Sunt f.suparata...baietelul e tot constipat
Raspunsuri - Pagina 3
![](images/user_woman.png)
carmenz spune:
Nu stiu daca mai este de actualitate subiectul dar va recomand si eu ceva. Domnul doctor Danila Viorel, de la spitalul Grigore Alexandrescu, mi-a recomandat pentru constipatie, pentru fetita mea "magnesia usta cu lactoza". Este un praf nu prea bun la gust, care se prepara in orice farmacie cu laborator si care nu creaza dependenta iar doza poate fi ajustata in functie de necesitati. Eu ii pun praful (1/2 lingurita sau 1 lingurita) intr-o cescuta, pun ff putina miere, o lingurita de apa, dar de preferat ar fi ceva dulce, mai bun la gust (suc de portocala, compot), amestec si i-l dau fetitei dar obligatoriu tb sa ii dau dupa aceea sa bea ceva bun, eventual ce i-am pus in praf: suc de portocale sau compot. Atunci cand se foloseste pt prima data acest praf se incearca cu o doza mica, un varf de lingurita, urmand sa se mareasca doza pana se ajunge la cantitatea potrivita pt copil. Nu trebuie sa ma credeti pe cuvant. Intrebati medicul sau farmacistul.
Sanatate!
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
Laina spune:
da, am dat si noi praf din acela, este infiorator la gust si miros, dar miraculos ca efect. Din pacate, este o metoda care nu poate fi folosita pe termen lung. Am trecut si trecem si noi prin episoade de constipatie, uneori rezolvam cu prune uscate lasate de cu seara in apa, apoi dimineata mananca prunele si bea apa aceea.
semintele de in nu au avut niciun efect, ea le-a luat nemacinate si le mesteca in gurita...dar ioc.
lactuloza, debridat...lass baby...aiurea.
ceai de musetel cu miere si lamaie bea in loc de apa de multe ori...
a mai mers suc de mar cu morcov si cu portocala, facut in casa la storcator..
dako spune:
Zina,
cu al meu Rares, identic mi s-a intamplat
se abtinea fie de durere, fie ca pierdea timpul de joaca...
i'am creat reflexul, in primul rand...dupa masa de seara, mergeam la baie..ii faceam inclusiv masaj la talpi si burtica. stateam langa el, inclusiv pentru faptul, ca uita unde este si se lua cu joaca si nu se mai 'concentra'...dupa vreo 3 luni...dupa masa de seara singur se duce la baie - cu alte cuvinte reflex creat.
i-am cumparat inclusiv un atlas anatomic..a vazut intestinele...i'am explicat ..cica la gradi, la masa, il apuca, spre disperarea tuturor, sa discute despre necesitatea fibrelor pentru colon...:)) el continua sa manance, ceilalti nu prea...:))
Maadi spune:
La noi au functionat:
- 1 sau 2 lingurite de miere pe stomacul gol, urmate
de 1 pahar cu apa.
- curmale.
Multa sanatate.
Maadi si Calin (19.07.2003)