intrebare agnostica
Raspunsuri - Pagina 19
mamabear spune:
Tot off-topic, trebuie sa completez ca asta (deschiderea altui topic) nu inseamna sa nu mai incercam sa raspundem Conchitei, care nu ne-a pus pe fuga pana acum ca i-am facut varza subiectul.
Conchita.
Iasmin08 spune:
Conchita: rabdarea si smerenia sunt cheia. Sa rabzi cand celalalt te jigneste si iti face rau, sa te rogi pentru el. Hristos a fost primul care ne-a aratat cum apoi Sf Stefan intimp ce era ucis cu pietre: se ruga spunand ''Nu le socoti lor, Doamne, pacatul acesta"
A te ruga pentru cei care iti fac rau (cu dragoste), a te socoti mai mic decat ei (asa cum ne indeamna sfintii parinti) e o cale pe care au ales-o crestinii impotriva rautatii.
In primele secole cand crestinii erau aruncati in arena, se rugau cu totii, cu toata dragostea pentru cei care le facuse rau.
Iasmin, mama de strengar de 8 anisori
conchita spune:
Citat: |
citat din mesajul lui hannen N-am inteles intrebarea (daca s-a rupt firul sau nu in momentul ispitirii) si daca o repeti pe intelesul meu(am pierdut discutia undeva in urma) raspund cu drag. |
sigur, cu placere, dar sa ai rabdare, te rog. :-))
in capul meu e ideea asta ca fara diavol noi nu am fi existat - adam si eva ar fi ramas in continuare in gradina raiului, deci adios cain si abel, adios inventarea internetului, etc. un raspuns a fost ca am fi existat, caci existam deja, dar in forme superioare (sper ca am inteles corect). m-am intrebat de ce, oare, adam si eva nu l-au nimicit pe diavol dupa momentul ispitei - raspunsul a fost ca diavolul e nemuritor si ca e spirit, nu-l putem distruge noi. rationamentul meu e ca indiferent daca il ucidem sau nu pe diavol, tot in iad am ajunge intr-un scenariu ireal in care, intr-adevar, noi am avea puterea asta. caci fie am incalca porunca sa nu ucizi, fie am ucide (sa zicem ca porunca se refera strict la oameni), dar ar fi contra vointei lui Dumnezeu care l-a lasat pe diavol nemuritor.
si pentru ca nu putem sa-l ucidem in duh, n-avem puterea asta, ne ramane doar sa-i restrangem aria de activitate, raspunzand nu tentatiilor de a pacatui. daca am face asta cu totii, desi ar exista de drept, n-ar mai exista in fapt, ca n-ar mai avea nici o putere asupra noastra. cu alte cuvinte, noi nu am fi existat fara el, dar nici el nu poate exista fara noi, fara pacatele noastre. revenind la Celalalt, seamanul nostru, cum ne ajutam reciproc sa nu mai pacatuim? si uite, aici am spus ca tocmai unde ati ajuns voi cu discutia, tu cu patou si iasmin, poate fi un punct de plecare. daca avem doua religii (cam surori si cam trei, daca pui si iudaismul la socoteala), si fiecare ramane cu propriile convingeri despre religia celuilalt si propria credinta (e batut in piatra, asta e scenariul), unde e punctul comun? ala unde ne putem intalni toti, respectand teritoriile private insa. unde e punctul de intalnire intre semenii toti in asa fel incat sa ne ajutam reciproc sa nu mai pacatuim unii contra altora si, in felul asta, sa-l ucidem in noi pe necuratul?
cam asta, pe scurt. fdoina a zis ca diavolul nici nu mai conta dupa ispita, adam si eva s-au avut pe ei ca problema majora. si eu te intrebam pe tine, ce crezi, se poate reinnoda firul ala al credintei pure prin rezistenta la tentatie si intoarcerea in paradis? sau suntem condamnati, orice am face, sa-i dam viata satanei in noi prin pacatele noastre?
conchita spune:
citat din mesajul lui mamabear Tot off-topic, trebuie sa completez ca asta (deschiderea altui topic) nu inseamna sa nu mai incercam sa raspundem Conchitei, care nu ne-a pus pe fuga pana acum ca i-am facut varza subiectul. Conchita. |
dragele mele, nu mai ziceti ca v-as fi pus pe fuga, va rog frumos. ma face sa cred ca ma vedeti vreo sperietoare sau vreun zbir (inteleg ca intentia e sa spuneti ca ati fost off topic, ceea ce nu ma deranjeza deloc, ba chiar incurajez, dar iese ca io-s bau bau), or eu v-am sorbit mesajele si va multumesc mult. mi-ati dat de gandit si de cautat in Biblie mai mult. ramaneti, e loc pentru toata lumea.
Iasmin08 spune:
scuze Conchita, n-am absolut nimic cu islamul, daca ati fi citit, ati fi vazut ca ma trag din oameni care sunt musulmani.A ma baga in aceasta oala (a celor care critica o religie) cred ca e o greseala!!!!
N-am nimic cu aceasta credinta, cu oamenii ei, urasc ''vanatoarea de vrajitoare". (asa cuim altii urasc ''autovictimizarea''. Mai exact te autovictimizezi daca nu-ti place scandalul...)
Daca ati fi avut rabdare sa cititi macar bancu pe care l-am spus ati fi vazut parerea mea vis-a-vis de asta!!!
conchita spune:
citat din mesajul lui Iasmin08 scuze Conchita, n-am absolut nimic cu islamul, daca ati fi citit, ati fi vazut ca ma trag din oameni care sunt musulmani.A ma baga in aceasta oala (a celor care critica o religie) cred ca e o greseala!!!! |
iasmin, imi cer scuze daca te-am suparat cu ceva, dar nu te-am bagat in nici o oala! unde am zis eu ca tu critici islamul???
Iasmin08 spune:
te citez, ca sa vezi de unde am dedus eu: ''(...)unde ati ajuns voi cu discutia, tu cu patou si iasmin, poate fi un punct de plecare"
Eu nu am ajuns cu nici o discutie. Nu mi-am exprimat nici un punct de vedere. Am zis doar ca ma retrag daca se transforma topicul in islam versus crestinism ...si atat
hannen spune:
citat din mesajul lui mamabear Buna dimineata fetelor! Iasmin nu pleca! Nici eu nu vad sensul unei dezbateri islam vs crestinism. Ma gandeam ca si asa i-am cam facut praf subiectul conchitei (iarta-ne conchita ), poate ar fi mai bine sa deschidem un topic , ceva pentru grupul nostru, sa ne sustinem reciproc, sa discutam diferite subiecte , fara a fi . Sincer, nu as vrea sa renunt la discutiile noastre. Iasmin, Katya, Crinuta, Patou si toate celelalte , ce ziceti? |
Buna idee.Promit sa nu va deranjez in noul "cuib".Bineinteles atit timp cit nu citesc despre satanism si alte dragalasenii
Si de raspuns Conchitei o puteti face inca la subiectul asta.Doar a zis ca nu a fost un subiect "exclusivist" (dar ca de obicei,ati reusit sa-l faceti)
Conchita,ultimul off-topic,sincere scuze!Chiar nu am urmarit ceea ce mi s-a "imputat" pe aici si nici sa distrug subiectul nu am vrut.
nici n-am realizat ce mare catastrofa am produs pina cind au inceput participantele sa cada ranite .
Hannen mamica de trei printzese Amira Israa Inas
ISLAM DENOUNCES TERRORISM
I want to tell the world... a Story
Occupation 101: Voice of the Silenced Majority
The Future`s So Bright I Gotta Wear Shades
"In a world filled with hate,we must still dare to hope.In a world filled with anger,we must still dare to comfort.In a world filled with despair ,we must still dare to dream. And in a world filled with distrust,we must dare to believe."-Michael Jackson
mamabear spune:
Conchita nici gand sa te vada cineva ca bau-bau. Esti o dulce si nu cred ca gresesc cand spun ca ne esti tare draga la toate.
conchita spune:
citat din mesajul lui Iasmin08 te citez, ca sa vezi de unde am dedus eu: ''(...)unde ati ajuns voi cu discutia, tu cu patou si iasmin, poate fi un punct de plecare" Eu nu am ajuns cu nici o discutie. Nu mi-am exprimat nici un punct de vedere. Am zis doar ca ma retrag daca se transforma topicul in islam versus crestinism ...si atat Iasmin, mama de strengar de 8 anisori |
ok, acum inteleg, atunci imi cer sincer scuze pentru neintelegere. nu mi-a trecut prin cap sa cred ca tu critici ceva, am mentionat in treacat trei nume care mi s-au parut implicate in discutie si deloc cu vreo conotatie negativa. tocmai ca de la tine retinusem bancul, ma interesai si mai mult pe linia ideilor, solutiilor, nu stiu. pe tine te simt mai mult pe stilul meu, razi mult, esti ghidusa, vorbesti si-n limbi stiintifice (la subiectul cu evolutia, si nu inteleg nimic din aminoacizii tai:-)), crezi si in Dumnezeu. in sensul asta te-am mentionat, ca sa-ti dai si tu cu parerea.