intrebare agnostica
Raspunsuri - Pagina 7
Iasmin08 spune:
Crinuta, cred ca problema se pune gresit. Cei care din punctul nostru de vedere se ''autoflageleaza'' desi nu e cazul, sunt cei care vor sa sufere. Il iubesc pe Hristos atat de mult incat nu vor ca sa lase trupul sa fie o piedica.
Despre falsa umilinta... vezi tu, aici e ca si cum ai spune : ''aia au falsa umilinta". Nu e cazul (nici datoria noastra) de a privi la ce fac ceilalti. Asta inseamna a judeca, si sa ne fereasca Domnul de asa ceva!! Indiferent de ceea ce crezi sau iti doresti, noi nu suntem fatarnici, nici farisei ci constienti de neputinta noastra. A cadea in deznadejde e faza cu ''gata, nu pot sa ajung deci nici nu mai incerc", ceea ce iarasi nu e cazul. Ceea ce e cu neputinta la om, e cu putinta la Dumnezeu. NU deznadajduim. Ne rugam si nadajduim in Dumnezeu ca ne va darui smerenia adevarata, pocainta adevarata. Acolo vine harul, nu la cei mandri.
"Tine mintea in iad si nu deznadajdui" Cred ca stii asta deja. Faptul ca noi vorbim intr-un anume fel inseamna ca ne constientizam neputinta si conditia umana (care e strict pacatoasa). Lasam la mila Domnului cand anume va alege ca e bine pentru noi sa isi coboare harul. Nici nu il cerem, nici nu il cautam. Nu cautam nici daruri pentru ca nu avem alta tinta decat mantuirea. Restul e ''cautati mai intai imparatia lui Dumnezeu si toate celelalte vi se vor adauga voua". Adica vin pe langa, decurg din starea la care vrem noi sa ajungem. Omul e neputincios, fara Dumnezeu nu ajunge nici macar sa isi vada propria nimicnicie.
Iasmin, mama de strengar de 8 anisori
patou spune:
Citat: |
Vroiam sa va atrag atentia asupra unui pericol, si anume, falsa umilinta. Nu stiu daca ati intalnit acest fenomen, dar e destul de raspandit. SE manifesta in felul urmator: cine sunt eu, un nimeni, sa se uita Dumnezeu la mine. Eu oricum nu merite nimic, vai de capul meu. |
sper sa nu va suparati pe mine ca ii tot dau inainte cu exemple personale..
asa gandeam si eu, si chiar si acum trebuie sa fac eforturi sa nu mai cad in capcana asta. Totusi Dumnzeu mi-a aratat ca aceste idei sunt niste minciuni pentru ca ele sunt contrare a ceea ce biblia ne invata. Suntem regenerati prin jertfa lui Isus, iar Dumnezeu ne priveste prin intermediul lui Isus, ca prin niste ochelari care ne fac sa parem perfecti in ochii Lui, chiar daca nu suntem. De aceea trebuie sa ne cerem iertare de fiecare data cand astfel de ganduri ne trec prin cap.
Asa nimeni cum suntem, Dumnezeu a murit pe cruce pentru noi, si asta spune ceva despre felul in care Dumnezeu ne priveste, iar daca noi credem ca ne putem mantui prin fapte nu facem altceva decat sa/i strigam in fata "n-avem nevoie de jerta ta, putem sa fim mantuiti si fara"
www.pecontpropriu.unblog.fr" target="_blank">blogul meu
crinuta spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Iasmin08 Crinuta, cred ca problema se pune gresit. Cei care din punctul nostru de vedere se ''autoflageleaza'' desi nu e cazul, sunt cei care vor sa sufere. Il iubesc pe Hristos atat de mult incat nu vor ca sa lase trupul sa fie o piedica. Despre falsa umilinta... vezi tu, aici e ca si cum ai spune : ''aia au falsa umilinta". Nu e cazul (nici datoria noastra) de a privi la ce fac ceilalti. Asta inseamna a judeca, si sa ne fereasca Domnul de asa ceva!! Indiferent de ceea ce crezi sau iti doresti, noi nu suntem fatarnici, nici farisei ci constienti de neputinta noastra. A cadea in deznadejde e faza cu ''gata, nu pot sa ajung deci nici nu mai incerc", ceea ce iarasi nu e cazul. Ceea ce e cu neputinta la om, e cu putinta la Dumnezeu. NU deznadajduim. Ne rugam si nadajduim in Dumnezeu ca ne va darui smerenia adevarata, pocainta adevarata. Acolo vine harul, nu la cei mandri. "Tine mintea in iad si nu deznadajdui" Cred ca stii asta deja. Faptul ca noi vorbim intr-un anume fel inseamna ca ne constientizam neputinta si conditia umana (care e strict pacatoasa). Lasam la mila Domnului cand anume va alege ca e bine pentru noi sa isi coboare harul. Nici nu il cerem, nici nu il cautam. Nu cautam nici daruri pentru ca nu avem alta tinta decat mantuirea. Restul e ''cautati mai intai imparatia lui Dumnezeu si toate celelalte vi se vor adauga voua". Adica vin pe langa, decurg din starea la care vrem noi sa ajungem. Omul e neputincios, fara Dumnezeu nu ajunge nici macar sa isi vada propria nimicnicie. Iasmin, mama de strengar de 8 anisori |
Ai dreptate in ce spui, dar eu nu ma refeream la cei care se autoflageleaza atunci cand am vorbit despre falsa umilinta. Sunt 2 chestiuni diferite, si ai perfecta dreptate, nu avem voie sa judecam, tocmai de aceea vorbeam la modul general, aratand un potential pericol in care putem cadea toti, fara sa ne dam seama.
Eu cred insa ca Dumnezeu ne da pe pamant destule suferinte, de orice fel, si ar trebui sa Il lasam pe EL sa decida cand, cum si in ce mod suferim.
In ceea ce priveste deznadejdea, la fel, vorbeam in general. Am trecut prin asta, stiu ca este pacat urias.
Insa, nu pot fi de acord cand afirmi sa nu cerem haruri. Eu vorbesc de haruri spirituale, nu despre altceva. Trebuie cerute, asta a spus Isus multor sfinti. Trebuie sa ne constientizam starea si sa cerem ajutor. Si tocmai pentru ca tinta noastra este mantuirea avem nevoie de haruri pe care le primim de la Duhul Sfant.
Crinuta si Rayan
Fara Dumnezeu nimic nu e.
Cine se increde in sine, cade rau!
www.youtube.com/watch?v=4L0eM4tODYc" target="_blank">Asculta
crinuta spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui patou
sper sa nu va suparati pe mine ca ii tot dau inainte cu exemple personale.. asa gandeam si eu, si chiar si acum trebuie sa fac eforturi sa nu mai cad in capcana asta. Totusi Dumnzeu mi-a aratat ca aceste idei sunt niste minciuni pentru ca ele sunt contrare a ceea ce biblia ne invata. Suntem regenerati prin jertfa lui Isus, iar Dumnezeu ne priveste prin intermediul lui Isus, ca prin niste ochelari care ne fac sa parem perfecti in ochii Lui, chiar daca nu suntem. De aceea trebuie sa ne cerem iertare de fiecare data cand astfel de ganduri ne trec prin cap. Asa nimeni cum suntem, Dumnezeu a murit pe cruce pentru noi, si asta spune ceva despre felul in care Dumnezeu ne priveste, iar daca noi credem ca ne putem mantui prin fapte nu facem altceva decat sa/i strigam in fata "n-avem nevoie de jerta ta, putem sa fim mantuiti si fara" www.pecontpropriu.unblog.fr" target="_blank">blogul meu |
Daca din aceste discutii nu invatam nimic, nu reusim macar sa constientizam anumite greseli pe care toti le facem, atunci inseamna ca am pierdut timpul pe forum, si mai bine ne rugam, ca era mult mai folositor.
Chiar as dori sa vorbim din experienta personala, sa expunem problemele cu care ne confruntam, deci nu avem cum sa ne suparam, din contra.
In ceea ce priveste restul mesajului tau, constat din nou cu placere ca ajungi la concluzii foarte bune, ceea ce inseamna ca munca ta de a gasi ce cauti a dat roade.
Nu am ce sa mai adaug, ai cuprins tot, esentialul de fapt.
Crinuta si Rayan
Iasmin08 spune:
Crinuta, nu e nevoie sa ceri nimic, da absolut nimic. ''Deci daca voi fiind rai si dati fiilor voastre cele bune, cu atat mai mult Tatal vostru"(...)
In plus : "uita la crini ca nici nu tes(...)" etc. Stii la ce ma refer. Ne invata un parinte sa ne rugam astfel: ''Da-ne noua ce ne este de folos" Ai sa intrebi ''cum adica''?
Ei uite asa: daca un copil insista sa puna mana pe soba fierbinte si se ''zghiara" ca asta vrea, tu stii ca nu ii e de folos, il lasi? Poti sa ceri haruri, da nu iti sunt de folos.
Ti-ar fi de folos in acest sens sa citesti povestea convertirii unui fiu duhovnicesc al parintelui Paisie din sfantul munte. Am sa caut sa iti arat.
A primi harurile cand nu suntem noi pregatiti e echivalent cu a ''arunca margaritare la porci" Si Dumnezeu nu se zgarceste cand le da. Le da, trebuie insa sa fii pregatit, iar asta nu o stii tu ci El.
Iasmin, mama de strengar de 8 anisori
crinuta spune:
Iasmin, daca un copil vrea sa invete sa deseneze o floare, isi roaga mama sau tatal sa il ajute.
Daramite cand vorbim despre suflet, singurul lucru important din viata noastra, cum sa nu cerem ajutor celui care ne-a creat, mai ales cand EL a spus sa Ii cerem????????????
Crinuta si Rayan
crinuta spune:
Uite, nu am timp acum, trebuie sa plec, dar promit cand voi avea timp sa caut citatele in care EL spune ca trebuie sa II cerem haruri.
Asa credeam si eu ca tine, ca ce, Dumnezeu nu stie ce nevoi am eu? Ce trebuie sa ii mai spun si eu? Si apoi ma miram de ce nu scap de anumite pacate....
Crinuta si Rayan
patou spune:
neata Iasmin, nici nu m-am trezit bine si am dat buzna pe forum .
Plec sa-mi duc copilul la scoala si..revin
www.pecontpropriu.unblog.fr" target="_blank">blogul meu