intrebare agnostica

Raspunsuri - Pagina 3

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Iasmin08 spune:

Da, iubita noastra Conchita, ai sesizat corect. Adam si Eva au avut alte puteri pana in momentul ''caderii'' -adica al neascultarii. Unul dintre ele era ascultarea nelimitata pe care o faceau animalele fata de ele. Ah, si cum in cer toti ingerii canta lui Dumnezeu, am citit ca si ei doi nu faceau altceva in Rai ( ca deh, puterea exemplului, nu?)
Se pare ca pe masura ce omul face ''vrerea lui Dumnezeu'' isi capata darurile. Daca vei citi spre exemplu ''Langa parintele Porfirie'', sau despre alti parinti sau sfinti, vei constata ca viata lor curata le aduce darurile care ar trebui sa le avem si noi: de ex darul vorbirii in limbi, inainte-vedere, stravederea etc..

Iasmin, mama de strengar de 8 anisori

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns conchita spune:

Citat:
citat din mesajul lui Iasmin08

Da, iubita noastra Conchita, ai sesizat corect. Adam si Eva au avut alte puteri pana in momentul ''caderii'' -adica al neascultarii. Unul dintre ele era ascultarea nelimitata pe care o faceau animalele fata de ele. Ah, si cum in cer toti ingerii canta lui Dumnezeu, am citit ca si ei doi nu faceau altceva in Rai ( ca deh, puterea exemplului, nu?)

chiar m-am intrebat intotdeauna la ce facea Tolkien analogia in cartea lui Silmarillion, interesant. si tot in cartea asta, Diavolul, pe numele sau Melkor, este cel care se rupe de Dumnezeu prin discordanta muzicala - poate ne explica Sabina ce si cum. zic interesant referitor la faptul ca ingerii, plus Adam si Eva, cantau toata ziua buna ziua. :-))

dar pana la urma ce inseamna vorbitul in limbi? inainte-vederea e clarviziunea? si stravederea e vederea dincolo de lumea vizibila?

eu nu cred ca voi accede vreodata la darurile astea, sunt prea salbatica. :-))

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Iasmin08 spune:

Uite depsre vorbitul in limbi un exemplu: Vine la parintele POrfirie (grec, nu stia decat lb greaca) o femeie care era din Franta ( nu stia lb greaca). Parintele a vazut lacrimile frantuzoaicei si da afara translatorul, da afara pe toti sa poata vorbi in liniste. Dupa o vreme cheama inapoi pe trducator si frantuzoaica ii spune ''de ce nu mi-ai spus ca parintele vorbeste franceza la perfectie?" La care traducatorul ramane masca pentur ca parintele nu stia. Si de fata acolo, parintele o intreaba pe frantuzoaica ceva in lb greaca, si frantuzoaica ii raspunde in franceza!!! Asta inseamna drul limbilor. Celalalt te aude in duh.
Stravederea este puterea de a cunoaste gandurile altcuiva, ce simte, ce gandeste, puterea de a-l vedea cu adevarat. Dar inseamna si sa vezi locuri pe care nu le-ai mai vazut. De pilda parintele Porfirie ''gusta'' apele subterane si stia care e buna de baut si care nu. daca este sau nu izvor dedesubt si la ce adancime.
Inainte vederea inseamna puterea de a vedea lucruri din viitor, care urmeaza sa se intample.
Scuze ca tot l-am dat exemplu pe parintele Porfirie, mi-a fost mai la indemana.

Iasmin, mama de strengar de 8 anisori

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Sabina spune:

Conchita, da io habar n-am, nici pe Tolkien nu l-am citit, io-s inculta rau de tot.
Dar cantatul e cea mai "la indemana" forma de arta, nu ai nevoie de niciun fel de unealta, decat de tine insuti.

Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil!

Cum mi-am alaptat copiii

Sabina's blog, Sofia Galagia si bb Gheo

Cea mai lungă cale este calea care duce de la urechi la inimă.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mamabear spune:

Iasmin08 , ca m-ai facut sa ma gandesc din nou la pr Porfirie,(si sa-l recitesc), ca mi-e atat de drag.

conchita existenta noastra nu e conditionata de cadere. Chiar daca Adam si Eva ar fi rezistat tentatiei noi tot ne-am fi nascut, dar lumea ar fi fost spiritualizata. Spun parintii ca o singura data a fost creatia, Dumnezeu nu o mai repeta, atunci au fost create sufletele oamenilor, deci cu totii existam in potenta inca de la Geneza. Deci viata noastra ar fi fost mult mai simpla fara caderea protoparintilor.

crinuta are dreptate, omul nu poate omori diavolul, care e spirit. Omul poate alege sa nu asculte de diavol, sa nu se lepede de Dumnezeu, sa accepte orice prigoana in numele iubirii de Hristos, si astfel sa il biruiasca pe satana, dar numai cu ajutorul lui Dumnezeu. Omul care crede ca poate face ceva fara Dumnezeu, se inseala amarnic.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sirimie spune:

porunca "sa nu ucizi", nu se referea la satana

nu sint mare expert, am gasit la repezeala un www.magazinterapeutic.ro/index.php?luna=2007/iunie&afiseaza=art9" target="_blank">link

Va dorim sa cresteti mari si frumosi!

Simona & Vladut (27 februarie 2005) & Monica (23 aprilie 2009)

Am blog

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns patou spune:

Citat:
patou, ai liber arbitru, deci tu decizi. cuvantul Lui deja il ai prin porunci, El nu-ti sopteste nimic, tu decizi, caci esti in chipul si asemanarea.

Eu decid, dar Isus, prin Duhul Sfant, este langa mine si imi spune ce trebuie sa fac. Pe urma poti sa vezi ca in Vechiul Testament (dupa ce israel avea legile lui moise)Dumnezeu le porunceste evreilor de nenumarate ori sa-i omoare pana la ultimul om pe cei care se inchinau altor dumnezei, iar atunci cand n-o fac (ex. lui saul care nu i-a omorat pe toti amalecitii, cred) sunt aspru pedepsiti.
Sunt de acord, eu decid dar nu sunt niciodata singura, pot fi influentata ori de Duhul Sfant ori de Satana.

www.pecontpropriu.unblog.fr" target="_blank">blogul meu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns crinuta spune:

Citat:
citat din mesajul lui sirimie

porunca "sa nu ucizi", nu se referea la satana

Exact. Asta incerc sa explic, cum sa ucizi un spirit nemuritor???????

nu sint mare expert, am gasit la repezeala un www.magazinterapeutic.ro/index.php?luna=2007/iunie&afiseaza=art9" target="_blank">link

Va dorim sa cresteti mari si frumosi!

Simona & Vladut (27 februarie 2005) & Monica (23 aprilie 2009)

Am blog

Crinuta si Rayan

Fara Dumnezeu nimic nu e.
Cine se increde in sine, cade rau!

www.youtube.com/watch?v=4L0eM4tODYc" target="_blank">Asculta

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns crinuta spune:

Citat:
citat din mesajul lui patou

Citat:
patou, ai liber arbitru, deci tu decizi. cuvantul Lui deja il ai prin porunci, El nu-ti sopteste nimic, tu decizi, caci esti in chipul si asemanarea.

Eu decid, dar Isus, prin Duhul Sfant, este langa mine si imi spune ce trebuie sa fac. Pe urma poti sa vezi ca in Vechiul Testament (dupa ce israel avea legile lui moise)Dumnezeu le porunceste evreilor de nenumarate ori sa-i omoare pana la ultimul om pe cei care se inchinau altor dumnezei, iar atunci cand n-o fac (ex. lui saul care nu i-a omorat pe toti amalecitii, cred) sunt aspru pedepsiti.
Sunt de acord, eu decid dar nu sunt niciodata singura, pot fi influentata ori de Duhul Sfant ori de Satana.

Ai dreptate. De aceea pentru decizii importante se recomanda rugaciuni, Novene la Duhul Sfant, iar daca nu reusim noi, putem intreba un preot clarvazator ( pacat ca ii numaram pe degete).

Of, ce as vrea sa pot vorbi si eu direct cu Dumnezeu, sa nu mai apelez la altii. N-am cum sa nu imi doresc asta. Nu e fantastic sa Il auzi? Voi realizati ce ar insemna asta?

Crinuta si Rayan

Fara Dumnezeu nimic nu e.
Cine se increde in sine, cade rau!

www.youtube.com/watch?v=4L0eM4tODYc" target="_blank">Asculta

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns patou spune:

Citat:
Of, ce as vrea sa pot vorbi si eu direct cu Dumnezeu, sa nu mai apelez la altii. N-am cum sa nu imi doresc asta. Nu e fantastic sa Il auzi? Voi realizati ce ar insemna asta?

eu cred ca aici trebuie sa ajungem. Dumnezeu le-a vorbit celor din vechime prin prooroci noua ne vorbeste in direct prin Fiul Sau. (asta bineinteles fara a nega necesitatea unui preot clarvazator, care sa ne indrume)

Mergi la inceput