intrebare agnostica

Raspunsuri - Pagina 10

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns crinuta spune:

Citat:
citat din mesajul lui Iasmin08

Katya, jertfa este continua, nu se sfarseste. In fiecare duminica, atunci cand spune ''luati, mancati, acesta este trupul Meu" jertfa se savarseste din nou. Ca sa ne putem impartasi cu trupul si sangele.

Mare dreptate ai. Si totusi noi oamenii Il rastignim zilnic pe Isus, again and again.... si ramanem imuni la gestul SAU de infinita dragoste. Corect?

Crinuta: ''Domnul este Dumnezeul meu, de cine ma voi teme?" Adica ... de ce deznadejde????

Stiu, au fost momente, probabil atacuri, le-am spovedit si constientizez gravitatea pacatului. Este o insulta cumplita la adresa lui Dumnezeu, stiu... si lupt cu asta, printe multe altele de care incerc sa ma debarasez.....

Iasmin, mama de strengar de 8 anisori

Crinuta si Rayan

Fara Dumnezeu nimic nu e.
Cine se increde in sine, cade rau!

www.youtube.com/watch?v=4L0eM4tODYc" target="_blank">Asculta

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mamabear spune:

Fetelor , va citesc cu mare placere pe toate . E interesant , cum de la o ipoteza ce parea nerealista sau putin ciudata s-a ajuns la discutii atat de folositoare (as zice) pentru cei ce citesc.

Am vrut sa mai intervin de cateva ori, dar din cauza lipsei de timp, (si cu neuronii in concediu), nu am mai reusit. Oricum, ce as fi vrut sa spun a fost spus in cuvinte mult mai frumoase de voi.

Doamne ajuta!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Iasmin08 spune:

Conchita, buna dimineata!
Mihaela, Katya, Crinuta, neatza!
Conchita:
"De aceea zic voua: Nu va ingrijiti pentru sufletul vostru ce veti manca, nici pentru trupul vostru cu ce va veti imbraca; au nu este sufletul mai mult decat hrana si trupul decat imbracamintea? Priviti la pasarile cerului, ca nu seamana, nici nu secera, nici nu aduna in jitnite, si Tatal vostru Cel ceresc le hraneste. Oare nu sunteti voi cu mult mai presus decat ele? Si cine dintre voi, ingrijindu-se poate sa adauge staturii sale un cot? Iar de imbracaminte de ce va ingrijiti? Luati seama la crinii campului cum cresc: nu se ostenesc, nici nu torc. Si va spun voua ca nici Solomon, in toata marirea lui, nu s-a imbracat ca unul dintre acestia. Iar daca iarba campului, care astazi este si maine se arunca in cuptor, Dumnezeu astfel o îmbraca, oare nu cu mult mai mult pe voi, pu#355;in credincio#351;ilor? Deci, nu duce#355;i grija, spunând: Ce vom mânca, ori ce vom bea ori cu ce ne vom imbraca? Ca dupa toate acestea se straduiesc toate neamurile; stie doar Tatal vostru cel ceresc ca aveti nevoie de ele. Cautati mai intai imparatia lui Dumnezeu si toate acestea se vor adauga voua"

Deci iubita si mult rabdatoarea nostra conchita: nu, nu e nevoie sa te rogi pentru mancare, bautura, imbracaminte.

Crinuta, Mihaela, Katya: ca sa castigam mantuirea trebuie sa ajungem la o traire ca aceea a apostolului Pavel: "(...) ci nu eu, Hristos traieste in mine" Asta este harul despre care vorbiti. Eu consider ca odata ce ai dragoste de Hristos (daca e sincera, completa), harul se pogoara. Amintiti-va de starea pe care o aveti cand va impartasiti. Nu e aceea fericire pura? Cand Hristos traieste in noi (fie si pentru cateva minute0 atunci cand ne impartasim) nimic altceva nu ne mai atinge, toate grijile dispar, toata viata si nadejdea nostra e intru Hristos. ''Ne-am predat" cum frumos spunea un parinte.

mamabear abia asteptam sa te auzim

Mergi la inceput

Acuma sa zic despre ce cred cu privire la ''pentru cine a venit Hristos si s-a jertfit". Eu cred ca pentru absolut toti oamenii. Da' toti!! Fara exceptie!! De ce zic asta? Pai deja intram in lucruri profunde: istoria e ca un cerc, nu e intrerupta cum tindem noi sa o vedem, in acelasi cerc se regaseste oricare faptura si ca bebelus (care echivaleaza cu o promisiune de viitor) si ca batran, si cand savarseste pacatul, si cand cade la pocainta. Noi cunoastem cercul (fragmentul pe care ne deplasam si uneori franturi din alte parti) doar unde en deplasam noi, pe masura ce ne deplasam. Dumnezeu insa vede tot cercul. Sfintii ajung la trairea de care am pomenit: ''ci nu eu, Hristos traieste in mine" si atunci harul si binecuvantarea ii face sa ''vada'' in viitor- apropo de inainte vedere.

Dumnezeu stie exact ce se intampla cu fiecare om. La ''Sfaturi intelepte'' ale parintelui Teofan Zavoratul (e un pic ermetic) avea o atitudine vehementa impotriva celor care se sinucid. Intrebat intr-o epistola ce se intampla cu sufletul unui copil (11 ani parca) ce si-a luat viata insa s-a ''inmuiat'' tot si admite ca nu stie ce se intampla cu astfel de suflete, ca ele raman la mila lui Dumnezeu, ca nu inseamna automat ca s-a dus in iad, caci evident la varsta aceea copilu n-a stiut ce face!!!

Si ca sa termin intr-o nota hazlie, cum vad eu lucrurile: un banc: cica moare un om si ajunge in rai. Acolo e plimbat si in sus, si in jos, i se arata: uite aici e locul budistilor, in alt loc: uite aici e al musulmanilor, si tot asa. Si ajunge intr-un loc inconjurat de ziduri mari inalte. Si zice ingerul omului in soapta: ''uite aici sunt ortodocsii'' si zice omu : ''da de ce vorbesti in soapta?'' Si face ingerul ''SSSSt, ei cred ca sunt singuri in rai''

Eu cred ca mila lui Dumnezeu e mare, El hotaraste si nu noi (slava Domnului, ca dupa judecata noastra nu mai intra nici un om si ramane raiu gol)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns conchita spune:

Citat:
citat din mesajul lui Iasmin08
Deci iubita si mult rabdatoarea nostra conchita: nu, nu e nevoie sa te rogi pentru mancare, bautura, imbracaminte.

rugaciunea mea suna altfel - da-mi Doamne putere sa raman pe calea dreapta ce duce catre Tine. n-am pomenit de mancare. oricum sunt la dieta. :-))

Mergi la inceput

conchita my bad

edit (pentru ca am recitit u;timele mesaje si mi-am amintit): Ati vazut ''Ostrovul"? E un film absolut excelent. AM discutat despre el cu parintele duhovnic- ce mi-a recomandat pe urma si ''Padre Pio". Acuma am gasit si ''Tsar.2009"- acelasi regizor ca si la ''Ostrovul", acelasi actor dar din pacate nu are subtitrare (si rusa nu stiu). Le-ati vazut?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Dorothee spune:

Buna ziua doamnelor, si eu va citesc chiar daca uneori in graba.

Iasmin am vazut Ostrovul, de m multe ori. Prima data cand l-am vazut cu o prietena draga, aceasta mi-a spus cam indignata: eu nu inteleg faza cu aruncatul cizmelor pe foc...nu-s de acord

ehe, si eu am multe de aruncat...

numai bine va doresc!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns unombun spune:

conchita,e stupid ce scrii tu.poti ucide un om -la asta se refera legea lui Dumnezeu-si nu un inger,asa ca nu isi are rostul.numai Dumnezeu poate ucide pe cine scrii tu.

Mergi la inceput

unombun: Cuvântul “agnostic” înseamna în mod esential “fara cunoastere”.
Daca cineva recunoaste apriori ca e fara cunoastere, inseamna ca argumentele gen ''e stupid'' sunt inutile.
Eu consider ca acest subiect a fost creat din sete de cunoastere si reprezinta mai mult un act ludic. E o joaca si o invitatie la joaca- pe care unii dintre noi au si acceptat-o daca stai sa numeri paginile scrise.
Adica tragem linie si conchidem: relax, man

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns patou spune:

am intrat sa va spun buna dimineata si sa citesc ce s-a mai scris.
Iasmin ,e grozav bancul

www.pecontpropriu.unblog.fr" target="_blank">blogul meu

mihaela

Mergi la inceput