Fara sprijin dar insarcinata (2)
Raspunsuri - Pagina 9
madalina84 spune:
DULSE as vrea sa-ti iau un tarc de la bazar ca sa-l folosesti ca patut dar trebuie sa-ti iei tu saltea.E putin mai incomod caci trebuie sa te apleci un pic mai mult ca la un patut normal.Il vrei?
D-ZEU MI-A TRIMIS RASPLATA
IRINEL ANDREI
POZE CU NOI
o perioada din viata mea Rasplata a sosit
dulse spune:
Multumesc mult de tot dar patut mi-au zis nasii ca o sa-mi ia ei zilele astea pana nasc :) carucior imi ia surioara mea... multumesc mult oricum:)
madalina84 spune:
Pentru nimic,ma bucur ca ai pe langa tine oameni care te ajuta
D-ZEU MI-A TRIMIS RASPLATA
IRINEL ANDREI
POZE CU NOI
o perioada din viata mea Rasplata a sosit
dulse spune:
si eu ii multumesc lui Dumnezeu ca am avut sprijin moral.. din partea multor persoane tot timpul sarcinii.. nu stiu ce as fi facut fara ei.. mai ales fara parintii mei care m-au sustinut si ma sustin in continuare.
Selene_Bunny spune:
dulse, daca nu ai nascut, sau sora lui dulse, daca a nascut dulse:
Pentru spital, ai nevoie de:
Pentru tine:
- doua camasi de noapte de sacrificiu, pe care le poti taia, eventual, pentru a putea alapta
- un halat / capot, pe care sa il iei atunci cand iesi pe hol sau cand iesi in camera de primire a vizitatorilor
- vata si fasa de tifon, lata, din care iti vei confectiona tampoane sterile (vata invelita in tifon), pentru lohii (scurgerile de sange care vin imediat dupa nastere)
- unul-doua prosoape
- sapun, sampon, periuta de dinti, pasta de dinti
- hartie igienica, servetele batistuta, servetele umede
- foarfece, ca sa tai tifonul
- crema cicatrizanta
- 4-5 perechi de chiloti din bumbac, de dimensiuni mari
- tampoane gen Always, le poti fixa pe chilot si pune peste ele fasa
- cana, cutit, lingura, furculita, farfurie
- actul de identitate
- bani
- supozitoare cu glicerina pentru adulti
- algocalmin
- aleze (scutece de protectie, patrate)
Pentru bebe, la spital:
- hainute, scutece si ce iti mai spune spitalul, mie doar scutece mi-au trebuit (nastere la Cluj)
Acasa, pentru bebe:
- hainute
- scutece
- paturici
- patut, de lemn sau pliabil, de voiaj
- salteluta de patut
- lenjerie de patut
- aparatori, daca patutul este din lemn
- comprese sterile si ser fiziologic, pentru curatarea nasucului si a ochisorilor
- Betadine, se poate curata buricul cu el (eu il curatam fin cu un betisor cu spirt)
- supozitoare cu glicerina pentru copii
- servetele umede
- Paracetamol supozitoare pentru copii, Nurofen baby (astea in timp, dar e bine sa ai antitermice in casa)
- Bepanthen, crema Petrini, crema cu galbenele
- spirt
- termometru
- betisoare de urechi - atentie, NU se introduce capatul IN ureche!
- remedii anticolici
- cadita de baie
- cosmetice - noi folosim Klorane
- batista bebelusului (aspirator nazal, pompitele sunt fix vax)
- prosop
- detergent special de bebelusi - Dermalin
- marsupiu, carucior (nu neaparat la nastere)
- de siguranta, un biberon (vezi cu ce fel de tetina - tesita sau rotunda, din latex sau silicon, unii copii nu accepta alt fel de tetina, daca ai inceput cu una anume) si o cutie de lapte praf - intreaba medicul despre asta
Un puc mititel / Face numai ce vrea el!
Daria Nandini
http://lb2f.lilypie.com/77K3p2.png
Lucrusoare de daruit
Particip la bazaruri
dulse spune:
doua camasi de noapte de sacrificiu, pe care le poti taia, eventual, pentru a putea alapta
- un halat / capot, pe care sa il iei atunci cand iesi pe hol sau cand iesi in camera de primire a vizitatorilor
- vata si fasa de tifon, lata, din care iti vei confectiona tampoane sterile (vata invelita in tifon), pentru lohii (scurgerile de sange care vin imediat dupa nastere)
- unul-doua prosoape
- sapun, sampon, periuta de dinti, pasta de dinti
- hartie igienica, servetele batistuta, servetele umede
- foarfece, ca sa tai tifonul
- crema cicatrizanta
- 4-5 perechi de chiloti din bumbac, de dimensiuni mari
- tampoane gen Always, le poti fixa pe chilot si pune peste ele fasa
- cana, cutit, lingura, furculita, farfurie
- actul de identitate
- bani
- supozitoare cu glicerina pentru adulti
- algocalmin
le am p toate in afara de sampon ca nu fac baie la cap akolo in spital.. fac acasa ca nu stau decat 3 zile internata sau 4 asa stiu eu si e prea frig sa fac baitza:) am si 2 perechi de pijamale cu nasturiei pt a alapta si doar o singura camasa de noapte in care sa nasc. pentru bebe am hainute am scutece am paturici patut si salteluta nu am pentru ca am mai zis ca nu imi iau acum imi ia nasa:) am comprese sterile am ser fiziologic am termometru am dtergent special pentru bebei mi l-a trimis surioara mea am balsam de rufe pentru nou` nascuti am servetele umede... creme nu ii iau acum ca nu este nevoie si mi le dau de la spital.. cadita ia mama a doua zi dupa ce nasc, am 2 prosopele pentru ea m batistute carucior nu am dar nu-mi trebuie acum neaparat trebuie sa-i iau ceva de colici biberon si laptic:)
Selene_Bunny spune:
dulse, nu te baza pe ce iti dau ei de la spital, poate fi vorba de cosmetice Johnson si unii copii sunt alergici la ele, eu nu le-am folosit. Bepanthenul, crema Petrini, Baneocinul unguent (Daria are acum o iritatie f. urata, rana vie, de la kk acid, n-am depistat-o la timp ca e kkcita), pioctanina sunt sfinte.
Rectific ceva, nu Betadine e pentru buricut, ci Baneocin. Nu unguent, pulbere sau solutie, nu mai stiu ce era, este si unguent, pentru iritatiile nasoale.
- mai ai nevoie de Garmastan, daca faci ragade, adica fisuri in zona mamelonului, pana invata bebe sa suga cum trebuie
- si de pioctanina (violet de gentiana), face minuni daca bebelusului ii apare o iritatie mai altfel, sub forma de bubite mici, rosii, grupate, care se extind rapid, parca pielea s-ar umfla si s-ar coji
Daria Nandini
Lucrusoare de daruit
Particip la bazaruri
BiancaM spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Selene_Bunny dulse, daca nu ai nascut, sau sora lui dulse, daca a nascut dulse: Pentru spital, ai nevoie de: Pentru tine: - doua camasi de noapte de sacrificiu, pe care le poti taia, eventual, pentru a putea alapta - un halat / capot, pe care sa il iei atunci cand iesi pe hol sau cand iesi in camera de primire a vizitatorilor - vata si fasa de tifon, lata, din care iti vei confectiona tampoane sterile (vata invelita in tifon), pentru lohii (scurgerile de sange care vin imediat dupa nastere) - unul-doua prosoape - sapun, sampon, periuta de dinti, pasta de dinti - hartie igienica, servetele batistuta, servetele umede - foarfece, ca sa tai tifonul - crema cicatrizanta - 4-5 perechi de chiloti din bumbac, de dimensiuni mari - tampoane gen Always, le poti fixa pe chilot si pune peste ele fasa - cana, cutit, lingura, furculita, farfurie - actul de identitate - bani - supozitoare cu glicerina pentru adulti - algocalmin - aleze (scutece de protectie, patrate) Pentru bebe, la spital: - hainute, scutece si ce iti mai spune spitalul, mie doar scutece mi-au trebuit (nastere la Cluj) Acasa, pentru bebe: - hainute - scutece - paturici - patut, de lemn sau pliabil, de voiaj - salteluta de patut - lenjerie de patut - aparatori, daca patutul este din lemn - comprese sterile si ser fiziologic, pentru curatarea nasucului si a ochisorilor - Betadine, se poate curata buricul cu el (eu il curatam fin cu un betisor cu spirt) - supozitoare cu glicerina pentru copii - servetele umede - Paracetamol supozitoare pentru copii, Nurofen baby (astea in timp, dar e bine sa ai antitermice in casa) - Bepanthen, crema Petrini, crema cu galbenele - spirt - termometru - betisoare de urechi - atentie, NU se introduce capatul IN ureche! - remedii anticolici - cadita de baie - cosmetice - noi folosim Klorane - batista bebelusului (aspirator nazal, pompitele sunt fix vax) - prosop - detergent special de bebelusi - Dermalin - marsupiu, carucior (nu neaparat la nastere) - de siguranta, un biberon (vezi cu ce fel de tetina - tesita sau rotunda, din latex sau silicon, unii copii nu accepta alt fel de tetina, daca ai inceput cu una anume) si o cutie de lapte praf - intreaba medicul despre asta Un puc mititel / Face numai ce vrea el! Daria Nandini http://lb2f.lilypie.com/77K3p2.png Lucrusoare de daruit Particip la bazaruri |
Doamne cate iti trebuie la spital.
Dulse, sa ai o nastere usoara , rapida, fara complicatii, si un bebe sanatos si mancacios!!
Mami de Amalia si Andrei
Selene_Bunny spune:
Da, eu am scris ce am avut eu, la mine... Par multe, dar au incaput intr-o gentuta de voiaj...
Si tot am uitat ceva, papucii de casa, eventual sosete, daca e frig, la mine era asa de cald, ca aveam parul ud la ceafa...
Pieptenele / peria de par iar e util(a), sa nu arati ciufulita cand vine vizita...
Daria Nandini
Lucrusoare de daruit
Particip la bazaruri
Selene_Bunny spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Selene_Bunny Da, eu am scris ce am avut eu, la mine... Par multe, dar au incaput intr-o gentuta de voiaj... Si tot am uitat ceva, papucii de casa, eventual sosete, daca e frig, la mine era asa de cald, ca aveam parul ud la ceafa... Pieptenele / peria de par iar e util(a), sa nu arati ciufulita cand vine vizita... Un puc mititel / Face numai ce vrea el! Daria Nandini http://lb2f.lilypie.com/77K3p2.png Lucrusoare de daruit Particip la bazaruri |
Si Hemorzon unguent, in caz de hemoroizi de la travaliu.
Si sper ca gata.
Daria Nandini
Lucrusoare de daruit
Particip la bazaruri