Fiv in Ungaria 90

Raspunsuri - Pagina 20

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns sima1 spune:

la volan.Nu spun sa faceti ca mine.
Multa ,multa bafta si rabdare va doresc la toate.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mami_vreau spune:

sima multumim mult!

nici eu nu o sa stau la pat ca eu sunt o fire activa si nu-mi prieste! la primul fiv am stat la pat si m-a luat o boceala de nu ma mai oprea nimeni!
asa ca acum fac ce ma taie capul, dar fara efort!

Laura

mutatia MTHFR C677T heterozigota

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns KiraClara spune:

sima, felicitari si multumim ca ai impartasit cu noi experienta ta. Ne dai sperante ca se poate!

mami_vreau, samira nu va stresati cu injectiile ca nu e greu si nu doare ca e acul foarte subtire. Eu la prima injectie am avut emotii mari si dupa ce mi-am luat avant si am bagat acul l-am scos imediat, asa ca a trebuit sa mai il bag inca o data. Dar apoi a mers din ce in ce mai usor.

adipapazi, eu in locul tau l-as lua la bani marunti pe Kovacs: Pai cum adica la toate le da clomiphene si numai tie nu?
Vorbind serios, s-ar putea sa aibe de-a face cu faptul ca ai avut o punctie oarba si daca imi amintesc corect am citit pe undeva ca clomiphenul mareste probabilitatea de a dezvolta chisturi.

cristm mie mi-a raspuns Kovacs la 3 dimineata. Oare omul asta nu doarme, sau l-am stresat noi asa de mult ca are insomnii?

Mai, vad ca la Sovata se trateaza insuficienta ovariana, adica fix ce avem multe dintre noi pe aici (FSH mare, AMH mic). Nu ma astept sa imi mareasca AMHul ca asta poate doar Doamne Doamne sa reusasca, dar ma gandesc ca cine stie ... poate ajuta ... A facut cineva tratament la Sovata?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cristm spune:

Sigur Kira
Eu am fost anul trecut la Sovata, am facut proceduri timp de 8 zile.Dr. de acolo spunea ca namolul si apa sarata cu care se fac procedurile au proprietati de scadere a Prolactinei si fsh-ului.Ei au spus insa ca e nevoie de mai multe cure periodice: 1 data la 6 luni. Poate ca ma voi mai duce in primavara, aprilie , mai...ma gandeam insa ca daca fac FIV....cu donatoare...sa nu mai consum si cei 500 eur pe care i-as cheltui acolo ( trat. este de min. 100 lei/zi )

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns KiraClara spune:

Cristm la ce hotel ai stat si la ce baza de tratament ai facut procedurile? E mai bine sa mergi vara ca sa faci si baie in lacul Ursu, sau oricum tratamentul consta numai in chestii care se fac inauntru? Tu ce proceduri ai facut? Daca ai timp, spune-mi si mie cam ce se intampla pe acolo, cat ar trebui sa stau ca sa aiba efect. Merci

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cristm spune:

Clara
Medici de acolo spun ca e nevoie de minim 10 zile de tratament/cura; se recomanda sa se faca mai multe cure, la 6 luni recomandau ei.
Eu m-am dus pentru 1 sapatamana acolo, adica 5 zile de tratament( trat. se face de luni-vineri ); mi-am luat cazare la un hotel ieftin de 2 stele, dar am vrut ca tratamentul sa-l fac la cel de 4 *( nu stiam cum arata baza de tratament cea veche ). In Sovata sunt hoteluri de 2 * si unul singur de 4 *. In prima zi cand am fost la medicul de la baza de tratament de acolo,i-am aratat ce analize facusem pana tunci, aveam tot dosarul cu mine,a zis ca nici sa n-auda ca vreau sa fac doar 5 zile, cel putin 10...In zadar vin eu mai des si fac cate 5 zile de fiecare data...nu e tot una cu cel putin 10 zule. Asa ca Mia-m prelungit sederea, am stat la o pensiune si mi-am mai luat inca 3 zile de trat. Trat. consta in unde electromagnetice in partea de jos a abdomenului ( zic ei ca topesc aderentele si ajuta femeile care au chisturi ovariene ), irigatii cu apa sarata din lac, cam 20 minute si apoi tampoane cu namol ( namol zic ei de la Marea Moarta ) si impachetari cu namol ; ( timp de 20- 30 min. cu tamponul de namol inauntru erai impachetata pana la sub brat tot in namol ).Asta am facut eu; tot in baza de tratament era un bazin cu apa calda din lac, ca se se poate face bai si pe timp de iarna.

Tipul de la pensiunea unde ne-am cazat ulterior spunea ca el de 4 ani primeste paciente care vin la baza de tratament Sovata ..si ca la unele femei a dat roade...adica au venit in anii urmatori cu copiii.

nu stiu ce sa zic...ei sunt f. increzatori..si chiar se mirau ca din partea asta de vest nu prea au pacienti; sunt f. multi din Moldova.

poate merita incercat...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ankflor spune:

Buna fetelor,

In primul rand as dori sa va urez bafta tuturor celor care sunteti in proces pentru FIV, capul sus indiferent de rezultat si felicitari celor care au reusit.

Eu sunt dupa 2 FIV-uri, ambele in Ungaria la Debrecen: primul nereusit (aprilie 2009), al 2-lea reusit dar sarcina oprita din evolutie la aprox 7 saptamani (septembrie 2009), 1 Inseminare arficiala nereusita (ianuarie 2010), iar acum ma pregatesc din toate punctele de vedere pentru FIV cu embrioni congelati tot in Ungaria, la Debrecen.

As dori daca aveti cumva idee, sa imi spuneti si mie ce presupune FIV cu embrioni congelati, ca sa stiu si eu la ce sa ma astept: perioada de tratament, ce tratament, ce inseamna procedeul in sine...

Va multumesc din suflet!

Anca

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dia_na spune:

multa bafta fetelor de martie, tinem pumnii strinsi

eu mi-am pregatit planul cf celor recomandate de Dr K, peste 2 sapt dupa ciclu HSG, si daca sunt permeabile trompele prima luna dupa HSG, prima IUI cu stimulare cu clomiphene citrate din ala (am luat azi din farmacie); dupa 3 IUI sau daca rezultatul de la HSG nu e okay, atunci vom trece la nivelul urmator FIV ; nu ma mut inca de tot de la acest capitol

am niste intrebari daca stiti si ati trecut prin asta:
- la HSG vad pareri ca nu trebuie sa incerci sa ramii in luna aia din cauza radiatiei ovulelor dar altii zic ca tocmai e bine sa incerci atunci ca sunt "spalate" trompele - voi ce parere aveti?
- nu stiu cum sa cumpar Pregnylul (cred ca va fi nevoie, adica asa sper), aici in Cluj imi zic cei de la Sensiblu ca nu aduc, se poate lua de la ceva spital de aici?; in plus eu nu am primit reteta de la Dr K ca zice ca in Romania nu e valabila si aici nu am de la nici un medic, deci sunt in dilema; singura solutie care o vad este cind am rezultatul de la HSG si stiu clar ca am nevoie sa mai dau o fuga scurta pina la Budapesta si sa il rog sa imi dea o reteta completa pt IUI si sa iau de acolo (eventual mai facem un ultrasound scurt); voi cum v-ati procurat medicamentatia cu reteta de acolo aici, cu reteta de aici aici sau cum?

ma enerveaza ca nu mi-a picat fisa sa insist pt reteta chiar daca erau sanse sa nu folosesc medicamentele, acuma imi bat capul aiurea; am fost prea zapacita cind mi-a propus IUI dupa ce eu mersesem pregatita pt FIV; mi-e greu sa accept o veste buna parca mi-e frica sa nu fiu dezamagita

pe toate

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dia_na spune:

marcelle, imi pare rau de experienta prin care ai trecut la Debrecen

eu la 1 dec vream sa sun pt programare la Tandor dupa recomandarile unei prietene care a facut fiv acolo si a reusit din prima; am petrecut insa toata ziua nationala pe forumul asta tot citind pareri pro si contra si de aceea am optat sa merg la Budapesta

daca doresti sa incerci la Budapesta, iti recomand cu mina pe inima ca este foarte okay; este multa lume si acolo dar e organizat

clinica e pe un deal (Clara aveai dreptate, am urcat la scari de ne-am spart , era 20 min de mers pe jos de la hotelul nostru dar in sus pe deal, m-am gindit la tine in timp ce urcam)

clinica nu e mare, dar e sic aranjata, foarte frumos acolo totul, tablouri cu tematica, frumos; destul de multa lume dar mergea repede ca au multi medici acolo

noi am asteptat 20 de minute peste timpul programat, dar era okay, completasem un formular de inscriere si ne-au facut copii dupa buletine

dr K ne-a primit foarte okay, e super profi, vorbeste o engleza perfecta, eu am stat 2 ani in State cind am facut masterul si eram destul de increzatoare, dar dr vorbeste foarte bine cu un accent de invidiat (mie nu imi iese asa oricit ma stradui); ne-a pus un set de intrebari foarte relevante atit mie cit si sotului, s-a uitat peste analize; la un moment dat a trebuit sa mearga pina in sala de operatie ca trecuse anestezia persoanei pe care a avut-o la punctie cred, dar a revenit repede in citeva minute; pe urma am facut eco si examenul in camera laterala si ne-a prezentat frumos si argumentat toate optiunile de tratament; ne-a raspuns la intrebari si totul a durat o ora, dar o ora de calitate in care am avut clar impresia ca a meritat aceasta consultatie; nu am avut nici un moment senzatia ca suntem grabiti sau ca nu suntem ascultati, din contra ne-a inspirat incredere si optimism; ceea ce conteaza mult la medici

te pup si iti doresc succes

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns galliciana spune:

Citat:
citat din mesajul lui dia_na

multa bafta fetelor de martie, tinem pumnii strinsi

eu mi-am pregatit planul cf celor recomandate de Dr K, peste 2 sapt dupa ciclu HSG, si daca sunt permeabile trompele prima luna dupa HSG, prima IUI cu stimulare cu clomiphene citrate din ala (am luat azi din farmacie); dupa 3 IUI sau daca rezultatul de la HSG nu e okay, atunci vom trece la nivelul urmator FIV ; nu ma mut inca de tot de la acest capitol

am niste intrebari daca stiti si ati trecut prin asta:
- la HSG vad pareri ca nu trebuie sa incerci sa ramii in luna aia din cauza radiatiei ovulelor dar altii zic ca tocmai e bine sa incerci atunci ca sunt "spalate" trompele - voi ce parere aveti?
- nu stiu cum sa cumpar Pregnylul (cred ca va fi nevoie, adica asa sper), aici in Cluj imi zic cei de la Sensiblu ca nu aduc, se poate lua de la ceva spital de aici?; in plus eu nu am primit reteta de la Dr K ca zice ca in Romania nu e valabila si aici nu am de la nici un medic, deci sunt in dilema; singura solutie care o vad este cind am rezultatul de la HSG si stiu clar ca am nevoie sa mai dau o fuga scurta pina la Budapesta si sa il rog sa imi dea o reteta completa pt IUI si sa iau de acolo (eventual mai facem un ultrasound scurt); voi cum v-ati procurat medicamentatia cu reteta de acolo aici, cu reteta de aici aici sau cum?

ma enerveaza ca nu mi-a picat fisa sa insist pt reteta chiar daca erau sanse sa nu folosesc medicamentele, acuma imi bat capul aiurea; am fost prea zapacita cind mi-a propus IUI dupa ce eu mersesem pregatita pt FIV; mi-e greu sa accept o veste buna parca mi-e frica sa nu fiu dezamagita

pe toate

buna seara,fetelor!!
maine poimaine voi intra din nou pe la voi,pt sfaturi,intepaturi, alte alea.
diana, cred ca ar trebui sa ii scrii un mail referitor la pregnyl,
ma gandesc ca ti*-l va recomanda pe cel de 500 ui.
in cluj la clinica,no way! poate daca ai pile.pardon,editez 5000ui.
reteta?? pe mine nu m-a ajutat cu nimic reteta,sincer.
dar,te pot ajuta fetele din bucuresti! sunt sigura!nu ezita!

m-am uitat sa vad ce varsta ai, pt IUI.

apoi,HSG este recomandat intre zilele 6-9,parca?? tocmai pt a nu se atinge pragul din ziua 14. ar trebui,teoretic sa iei si niste antibiotice,dupa aceea.
nu este indicat stimularea in prima luna,eu asa stiu.
acuma,eu nu sunt dct,vb aceea.

iti doresc mult noroc,sanatate si rabdare!

astept inca o minune in viata mea!!!
Sa iubim pe semenii nostri ca pe noi insine, să măsurăm pe altii cu măsura cu care ne măsurăm pe noi, să pretuim lucrurile si nevoile lor prin cele ale noastre. Cand le vom dori ceea ce ne dorim nouă si cand îi vom feri de ceea ce ne ferim noi, atunci vom implini legea adevaratei iubiri.. Confucius

Mergi la inceput