intrebare agnostica
Raspunsuri - Pagina 2
patou spune:
eu zic ca e foarte simplu daca esti crestin si te-ai deprins sa umbli cu Domnul si sa-I auzi glasul. Eu as alege sa fac ceea ce Dumnezeu mi-ar spune sa fac.
www.pecontpropriu.unblog.fr" target="_blank">blogul meu
Katya spune:
Draga Conchita,intr-adevar,numai tu puteai propune asa subiect
Si eu am avut impresia,dupa ce am citit scenariul tau,ca pb e fara solutie,pe urma,pregatind copiii de culcare,gasisem vreo 4,cind m-am apucat sa scriu eram sigura ca am 2,chiar incepusem cu a) si,cind sa trec la b),mi-am dat seama ca n-am niciun b)...
Adam si Eva cred ca au fost asa surprinsi de greseala pe care o facusera,de neascultare,incit nu le-a mai trecut prin cap sa comita o alta,nu e ca-n ziua de azi cind faci pacat dupa pacat fara macar sa-ti dai seama...Deci e exclus sa-l fi omorit pe sarpe,constiinta greselii era totusi mare.
Iasmin are si ea dreptate:tb sa-l omorim pe diavol,toata viata e o lupta cu el.Dar,in scenariul tau,eu mi-l imaginez nu ca duh,ci ca dihanie,ceva palpabil,concret,din care ar curge singe,si-n cazul acesta nu-l mai pot omori,ca incalc porunca...
De aceea ma multumesc doar sa lupt,un Parinte zicea ca diavolul/pacatul e la inceput miiic,cit o furnica,ei,atunci poti sa-l ucizi,inca de cind e la stadiu de simplu gind care se insinueaza in mintea ta,dar daca-l lasi sa traiasca,el ajunge maaare cit un leu,ajungem la apocalipsa pt ca nu l-am omorit la timp,el devine balaurul din fata noastra si atunci,cum il mai omorim?
Asa ca vom striga la Domnul,cum zice Crinuta,si El ne va lamuri.Sfintii intr-adevar,doar cu numele Domnului il indepartau pe diavol.Sf Antonie il intreba:Cine esti si de unde vii?Eu sint al lui Hristos,pe tine cine te-a trimis?Si diavolul pleca...
Katya spune:
Uite,ca am postat in acelasi timp cu Patou care zice si ea la fel:ne punem in miinile Domnului si facem cum ne zice El.
ionella3003 spune:
Draga Conchita... o placere sa citesc postarile tale
cu oarecare legatura de subiect: l-am intrebat pe parintele meu duhovnic daca sa particip la moliftele Sf.Vasile - am vrut sa ajung pe 1 Ianuarie si nu am reusit dar am aflat ca la o anume biserica se fac in fiecare saptamana. Si el mi-a spus ca la aceasta slujba preotii "il cearta" pe Diavol si m-a intrebat ce rau mi-a facut de vreau sa-l starnesc? Pana acum s-a dovedit ca toate incercarile pe care le puneam pe seama lui au fost numai cu voia lui Dumnezeu si au avut o mare insemnatate in cresterea mea duhovniceasca. Daca n-ar exista Diavolul, nu ar exista ispita si noi nu am spori in credinta invatand sa ne depasim limitele...
Ionela si Alex (DN 21.09.2004)
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=69542" target="_blank">Cu drag, MAMA
Spune-mi ceva frumos... din dragoste!...
crinuta spune:
Citat: |
citat din mesajul lui ionella3003 Draga Conchita... o placere sa citesc postarile tale cu oarecare legatura de subiect: l-am intrebat pe parintele meu duhovnic daca sa particip la moliftele Sf.Vasile - am vrut sa ajung pe 1 Ianuarie si nu am reusit dar am aflat ca la o anume biserica se fac in fiecare saptamana. Si el mi-a spus ca la aceasta slujba preotii "il cearta" pe Diavol si m-a intrebat ce rau mi-a facut de vreau sa-l starnesc? Pana acum s-a dovedit ca toate incercarile pe care le puneam pe seama lui au fost numai cu voia lui Dumnezeu si au avut o mare insemnatate in cresterea mea duhovniceasca. Daca n-ar exista Diavolul, nu ar exista ispita si noi nu am spori in credinta invatand sa ne depasim limitele... Ionela si Alex (DN 21.09.2004) www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=69542" target="_blank">Cu drag, MAMA Spune-mi ceva frumos... din dragoste!... |
Tot in cartile sfintilor, sau in mesajele diversilor vizionari, Dumnezeu a spus ca daca i-ar permite diavolului sa se manifeste asa cum doreste, omul ar muri, pentru ca nu ar putea face fata.
Deci de lupta in trup nu poate fi vorba, nu cand vorbim despre diavol.
Asa cum spiritul nostru e nemuritor, asa este si al diavolului, doar ca el stie deja unde isi va petrece nemurirea, cu toate ca nu si-a jucat inca ultima carte, dar, tot cu permisiunea lui Dumnezeu, si-o va juca, pentru a da omului libertatea de a alege.
So, niciodata nu i-a fost ingaduit omului sa incerce macar sa se ia la tranta cu diavolul, insa tot sfintilor le-a spus care sunt armele care il tin departe.
Crinuta si Rayan
Fara Dumnezeu nimic nu e.
Cine se increde in sine, cade rau!
www.youtube.com/watch?v=4L0eM4tODYc" target="_blank">Asculta
crinuta spune:
citat din mesajul lui ionella3003 Draga Conchita... o placere sa citesc postarile tale cu oarecare legatura de subiect: l-am intrebat pe parintele meu duhovnic daca sa particip la moliftele Sf.Vasile - am vrut sa ajung pe 1 Ianuarie si nu am reusit dar am aflat ca la o anume biserica se fac in fiecare saptamana. Si el mi-a spus ca la aceasta slujba preotii "il cearta" pe Diavol si m-a intrebat ce rau mi-a facut de vreau sa-l starnesc? Pana acum s-a dovedit ca toate incercarile pe care le puneam pe seama lui au fost numai cu voia lui Dumnezeu si au avut o mare insemnatate in cresterea mea duhovniceasca. Daca n-ar exista Diavolul, nu ar exista ispita si noi nu am spori in credinta invatand sa ne depasim limitele... Ionela si Alex (DN 21.09.2004) www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=69542" target="_blank">Cu drag, MAMA Spune-mi ceva frumos... din dragoste!... |
Pai poti sa le pui in continuare in seama lui, mai ales ca constientizezi ca diavolul vrea orice, mai putin mantuirea ta.
Ca Dumnezeu ii permite sa incerce omenirea, e alta poveste, dar noi avem armele noastre, insa, sunt limite in care se poate desfasura cel rau, deci intrebarea " ce rau mi-a facut" nu-si are rostul.
Ai sa vezi in lumea celaalta, cu cealalta constiinta ce rau ti-a facut, in cel fel te-a atacat, chiar si fara sa iti dai seama, si vei vedea toata lupta de la nivel spiritual, lupta ce n-o poti percepe aici. Doar sfintii au deja a cea constiinta de care vorbeam, doar ei percep ce ceilalti nu pot...
Crinuta si Rayan
Fara Dumnezeu nimic nu e.
Cine se increde in sine, cade rau!
www.youtube.com/watch?v=4L0eM4tODYc" target="_blank">Asculta
conchita spune:
doamnele mele .
Katya a sezizat dilema mea la fix si ionella a intregit tabloul, multumesc. Katya, pana sa vii tu cu b si c si d, mi-a dat Macrina cu firma in cap:-), oferind o solutie geniala, dar detaliez mai jos ce si cum.
Crinuta, uite modific scenariul pentru tine - il exterminam, cum o fi, in trup sau duh, dispare de tot.
patou, ai liber arbitru, deci tu decizi. cuvantul Lui deja il ai prin porunci, El nu-ti sopteste nimic, tu decizi, caci esti in chipul si asemanarea.
paradoxul e urmatorul: avem nevoie de diavol ca sa ajungem la Dumnezeu, cum zice ionella. daca l-am fi exterminat cat era miiic mic, cum zice Katya, adica inca din gradina raiului, n-am fi ajuns sa ne nastem, deci problema nu are solutie, caci ar fi fost inexistenta pentru noi. nefiind, nici pe Dumnezeu nu l-am fi putut cunoaste, chestie care e tot o forma de iad, fie noi nenascuti inca.
Dumnezeu insusi il lasa pe diavol sa traiasca, deci problema exterminarii sale e contra vointei lui Dumnezeu, deci ne e destinat iadul terestru al pacatului perpetuu pentru ca alegem sa facem voia divina. noi, ca umanitate, traim in iadul pacatului terestru, nu neaparat fiecare individ in parte - care poate ajunge foarte frumos in rai dupa, insa asta nu din cauza ca ar fi fost perfect sau sfant absolut pe pamant.
cu alte cuvinte, om avea noi liber arbitru, dar il exercitam in conditiile date. nu putem schimba conditiile de mediu, cum s-ar zice. este un liber arbitru circumstantial. pentru ca daca eu vreau sa-l extermin pe satana, una ca ar fi o actiune contra instinctului de supravietuire (depind de el sa ma nasc si sa-l cunosc pe Dumnezeu), alta ca l-as pierde pe Dumnezeu oricum daca i-as ignora voia si l-as extermina pe Satana.
Iasmin08 spune:
citat din mesajul lui conchita doamnele mele . Katya a sezizat dilema mea la fix si ionella a intregit tabloul, multumesc. Katya, pana sa vii tu cu b si c si d, mi-a dat Macrina cu firma in cap:-), oferind o solutie geniala, dar detaliez mai jos ce si cum. Crinuta, uite modific scenariul pentru tine - il exterminam, cum o fi, in trup sau duh, dispare de tot. patou, ai liber arbitru, deci tu decizi. cuvantul Lui deja il ai prin porunci, El nu-ti sopteste nimic, tu decizi, caci esti in chipul si asemanarea. paradoxul e urmatorul: avem nevoie de diavol ca sa ajungem la Dumnezeu, cum zice ionella. daca l-am fi exterminat cat era miiic mic, cum zice Katya, adica inca din gradina raiului, n-am fi ajuns sa ne nastem, deci problema nu are solutie, caci ar fi fost inexistenta pentru noi. nefiind, nici pe Dumnezeu nu l-am fi putut cunoaste, chestie care e tot o forma de iad, fie noi nenascuti inca. Dumnezeu insusi il lasa pe diavol sa traiasca, deci problema exterminarii sale e contra vointei lui Dumnezeu, deci ne e destinat iadul terestru al pacatului perpetuu pentru ca alegem sa facem voia divina. noi, ca umanitate, traim in iadul pacatului terestru, nu neaparat fiecare individ in parte - care poate ajunge foarte frumos in rai dupa, insa asta nu din cauza ca ar fi fost perfect sau sfant absolut pe pamant. cu alte cuvinte, om avea noi liber arbitru, dar il exercitam in conditiile date. nu putem schimba conditiile de mediu, cum s-ar zice. este un liber arbitru circumstantial. pentru ca daca eu vreau sa-l extermin pe satana, una ca ar fi o actiune contra instinctului de supravietuire (depind de el sa ma nasc si sa-l cunosc pe Dumnezeu), alta ca l-as pierde pe Dumnezeu oricum daca i-as ignora voia si l-as extermina pe Satana. nimic |
Conchita, gandeste-te asa: daca nu ai pune mana vreodata sa rezolvi o problema de matematica, nu ai sti ca o poti rezolva. Daca nu esti ispitit (si aici intra in cauza monseur) nu poti dovedica esti bun. Ca asta ii e rolul, sa te ispiteasca, sa te traga catre ''dark side'', iar tu sa poti dovedi ca il vrei pe Hristos.
Cat despre faptul ca Dumnezeu a creat omu, n-are a face cu caderea ingerului Lucifer... Nu din cauza asta a creat Dumnezeu pe om!!! Ci ca sa stapaneasca pamantul.
Cat despre ceea ce spui ca demonul a fost vreodata ''miiic mic'' te inseli N-a fost niciodata cazul. Ingerii au puteri extraordinari de mari, intotdeauna au avut!!!!
Iasmin, mama de strengar de 8 anisori
conchita spune:
citat din mesajul lui Iasmin08 Cat despre ceea ce spui ca demonul a fost vreodata ''miiic mic'' te inseli N-a fost niciodata cazul. Ingerii au puteri extraordinari de mari, intotdeauna au avut!!!! Iasmin, mama de strengar de 8 anisori |
ai dreptate. miiic mic in sensul ca nu avea inca in stapanire intreaga umanitate ca sa-si castige mici soldatei corupti in oaste. Adam si Eva au fost ca noi, cu puterile noastre limitate? sau au avut puteri sau calitati partial angelice? ma gandesc ca puterile astea iti scad odata cu pacatul, or ei nu avusera niciunul pana la faza cu sarpele.