Fiv Europa - 27
Raspunsuri - Pagina 19
violab spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui Mona40 Goldi, Meci de sfat. Da asta este avantajul( e aproape gratis ) si dezavantajul meu ( nu faci chiar ce vrei )...aici si din cate stiu eu in strainataturi, doc nu exagereaza cu sustinerea. Oricum pentru tura viitoare ma voi sfatui cu el in legatura cu un aditional tratament. oricum eu sunt la al 2 lea fiv cu el ( am fost pacienta altuia la inseminari) si deja a fost ceva ceva. Din cate stiu eu progesteronul meu e chiar mare inainte de ovulatie... Noi avem ceva probleme cu morfologia gigeiilor...dupa parerea mea asta e una din cauzele principale ale nereusitelor. si surprize....aici nu i-au dat nici o medicatie soatei. Doar...antioxidanti...mult sport.... Promit ca am sa vorbesc cu doctorul despre o sustinere mai serioasa... merci Mona zuza ![]() |
Mona eu te inteleg. Si aici dau un tratament de sutinere destul de sarac. Si eu ma documentez pt FIV-ul din aprile. Am vazut ca si tu tot atunci o sa faci. Poate o sa fim colege de suferinta. Problema mea esta ca tot uitandu-ma pe forum am gasit o gramada de tratamente de sustinere numai ca nu stiu ce si pentru ce e. Fetelor imi spuneti si mie care sunt medicamentele de baza care trebuie luate inainte si dupa ET. Am inteles ca dupa progesteronul e de baza si ca trebuie sa ti-l monitorizezi tot timpul. Dar daca iei o doza mai mare poate afecta in vreun fel? Va rog lamuriti-ma si pe mine cam ce trebuie luat si la ce ajuta.
elenada spune:
Mizo eu am facut prima ecografie la 6 saptamani. Atunci am auzit o inimioara. La 7 saptamani am auzit doua. Saptamanile se calculeaza de la ultima menstruatie. Ai calc de sarcina pe prima pagina. Bafta multa si astept impresii de la prima eco.
Bryny eu zic sa te obisnuiesti cu simptomele de acum ca asa sunt si in sarcina. greturi, ameteli, oboseala, cand creste burtica faci doi pasi si gafai de zici ca ai urcat everestul. Eu cred ca organismul tau stie ca in curand o sa duca o sarcina si se obisnuieste cu simptomele.![]()
Mona si eu cred ca daca ajuti organismul sansele de reusite ca sarcina sa evolueze cum trebuie cresc.
Citesc ce scrie si Miki legat de mutatii celule NK si observ ca tratamentul ca sa sustii o sarcina in cazul in care ai asemenea probleme nu e unul greu de urmat. Am observat ca unele medicamente sunt destul de uzuale.(asa am inteles eu. daca gresesc nu ma impuscati
) Nu stiu de ce nu prescriu medicii de la inceput aceste medicamente si astfel ar putea preveni un esec.
bafta multa fetelor si bhcg-uri mari mari cat casa de mari.
elena
fericita de
Ana Maria &
Matei Stefan - 18 iulie 2009
Piticii mei iubiti
Povestea noastra in Tabu
***CAMPANIA NOASTRA *** www.petitieonline.ro/petitie-p28651051.html" target="_blank">PETITIA NOASTRA - semneaza si tu!!
goldi spune:
Medicii nu prescriu de la inceput o schema care sa acopere orice risc pt ca nu exista inca o formula ideala de stimulare si fixare, iar daca nu intra in protocoalele stabilite, nimeni nu prea vrea sa riste vreun proces de malpraxis .
Progesteronul si estrogenul sunt hormonii esentiali pt sustinerea sarcinii, in prima faza pt un endometru bine construit pt implantare si apoi pt hranirea embrionului. In plus, progesteronul are rol imunologic, in potentarea raspunsului imun al mamei, adica in acceptarea embrionului.
Aspirina microdozata si heparinele subtiaza sangele si duc la o vascularizare buna a uterului. Viitoarele mamici care au trombofilie au o indicatie precisa pt acestea doua, deoarece chiar daca trombofilia respectiva nu afecteaza clinic organismul, este suficienta pt a da avort sau infertilitate.
Magneziul este antispastic si in combinatie cu vit b6 ajuta si pt mutatiile trombofilice.
Vitamina c ajuta imunologic organismul si previne si fragilitatea capilara, mai ales la cele care iau tratament cu heparine.
Omega 3, vitamine, laptisor de matca, etc sunt suplimente pt ovocite si endometru care se pot lua fara riscuri. Un pic de atentie pt laptisor, t-ra marar,lemn dulce si altele estrogenice care pot influenta negativ chisturi,fibroame, adenomioza,endometrioza dar in schimb ajuta la cresterea endometrului.
"Mult timp am avut impresia ca viata mea va incepe in curand, adevarata mea viata !...
In final, am inteles insa ca obstacolele reprezinta de fapt viata ." Alfred Souza
bryny spune:
goldi multumim frumos ca ne mai luminezi pe cele care suntem inca in ceata cu aceste tratam!Spunemi te rog ce pot sa iau si cat pe zi din adjuvantele naturale de dinainte de fiv.eu deja am inceput sa iau femibion una pe zi,primosiston(AC), tromboass pt fluidizarea sangelui, date de la clinica si acid folic(de la mine putere).luna asta pe 19 termin AC deci pe la sf luni incep ingectiile pt stimulare gonal,merional,cetrotide.la inceputul luni martie voi fi la viena.mai e timp sa iau ceva din omega3,laptisor de matca...etc???
violab spune:
Goldi multumim foarte mult. Esti singura care ne-ai raspuns. Eu una sunt in ceatza si cum spunea si bryny am nevoie de toate acestea avind in vedere ca aici nu prea se gindesc la toate. Ne poti spune si cam cum se iau?
miki-miki spune:
Bryny
doar omega 3 poti lua de acum si poti continua cu ea pana la ET. E f buan omega 3 cu acid folic si B-ri de la Dopell Hertz (2/zi).Laptisorul de matca doar din zi 1 doar dc tb sa cresti endometrul.
Goldi
ce mai stii de magneziu? Ce mai face bun?? Tu cate iei?
Miki Anul asta pun d'un pui...... 2010 e anul meu
MTHFR C677T homozigot + Fact V Leiden heterozigot + Prot S la limita inferioara + NK mari, 2 sarcini oprite din evolutie (8s,5s)
Caut pregnyl........... ieftin
violab spune:
goldi si cele care nu au trombofilie? Ce trebuie sa ia?
Eu una nu am facut analizele de trombofilie si din cite am inteles la Synevo iti cer o hartie semnata de la doctor. Eu as vrea sa le fac fara sa stie doctorita mea. Stiti cumva un laborator unde ti le fac si fara hirtie semnata de doctor?
bryny spune:
miki mersi frumos!omega3 3/zi?laptisor de matca nu pot lua?eu la FIV1 am avut prob cu endometru ca mi sa subtiat dar stiu sigur ca de la clomifen,pt ca si la inseminari cand am facut tot de la chlomifen mi se subtiase endometru,deci imi poate face ceva daca iau laptisor de matca?

elenada spune:
Miki stiu eu la ce mai este bun magneziu
. Te ajuta sa scapi de constipatie. Mi-au dat mie la Viena pt asta si chiar afost bun. Eu toata sarcina am luat magneziu. Cand nu il luam imi simteam burta mai tensionata.
Goldi ce bine ar fi fost daca ar fi avut medicii combinatia miraculoasa de medicamente ca sa ramai sigur insarcinata dupa fiv.
Bafta multa fetelor. Pupici
elena
fericita de
Ana Maria &
Matei Stefan - 18 iulie 2009
Piticii mei iubiti
Povestea noastra in Tabu
***CAMPANIA NOASTRA *** www.petitieonline.ro/petitie-p28651051.html" target="_blank">PETITIA NOASTRA - semneaza si tu!!
miki-miki spune:
Elenada
merci.
Bryni, se ia doar in faza foliculara , din zi 3 a CM-lui cu stimularea dc faci anal de sange in zi 2-3 nu e bine sa-l iei inainte de ac anal. Dupa ce dai sange da. Dar ti-am zis, este estrogenic, dc ai fibrom/chist/endometrioza nu e indicat. Repet, nu-l iei de acum, in nici un caz, dc vrei il poti lua doar din zi 3 a CM-lui cu stimularea.
omega 3 cu acid folic si B-ri de la Dopell Hertz (2/zi)
Viola se pot face si la alte lab dar nu stiu care, nu-s din Buc si eu am facut numai la Synevo.
Miki Anul asta pun d'un pui...... 2010 e anul meu
MTHFR C677T homozigot + Fact V Leiden heterozigot + Prot S la limita inferioara + NK mari, 2 sarcini oprite din evolutie (8s,5s)
Caut pregnyl........... ieftin