta si eu minunea prin care trec ei, minune pe care au acceptat-o. Au spus DA atunci cand s-a intamplat, cand li s-au cerut anumite jertfe, deci acel DA a schimbat totul.
Crinuta si Rayan
Fara Dumnezeu nimic nu e.
Cine se increde in sine, cade rau!
www.youtube.com/watch?v=4L0eM4tODYc" target="_blank">Asculta
Iasmin08 spune:
Iata Katya:
Pentru a înlesni înselarea noastra, diavolul nu ni se arata în toata urâciunea lui ci poate lua chiar forma de înger de lumina; sau sfânt. Aceste lucruri desi ni se par greu de crezut ni le povestesc chiar sfintii:
Astfel, Sfântului Grigorie Decapolitul, pe 9 martie, într-o lumina orbitoare i s-au aratat 40 de diavoli cu cununi pe capete spunând: “Noi suntem cei 40 de mucenici si am venit sa-ti dam putere asupra dracilor”. Sf. Grigorie dându-si seama de înselaciunea pusa la cale de diavoli, i-a certat si acestia s-au facut nevazuti.
Sfântului Simion Stâlpnicul i s-a aratat diavolul într-o noapte venind într-un car cu cai de foc, spunându-i ca a venit sa-l ridice la cer ca pe Ilie pentru viata lui sfânta;. Nerecunoscând înselaciunea vrajmasilor, a zis: “Doamne, faca-se voia Ta cu mine, pacatosul” si, a ridicat piciorul ca sa paseasca în car, dar, pe data a pierit totul."
**************************** Sau cu alte cuvinte:
Atunci diavolul, cel ce uraste binele, s-a prefacut in inger luminos si s-a aratat sfantului aproape de stalp cu careta si cu cai de foc, ca si cum s-ar fi pogorat din cer, si ii zicea: "Asculta, Simeoane, Dumnezeul cerului si al pamantului m-a trimis la tine, pre-cum ma vezi cu careta si cu caii, sa te iau la cer precum pe Ilie, ca vrednic esti de o cinste ca aceasta pentru sfintenia vietii tale. Iata a venit ceasul tau, ca sa-ti mananci roadele ostenelilor tale si sa primesti cununa podoabei din mana Domnului. Deci, vino, robule al Domnului, fara zabava sa vezi pe Facatorul tau si sa te inchini Lui; sa te vada pe tine ingerii si arhanghelii, cu proorocii, cu apostolii si mucenicii care doresc sa te vada".
Acestea si altele asemenea lor zicand diavolul, n-a cunoscut sfantul inselaciunea vrajmasului. Deci, zicand: "Doamne, pe mine, pacatosul, voiesti sa ma iei la cer?", a miscat piciorul drept sa paseasca in careta de foc. Apoi, intinzand si mana dreapta, s-a insemnat cu Sfanta Cruce, si, indata, diavolul cu careta si cu caii s-a stins, spulberandu-se ca praful de vant. Cunoscand Simeon diavoleasca inselaciune, se caia, iar pe piciorul cu care voia sa paseasca in careta lui greu l-a pedepsit, stand numai in piciorul acela un an intreg. Diavolul, nesuferind o nevointa ca aceea, a lovit piciorul cuviosului cu o rana cumplita si a putrezit de pe el carnea si curgea din rana puroi cu viermi pe stalp spre pamant. Iar el, ca un alt Iov rabdand, punea viermii pe rana, zicand: "Mancati, ceea ce Dumnezeu v-a dat voua!"
Iasmin, mama de strengar de 8 anisori
patou spune:
Asa ca inchei tot cu Patou:nu e vba ca noi nu ne-am umfla ca o gogoasa daca Domnul ni S-ar arata,ci de cum am putea noi doar sa ne imaginam ca ni S-ar arata?E tot un gind ispititor de la cel rau ca da,noi meritam,noua de ce nu?si pe noi,noi,noi si iar noi. |
n-am spus ca am merita (toti am pacatuit si suntem privati de gloria lui Dumnezeu),vorbesc de har,de un cadou nemeritat.parerea mea este ca Domnul doreste ca noi sa-l cunoastem, toata biblia vorbeste despre asta.
edit. si acest cadou nemeritat ne invata in primul rand ce este umilinta.
patou spune:
Deci eu cred ca pina si pe satana Dumnezeu l-ar iubi daca acesta s-ar pocai. |
eu am impresia ca asta nu este posibil. Dumnezeu s-a facut om, a venit pe pamant si a murit pentru pacatele noastre, ca sa avem iertarea. Ce jertfa ar trebui oare ca Satana sa fie iertat?