Sunt f.suparata...baietelul e tot constipat

Sunt f.suparata...baietelul e tot constipat | Autor: Zina

Link direct la acest mesaj

Ma confrunt de vreo 2-3 luni cu constipatia baietelului meu, care are 3 ani. Pana atunci nu a avut aceste probleme.
A inceput totul intr-o seara cand am observat ca facand greu, erau si cateva firisoare de sange. Analiza de hemoragii oculte i-a iesit pozitiv. Am tot repetat de atunci de vreo 3 ori si tot pozitiv. A facut si o fisura anala, dar care acum (dupa ce l-a vazut iarasi un chirurg pediatru), nu mai este. I-am dat Debridat, acum incercam de vreo 10 zile Lass Baby, am folosit si microclismele cu glicerol si nalba. Baietelul meu nu se mai cere la WC, doar din cand in cand. Face aproape in fiecare zi, dar ce iese prima data este tare de tot si se chinuie. Si asta cu o alimentatie adecvata, spun eu.
Ce sa mai incerc? Sunt speriata, nu mai stiu ce sa fac. Am auzit de Lactuloza sirop, de Bonnisan, nu stiu ce sa-i mai dau.
Poate ma ajutati cu un sfat.
Multumesc,

Zina si Rares (26.10.2006)

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns zmotocel spune:

trebuie un program strict. vrea nu vrea la ora x in fiecare zi trebuie asezat pe wc ca sa faca. chiar daca spune ca nu il trece, ca nu simte ca nu vrea si altele.... obliga-l ca la o ora fixa in fiecare zi sa stea 10 min pe wc. dureaza cateva saptamani dar organismul se obisnuieste ca la ora x e momentul de caca.
ca alimentatie incearca ca la fiecare masa sa aiba cel putin unul din urmatorele alimente: supa, lapte prins in casa (NU iaurt), fructe zemoase, morcovi cruzi, prune (uscate sau crude), varza, fasole, legume crude,
NU are voie: banane, orez, morcov fiert, branza. laptele dulce in cantitati mari este consipant
trebuie sa bea cat mai multe lichide sub ce forma ii plac. sa manance cat mai putine usacaturi (gen covrigei, biscuitei etc)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dennissa spune:

Cum sa obligi copilul sa stea pe wc??? mi se pare cam exagerata treaba asta... Risti sa-i creez o fobie fata de wc..parerea mea. E adevarat ca se "obisnuieste" organismul daca face cateva zile la rand kk la aceeasi ora -dimineata la noi e lege treaba asta, dar se cere el, nu-l oblig eu, nu l-am obligat niciodata-

Si noi am avut probleme cu constipatia si am luat (la sfatul pediatrei) HUMANA MILCHZUCHER- este lactoza pe care o pui in laptele pe care-l bea. Bea lapte, nu? O data pe zi. Si noi am luat DUPHALAC si in trei zile si-a revenit f bine, prima zi chiar a facut...o gramada
DUPHALAC i-am dat 3 zile (cand am vazut ca si-a revenit, am incetat) si HUMANA MILCHZUCHER i-am dat o cutie intreaga si n-am mai avut probleme niciodata sincer...
E drept ca mananca in fiecare zi supa/ciorba, in cantitate destul de mare pt ca-i place f mult. Si multe ceaiuri la noi ca si astea-i plac mult (de musetel in special ii fac)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns zmotocel spune:

nu risti sa-i creezi nicio fobie fata de wc daca te porti frumos cu el.
pur si simplu la ora x asta facem.... ne luam jucariile, o carte sau orice altceva ii place, dar o citim sau ne jucam cu ele doar daca stam pe wc si facem caca. se obisnuieste si apoi stie singur ca atunci e ora de mers la wc.
ai avut noroc ca s-a rezolvat usor. la unii copilasi se rezolva extrem de greu si poate dura luni de zile chiar daca ia tot felul de tratamente. de aceea rutina asta cu wc si hrana adecvata este extrem de importanta. plus ca nu poti da tratament la nesfarsit, chiar daca este vorba de lactoza.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Stellutza spune:

Salutare mamici.
Cu aceeasi problema m-am confruntat si eu, diferenta era ca bebele meu avea doar 6 luni si era continuu constipata. Fetita mea avea scaun o data la cateva zile, extrem de greu si din nefericire am avut si noi probleme cu fisurile anale si sangerari .
Am incercat la fel si Debridad, Duphalac( lacturoza) si alte siropuri" minune " pe care le recomanda medicul insa fara succes. Organismul copilului meu nu reactiona nici la alimentatia recomandata de medici si nici la medicamente iar salvarea nostra a venit intr-o zi in care la recomandarea unei farmaciste , tati a cumparat alte cereale ( unele cu ovaz si prune uscate) si au avut un rezultat extraordinar.
Eu iti recomanda sa incerci toate posibilitatile pt ca nu intotdeauna medicamentele au efect, noi suntem un exemplu in aceste sens.
Multa sanatate.

Stella, mami de Maya Maria-Ayeneea
Poze http://picasaweb.google.ro/StellutzaPopescu/Maya5Luni?authkey=Gv1sRgCN3TnL3fge--qAE&feat=directlink

Povestea nasterii
http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=134322

"realizarile unui om, reflecta corectitudinea, perseverenta, principiile, intelepciunea SAU gradul de tupeu cu care baga mana in buzunarul altuia"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lisa79 spune:

ooof,bietii copii. Uite aici medicul mi-a rewcomdanat sa ii dau Anei dimineta cereale sa o regleze la scaun.NU toate medicamentele au efect la fel,plus ca organismul se obisnuieste cu ele si isi pierd efectul

Lichide multe multe de tot,fructe uscate,gen prune,afine,etc.Supe multe.
multa sanatate va doresc!

un vot va rog!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Roxxy80 spune:

Exact prin aceeasi situatie am trecut eu cu baietelul meu timp de 4 luni, vara trecuta. Am incercat toate variantele posibile. Facuse si el fisura anala si il durea cumplit cand facea kk. Am reusit sa rezolvam problmea cu suc de portocala pe stomacul gol. Dupa vreo 3 zile a inceput sa faca kk de consistenta normala. De atunci nu mai avem nici o problema. In alea 4 luni simteam ca innebunesc. Incercasem toate combinatiile ciudate: supa de rosii+suc de para; miere pe stomacul gol etc. Acum nu mai are nimic desi are zile cand mananca multe fainoase si bea putine lichide.

Citat:
citat din mesajul lui Zina

Ma confrunt de vreo 2-3 luni cu constipatia baietelului meu, care are 3 ani. Pana atunci nu a avut aceste probleme.
A inceput totul intr-o seara cand am observat ca facand greu, erau si cateva firisoare de sange. Analiza de hemoragii oculte i-a iesit pozitiv. Am tot repetat de atunci de vreo 3 ori si tot pozitiv. A facut si o fisura anala, dar care acum (dupa ce l-a vazut iarasi un chirurg pediatru), nu mai este. I-am dat Debridat, acum incercam de vreo 10 zile Lass Baby, am folosit si microclismele cu glicerol si nalba. Baietelul meu nu se mai cere la WC, doar din cand in cand. Face aproape in fiecare zi, dar ce iese prima data este tare de tot si se chinuie. Si asta cu o alimentatie adecvata, spun eu.
Ce sa mai incerc? Sunt speriata, nu mai stiu ce sa fac. Am auzit de Lactuloza sirop, de Bonnisan, nu stiu ce sa-i mai dau.
Poate ma ajutati cu un sfat.
Multumesc,

Zina si Rares (26.10.2006)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns inbox spune:

Am avut si eu cu fata probleme de genul asta!
Ce am facut, fara a ajunge la debridat si alte minuni-pediatra mi-a zis sa o reglez exclusiv din alimentatie, ca ea nu e de acord cu alte metode. Asa ca i-am dat ( si de un an mananca zilnic cel putin unul din alimentelede mai jos):

-pere,
-suc de portocale cu miere,
-uneori ceai de musetel cu miere,
-prune uscate sau compot ( cele uscate i-au placut foarte mult),
-cand e grava situatia ii dau seminte de floarea soarelui decojite ( din alea la pungulita, 2-3 lingurite) sunt uleioase si imediat iese de la ele, insa imi e sa nu i se faca rau sa nu-i pice greu la stomac,
-ciorba de dovlecel
-cereale integrale din orz cu o lingurita de miere sau pusa o lingurita de cereale de or in ciorba in iaurt in orice-au fibre...ba i-am facut si budinca cu crereale din orz, cu ou si branza,
-iaurt zilnic.
-rosi taiate felii,
-kiwi
Daca imi mai aduc aminte revin.

Evit ,cand vad ca incepe cu constipatia
- morcovii in ciorba si pun cat mai putina ceapa,
-bananele ( desi astea se zice ca regleaza tranzitul, adica sunt bune si la constipatie si la diaree...dar la noi nu s-a confirmat).

Ce o mai stimula sa faca...faptul ca ii ziceam s afaca baie, daca o deybracam si dadeam drumnul la apa nu s emai putea abtine...de la fisura anala prind o frica sa nu cumva sa ii doara cand fac, si se abtin pana ajung sa se constipe, de aceea e musai sa faca zilnic.

Fi-mea de cand am avut prima data probleme din astea, imi zicea absoltu de fiecare data cand face kk, " mami,eu mananc ciorbita si fac kk zilnic, sa iasa usor"..., o perioada spunea si la oamenii cu care se intalnea...deci e clar ca suferinta lor e mare cand se chinuie sa faca

Mult succes!

"Un parinte nu este cineva pe care sa tesprijini, ci cineva care te scapa de tendinta de a te sprijini !"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns wnimra spune:

buna

Si eu am avut pr cu baietelul, din fericire s a rezolvat cu cate un castron de ciorbica si unul de fructe zilnic dar fetita vecinei mele a avut pr serioase, cu fisura anala si nu doar odata, indiferent ce manca facea greu si cu strigaturi ca sa zic asa, pt ca a fost dureros s a speriat si se constipa singura indiferent ce manca, nu facea de frica....dupa multe siropuri si alimente introduse sau scoase a ajuns la un medic chirurg care a consultat copilul si i-a dat o crema (care se fabrica in farmacie) pe baza de nitroglicerina si multe manusi de plastic,... zi de zi mamica a masat funduletul cu un pic de crema , nitroglicerina are propietatea de a dilata, nu a stresat copilul ca sa o doara si i-a explicat cum ii da cu crema la "dudunita" ca sa nu se irite asa o da si la fundulet ca sa nu o mai doara cand face kk...tratamentul a tinut o luna si rezultatele au aparut din primele zile.
Sper ca te-am ajutat cu ceva.Fetita sta zi de zi in ochii mei si o vedeam cand plangea si ii era teama sa faca, o zi doua apoi se constipa infiorator, supozitoare sau chiar pere pasate dimineata , nimic nu mai mergea.

"Este o arta sa fii fericit printre necazuri"-babette:)

poze Alex

BAZAR PENTRU MIHAITA

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns claudyyya spune:

Si eu am avut pb asta cu fetita si a tinut cam un an.Din pacate la noi nu a mers nici cu ciorbite nici cu sucuri nici cu fructe, nici macar cu debridat sau supozitoare.intr-un final i-am facut un eco si am aflat k am nascut-o cu un colon mai lung si nu aveam ce sa facem pana nu a mai crescut si si-a revenit la normal.atunci sa terminat si cu constipatia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mirela.d spune:

Aceeasi problema si la noi. Luni intregi (mai mult de jumatate de an)a fost constipat si am incercat n variante. Facea doar dupa ce ii dadeam lactuloza (dar trebuia sa ii dau cateva zile ca sa faca). Sau ii puneam microclisme cu musetel. Astea au fost singurele care au functionat. Nici cerealele (acelea cu avaz si prune) si nici fructele nu ne-au ajutat. De curand i-am facut un tratament cu Debridat si s-a reglat. Nu stiu cum de s-a intamplat pentru ca ii mai dadusem si nimic. Asa ca probabil ca si tu va trebui sa incerci tot asa n variante pana o gasesti pe cea care va merge la voi. Ce pot spune este ca cele care implica medicamente sunt recomandate pe termen scurt sau relativ scurt.

Zmotocel, nu te supara dar varianta cu tinutul pe wc este doar asa pentru cei care scriu carti despre copii dar care nu au trecut prin ce am trecut eu cu copilul.

Zina, ce trebuie sa ai grija este ca baiatul tau sa nu inceapa sa se abtina intentionat. Noi am trecut si prin faza asta. De frica durerii incepuse sa se abtina. Si uite iarasi motiv de constipatie.

sanatate multa!

Mergi la inceput