intrebare agnostica
Raspunsuri - Pagina 4
Iasmin08 spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui patou
eu cred ca aici trebuie sa ajungem. Dumnezeu le-a vorbit celor din vechime prin prooroci noua ne vorbeste in direct prin Fiul Sau. (asta bineinteles fara a nega necesitatea unui preot clarvazator, care sa ne indrume) www.pecontpropriu.unblog.fr" target="_blank">blogul meu |
Ba eu cred ca asta ne-ar face sa cadem automat in pacatul mandriei. Acest dar se da celor curati cu inima si smeriti. (Cati se pot ''lauda'' cu asa ceva?
Caci multi au cazut prada si au avut ispite vazand pe insusi Domnul ( de fapt demoni preschimbati) venind sa ii ia la cer. Pana si Simeon Stalpnicul era sa cada in asa o ispita, bine ca si-a facut cruce si a scapat.
Iasmin, mama de strengar de 8 anisori
patou spune:
Citat: | ||||
citat din mesajul lui Iasmin08
Ba eu cred ca asta ne-ar face sa cadem automat in pacatul mandriei. Acest dar se da celor curati cu inima si smeriti. (Cati se pot ''lauda'' cu asa ceva? Caci multi au cazut prada si au avut ispite vazand pe insusi Domnul ( de fapt demoni preschimbati) venind sa ii ia la cer. Pana si Simeon Stalpnicul era sa cada in asa o ispita, bine ca si-a facut cruce si a scapat. Iasmin, mama de strengar de 8 anisori |
de acord cu tine, cu o singura exceptie, nu cadem in mod automat, ci numai daca noi alegem asta.
www.pecontpropriu.unblog.fr" target="_blank">blogul meu
patou spune:
Citat: | ||||
citat din mesajul lui Iasmin08
Ba eu cred ca asta ne-ar face sa cadem automat in pacatul mandriei. Acest dar se da celor curati cu inima si smeriti. (Cati se pot ''lauda'' cu asa ceva? Caci multi au cazut prada si au avut ispite vazand pe insusi Domnul ( de fapt demoni preschimbati) venind sa ii ia la cer. Pana si Simeon Stalpnicul era sa cada in asa o ispita, bine ca si-a facut cruce si a scapat. Iasmin, mama de strengar de 8 anisori |
de acord cu tine, cu o singura exceptie, nu cadem in mod automat, ci numai daca noi alegem asta.
si daca nu suntem curati cu inima si smeriti, chiar ne putem numi crestini? sau doar ne auto amagim ca suntem?
Amina_Marina spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui patou
eu cred ca aici trebuie sa ajungem. Dumnezeu le-a vorbit celor din vechime prin prooroci noua ne vorbeste in direct prin Fiul Sau. (asta bineinteles fara a nega necesitatea unui preot clarvazator, care sa ne indrume) www.pecontpropriu.unblog.fr" target="_blank">blogul meu |
Si-a trimis Fiul Sau pentru ca a vrut sa stabileasca o relatie buna cu alti copii ai sai.Tocmai de aceea Isus nu a pomenit nimic despre porunca " Dinte pentru dinte" care era atunci foarte importanta in Cultul Mozaic.Isus a fost crescut in religie mozaica si sunt sigura ca stia asta.Daca e sa ne luam dupa legile lui Moise nu este un pacat si nu te duci in Iad ca-l omori pe Diavol sau pe dusmanul tau.
Diavolul si Dumnezeu au aceeasi putere aici pe pamint, acum depinde de fiecare de parte cui vrea sa fie.Stii cum e . Cel care uraste , cel care vorbeste de rau, cel care e invidios, cel care vrea bani multi e deja de parte Diavolului.Preotii nu fac parte din divinitate, asa cum nici apostolii, ci doar se roaga pentru noi si propovaduiesc" Vestea Buna".
Amina_Marina spune:
Citat: |
chiar ne putem numi crestini? |
Ca sa te poti numi crestin trebuie sa fii la fel de bun ca Isus, si sa intelegi ce-a spus EL.Daca zici o rugaciune sau daca zici Doamne -Doamne , nu inseamna ca esti crestin sau cu adevarat credincios.
Dumnezu isi alege copiii dupa suflet nu dupa religie sau gradul de credinta.
Iasmin08 spune:
Patou, te rog acorda mai multa atentie la mesajul pe care incerc sa il transmit.
Eu nu am spus ca nu esti crestin daca nu esti smerit si curat cu inima. Daca vei citi din Filocalie, in Pateric, pe parintele Cleopa, si orice alt parinte in general, vei constata ca acolo se specifica clar- primul lucru pe care ar trebui sa il cautam este sa fim smeriti, ca toate celelalte decurg din asta.
Daca il iubim pe Hristos, suntem crestini. Nu e usor sa fii crestin, probabil ca stii deja. Este o munca enorma, inseamna multa munca asupra propriului suflet, de a te pastra curat fata de ideile care contravin credintei noastre si care suntem totusi obligati sa le inghitim la calup ca ..deh.. asa sunt vremurile.
Acuma iarta-ma te rog, io nu sunt mai buna decat tine ci chiar pot sa zic - nici jumate cat tine. Pentru ca daca dintr-o data Dumnezeu ar alege sa imi vorbeasca mie direct, m-as umfla ca o gogoasa de mandrie si as cadea cu viteza lumnii spre ..''the dark side''. Faptul ca tu crezi ca o chestiune de alegere, faptul ca iti poti stapani atat de bine inima, arata ca esti cu mult mai smerita si mai buna decat mine. Doamne ajuta!
patou spune:
Acuma iarta-ma te rog, io nu sunt mai buna decat tine ci chiar pot sa zic - nici jumate cat tine. Pentru ca daca dintr-o data Dumnezeu ar alege sa imi vorbeasca mie direct, m-as umfla ca o gogoasa de mandrie si as cadea cu viteza lumnii spre ..''the dark side''. Faptul ca tu crezi ca o chestiune de alegere, faptul ca iti poti stapani atat de bine inima, arata ca esti cu mult mai smerita si mai buna decat mine. Doamne ajuta! |
nici vorba sa ma cred mai buna decat altii, ideea mea este ca n/ai avea nici o sansa sa te umfli ca o gogoasa daca Dumnezeu ti-ar vorbi in direct. Ca sa vorbesc din experienta mea, eu m-am simtit mai degraba coplesita de rusine...ma simt ca si cum Dumnezeu ar aduce la suprafata toate pacatele pe care le-am facut si le mai fac, nu pentru ca sa ma simt vinovata ci pentru ca sa le constientizez si sa ma vindec. pot sa spun ca asa am invatat mai degraba ce este umilinta, pentru ca mi-am dat seama ca orice as face pacatul se tine scai de mine, si ca am cale lunga lunga de facut ca sa ma debarasez...daca voi reusi vreodata.
Daca-l iubim pe Cristos inseamna ca respectam legile lui, daca nu le respectam inseamna ca nu-l iubim - asta cu mentiunea ca facem partea noastra si Dumnezeu face partea lui in a ne ajuta sa respectam aceste legi.
Iasmin08 spune:
Patou (Mihaela?!) as avea o multime de alte lucruri de spus, da suntem wayyyyyyyyy off topic si mi-e ca vine jupaneasa Conchita care e stapana aici si ne da afara Parca vad ca vine maine si zice ''Bey, ce e dezmatu' asta aici la mine, huh?"
Conchita iarta-ne ca ti-am monopolizat subiectu', da' si tu ne-ai provocat si, deh, si noi femei, neputincioase, stii tu...
Amina_Marina spune:
[ de a te pastra curat fata de ideile care contravin credintei noastre si care suntem totusi obligati sa le inghitim la calup ca ..deh.. asa sunt vremurile. |
14. Binecuvantati pe cei ce va prigonesc, binecuvantati-i si nu-i blestemati.
15. Bucurati-va cu cei ce se bucura; plangeti cu cei ce plang.
16. Cugetati acelasi lucru unii pentru altii; nu cugeta#355;i la cele inalte, ci lasati-va dusi de spre cele smerite. Nu va socotiti voi insiva intelepti.
17. Nu rasplatiti nimanui raul cu rau. Purtati grija de cele bune inaintea tuturor oamenilor.
18. Daca se poate, pe cat st#259;a in puterea voastra, traiai în buna pace cu to#355;i oamenii.
19. Nu va razbunati singuri, iubitilor, ci lasati loc maniei (lui Dumnezeu), caci scris este: "A Mea este r#259;zbunarea; Eu voi rasplati, zice Domnul".
20. Deci, daca vrajmasul tau este flamand, da-i de mancare; dac#259; ii este sete, da-i sa bea, caci, facand acestea, vei gramadi carbuni de foc pe capul lui.
21. Nu te lasa biruit de rau, ci biruieate raul cu binele.
...ma simt ca si cum Dumnezeu ar aduce la suprafata toate pacatele pe care le-am facut si le mai fac, nu pentru ca sa ma simt vinovata ci pentru ca sa le constientizez si sa ma vindec. pot sa spun ca asa am invatat mai degraba ce este umilinta, pentru ca mi-am dat seama ca orice as face pacatul se tine scai de mine, si ca am cale lunga lunga de facut ca sa ma debarasez...daca voi reusi vreodata. |
"pacatul meu inaintea mea este pururea" Pslamistul David.
Ceea cce rezulta ca: Dumnezeu apreciaza mai mult daca te consideri pacatos si nu credincios. considerindu-te pacatos esti deja al lui Isus.
“N-am venit pentru cei drepti, ci pentru cei pacatosi, ca nu cei sanatosi au nevoie de doctor, ci cei bolnavi”.