Fara sprijin dar insarcinata (2)
Raspunsuri - Pagina 6
dulse spune:
off:(( iar am crize de spate.....:(( ma doare de imi vine sa ma tavalesc pe jos si nu stiu ce sa mai fac sa-mi treaca :((((((( e nomal? ca nu mai pottttt
Eseea spune:
tu in ce saptamana esti? ca parca urma sa nasti, nu? ia vezi, sa nu fie cumva travaliul...
Mami de fetita si de baietel
Noi, 2 minuni:
www.supereva.ro/vedetesupereva/folderview.asp?folder=My%20life&page=1" target="_blank">es1.jpg
www.supereva.ro/vedetesupereva/folderview.asp?folder=My%20life&page=2" target="_blank">es2.jpg
Everything is hard before becoming easy...
blackgirl0 spune:
Dulse, ia daca ai la tine 2 pastile de no-spa 40 mg si ar tb sa cedeze durerile! Daca-i durerea tare poti lua si o fiola de piafen. Atat! Intre timp, baga-te la dus, nu in cada, ci dus cu apa calduta, nu fierbinte (altfel risti sangerari). Daca cu toate astea nu cedeaza durerea, ba din contra se extinde si in fata, sub burta, imbracarea si cu bagajul dupa tine urgent la maternitate!!!
Nu te pierde cu firea!
dulse spune:
mi-au trecut am luat o pastiluta de no-spa.. sunt in saptamana 39:) pe 20 ar trebuii sa nasc intre 20 si 24 cam asa.. am avut contractii dar ne regulate.. o data la 10 minute o data la 15.. dci ca de obicei alarma falsa... buburuza mea se joaca cu mine:) oricum am zis ca de data asta astept ori sa mi se rupa apa ori sa am contractii din 5 in 5 minute sa fug la spital ca sa nu ma trezesc acolo iar ca datile trecute degeaba. Daca nu mi se rupe apa mi mi-o rup ei la spital.. doare? dica.. doare cand ti-o rup? pentru ca am observat ca acele controale sunt mai dureroase decat contractiile mele si am o oroare pentru ele:|
dulse spune:
a si.. am o scurgere albicioasa e normal? cateodata ma si sperii ca ma simt uda si am impresia ca gata a venit momentul ..
sdcristian spune:
pana e albicioasa e bine
dopul e mai maroniu, poti cauta poze pe google dar ... poate mai bine nu
alex_andra spune:
Dulse...te simt speriata, sa nu intri in panica,da? Este important sa iti tii firea, o sa vezi ca totul o sa fie bine.
Scurgerea aceea daca seamana ca niste mucozitati, e mai gelatinoasa, e posbil sa fie dopul, premergator travaliului. Dar dopul poate sa-ti cada chiar si cu cateva zile inainte.
Mie mi-au provocat nasterea, pentru ca imi pleca doctora din oras si vroia sa nasc cu ea, nu cu medicul de garda.
Mi-au rupt ei apa,nu m-a durut atunci, dar travaliul provocat este mai dureros decat travaliul care vine natural.
Daca iti este frica de durerea travaliului, poti cere sa-ti faca anestezie epidurala. Asta se face cand ai dilatatie cel putin 4. dar costa, in farmacie e 100 si ceva de lei(adica un milion), iar daca o cumperi din spital cred ca e putin mai mult. Si trebuie sa platesti si anestezistul.
Daca nasti doar cu moasa, nu e mult sa-i dai 400 de lei. Daca nasti si cu doctorul e cam mult, dar acum, daca asa ai vorbit, las-o asa. Important e sa fie fetita ta bine si bineinteles, tu.
Sa iti cumperi ceai de pelin cand ajungi acasa si sa te speli cu el la operatie, e un foarte bun cicatrizant.
Si sa vorbesti cu cine te va asista la nastere, ca atunci cand va fi expulzia, adica atunci cand va iesi fetita ta, sa te taie ei, sa nu te lasa sa te rupi tu. ( in caz ca nu stiai, sa nu te sperii, e normal, trebuie sa-ti faca o taietura, ca sa poata iesi umerii copilului). E mai bine sa te taie, pentru ca este un lucru mai sigur, ruptura nu poate fi controlata. oricum, te va coase,ulterior.
sa nu-ti fie frica sa vorbesti lucrurile astea, e dreptul tau. si mai ales daca stii ca vei naste cu o persoana cu care ai vorbit dinainte, adica moasa, e bine sa discuti cu ea lucrurile astea. deobicei moasele sunt foarte dragute cu viitoarele mamici.
Pe mine m-a mangaiat si m-a tinut de mana aproape pe toata perioada travaliului.
Si sa stii ca sunt medici care se poarta urat cu tine, chiar daca esti "mai alba" sau "mai neagra". Eu sunt blonda si alba toata ziua si mai am si ditamai varsta (31 acum, aveam 30 cand am nascut) si erau niste medici rezidenti care se intrebau intre ei cu voce tare "de ce plange aia?".
Acum sa nu te sperii ca eu am plans
....eu am intrat in panica, din cauza asta am plans.
Deci, ia aer in piept, fii curajoasa si asteapta-ti fetita
Eu te astept aici cu bratele deschise
Andra, mami de leoaica Eva (03.02.2009)
dulse spune:
am intrebat de epidurala pe o Doamna asistenta si mi-a zis ca e in jur de 150 de euro..ca atat a dat fi`sa la nastere. Frica.. nu prea imi este sa nasc doar ca faza cu taiatul.. imi da putin fiori... nu am nici o operatie nici o taietura nimic.. si cu ruptul apei de ei am vazut in sala de nasteri cum i-a rupt apa unei femei si plangea ca o doare... ca i-a bagat un fel de foarfeca inauntru... si atunci m-am speriat rau de tot:) in fine.. toate or sa treaca dupa... o sa uit repede... cum mi-a zis mie o asistenta " Noi femeile avem darul de a uita repede orice durere" si poate chiar asa e:) nu imi doresc decat sa fie bine printesa mea si sa o tin in brate...
gabitza2005 spune:
E prima data cand scriu aici. Iti doresc nastere usoara .
Pe mine m-a intrebat doctorul daca vreau epidurala si i-am zis ca nu am probleme cu suportatul durerii dar in schimb ma tem de taieturi. La care el "aaaaaa pai asta e problema cea mai mica".
In timpul nasterii chiar nu am avut nici o problema nici cu durerea nici cu taietura dar devenisem nervoasa ca parca nu mai nasteam odata (si am avut doar 4 ore de travaliu)- asa sunt eu mai nerabdatoare.
Apa mi-a rupt-o doctorul dar nu pot sa zic ca disconfortul a fost mai mare decat la un control obisnuit.
Problema cu taietura e dupa....dar trece si asta in cateva zile.
Selene_Bunny spune:
Citat: |
citat din mesajul lui dulse am intrebat de epidurala pe o Doamna asistenta si mi-a zis ca e in jur de 150 de euro..ca atat a dat fi`sa la nastere. Frica.. nu prea imi este sa nasc doar ca faza cu taiatul.. imi da putin fiori... nu am nici o operatie nici o taietura nimic.. si cu ruptul apei de ei am vazut in sala de nasteri cum i-a rupt apa unei femei si plangea ca o doare... ca i-a bagat un fel de foarfeca inauntru... si atunci m-am speriat rau de tot:) in fine.. toate or sa treaca dupa... o sa uit repede... cum mi-a zis mie o asistenta " Noi femeile avem darul de a uita repede orice durere" si poate chiar asa e:) nu imi doresc decat sa fie bine printesa mea si sa o tin in brate... |
dulse, astia de la tine is nebuni, pe cuvant de nu! Cum puii mei, 150 de EUR o anestezie??? Sau ai scris tu gresit, EUR?
Un puc mititel / Face numai ce vrea el!
Daria Nandini
http://lb2f.lilypie.com/77K3p2.png
Lucrusoare de daruit
Particip la bazaruri