Locul fetelor Nou-Venite (65)

Raspunsuri - Pagina 13

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns nike974 spune:

Alimente cu un conținut ridicat în histamină(pot provoca alergii)
Vinul și alte băuturi alcoolice
Histamina apare și în procesul de fermentație alcoolică. Bacterii acidifiante ca Pediococcus cerevisiae au fost identificate ca formatoare de histamină. Conținutul în histamină este un criteriu de calitate al vinului. În general vinurile roșii au un conținut ridicat în histamină. Pot fi întâlnite concentrații de histamină de până la 3000 ”g/l în vinurile care dau în mod caracteristic cefalee.
Conținutul mediu în histamină:
• Vin roșu: 60-3800 ”g/l
• Șampanie: cca 670 ”g/l
• Spumos: 15-80 ”g/l
• Vin dulce: 80-400 ”g/l
• Vin alb: 3-120 ”g/l
• Bere: 20-300 ”g/l
Pește
Categoriile de pește după consumarea cărora apar adesea simptome de intoxicare aparțin familiei Scombridae (macrou). De aceea în literatura engleză cazurile de intoxicație sunt descrise sub numele de “scombroid poisoning”. Peștii din această familie (mai ales tonul și macroul) au o cantitate mare de carne roșie cu un conținut crescut de histamină. Dar și la alte tipuri de pește s-au măsurat cantități crescute de histamină: heringi, sardine și sardele. Producția de histamină este influențată de temperatura la care este ținut peștele până la pregatirea sa culinară. În cazurile în care s-au găsit cantități mari de histamină în conservele de ton sau macrou afumat, cercetarile au dovedit că peștele n-a fost transportat în condiții de refrigerare corespunzătoare sau a fost depozitat inadecvat. În mod surprinzător s-au găsit cantități mai mari de histamină în marinată decât în carnea de pește.
• Ton: până la 8000 mg/kg
• Macrou afumat: pănă la 788 mg/kg
• Macrou (conservă): până la 15 mg/kg
• Sardină: până la 1500 mg/kg
• Sardele: până la 180 mg/kg
• Hering: până la 12 mg/kg (mai ales marinat)
Lapte/brânză
În timp ce laptele crud și cel de băut conține cantități minime de histamină, unele sortimente de brânzeturi au niveluri ridicate. În general se consideră că nivelul de histamină crește cu maturarea și cu stocarea. Bacteriile incriminate sunt diverși lactobacili și streptococi.
• Emmentaler: 10-500 mg/kg
• Stilton (brânza cu muceagai albastru): cca 160 mg/kg
• Gorgonzola: până la 160 mg/kg
• Camembert: 10-300 mg/kg
• Parmezan: 10-580 mg/kg
Carne/mezeluri
Conținutul în amine biogene în preparatele de carne este foarte divers. Unele sortimente de cârnați pot conține cantități relativ mari de histamină, în timp ce produsele proaspete abia dacă ating niveluri critice. Dar mai sunt și alte amine biogene prezente în carne. Cercetarile au aratat ca diaminele cadaverina și putresceina – ambele substraturi pentru DAO sunt un indicator al prospețimii cărnii.
• Salam: până la 280 mg/kg
• Cârnați cervelat: pana la 100 mg/kg
• Jambon Westfal: 40-270 mg/kg
Alte alimente
Oțetul din vin roșu conține până la 4000 ”g/l histamină. În cazul ciocolatei conținutul oscilează între 5-100 mg/kg, după sortiment1.
Medicamente care eliberează histamină sau inhibă DAO
- miorelaxante: pancuroniu, alcuroniu, D-tubocurarină
- narcotice: tiopental
- analgetice și antiinflamatorii: acid acetilsalicilic, metamizol, antiinflamatorii nesteroidiene, opioide
- anestezice locale: prilocaină
- anti-hipertensive: verapamil, alprenolol, dihidralazină
- antiaritmice: propafenonă
- diuretice: amilorid
- antiemetice: metoclopramid
- antibiotice: cefuroxime, cefotiam, isoniazid, pentamidin, clavulanic acid, chorochină
- mucolitice: acetilcisteină, ambroxol
- bronhodilatatoare: aminofilină
- antagoniști de receptori H2: cimetidină
- chimioterapice: ciclofosfamidă
- antidepresive: amitriptilină2

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns jesia spune:

offffffff mvb eu sper sa nu am ghinionu tau ...eu sincer nu stiu daca mai eram intreaga...dar probabil ca te intareste Dumnezeu altfel nu-mi explic sau poate esti mai bataioasa ca mine ...eu sunt tare slaba de inger

Ce nu te doboara te face mai puternic

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns trutzi spune:

Ai dreptate.
Eu zic ca semnul de intrebare tr ridicat din momentul in care i-am zis ca nu are voie duphaston si doctorul nu i-a zis nimic. Dupa parerea mea era elemaentar
Cand ramai usor insarcinata, ai o sarcina fara probleme doctorul nu are prea mari batai de cap. Dar cand ai o sarcina cu probleme atunci se verifica adevarata maiestrie a doctorului.

Citat:
citat din mesajul lui mvb

Jes asa am patit eu....doctora la care am nascut eu a mosit mai multe prietene de ale mele cu extrem de mare succes, numai eu am patit-o rau de tot...si crede-ma ca a fost vina doctoritei, trebuia sa vada niste lucuru la ecograf si nu le-a vazut.....asa ca de data asta ma mut in iasi pe perioada ultimeleor luni de sarcina

te rog sa fii cu ochii in patru si daca ceva ti se pare suspect sau aiurea sa iei atitudine

MONICA, mamica ingerasului din ceruri DENIS CRISTIAN IONUT - (23.12.2008)
si viitoare mamica de copilasi jucausi

Doamne, asculta-ne rugaciunile si binecuvanteaza-ne cu copii sanatosi pe noi si pe toti parintii !

Nimic nu este intamplator!.........iar timpul nu-i decat o clipa!

Cu ajutorul lui Dumnezeu viitoare mamica

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nike974 spune:

mie imi psuneti de dr?
noroc ca am dat peste un dr super tare.dar am intalnit si dr ca mi-au spus ca trebuie sa cerceteze,ca nu prea stiu ei de -astea, ca vor pacienti normali.

Mergi la inceput

jesia Nu vreau sa te sperii. Poate este un doctor excelent dar, slab la capitolul monitorizari

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Arianna11 spune:

Neata gashca...si un -ic de la mine
Nike multumim din suflet de informatii
Jes nu mai fi suparicica
Eu ,aseara cand am venit de la servici,aveam frisoane.....simptome de raceala......dar sotul mi-a pregatit o baitza cu apa fierbinte si cu sare,nu am luat nici un medicament pr ca nu se stie nicodata,mi-a facut cartofei fierti cu unt si patrunjel....dupa toate astea azi ma simt mai bine

Mergi la inceput

Super tare! A fost corect omul.
Cum te mai simti? Nu erai in concediu?

Citat:
citat din mesajul lui nike974

mie imi psuneti de dr?
noroc ca am dat peste un dr super tare.dar am intalnit si dr ca mi-au spus ca trebuie sa cerceteze,ca nu prea stiu ei de -astea, ca vor pacienti normali.

Mergi la inceput

Asta e semn de ochisori
Doamne ajuta!

Citat:
citat din mesajul lui Arianna11

Jes nu mai fi suparicica
Eu ,aseara cand am venit de la servici,aveam frisoane.....simptome de raceala......dar sotul mi-a pregatit o baitza cu apa fierbinte si cu sare,nu am luat nici un medicament pr ca nu se stie nicodata,mi-a facut cartofei fierti cu unt si patrunjel....dupa toate astea azi ma simt mai bine

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui trutzi

Asta e semn de ochisori
Doamne ajuta!
Citat:
citat din mesajul lui Arianna11

Jes nu mai fi suparicica

Zici?

Mergi la inceput

Stie careva ce tr sa faci cand nu ai pofta de mancare...ce tr sa iei...vitamine...de care?...sau ceva natural....nu stiu...spuneti-mi voi ca tare rau mai mananc

Mergi la inceput