Sunt f.suparata...baietelul e tot constipat
Raspunsuri - Pagina 2
![](images/user_woman.png)
Mindy spune:
am avut si noi problema asta.
pe langa ce s-a mentionat as mai adauga:
- apa la temperatura camerei, copilul sa bea cat de multa apa pe stomacul gol la trezire, dar si in timpul zilei
-ananas proaspat
-kiwi moale
-ceai de musetel indulcit cu putina miere, sau o lingurita de miere pe stomacul gol
-kefir
daca nimic din astea nu ajuta, tratament medicamentos pana i se regleaza scaunul.
statul pe olita i-a facut mai mult rau fetitei mele. odata am vazut ca i-a iesit o parte din intestiunul gros afara, din cauza ca s-a fortat in gol.
nici nu o mai las pe olita, numai pe wc (cu colacel), supravegheata si imediat dupa ce termina o iau de acolo, nu o las sa se forteze daca nu o trece.
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
Zina spune:
Nu stiu inca cauza constipatiei, dar s-ar putea ca si baietelul meu sa se abtina atunci cand ii vine, de frica durerii. Chiar aseara dupa ce i-am pus o microclisma cu glicerol, nalba si musetel, am mers la wc cu el, a facut 3 bucatele rotunde mici si tari, duypa care a spus ca-i este frica sa faca caca cel mare pentru ca-l doare. Numai dupa ce l-am ademenit cu o jucarie (ca i-o cumpar) a facut si restul, care a fost normal, nu tare. Nu mai stiu ce sa fac, ca s atrecem peste faza asta.
Daca aseara a facut treaba mare, atunci astazi ii mai dau Duphalac???
Acesta se da cateva zile incontinuu, chiar daca iese intr-o zi la wc?
Zina si Rares (26.10.2006)
mirela.d spune:
Zina, eu stiu ca se da 2 saptamani chiar daca face.
Ce ar fi bine acum la voi,ar fi sa-i reglati tranzitul in asa fel incat sa nu mai faca asa tare astfel incat sa nu-l mai doara cand face. Ca daca il doare, se abtine. Cum ti-am zis, aceeasi problema am avut-o si noi. Baiatul meu inca are tendinta sa se abtina cand face. Dar sper sa trecem cu totul peste.
Tot ce a recomandat Mindy este foarte bun.
P.S. Eu ajunsesem in asa hal de disperare incat voiam sa cumpar un irigator si sa-i fac clisma cu ala (la recomandarea a doi pediatri, nu de capul meu). Din fericire nu a mai fost nevoie.
Katya spune:
Draga Zina,
Si una din fetele mele are pb de constipatie si noua dr ne-a dat urmatoarea schema:
-sa bea lichide astfel:50 ml/kg corp
-sa manince fibre conf. ecuatiei:virsta+5
(ex:baiatul tau are 3 ani+5=8 g de fibre.)De ex o para are 5.1 fibre,deci citeste si tu etichetele si asigura-te ca-si ia ratia de fibre+apa cita poate bea ca sa inmoaie scaunele.
Si noua ne-a prescris un laxativ,eu i-l dau o seara da 2 ba,desi ar tb in fiecare zi,dar nu i-l dau,ca vad ca functioneaza deja dieta,desi apa nu bea nici jumate din cit ar trebui.
Sper sa-ti fie de folos cite ceva,si eu o sa incerc ce-au mai scris fetele,multa sanatate,stiu ca e greu...
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/Tala/Tala.jpg)
Tala spune:
Zina, am un baietel cam de aceeasi varsta cu al tau. la noi problemele au aparut de cand era bebelus insa le-am tinut sub control mai mult cu ajutorul alimentatiei. se agraveaza cand schimbam mediul (plecam in concediu sau chiar intr-o vizita scurta de o zi doua).
Meniul nostru zilnic este compus astfel:
dimineata:
- suc de portocale
- masa de fructe (1/2 para, ananas, 1/4 mar, si alte fructe de sezon - in special prune cand sunt pe piata - eu am si congelat, struguri)
la pranz
- ciorbita cu multe legume
dupa nani
-spanac cu mamaliguta la 3-4 zile; ciulama de conopida, brocoli; mancare de fasole verde; extrem de rar orez (doar cand e stricat la burtica si asta nu prea se intampla); lapte cu paste; paine doar graham sau cu seminte (painea alba constipa)
seara
- iaurt cu fructe (proaspete sau congelate, de obicei capsuni sau mure pt ca astea-i plac cel mai mult)
Nu prea e fan lichide asa ca-l ademensc cu fiecare ocazie sa mai bea o gurita de apa. Dulciuri nu prea mancam din mai multe motive dar si din cauza ca si ele constipa. Din pacate nu prea-i plac cerealele (doar cand mergem cu masina mai rontaie in scaunelul lui)
Cand a facut prima data constipatia turistului (in primul concediu la mare - al lui) i-am dat duphalac si apoi l-am avut mereu in casa. Dar asa cum spune si pediatra noastra, nu e ok sa mentinem o stare de normalitate cu medicamente (stim cu totii ca au efecte adverse). Nu ne lipseste din casa Milkzucker de la Humana (total natural si fara contraidicatii) si pt cazuri mai grave semintele de in (macinate, care au efect imediat dar fara sa-i dea dureri la burtica).
Nu te sfatuiesc sa obligi copilul sa stea pe wc. La noi chiar prinsese frica de el pt ca la prima incercare s-a intamplat sa fie constipat si a asociat durerea cu obiectul, asa ca pana de curand a facut in pampers (cand se trezea la pranz) oricum ziceam merci numai sa faca. Acum s-a imprietenit si cu wc-ul dar stiu sigur ca nu trebuie tinuti mai mult de 5 minute pt ca pot pati ce a povestit o mamica mai sus (iesirea colonului)
Alte remedii mai sunt mierea pe stomacul gol, taratele (al meu nu le-a primit) si, intr-adevar multe lichide.
Si la mine se abtinea de teama durerii dar i-am explicat mult si des ca e bine sa facem kk, si de ce, trebuie sa scape si de stresul procesului in sine.
sanatate va dorim
mamica de sef mic (08.09.2006)
Bucurie!
filofteia spune:
Al meu acum este mare (9 ani), dar de felul lui a fost constipat.
Si el a avut fisuri anale. Eu i-am dat Duphalac o perioada lunga, aproape un an si am instituit regula de a manca in fiecare zi ciorba si compot. Apoi am pastrat doar ciorba si compotul... si acum este la fel.
Daca ii place smantana, poti incerca seara sa-i dai o lingura de smantana, grasimea din ea ajuta...
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/ancadragoman/ancadragoman.jpg)
ancadragoman spune:
Noi am rezolvat constipatia cu miere si un pic de suc de portocale puse in laptele de seara .Precizez ca am incercam cam orice si nu a functionat nimic in conditiile in care am avut problema asta cam un an .
Succes
anca de
Maria Alexandra (4 noiembrie 2007)
poze si filmulete
povestea nasterii
www.totsites.com/tot/mariadragoman" target="_blank">eu sunt Maria
www.onetruemedia.com/otm_site/start" target="_blank">Montaje Mariuca
SA II DAM VIATA ALINEI!!!!!!!!
VREAU SA NU MAI FIU DIFERIT!!
VIATA PENTRU ALEXANDRA!!!
ALEX ARE NEVOIE DE 3000 DE EURO PANA PE 31 IANUARIE
tonylexa spune:
in fiecare primavara am problema asta cu fetita mea de 3 ani
pediatra ne-a recomandat primavara trecuta dupholac laxativ usor, dar degeaba
a iesit cu sange dupa 4 zile in care nu facuse deloc
azi dimineata a reluat deja sus-numitul obicei, deja era a 4-a zi cand nu facuse si am decis sa folosesc altceva: supozitor cu glicerina si intr-o ora, vazand ca nu cere olita (de fapt, nu vroia sa spuna pt ca o vedeam cum sta cu fundutza), i-am cerut frumos-frumos sa stea pe olita si sa ...., i-am explicat ca e o problema mare-mare daca nu face caca si ca trebuie sa manance si mai multe fructe (sa renunte la morcovi cruzi care sunt o adevarata pasiune) si la nuci, biscuiti, sa pape protocale, kiwi,mere,pere, muuuuuuulta apa (i-am dat o gramada de pahare cu picior, canute, pahare cu pai....nu mai stiam cum sa o stimulez sa bea apa)si supa/ciorba
azi a mancat ciorba de2 ori (la cererea ei) si a fost la olita de 2 ori
a revenit la sentimentele ei obisnuite: e innebunita dupa fructe si legume crude, a cerut si lapte de vaca (atentie: iaurtul constipa, branza la fel)
cam asta e experienta noastramamicilor si puiutilor cu probleme
...tu inseninezi mereu viata sufletului meu, mai mandra decat orice stea....ma simt cand vad copiii mei! (parafrazare M.Eminescu)
RosuAlina spune:
Buna si noi am avut probleme de genul acesta ,dar la noi a functionat un pahar doua cu apa cat poate sa bea dimineata pe stomacul gol si dupa aceea 1 lingurita de miere fff bune rezultate ,va doresc multa sanatate.
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/Tala/Tala.jpg)
Tala spune:
Iaurtul nu constipa, din contra; la fel si morcovii cruzi (morcovii fierti constipa)
mamica de sef mic (08.09.2006)
Bucurie!