Locul fetelor Nou-Venite! (66)
Raspunsuri - Pagina 17
nike974 spune:
salsa
rosii
1/2 ardei verde - iute 1/6 ceapa tocata marunt
sare, ulei
tabasco
Rosiile si ardeiul se taie cubulete; se amesteca toate ingredientele... si se serveste! :)
cartofi gratinati cu piept de pui
* 500 g cartofi
* 1/2 piept de pui
* 100 g cascaval
* 50 g unt
* boia de ardei
* ghimbir
* sare si piper
Cartofii se curata si se taie felii potrivit de groase.
Pieptul de pui taiat cubulete se condimenteaza dupa gust cu sare, piper, boia de ardei si ghimbir.
Intr-un vas termorezistent uns cu unt punem un strat de felii de cartof, saram si piperam dupa gust. Acoperim cu pieptul de pui, untul taiat cubulete si inca un strat de felii de cartof.
Presaram cu cascavalul ras si dam la cuptor, la foc mediu, pana se rumenesc.
briose cu branza
Ingrediente:
4 oua
100 ml de smantana
150 g. cascaval
o lingurita de mustar dulce
sare
Cum se prepara:
Se bat ouale cu smantana si cu sarea.
Se rade cascavalul si se amesteca apoi cu ouale. Se adauga si mustarul si se amesteca totul bine.
Se umplu apoi forme de briose (unse cu unt si tapetate cu faina) cu aluatul si se coc la cuptor 30 de minute.
violab spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui nike974 salsa rosii 1/2 ardei verde - iute 1/6 ceapa tocata marunt sare, ulei tabasco Rosiile si ardeiul se taie cubulete; se amesteca toate ingredientele... si se serveste! :) cartofi gratinati cu piept de pui * 500 g cartofi * 1/2 piept de pui * 100 g cascaval * 50 g unt * boia de ardei * ghimbir * sare si piper Cartofii se curata si se taie felii potrivit de groase. Pieptul de pui taiat cubulete se condimenteaza dupa gust cu sare, piper, boia de ardei si ghimbir. Intr-un vas termorezistent uns cu unt punem un strat de felii de cartof, saram si piperam dupa gust. Acoperim cu pieptul de pui, untul taiat cubulete si inca un strat de felii de cartof. Presaram cu cascavalul ras si dam la cuptor, la foc mediu, pana se rumenesc. briose cu branza Ingrediente: 4 oua 100 ml de smantana 150 g. cascaval o lingurita de mustar dulce sare Cum se prepara: Se bat ouale cu smantana si cu sarea. Se rade cascavalul si se amesteca apoi cu ouale. Se adauga si mustarul si se amesteca totul bine. Se umplu apoi forme de briose (unse cu unt si tapetate cu faina) cu aluatul si se coc la cuptor 30 de minute. |
Vrei sa ne innebunesti...

Auzi dar tu ai facut cumva vreun curs de bucatar? Ca prea stii multe retete complicate.
violab spune:
| Citat: | ||
citat din mesajul lui Arianna11
Super veste Vio ,ma bucur sa aud ca poti incerca asa repede ![]() |
Si eu ma bucur enorm dar totusi o sa fac in aprilie. Vreau sa le dau timp ovarelor sa se refaca si in plus vreau sa merg in tara sa-i vad pe ai mei. Asa ca..Romania here I come!!!!
Arianna11 spune:
| Citat: | ||||
citat din mesajul lui violab
Si eu ma bucur enorm dar totusi o sa fac in aprilie. Vreau sa le dau timp ovarelor sa se refaca si in plus vreau sa merg in tara sa-i vad pe ai mei. Asa ca..Romania here I come!!!! |
Cand vrei sa pleci in tara?
nike974 spune:
am locul 2 pe tara la gatit, presedinte al juriului a fost regretatul Radu Anton Roman.si erau 1500 in finala............
mai luati de aici.
Supa frantuzeasca de ceapa
Ingrediente:
4 cepe, feliate subtire
1 lingurita frunze uscate de rozmarin, maruntite
1 lingura ulei de masline
1 lingurita zahar
sare si piper, dupa gust
600 ml zeama de supa de vita
2-4 felii de paine prajita
25 gr branza cheddar rasa Preparare:
Incinge o tigaie la foc potrivit si adauga uleiul.Adauga in tigaie, rozmarinul maruntit, 1 lingurita zahar, sare si piper, dupa gust.Caleste totul pana cand ceapa se caramelizeaza, aprox.15 minute.Adauga 600 ml zeama de supa de vita si lasa totul la fiarba 10 minute.
Incalzeste cuptorul la 200#8304;C.Aseaza feliile de paine prajita intr-o tava, presara-le cu branza cheddar rasa si da-le la cuptor 5 minute pana cand branza s-a topit.
Serveste supa cu feliile de paine prajita cu branza.
Gulas in vas de lut
600g carne pentru gulas, de vita sau porc sau amestecat
400g ceapa, 1 ardei gras,3 linguri cu costita afumata, sare, boia, citva coaja de lämäie rasa, 1/4 litru supa se vita, 2 linguri cu faina
Costita se prajeste in tigaia incinsa precedent. Se adauga carnea taiata in cubulete si ceapa si se lasa putin la prajit. Se adauga totul in vasul de lut Roman, care a fost inainte ?inmuiat-inbaiat? in apa minim 15 minute.
Se adauga ardeiul gras taiat si supa de vita. Se sareaza foarte putin, costita avind destul sare? Se adauga si boia, coaja de lämäie. Se pune capacul si se da cuptor, neincalzit, la o temperatura de 200° pentru un timp de circa 150 de minute. Inainte de servire se ingroasa sosul cu faina si eventul cu ceva unt. De gusta?si daca este necesar se mai condimenteaza?
Se serveste cu cartofi natur fierti sau orez, paste fainoase.
Alte variante pentru gulas:
supa de vita se poate inlocui cu vin rosu
se poate adauga si usturoi
sosul se poate condimenta si cu otet
se poate adauga si pasta concentrata de rosii
inainte de servire se pot aduga castraveti murati taiati in felii, care se lasa putin la fiert
se poate adauga smintina groasa, tot la sfirsit
se poate condimenta cu mult chimion
cu 15 minute inainte de servire se pot adauga si ciuperci
Cuib de viespe
Ingrediente:
Necesarul pentru aluat este urmatorul:
500 gr faina
25 gr drojdie
50 gr unt
2 oua
50 gr smantana
200 ml lapte
100 gr zahar
arome
Pentru umplutura avem nevoie de:
200 gr nuci macinate (chiar si stafide)
100 gr unt
100 gr zahar
2 pliculete zahar vanilat
Preparare:
Se amesteca drojdia cu putin lapte caldut si o lingurita de zahar. Se lasa undeva la caldura pana se umfla. Ouale se freaca cu zaharul pana se face o spuma, se adauga drojdia, untul, smantana si treptat faina alternand cu laptele. Daca este nevoie se mai aduga faina. Se framanta un aluat potrivit de moale care se lasa la crescut cam 40-50 minute undeva la caldura.
Pentru umplutura frecam bine untul cu zaharul ( eu la prajituri folosesc numai zahar pudra), pana cand acesta se topeste. Pe masa de lucru intindem o foaie de aluat iar peste ea intindem untul astfel incat sa acopere toata suprafata. Punem si nuca macinata si rulam.
Se taie rondele de 1,5-2 cm. Se pun in tava tapetata cu faina sau cu foaie de copt. Le mai lasam la crescut in tava inca 30 min dupa care se ung cu ou si se dau la cuptor la foc mic pentru 30 minute.
Calde le ungem cu un sirop din apa cu zahar si esenta de rom sau vanilie.
nike974 spune:
nici poveste.multam,dar nu merit.am doar talantii primiti de inmultitit si la primirea talantilor chiar ca nu am niciun merit.
mvb spune:
Prezent si eu
Numai ca ma avut f mult de munca la serviciu si sunt fffff obosita
Vio ma bucur ca terenul e bun si ca in curand o sa faci un nou FIV
MONICA, mamica ingerasului din ceruri DENIS CRISTIAN IONUT - (23.12.2008) 
si viitoare mamica de copilasi jucausi 
Doamne, asculta-ne rugaciunile si binecuvanteaza-ne cu copii sanatosi pe noi si pe toti parintii !
Nimic nu este intamplator!.........iar timpul nu-i decat o clipa!

