intrebare agnostica

Raspunsuri - Pagina 11

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns crinuta spune:

Fetele, va pup. Am fost mai mult plecata azi si acum am treaba, insa mai arunc un ochi sa vad ce ati scris, pentru ca trebuie sa recunosc ca imi place grupul nostru :)

Crinuta si Rayan

Fara Dumnezeu nimic nu e.
Cine se increde in sine, cade rau!

www.youtube.com/watch?v=4L0eM4tODYc" target="_blank">Asculta

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Iasmin08 spune:

Crinuta agreed si mie imi place grupul nostru. Tre' sa ii multumim Conchitei si sa-i facem cinste ca ne-a adunat si ne-a lasat sa ''dam petrecere'' aici la ea.Conchita here is for you
Mihaela cum e cafeaua

Iasmin, mama de strengar de 8 anisori

Mergi la inceput

Plang ca proasta, iar am dat in deznadejde, bine, dupa o lovitura, nu din senin. O sa imi treaca, dar cand vin lant, e cam greu.

Crinuta si Rayan

Mergi la inceput

Crinuta, ti-am trimis PM.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mamabear spune:

Crinuta, chiar daca eu nu fac parte (inca) din grupul vostru, ti-am citit mesajele de cand sunt pe DC si te admir; se vede ca esti o practicanta a religiei catolice, careia ii apartii.

Cand loviturile se tin lant e tare greu sa nu deznadajduim, ca suntem oameni si avem neputinte. Curaj, Dumnezeu e cu tine si nu o sa te lase.

Iti doresc din suflet sa treci repede peste greutati si sa ai parte de bucurii .

Mergi la inceput

Va multumesc fetele. Probabil ca si loviturile au rolul lor, probabil ca trebuie sa invat sa le accept, nu stiu.
Nu inteleg multe lucruri din viata mea, asa as vrea sa le aflu direct de la EL, sa nu mai bajbai. Am senzatia ca nici un om nu ma poate lamuri....;

Crinuta si Rayan

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Katya spune:

Buna seara si buna ziua tuturor!Mi-a fost dor de voi!Crinuta,stai ca-ti zic mai incolo cu deznadejdea,sintem aici,nu plinge!

Acuma incep si eu cu bancul spus de Iasmin,e superb!Si-i raspund cu ocazia asta si lui Patou,despre cum vor fi judecati necrestinii.Am citit ceva dar nu mai stiu unde,cind imi aduc aminte am sa-ti spun:stiu doar ca evreii dupa legi si ceilalti(hindusi,budisti etc)-dupa asa numita "lege a constiintei"-dar nu mai stiu sa-ti zic exact in ce consta,probabil dupa criterii morale.Si vreau sa va spun ca am cunoscut un musulman exraordinar,un adevarat "crestin fara voie" cum zice Steinhardt,de o bunatate si-un bun simt si o generozitate extraordinare.Nu mai zic ca si vecinii mei musulmani sint la fel de buni,va spun sincer ca ma simt linistita sa-i am pe ei vecini decit pe canadieni care n-au nici un Dumnezeu(majoritatea,nu toti).Deci sigur ca raiul e pt toti si Dumnezeu e pt toti!

Da,Iasmin si Crinuta,asa e,Iisus se jertfeste in fiecare saptamina si si eu ma gindesc la fel,ca-L rastignesc si eu cu fiecare pacat,asa incit cainta e mai mare si incercarea de a-l opri e mai puternica.

Despre deznadejde.Draga Crinuta,nu stiu exact cum ai resimtit-o/resimti,dar sint sigura ca de la vrajmas vin toate aceste tulburari,ca si nemultumirea fata de duhovnic.E doar o capcana de la cel rau.Sau poate o incercare de la Domnul:sa vada de ce nu e pt tine bun duhovnic,pt ce motive il judeci sau poate vrea sa-ti incerce umilinta,rabdarea,cine stie?Sa-ti spun cum mi se intimpla mie cind merg la spovedit:stiu cu zile intregi ce am de spus,imi scriu pe hirtie,zic rugaciunea,si acolo,in biserica,asteptind la rind,ma apuca asa o "lipsa de chef"de a vorbi,nu mai zic ca sint parca obosita,e seara de obicei cind merg,aproape ca sint dezamagita ca nu pot trai momentul asa cum l-am asteptat.Plus alte ginduri:ce crezi,ca o sa inteleaga ce ai tu pe suflet?Uite,e grabit.
Ei,si odata in fata scaunului,incep intii incet,apoi ma aud cum zic aproape tare,si din ce in ce mai tare, cu acuze focoase ca am facut si am dres si uite asa il infring si eu pe vrajmas,ca i-am sters lista!Apoi linistea vine cind parintele imi pune pe cap epitrahilul si miinile!Miinile lui pe capul meu dezlegindu-ma si iertindu-ma!(Te dezleg pe tine cutarica si te iert!Auzi,ma iarta!).Si ies de-acolo alt om!Vin usoara si parca nici memorie nu mai am,apoi incet incet imi amintesc etapele spovedaniei,cum am zis,ce a zis parintele,caci la inceput ce crezi?Uitam canonul!Si m-am invatat minte si plec cu foaie si pix si scriu atit pacatele,dar si canonul!Si crede-ma ca parintele a stiut de fiecare data ce sa-mi spuna,mi-a vb pe limba mea!Nu a existat sa ezite,sa stea sa reflecteze etc.Deci ai incredere ca Domnul te aude,iti da dupa inima si dupa credinta.
Sau cauta alt duhovnic.Noi aici nu prea avem de ales ca,oricite biserici am avea(si-s destule in fond)totusi ii poti numara pe degete pe preoti si ce sa fac?Sa-i probez pe toti?Si daca nu-mi place niciunul?

M-am gindit si da,am incercat si eu o data deznadejdea si stiu cum e:mie mi se parea ca parca apusese soarele si traiam un permanent apus(de altfel intr-o toamna-iarna am incercat-o,poate de-aia...).Dar sigur la tine e de la diavol,tu ai suficiente resurse ca sa nu cazi in deznadejde,de aceea cred ca-i doar o incercare.Cu ce te putem ajuta?

Despre rugaciune.A propos de deznadejde,rugaciunea mea favorita e cam asa:sa-mi dea Domnul sa indur orice mi-ar da de indurat,asfel incit sa nu-mi pierd niciodata credinta in El,sa nu ma indepartez niciodata de la El.

(Caci eu,de cind am copii,am devenit vulnerabila,voi avea nevoie ca Domnul sa-mi dea putere sa indur orice necaz sau suferinta mi-ar putea veni prin ei,eu ma simt mai mult ca oricind la mila Domnului de cind sint mama,asa ca zic mersi daca numai ma aude,nici nu mai indraznesc sa ma gindesc cum ar fi daca L-as auzi...).

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns conchita spune:

Citat:
citat din mesajul lui crinuta

Plang ca proasta, iar am dat in deznadejde, bine, dupa o lovitura, nu din senin. O sa imi treaca, dar cand vin lant, e cam greu.

Crinuta draga, ma rog pentru tine sa nu deznadajduiesti. stii ca acela care loveste, apai loveste in primul rand in sine. lasa persoana in grija lui Dumnezeu, caci deznadejdea nu e crestina. plange cat poti pana te eliberezi si dupa aia roaga-te sa ti se arate ce sta in puterea ta si pentru putere sa faci fata.

unombun, nu exista intrebari stupide. era doar un scenariu

Iasmin, agnostic e si crestinul - recunoaste ca nu poate cunoaste tot de unul singur, avem limite. agnostic nu inseamna fara cunoastere, dimpotriva.

Mergi la inceput

Ioana (crinuta) ui' ce zice aici Sf Ioan Gura de AUR:

"Diavolul a fost la început un înger bun; dar pentru ca s-a purtat cu nepasare, a fost stapanit de deznadejde si a cazut într-o asemenea rautate, încat nu se mai poate ridica din ea. Faptul ca el era bun la început ni-l arata Domnul: Am vazut pe satana ca un fulger cazand din cer (Luca 10, 18). Asemanarea diavolului cu un fulger vadeste lumina pe care o avea el mai înainte si cat de mare si puternica a fost caderea lui.

Pavel era hulitor si prigonitor al lui Hristos. Dar pentru ca nu s-a lasat cuprins de deznadejde, s-a ridicat din pacatul sau si a ajuns sa fie egal cu îngerii. Iuda era apostol; dar pentru ca a aratat nepasare, s-a facut tradator. Talharul de pe cruce, cu toate ca a facut atatea rautati, nu a deznadajduit si, astfel, a intrat primul în rai. Fariseul, pentru ca s-a mandrit, a cazut din înaltimile virtutii, pe cand vamesul, pentru ca nu a deznadajduit, s-a ridicat deasupra virtutii fariseului.

Vrei sa-ti arat cum o cetate întreaga s-a mantuit? Orasul ninivitenilor a aflat mantuirea pentru ca nu a deznadajduit. Cu toate ca hotararea lui Dumnezeu era: Patruzeci de zile mai sunt, si Ninive va fi distrusa! (Iona 3, 4), oamenii nu si-au pierdut nadejdea si îndrazneala. Si aceasta, cu toate ca Dumnezeu nu le-a spus ca se vor mantui daca se pocaiesc. Sa luam si noi exemplu de la acesti oameni, si chiar si atunci cand auzim de la Dumnezeu cuvinte de osanda, sa nu ne pierdem nadejdea, ci sa ne pocaim." (...)

Mergi la inceput

Conchita, sa nu ma iei cu matura pentru ca io ma refeream la strictul inteles al cuvantului, nu la termenul din DEX:
a gnostos (fara cunoastere).
Cat despre agnosticismul crestin sa zicem ca intr-un anume fel da, dar uite ce zice in DEX:

AGNOSTICÍSM n. Doctrina filozofica care neaga posibilitatea cunoasterii realitatii obiective
AGNOSTICÍSM s.n. Conceptie filozofica idealista care neaga, partial sau total, posibilitatea cunoasterii obiective a lumii, a esentei fenomenelor

Adica eu am zis ca de la inceput s-a definit ipoteza agnostica, nu ti-ai asumat vreo cunoastere in privinta subiectului, deci nu era normal sa fii apotrofata. (ma rog, eu am luat-o ca atare)

Mergi la inceput